Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag

Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 31
(#) sovercsaba válasza proli007 hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Sziasztok
Tudom hogy a nyulakat viccnek szantatok de mivel nyulaim vannak most 28 db es 150 db on felul voltak a nyaron pillanatnyilag forgacsban ugrandoznak, es WC znek.A nyulbogyoval megtelt forgacs viszont gondot okoz.Abban van nyulbogyo es nyulpisika tehat nem egyenletesen szaraz vagy nedves.Vajon eg?
(#) antikzsolt válasza sovercsaba hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Hát ha megszárítasz egy adagot akkor lehet hogy ég. ki kell próbálni. De szerintem ég. Sőt lehet talán briketálni is lehet szárítás után. Csak gusztus kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(#) Liliput hozzászólása Dec 3, 2012 /

Sziasztok!
Régóta olvasgatom és regisztráltam is ezen a fórumon. Hobbiból én is évek óta foglalkozom a papír, fűrészpor, szennyezetlen faforgács, finom gallyapríték tömörítésével házi körülmények között és saját alapanyagokból fűtés kiegészítésre. Az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat
az index fórum brikettállógép házilag építve oldalon és a3oli nicknévre kattintva egyben olvashatjátok. A folyamatról a videó a YouToube-n a "papír pneumatikus prés bemutató"cím alatt tekinthető meg.
(#) antikzsolt válasza Liliput hozzászólására (») Dec 3, 2012 /

Köszi a videót egy újabb ötlettel lettünk gazdagabbak. kinyitható oldallal. Úgy érzem lassan nekiállhatok megépíti a sajátomat.
Hasítógép hidraulika 4 brikett egyszerre kinyitható oldallal és vízvezető pajzzsal hogy ne rám hanem a gyűjtőbe folyjon onnan meg a hordóba
Már csak az aprítást kell megoldanom. Arra jó a betonkeverő? Meddig lehet egyáltalán tárolni az elkészült brikettet? Gondolom száradás után fóliába kell csomagolni.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
(#) fano válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Aprításhoz jó a betonkeverő, én egy hordóban beáztatom a papírt pár napig, majd be a keverőbe, eleinte megvártam, míg teljesen pépes nem lett, később, idő hiány miatt nem vártam annyit, de így is tökéletesen összeállt, ja és már nem préselem, csak be a formába, ki a napra és kész.
A forma egyszerű műanyag virágláda, kifúrkálva, nyáron kb 1 hét alatt kiszárad. Hátránya, hogy nem annyira sűrű, kisebb a tömege,de tökéletesen ég így is
Arra kell vigyázni, hogy ne maradjon nedves, mert penészedik! Lehetőleg ne csomagold be, nálam télig a padláson szárad még
Jó sok türelem kell a gyártáshoz, de szerintem megéri! 3-4 óra alatt 3-4 napi tüzelőt tudok így készíteni,minnél több a forma, annál többet lehet készíteni
(#) antikzsolt válasza fano hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Csak azért kérdezem a betonkeverőt mert arra gondoltam hogy legyártok 2-3 darab 200 literes hordónyi masszát és azt eldolgozom.Azért ilyen sokat(?) mert saját nincs és kölcsön kell kérni. Hát a szárírással nem lesz gond. A padlásunk palatetős és nincs szigetelve. Nyáron 50-60 fok is lehet. Gondolom ott azért hamar kiszárad. ideje viszont lesz. 2-3 hónap.
Olvastam valahol ha már diónyinál nagyobb csomók nem található benne akkor használható már.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012

Nyugodtan használhatsz több hordót, a lényeg, hogy víz alatt legyen a papír - le kell súlyozni - ne penészedjen, nálam még van anyag a hordóban, tavaly is volt, még a fagy sem tett kárt benne
Ha lehet napon kezdd szárítani, szellős helyen, sima áttetsző fólia alá tettem - mini fólia sátor, oldalai nyitva - nedvesen egyrészt nehezebb felcipelni padlásra , másrészt nincs légmozgás, nagyobb a penész esélye, nem tesz jót az egészségnek

akkor visszakérem a havertól a két 500 literes tartályt. Azt megtöltöm a darált papírral . Az már elég lesz egy télre gondolom. hát ja igaz nehéz felcipelni és nincs is légmozgás hogy rendesen száradjon. Szárításra nem is rossz ötlet a fólia. Jól sejtem hogy úgy alakítottad ki hogy a meleg levegő az egyik felén távozik csak a másikon meg a friss hideg?

PVC csövet (a méret sacc/kb) meghajlítottam, 2 végét a földbe szúrtam, a fóliát úgy tettem rá, hogy alul kb 5 cm rés maradt körbe, felülre pár lyuk cigivel és kész is! A pára nagyjából oldalt lecsorog, de csak reggel volt ilyen és esős időben, amennyi nedvesség bent maradt, az a padláson kiszáradt gond nélkül
Amikor préseltem, sokkal gyorsabban kiszáradt, tömörebb is lett, valamivel több ideig égett, de arra jutottam, hogy felesleges préselni, marha sok munka kézzel, ha lenne időm, akkor én is valamilyen gépesítésen törném a fejemet

Hüha, 2X500 liter
Csak győzd sablonnal

Ha préselem nem kell hozzá sablon. Csak a keret meg a hidraulika bírja. haver szólt hogy tud szerezni némi papírt. Konkrétan egy egész utánfutóval hoz ami bálázott Neki már nem kell mert legalább 3 évre előre megvan a brikettje. Elszámolta magát egy kicsit papírban. Ingyen megkapom csak dolgozzam el
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012
(#) sanykaraj hozzászólása Dec 23, 2012 /

Üdv nemrég kaptam ajándékba egy áttételes 3 fázisú 4kw-os motort. (még egyenlőre az egér fészket kell kibányászni belőle) de működik. Egy ág aprítót szeretnék belőle csinálni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen aprító fej vagy fej forma lenne a leg alkalmasabb az olyan kb 5 15 cm közti apríték elő állításához? Kisebb ágakat gyümölcsösből szőlőből mecéskór, illetve sok mezőgazdasági "hulladék" ( ez kukorica és napraforgó szár, idén szedtem aratás után és baltával össze vágtam 1 zsákáll és nagyon jó ahhoz képest hogy ingyen volt). Ilyeneket szeretnék vele aprítani.
(#) lac80 hozzászólása Jan 11, 2013 /

Sziasztok!
Új vagyok a témában. És egyenlőre csak elméleti szinten nézelődök erre-arra. A barkács kedv ilyen hidegben nem nagy.
Arra lennék kíváncsi, hogy faforgácsot kb mekkora erővel kell (illik) összenyomni, hogy jó is legyen? Túlnyomórészt akác, még nem tudom milyen méretű lesz a faforgács, ez majd a gally aprító elkészülte után kiderül. Egy 2 tonnás emelőre gondoltam ez adott, ha kevés 5tonnás még megfizethető 5000Ft-ért láttam. Ezzel szemben a hidraulikák gondolom drágák. Bár nem tudom ár/érték mennyivel erősebb? Mindenesetre lustaságban biztos nyer
Mindenkinek szép napot!
A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
(#) antikzsolt válasza lac80 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

A fához kevés a nyomás. sokkalta nagyobb kell. és ha jól emlékszem melegíteni is kell hogy egyben is maradjon.
(#) lac80 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Köszi a válaszod. Reménykedtem benne hogy egyszerűen és leginkább olcsón meg lehet oldani. Olvasgatom visszamenőleg a fórumot, okosodok A régi bejegyzéseknél a képek már nem láthatóak, de az infók hasznosak.
(#) antikzsolt válasza lac80 hozzászólására (») Jan 12, 2013 /

Igen sok infót fel lehet csini. és valahol én is ott olvastam hogy a fának nagyobb nyomásra van szüksége és még melegíteni kell. Valami természetes ragasztó válik ki ha kihűl akkor ragad össze. Egy jó tanács. Sokat kell jegyzetelni. Én is tavasszal állok majd neki a terveznek és kivitelezésnek. Igaz csak papírt préselek majd így nem kell akkora nyomás de én 5T nyomással fogok dolgozni. Igaz én egyszerre 2 téglát fogok kipréselni.
(#) Lala456 hozzászólása Jan 13, 2013 /

Brikett gép
ezen a videón jól látszik rajta a nyomás is (mutatja az órát). Ahogy látom fűrészport présel össze,valami ilyesmire gondoltál?
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) lac80 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Hát igen ilyen hidegben nekem sincs kedvem semmit csinálni. De ilyenkor lehet gyűjtögetni az ötleteket, infókat. Mivel otthoni felhasználásra szánom az a legjobb ha olcsó az előállítás. Ezért valószínü hogy kézi hajtányos lesz, valami nagyobb teherautó emelővel, 4-5 cm átmérőjű hengeres préssel, esetleg fűtve a szerszám. Aztán majd tavasszal kiderül mi lesz belőle.
(#) antikzsolt válasza lac80 hozzászólására (») Jan 13, 2013 /

Én is kézi hajtányosra tervezem. de lehet hogy egy motorosra átalakítom valahogy. én tégla formában gondolkodok. az nem gurul el
(#) lac80 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Nem gurul ez tetszik Én azért fogom a hengeres megoldást választani, mert könnyebben befér a kályhába, és kissebb felületen nagyobb erőt fejt ki a prés.
Jó lenne automatizálni de hát a pénz nagy úr. Talán ha már megspóroltam a fűtés számlát.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) antikzsolt válasza lac80 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Lehet automatizálni. Csak egy kicsivel több gondolkodás kell hozzá. Hát nekünk kazánunk van. És abba ha akarom a fejemet is belerakom . Igy nem érdekes hogy henger vagy esetleg egy téglát rakok be. De hát ízlések és pofonok. Na meg a lehetőség is számítanak.
az automatizálásra csak annyit mondok: vágd meg egy csövet és ott rá kell illeszteni a tároló tartályt. és ott mozog majd a présrúd. Rud hátramegy a fűrészpor lefolyik csőbe rúd előre és máris présel. így folyamatosan mehet a töltés és a préselés.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) lac80 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Ilyesmire gondoltam én is, valami tölcséres tároló. Ha felakad a fűrészpor, forgács egy keverő a torokhoz. Jó masszív váz szerkezet, rugó ami visszahúzza az emelőt. Aztán ha lesz lóvé az emelő helyére akár egy hidraulika is bekerülhet.
(#) lac80 válasza lac80 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /

Ja a prés fűtését pedig fűtőszál helyett, sörkollektorról gondoltam. Valaki azt írta 200C körül már elég neki, hát a kollektor ennyit nem hiszem hogy tud de legalább ingyen van. És ha erre nem is de szárítani mindenképp jó lesz.
(#) guppipetike hozzászólása Jan 14, 2013 /

Sziasztok
Csak melegítik a fűrészport,vagy tesznek hozzá mást is?Vagy csak a nagy nyomás,plussz a fűtés miatt préselhető?
(#) antikzsolt válasza guppipetike hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Hát lehet hozzá tenni tapétaragasztót. Akkor még melegíteni sem kell. Viszont akkor fel kell készülni rá hogy minden ragadni fog. De ha nem tévedek akkor a fórumban olvastam hogy hő+nyomás kell csak.
(#) voodoo válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Nyomás alatt automatikusan hő keletkezik, de itt ne 1-2 Tonnát számolj/ cm3 fűrészpor natúr összetapasztásához.
(#) tothzsolt hozzászólása Jan 15, 2013 /

Üdv. Vegül tenne fel valaki kész gépről fotokat ami alapjan ellehetne késziteni 1 gépet?
(#) voodoo válasza tothzsolt hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Otthoni nagy tapasztalattal készített, brikettálógép amely vissza hozza a befektetett összeget min: 500E Huf. (és akkor pár alkatrész lomolt, innen onnan szerzett) Ráadásul így a 21 század derekán ahol minden a spórolásról, az energiatakarékolásról, E-ről, zöldekről és a környezetvédelemről szól és mások ebből élnek tán... hát nem hsizem hogy titoktartási nyilatkozat nélkül bármi bővebb információ beszerezhető. Aki utánna járt az már nem itt tart, és ha meg ide tér nem fogja elárulni. (tapasztalat) Te elárulnád-e több éves kutató (embereket felkereső) munkád stb időd utánnajárás és kudarc-kísérletezés eredményét csak úgy "tessék tessék ingyen vihető". ?? Én se. Itt max egy kv mellett el lehet cseverészni azon, hogyan lehetne úgy megalkotni egy brikettáló gépet amely elsősorban elektronikus (mivel ez egy elektronikaik eszözökkel-témával foglalkozó oldal) meghajtású. Persze fel lehet tenni próbálkozásokról képet én is szivesen megnézem kinek milyen ötlete van a brikettálásra. Sok van. Ne értsd félre, nem akarlak a "működő gép elvi fényképéről való keresésről" lemondani. De nem hiszem hogy bárki is ezt közzé fogja tenni.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
(#) antikzsolt válasza tothzsolt hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Igaz nem fotó de nagyon jó videó. sokat mutat és tanulni is lehet belőle. Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 15, 2013 /

Tanulni az lehet belőle. Az a baj ezzel, hogy fejjel lefelé van megépítve. Ha felül lenne a munkahenger és a motor, nem folyna rá a víz. Szerintem egészségtelen dolog villanymotorba üzemközben vizet csurgatni.
Következő: »»   25 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem