Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1480 / 2208
(#) crapgame válasza Orbán József hozzászólására (») Jan 11, 2013
Hát ezekre én is kiváncsi volnék, de tekintve, hogy elektronikai tudományom nem sokkal több a semminél, így csak a kapcsolás szolgalelkű lemásolására vagyok képes.
Az említett dolgok mérése és számolása még hátra van.
(#) Orbán József válasza crapgame hozzászólására (») Jan 11, 2013
Hasonló szerencselovag vagyok, vagy sikerül... vagy utánanézek, hogy az adott ellenállás, stb. értékekkel nekem is azok a munkapontok, áramok állnak-e be és próbálom majd ráerőszakolni az akaratomat a pekvancra.
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
(#) marone hozzászólása Jan 11, 2013
Helló !
Van egy csövem ami ilyen "susogó, mintha a szél fújna" hangot ad ki a normális hang mellett.
Egy-két perc használat után kezdi el. Valami a kaocsolással rossz, vagy a csővel van gond ?
Kösz !
(#) mofesa válasza marone hozzászólására (») Jan 11, 2013
Ez olyan,mint,ha a vízcsapot nyitnád meg?Mennyire hallható,milyen hangos?
(#) marone válasza mofesa hozzászólására (») Jan 11, 2013
Annyira hogy abszolút zavaró. Használhatatlan így. A csőre gyanakszom, majd kicserélem.
Ez lehet túlhajtás is.
Hát 300V-on megy. (a max. 250 helyett)
Azt mondod..?
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
Én a rossz munkaponti beállításra gondoltam.Anódfeszültség,anódáram.Elő és végfokozatnál át kellene méregetni.Ha van visszacsatolás,akkor nélküle.
Majd akkor kipróbálom kisebb árammal.
Kösz !
(#) mofesa válasza marone hozzászólására (») Jan 12, 2013
Általában az optimálist kell neki beállítani az anódfeszültség függvényében.Az adatlapokon rajta van.Általában jellemgörbe is van hozzá.
(#) crapgame hozzászólása Jan 12, 2013
Üdv Mindenkinek.
Könyv ügyben tudna valaki segíteni?
Bővebben: Link
(#) marone válasza mofesa hozzászólására (») Jan 12, 2013
Kisebb árammal is csinálja. Viszont ha leveszem a feszültséget a csőről, rövid idő után abbahagyja. (Ahogy a puffer kondi feszültsége csökken, gondolom azért.)
Lehet hogy sok neki a 300V ?
(#) mofesa válasza marone hozzászólására (») Jan 12, 2013
Melyik cső ez tulajdonképpen?Esetleg egy kapcsolási rajz jól jönne.
(#) marone válasza mofesa hozzászólására (») Jan 12, 2013
6p1p-ev
(#) sturbi válasza marone hozzászólására (») Jan 12, 2013
Erősítőnek már nem jó az a cső, de célbadobni még príma...
(#) sturbi válasza crapgame hozzászólására (») Jan 12, 2013
Azért csak cseréld meg a visszacsatolást (a primert fordítsd meg, hogy ne kelljen a szekunder testjét is leszedni (mert nem felejtetted el testre kötni a másik felét?), mindenképpen pozitív visszacsatolás keletkezik valahol....
(#) marone válasza sturbi hozzászólására (») Jan 12, 2013
És az elképzelhető szerinted hogy az a +50V kinyírta ? (20-30 üzemóra alatt)
(#) Doncso hozzászólása Jan 12, 2013
Sziasztok, épülget a PCL86PP-m, CHZ Zoli féle, és egy olyan problémám lenne, hogy torzan szól, próbálgattam cserélgetni a csöveket, van amelyik egész szépen szólt, van amelyik halkan, és voltak olyanok, amelyiknek 2-3 perc után elindult felfelé a nyugalmi árama és elkezdett izzani, nyugalmit olyan 30-34mA-re lőttem be / cső, táp 280-300v, mi lehet ezekkel a baj, lehet hogy a csöveim halottak? Egy helyről valóak.
(#) sturbi válasza marone hozzászólására (») Jan 12, 2013
Ha eltekintek attól, hogy eddig 300 V-ról volt szó..... nem sok neki sem a 300 sem az 50 V anódfesz, egyiktől sem megy tönkre. Ha a vezérlőrácson volt +50 V, attól tönkremehetett. Amit leírtál hibajelenséget, azt legtöbbször csőhiba okozza, ez nem jelenti azt, hogy az előző 20 óra üzem miatt van, rossz lehetett már akkor is mikor hozzád került, mindenesetre érdemes lehet kicserélni a csatolókondit is (bár nem írtad, hogy elszalad-e ilyenkor az anódáram, azt viszont írtad, hogy alacsonyabb táppal is csinálja).
(#) Szpisti válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2013
Ha az az egy hely egy nyugdíjas tv szerelő hagyatéka, akkor könnyen előfordulhat hogy a használt csöveire akadtál rá. Annak idején sűrűn begázosodtak a PCL86-ok, nálunk az öreg AlbaRegia tv-ben azt rendszeresen cserélték mert eltorzult a hang egy idő után.
Beszerezhető még ebből egyáltalán vadi új ?
(#) sturbi válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2013
Ha be tudod állítani a nyugalmi áramot, lehet, hogy gond van a csövekkel (pl.egyrésze rossz, másik része gyenge), a segédrácsfesz hol van ennél a kapcsolásnál, azt tedd lejjebb az anódfesznél 30-40 V-al. Ha dc csatolt a kapcsolás, mindenképpen végig kell nézni az előző részek feszültségeit is.
(#) Doncso válasza sturbi hozzászólására (») Jan 12, 2013
Tavaly már megépítettem ugyanezt a kapcsolást, teljesen ugyanígy, nem volt különösebb probléma vele, de most ezek a jelenségek vannak, előfesznek 21v-ot tudok maximum beállítani, de ezzel le tudom vinni a nyugalmit olyan 5-8mA-re, szerintem ennek jónak kellene lennie. Esetleg, hogy tudnám kideríteni biztosan melyik cső jó, használható, és melyik nem az?
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2013
Eldönteni melyik jó melyik nem csak valami mérő erősítőben vagy itt az erősítő környezetében tudod , sajnos ezek a csövek hajlamosak a gázosodásra és akkor gyorsan megszalad .
Anno amikor én is épitettem ezt a kapcsolást akkor kb 20 csőből válogattam azt a 4-et ami birja azóta is , igaz azt hozzá kell tenni hogy ez az erősítő nálam évente talán 1-2 órát megy.
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 12, 2013
Hát, akkor majd próbálkozok, van pár darab, amiből lehet bányászni, néhányat, már találtam, ami azért stabil. A hangja azért kárpótol, nem tudom, hogy lehet valaminek ilyen természetes, transzparens hangja.
(#) CIROKL hozzászólása Jan 12, 2013
Keresgess szerintem lesz ott 4 olyan ami megállja a helyét igazából ( E ) sorozatból lenne jó 4-et szerezni ami jó állapotú vagy ujj , ahhoz viszont kell a hálozatin 6,3 -as fűtőtekercsnek lenni .
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 12, 2013
Akkor ez már PCL marad. 12,6
Nem tart semmiből egy másik tekercs vagy a meglévőt megcsapolni !
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2013
Pár kép a szerkóról.
A fűtésen kívül másban nem különbözik, akkor miért jobb az ECL?
(#) Action2K válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 12, 2013
Vagy legegyszerűbben, csak sorba kötni oldalanként a 2-2 csövet.
Szép lesz az biztos , profi meló !
Az E és a P között nem csak a fűtés ami különbözik a nagyok azt mondják az E sorozat kevésbé hajlamos a gázosodásra .
Következő: »»   1480 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem