Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
az van hogy kicsereltem a C 607 kondit de mostmar semi nem indul a tap ,ki forasztotam a sor tranyot es be forasztotam a 60 w izzot de nem gyulad ki akkor sem ha vissza tetem az eredeti kondit ez mit jelent ? talan megfutot a tap es ha igen mit tegyek azon kivul hogy le probalom az oszes elkot
de az pirosan vilagit keszenletin aztan ha kapcsolom a taviranyitoval at valt zoldre 2-3 masodpercig aztan vissza al pirosra
ÜDV!Van egy PHILIPS 82 CM,sikképernyős ....32PW6515 tipusu tv-ém.Menüben állitottam a szinén és közben szerintem lefagyott az egész....utána kihuztam a dugaljból de már nem müködött és azt irja ki hogy : GESPERRT
Ebben az esetben keresd meg, hogy hol vész el a sortápfeszültség a sortranzisztor kollektoráról, mert a készenléti LED fénye azt jelzi, hogy a tápegység működik.
Ezek szerint az stk sem csinál semmit.
1,) A sorvégtranyó az egyértelmű csere. (utána ellenőrzés, ill. teszt.) /Valoszínüleg semmit sem fog csinálni. de ha csinál akkor is cserélni az alábbiakat. 2,) C811-10uf-63v;c807-nem tudom mekkora-400v;C810-100uf-35v;C854-470uf-50v;c812-220uf-160v. Ha ez megvan és még semmi akkor az stk is cserés. Szerintem ez után elindúl, vagy olyan állapotba kerűl, hogy lehet dolgozni vele. Egyenlőre ennyi. Remélem Te is látod a rajzát, és tudtál követni. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Igen tudtalak követni, és nagyon köszönöm a segitségedet. A jövő héten beszerzem az alkatrészeket és hétvégén újra nekilátok a javitásnak.
Ok majd figyelek rá. A kondikat mindenképp cseréld amit leírtam, mert nem veszélyes az ára, és megéri, hogy ne csináljon disznóságot.
a tranyot nem kel vissza tenem? es a tranyo melyik labatol keresem vissza fele mennyi kel legyen a fesz ?
Gesperrt=zárt.
Az az le van zárva, és az nem a "hidegtől van"(lefagyot) nem szokása. A sassé száma nélkül, nincs ötletem. Szerintem gyerekzárra szaladtál. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Idézet: „Kiforrasztottam a sorvégtranzisztort a B és E lábak zárlatosak.” Ha a szóban forgó tranyó egy BU2506-os,akkor ebben a típusban is van egy néhány ohmos B-E ellenállás itegrálva,és elképzelhető,hogy Te is csak ezt mérted rajta.
A tranyó középső lába a kollektor, ami rámegy a sortrafóra, majd a trafóról a tápegység szekunder oldalának egyenirányító diódájára. A rajzából kilesheted az áram útját.
Lehet de a 21' ban 2sd2499 van és a bázison semmi sincs. Ha van ellenállás, akkor van vezetési értéke, de az nem 0. Jobb lett volna a BU2506. mert akkor stk a hiba. 2506 sokat kibír.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Az adatlapjába viszont nem ezt írják Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Az adatlap szerint 47ohm na ja... mondjuk ez itt 0. A rajz szerint meg nincs dióda. Ezek után még az stk ami szar lehet, meg 1-2 dióda.
A 21'-os rajzát nézd. De bele is szólhattál volna a nyomozásba, mert a minden ötletet érdemes megnézni átgondolni.. Lejeb kell vágnom a rajzból, mert 7,5M-át úgylátszik nem tudok ide tölteni. Arról nem beszélve, hogy (szinte tuti rossz a tranyó), és szerintem az stk is. A cserék után szerintem menni fog. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Remélem látható..
Egyszerűen nem hiszem el negyedszer teszem ide a rajzot .jpg kiterjesztés, 1,7M és nem jelenik meg .... Mit nem csinálok jól?? Az egész doksi 17M, az sok ide.. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Én a Drive-ra szoktam feltölteni a doksikat, mert ott nincs méretkorlát. Panasonic Z7 chassis
Szerintem pedig meg kellene néznie a D812-es zenert,hisz azt írta,hogy a sortápfesz 0V viszont hallható sípolás.Lehet a táp próbál indítani,csak közben letílt a zárlatos zener miatt.Továbbá a led folytonos villogása is csak a táp hibáját támasztja alá.
Többekközt még itt is megtalálható a rajz,nem értem miért töltögeted le fel folyton-folyvást. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Végigmértem mindent, amikor elmegy a kép, minden táp stabil, semmi nem változik meg. Az egyedüli érdekesség, hogy a G2 potit majdnem teljesen letekerve jó csak a kép, felette már túl világos. A véghelyzettől csak egy nagyon minimálisat van elmozdítva. És sehogy sem bírom kihúzni a képet teljes méretre, mert egy pont után lemegy a kép. Egyszer ilyenkor felvettem a G2-t és a kifehéredett kijelzőn láttam halványan a képet, tehát mintha lemenne 0-ra a fényerő. Ja és felülről kb 1/4-nél a képernyőnek mindig ott van az a pár csík, képtartalomtól és képmérettől függetlenül. Tehát bármennyire változtatom a képméretet, a csíkok nem mozdulnak.
Sziasztok van egy Loewe contur 7000 tv ém amibe valamikor megy a kép körbefele. De amikor jó akkor meg van egy centis csik a képernyő tetején ami minden szinben villog, és néha csattan a hangszóró.
Egyszerü csak addíg még nem jutottunk el:
Idézet: / „Kibontással kezdődik, és megnézni, hogy egyben van-e az str5r041a, és el jut-e 3-as lábára a táp.Az az hány volt van rajta..Rajzról ki tudsz igazodni,? Mert akkor elküldöm. Vagy regényhez készüljek? ----------------------------------- Az str egyben van, a 3-as lábon folyton csökken (gondolom ahogy a kondi kisül) 94 voltrol lefele. (#) kocici17 válasza zoltansz hozzászólására (») Válasz • 17:08” --------------- Idézet: „Kiforrasztottam a sorvégtranzisztort a B és E lábak zárlatosak. ” ---------------- Ezek után mára leáltunk, egy biztos a sorvég ha minden igaz rendbe lesz. Etz követheti a többi szerintem. de nyugodtan bele lehet menet közben szólni. Ja és régi regisztrált tagja vagyok az EO-nak, és az ET-nek, ...én is onnan meg az eserviz-ről szedem alaphalyzetbe a rajzaimat. Nameg néhány kurrens oldalról.
Mit jelent az, hogy "megy a kép körbefele"?
Szedd le a hátulját, porold ki és alaposan nézd át a forrasztásokat!
Sziasztok!
Videoton ts5355 OSD TXT. Kicsapja a hálózati olvadó biztosítékot, miután bekapcsolom. Van egy típus hibája ennek a készüléknek ami miatt ezt a hibát produkálja. A kis trafó mellett van egy kondi ami zárlatos szokott lenni. Ennél is megvolt a hiba, mert korábban egy Tv szerelő kicsavarta belőle. Átnéztem az egész kis panelt, de minden jó rajta. Hol lehet még benne zárlat? Köszönöm előre is a választ. Szép estét mindenkinek.
Szia!
Nem látható helyen is lehet, például a PTC-ben vagy másik kondenzátorban vagy egyenirányító diódában stb... Műszerrel zongorázd végig az alkatrészeket.
Szia!
Van benne pár taknyolt SMD sorkimenő körül azok miatt esetleg lehet ez a hiba? Csatolt képeken látszanak.
A tápegységre koncentrálj és keresd meg azt a zárlatos alkatrészt, ami miatt kiolvad a hálózati biztosító
|
Bejelentkezés
Hirdetés |