Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   161 / 211
(#) Peppe válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

SST Flash IC-k hiányoznak a listából nem? Amúgy frankó.
A közel jövőben kipróbálható? RTC és SST flash van itthon azokat tudom tesztelni.
Ha megosztod akkor, segítek tesztelni ami van itthon.
(#) Hp41C válasza Peppe hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Megvannak azok is, csak elbújtak az SPI EEPromok közé:
(#) Hp41C válasza szpot hozzászólására (») Jan 16, 2013 /

Szia!
Hibás kábel, kontaktus, túláram miatti eloldás, hibás port...
(#) szpot válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Üdv!

A kábel jó, a port is. A kontaktus illetve a túláram miatti leoldás kiszűrésére valami javaslat?
Vagy bármi ötlet mit tudok vele kezdeni?
(#) Hp41C válasza szpot hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Szia!
Esetleg egy védődióda fordítva (az a 0.576 V egy szilícium dióda nyitőfeszültsége is lehet.)?
(#) efiscp válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Jól néz ki
(#) szpot válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 17, 2013 /

Üdv!

Többször is leellenőriztem, nincs fordítva egyik sem!
(#) szpot hozzászólása Jan 17, 2013 /

Üdv!

Elnézést kérek én vagyok a béna 2 kábelt is leteszteltem és több portot is kipróbáltam erre a 3. kábellel sikerült meg van az 5V! Köszönöm a segítséget!

Most már viszont csak egyetlen egy problémám van mégpedig, hogy fel kéne programozni! Tudna nekem ebben valaki segíteni Székesfehérváron?
(#) Gránátalma hozzászólása Jan 18, 2013 /

Sziasztok!
Ha van valakinek esetleg egy pickit 2 égető kézközelben tudna nekem mérni feszültséget a diódákon.(BAT) Kicseréltem a BS250-es FET-et, de nem oldotta meg a gondomat.

Újra lett programozva az égetőm, most már az elvileg teljesen jó. De a kimenetem még most sem ( a teszt panelem is tökéletes, másik égetővel megy.)

A kimeneti diódáimon midnegyiken 0V alatti feszültséget mértem.
Egyiken azt hiszem 0.7V, másikon 0.2V
A kimeneti vpp továbbra is 10volttal kevesebb, mint kellene.

(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 19, 2013 /

Kibővítettem a Logikai eszközt is. Egy firmware frissítéssel egy 3 csatornás pattern (word) generátor is beleférne a programba... (7000)
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Szia!
A PICKit2 firmware software UART -ot használ. Régebben volt valamilyen alkalmazásod, amihez más formátumú adatforgalom kellett volna. Ha firmware frissítés szóbakerül, megvalósítható más formátum is. Egyszerű a 8 bit + no parity+ 1 .. 2 stopbit, 8 bit + parity + 1 .. 2 stopbit, kicsit bonyolultabb, ha az 5 ill. 7 bites formátumok is kellenek.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Sorosban nem, de mi lenne esetleg I2C, vagy SPI protokollal? Lehetne logolni egy ilyen vonalat byte szinten értelmezve?
(#) Tinky válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Szia.
Szép munka! Már várom hogy beta tesztre kikerüljön az általad módosított program.

Szerintem gondolkozz hogy egy DONATE gombon, mert szerintem lennék egypáran akik egy jelképes összeggel megköszönnék a munkádat. És további munkára ösztönöznék.
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Szia!
Idézet:
„Lehetne logolni egy ilyen vonalat byte szinten értelmezve?”

Sajnos az I2C és SPI slave rutinok nincsenek benne a frimware -ben. Egy, az Uart tools ablakjához hasonló ablakon már gondolkodtam, amiben I2C vagy SPI táviratokat lehetne küldeni gombnyomásra és a választ nézni dekódolt formában... Egy 48 MHz -es kontrollerrel egy gyors SPI loggolása elég nagy kihívást jelentene, mivel az USB kapcsolatnak is mennie kellene, hogy a vett adatokat el lehessen köldeni...
A PICKit Serial Analizátor -ban az Uart, az I2C, az SPI a belső HW illesztőket használja, az jobb lenne erre a feladatra...
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

Igaz, abban benne van a funkció, csak gondoltam milyen jó lenne univerzálisan...
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 20, 2013 /

A logikai analizátor már képes MpLab stimulus állomány adat részének formátumában is menteni a regisztrátumot. És megjegyzi a legutóbb használt kép vagy stimulus állomány könyvtárát, ahogy az UART tool is a log állományét.
(#) bapeti hozzászólása Jan 22, 2013 /

Üdv. mindenkinek!
Olyan kérdésem volna, ha egy pickit2 programozóval akarok egy 18f4520-ast programozni, akkor elég az ICSP-t a pic megfelelő lábaival összedrótozni, vagy kell közé még egyéb alkatrész?
(#) kistee válasza bapeti hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Elég annyi.

De az összes táplábat (Vdd, Vss) be kell kötni.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) bapeti válasza kistee hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

A boltban kaptam egy 18f4520-ast és nem bírtam felprogramozni valami memória címen hibát jelzett és azt is írta, hogy le van védve és nem lehet a tartalmát felülírni. A boltban azt mondták, hogy nem jól csináltam mert az MCLR lábra valami dióda meg ellenállás kell!
(#) bapeti válasza bapeti hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Úgy Kötöttem! A boltban le tudták törölni (úgy láttam valami icd2 programozóval)
(#) watt válasza bapeti hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ezt olvasd el: ICSP röviden
(#) bapeti válasza watt hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

pontosan így kötöttem be ahogy a rajzon van csak az a 100n kondi nem volt ott mivel nem egy kész áramkör volt.
(#) Hp41C válasza bapeti hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Szia!

Felismerte? Azaz ki tudta olvasni az eszközazonosítót?
Ha nem, akkor a MCLR lábon a feszültség nem tud felmenni a Vpp értékre, a PGC és / vagy PGD kivezetéseket nem tudja meghajtani a programozó. Esetleg a Vdd tápfeszültség nem jut el a kontrollerig, de az ICSP csatlakozón megvan - különben Vdd hibajelzést kapnál. A PGM (RB5) lábon milyen áramkör van, milyen feszültség mérhető rajta.

Felismerte és egyszer beprogramoztad (vagy valahol másutt felprogramozták)?
A program elején a PGC és/vagy PGD lábakat kimenetnek állítja be és a MCLR funkció és a Power on timer le van tiltva? - Use Vpp first programming enrty lehet a megoldás. Ehhez a tápfeszültséget a PICKit2 -nek kell adnia.
(#) watt válasza bapeti hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Annak a kondinak ott kell lennie és az összes táplábat be kell kötni. Ha két Vdd van, akkor két kondi is kell.
(#) bapeti hozzászólása Jan 22, 2013 /

közben kipróbáltam egy 12f675 pic-t és azt se akarta programozni. A múltkor feltelepítettem a pickit 2 software újabb változatát és azóta nem jó! De most az előbb frissítettem a pickit 2 firmware-jét és a 12f675-öst kezeli! Holnap hazahozom a boltból a 18f4520-at és tesztelem azt is.

(#) _vl_ válasza bapeti hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Idézet:
„mivel nem egy kész áramkör volt.”

A kész áramkörben is ott kell lennie azoknak a 100nF-os kerámia kondiknak, meg ha próbapanelen összerakod, ott is! Minden egyes Vdd láb mellett, hozzá minél közelebb. 5-10 centire már nem jó!
(#) bapeti válasza _vl_ hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Tehát ha próbapanelon rakom össze akkor csak a kondik és semmi több alkatrész?
(#) kaqkk válasza bapeti hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ha csak a beégetés a cél akkor más nem kell , elég a két kondi .
(#) Gránátalma hozzászólása Jan 22, 2013 /

Sziasztok!
Mire lehet abból következtetni, ha az égetőmön földhöz képest a 18f2550-es 1-es lábán(illetve még több lábon is) van feszültség VPP tesztelés közben?

Egy működő panelon mindegyik lábon nulla V a feszültség.
A tesztpanelemet ha rádugom és MPLAB-al megpróbálom ráégetni a szoftvert elkezd világítani az összes led (8db), de azt írja, hogy a 18f887 nem érzékelhető (az a panel jól működik másik égetővel)
(#) kaqkk válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Az összes ledet kösd le a picről és akkor menni fog a beégetés , ezután már rákötheted a ledeket
Következő: »»   161 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem