Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
SST Flash IC-k hiányoznak a listából nem? Amúgy frankó.
A közel jövőben kipróbálható? RTC és SST flash van itthon azokat tudom tesztelni. Ha megosztod akkor, segítek tesztelni ami van itthon.
Megvannak azok is, csak elbújtak az SPI EEPromok közé:
Szia!
Hibás kábel, kontaktus, túláram miatti eloldás, hibás port...
Üdv!
A kábel jó, a port is. A kontaktus illetve a túláram miatti leoldás kiszűrésére valami javaslat? Vagy bármi ötlet mit tudok vele kezdeni?
Szia!
Esetleg egy védődióda fordítva (az a 0.576 V egy szilícium dióda nyitőfeszültsége is lehet.)?
Üdv!
Többször is leellenőriztem, nincs fordítva egyik sem!
Üdv!
Elnézést kérek én vagyok a béna 2 kábelt is leteszteltem és több portot is kipróbáltam erre a 3. kábellel sikerült meg van az 5V! Köszönöm a segítséget! Most már viszont csak egyetlen egy problémám van mégpedig, hogy fel kéne programozni! Tudna nekem ebben valaki segíteni Székesfehérváron?
Sziasztok!
Ha van valakinek esetleg egy pickit 2 égető kézközelben tudna nekem mérni feszültséget a diódákon.(BAT) Kicseréltem a BS250-es FET-et, de nem oldotta meg a gondomat. Újra lett programozva az égetőm, most már az elvileg teljesen jó. De a kimenetem még most sem ( a teszt panelem is tökéletes, másik égetővel megy.) A kimeneti diódáimon midnegyiken 0V alatti feszültséget mértem. Egyiken azt hiszem 0.7V, másikon 0.2V A kimeneti vpp továbbra is 10volttal kevesebb, mint kellene.
Kibővítettem a Logikai eszközt is. Egy firmware frissítéssel egy 3 csatornás pattern (word) generátor is beleférne a programba... (7000)
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Szia!
A PICKit2 firmware software UART -ot használ. Régebben volt valamilyen alkalmazásod, amihez más formátumú adatforgalom kellett volna. Ha firmware frissítés szóbakerül, megvalósítható más formátum is. Egyszerű a 8 bit + no parity+ 1 .. 2 stopbit, 8 bit + parity + 1 .. 2 stopbit, kicsit bonyolultabb, ha az 5 ill. 7 bites formátumok is kellenek.
Sorosban nem, de mi lenne esetleg I2C, vagy SPI protokollal? Lehetne logolni egy ilyen vonalat byte szinten értelmezve?
Szia.
Szép munka! Már várom hogy beta tesztre kikerüljön az általad módosított program. Szerintem gondolkozz hogy egy DONATE gombon, mert szerintem lennék egypáran akik egy jelképes összeggel megköszönnék a munkádat. És további munkára ösztönöznék.
Szia!
Idézet: „Lehetne logolni egy ilyen vonalat byte szinten értelmezve?” Sajnos az I2C és SPI slave rutinok nincsenek benne a frimware -ben. Egy, az Uart tools ablakjához hasonló ablakon már gondolkodtam, amiben I2C vagy SPI táviratokat lehetne küldeni gombnyomásra és a választ nézni dekódolt formában... Egy 48 MHz -es kontrollerrel egy gyors SPI loggolása elég nagy kihívást jelentene, mivel az USB kapcsolatnak is mennie kellene, hogy a vett adatokat el lehessen köldeni... A PICKit Serial Analizátor -ban az Uart, az I2C, az SPI a belső HW illesztőket használja, az jobb lenne erre a feladatra... A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Igaz, abban benne van a funkció, csak gondoltam milyen jó lenne univerzálisan...
A logikai analizátor már képes MpLab stimulus állomány adat részének formátumában is menteni a regisztrátumot. És megjegyzi a legutóbb használt kép vagy stimulus állomány könyvtárát, ahogy az UART tool is a log állományét.
Üdv. mindenkinek!
Olyan kérdésem volna, ha egy pickit2 programozóval akarok egy 18f4520-ast programozni, akkor elég az ICSP-t a pic megfelelő lábaival összedrótozni, vagy kell közé még egyéb alkatrész?
Elég annyi.
De az összes táplábat (Vdd, Vss) be kell kötni. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
A boltban kaptam egy 18f4520-ast és nem bírtam felprogramozni valami memória címen hibát jelzett és azt is írta, hogy le van védve és nem lehet a tartalmát felülírni. A boltban azt mondták, hogy nem jól csináltam mert az MCLR lábra valami dióda meg ellenállás kell!
Úgy Kötöttem! A boltban le tudták törölni (úgy láttam valami icd2 programozóval)
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Ezt olvasd el: ICSP röviden
pontosan így kötöttem be ahogy a rajzon van csak az a 100n kondi nem volt ott mivel nem egy kész áramkör volt.
Szia!
Felismerte? Azaz ki tudta olvasni az eszközazonosítót? Ha nem, akkor a MCLR lábon a feszültség nem tud felmenni a Vpp értékre, a PGC és / vagy PGD kivezetéseket nem tudja meghajtani a programozó. Esetleg a Vdd tápfeszültség nem jut el a kontrollerig, de az ICSP csatlakozón megvan - különben Vdd hibajelzést kapnál. A PGM (RB5) lábon milyen áramkör van, milyen feszültség mérhető rajta. Felismerte és egyszer beprogramoztad (vagy valahol másutt felprogramozták)? A program elején a PGC és/vagy PGD lábakat kimenetnek állítja be és a MCLR funkció és a Power on timer le van tiltva? - Use Vpp first programming enrty lehet a megoldás. Ehhez a tápfeszültséget a PICKit2 -nek kell adnia.
Annak a kondinak ott kell lennie és az összes táplábat be kell kötni. Ha két Vdd van, akkor két kondi is kell.
közben kipróbáltam egy 12f675 pic-t és azt se akarta programozni. A múltkor feltelepítettem a pickit 2 software újabb változatát és azóta nem jó! De most az előbb frissítettem a pickit 2 firmware-jét és a 12f675-öst kezeli! Holnap hazahozom a boltból a 18f4520-at és tesztelem azt is.
Idézet: „mivel nem egy kész áramkör volt.” A kész áramkörben is ott kell lennie azoknak a 100nF-os kerámia kondiknak, meg ha próbapanelen összerakod, ott is! Minden egyes Vdd láb mellett, hozzá minél közelebb. 5-10 centire már nem jó! A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
Tehát ha próbapanelon rakom össze akkor csak a kondik és semmi több alkatrész?
Ha csak a beégetés a cél akkor más nem kell , elég a két kondi .
Sziasztok!
Mire lehet abból következtetni, ha az égetőmön földhöz képest a 18f2550-es 1-es lábán(illetve még több lábon is) van feszültség VPP tesztelés közben? Egy működő panelon mindegyik lábon nulla V a feszültség. A tesztpanelemet ha rádugom és MPLAB-al megpróbálom ráégetni a szoftvert elkezd világítani az összes led (8db), de azt írja, hogy a 18f887 nem érzékelhető (az a panel jól működik másik égetővel)
Az összes ledet kösd le a picről és akkor menni fog a beégetés , ezután már rákötheted a ledeket
|
Bejelentkezés
Hirdetés |