Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   753 / 1273
(#) Los Mineralos válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Szia!
Értem, rendben! Köszönöm! Próbálkozok, majd írom a fejleményeket!
Üdv!
(#) lacika81 hozzászólása Jan 21, 2013 /

sziasztok!!!!!!!tudna valaki segíteni?Philips tv hiba----be kapcsolom és azt irja ki hogy "gesperrt"és aztán pár másodperc után ki kapcsol.Mi lehet a megoldás......
(#) kadarist válasza lacika81 hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

(#) lacika81 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

köszi.....megnézem
(#) Inhouse válasza samsungtv hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ha neten van a TV-d, akkor menüből lehet frissíteni. De pl. nekem a legfrissebbet nem akarta, csak USB-ről. A frissítés menüben van választás, hogy online, vagy USB-ről, nem lehet eltéveszteni.
(#) kaza válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Igen ebben igazad van, nem egyszerű az "overload" beavatkozó ága direkt kapcsolatban van a PSU primer részével. Ha kiiktatom a védelmet az elbillenti az egyánáramú munkapontot is, emiatt a PSU el sem indul. Jól megtervezték, csak nem könnyű konzekvenciát levonni! Tudom, hogy távban ehhez nehéz hozzászólni, abban bíztam, hátha valaki esetleg tud típushibáról és ezt megossza velem...
Azért köszi a hozzászólásod!
(#) samsungtv válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Ja* tegnap megcsináltam USB-ről,de hogy őszinte legyek semmit sem vettem rajta észre hogy jobb vagy rosszabb.Mind1* most rajta van a 001031 azt kész.
Talán csak a smart-nál a samsung apps menüje változott meg amit észrevettem
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2013
(#) kocici17 válasza kaza hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

Sajnálom, hogy így csak ennyit tudok segíteni..Más amikor itt van a munkaasztalomon.
(#) Lali23 hozzászólása Jan 22, 2013 /

Sziasztok ismét egy problémával fordulok hozzátok a tv bekapcsolás után sipol recseg da kép pedig csikol meg rebeg, de ez kb 1 percig tart utána kijön a kép rendesen és a sipolás is megszünik. Szerintetek?
(#) BarnaPili válasza Lali23 hozzászólására (») Jan 22, 2013 /

A cseréld ki a táp primer oldalán az kiselkókat,majd ellenőrizd a sorvégtápfesz szűrését is!
István
(#) Inhouse válasza samsungtv hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

A Smartos menü folyamatosan változik.
A TV szoftverének frissítése nem tudni miket hoz, nincs róla semmi...

Nekem lennének javaslataim, ha el lehetne érdemben juttatni valakihez, aki tehetne ezzel kapcsolatban...
- ha külső bill-t használok, ne legyen kint a képernyőn a virtuális
- külső bill spec gombjainak felprogramozhatósága
- SMART menü rendbetétele
- internetezés közbeni memória betelés kiküszöbölése valahogy, ha lehetséges szoftveresen
- Facebookos youtube videóknál újabb flashplayert akar letölteni, de azt ugye nem lehet...
- az információ gomb nem hoz minden adatot, csak a tools/tulajdonságok...
- Youtube alkalmazás jó, nem akad ki, de nehézkes, nem kezeli a külső bill-t
- bizonyos oldalakkal teljesen lefagy a TV, pl. index.hu
- az analóg tunernél csak a csatornaszámot írja (C24, S21...), viszont az egyik pc-s csatornalista szerkesztőnél semmit, a másiknál meg kHz-et (ez mondjuk ezeknek a szoftvereknek a baja), de ha átnevezem a csatornákat (pl. Duna, TV2...), akkor az ennek a mezőnek a helyére kerül, onnantól az nem tudható, hogy melyik frekin jön...holott a szerkesztő szoftver mutatja továbbra is kHz-ben...tehát kijelzésbeli difi van

Üdv
Inhouse
(#) guliver83 hozzászólása Jan 23, 2013 /

Sziasztok !

Lenne egy Samsung Tv aminek a sasszi száma S62A
Amikor el akarom indítani mindig letilt a relé benne olyan mintha mindig standby módban lenne
mi lehet a gond.
(#) kadarist válasza guliver83 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Szia!
A relé a lemágnesezést kapcsolja, ezért az induláshoz nincs sok köze. Vedd la a hátulját, nézd át a forrasztásokat meg keress sérült, égett alkatrészeket.
(#) negeru hozzászólása Jan 23, 2013 /

Üdv Mindenkinek.

Lenne egy gondom. Akad egy Samsung kis ekránú Tv. Ahogyan a téma is mondja egyszer kapcsol egyszer nem, avagy dolgozik rendesen 3-4 napig kikapcsol bekapcsol rendessen mint az új. De egyszer csak megmakacsolja magát és nem akar bekapcsolni. Hiába huzom ki az áramból és dugaszolom vissza nem kapcsol be. Na most az a nem bekapcsolás ugy nézki, hogy a ledd villog és a tv is danol inditáskor de magasfeszültség nincs de hang se. Úgy gondoltam, hogy szétszedem. Amikor leszedtem a hátlapot, kiporszívóztam és elinditotam beindult. Gondoltaam valami kontakt hiba. Öszeraktam. Dolgozott is 1 hétig és megint kezdődött előrröl. Megint kinyitottam és amikor áramot adtam neki, megint elindult mint az új. Űtnéztem de minden kábel a helyén van, kondik nincsenek felpuposodva. Én tranyóra tippelek, de mielőtt belekezdenég mégjobban elrontani, gondoltm megkérdezlek titeket is..

Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
(#) dave500 válasza negeru hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Szia!
Ilyen rejtélyes hibám nekem is volt egy samsung tv-vel, nézd át jó alaposan, nagyítóval a panelt, biztos akad ott egy-két törött forrasztás!
Mielőtt jobban szétszednéd, süsd ki egy 230V-os 100w-os lámpával a táp pufferjét ( 2-300 µF 400-450 V) és utána turkálj csak benne!
(#) BarnaPili válasza negeru hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Ahogy Dave500 írja,nézd át a forrasztásokat erős fényben,és cseréld ki a táp primér oldalán lévő kis elkókat.
István
(#) canon1990 válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Szia!
Semmit nem változott a helyzet. Hálózati puffernál is áthúz.
(#) siadam válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

udv bocsi de nem volt idom irni az van hogy vissza hoztam meg van kapcsol mukodik a szelmalom csak asztvetem eszre hogy a tranyo amit csereltem melegszik
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Az "áthúz" alatt mit értesz?Zárlatot mérsz?
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Igen zárlatot mérek.
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Ez egy VT TV,igaz?

Igen ts5355
(#) kadarist válasza siadam hozzászólására (») Jan 23, 2013 /

Végül mitől indult el a tévé?
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 23, 2013 / 1

Ha másképp nem megy, akkor egyenként szedegesd ki az alkatrészeket és egyszer csak a zárlatos marad a kezedben. Persze mindegyik kivétel után mérj ellenállást.
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 23, 2013 / 1

Ha zárlatot mérsz a hálózati pufferen,akkor az esélyes alkatrészek: táptranzisztor,hálózati graetz,hálózati puffer,táptranyó kollektorában lévő párnanós kondi...nem sok cucc van a primer oldalon.
Egy rajz hozzá

Köszönöm szépen a segítséget. Holnap átnézem ezeket az alkatrészeket. Írok, hogy mire jutottam. Szép estét!
(#) negeru válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Hát. Ami azt illeti kinéztem a szememet
De a lényeg, hogy minden forrasztás rendben volt. Amit talán de csak talán rossznak gondoltam újraforrasztottam a biztonság kedvéjért. Kondik is rendben vannak de azért kicserélem. Jelenleg dolgozik a kis haszontalan de majd kiderül. Ha megint gond lessz vele akkor írok.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2013
(#) siadam válasza kadarist hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

az egyik elkon el volt repenve a forasztas ,de adj legyszives tanacsot mit tegyek hogy ne melegedjen annyirqa a tranyo vagy ez igyvan jol?vagy csereljem a C607 kondit aminek a mostani erteke 50v 10u ha igen milyen ertekre?
(#) kadarist válasza siadam hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Azt a 10µF-os kondit cseréld ki nagyobb kapacitásúra és legalább 50V-osra és utána nézd meg, hogy így milyen a melegedés.
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Szia! Táp tranzisztor teljesen zárlatos volt. Cseréjével megszűnt a zárlat a hálózati puffernél és a hálózati diódáknál. Most ott tartok, hogy sehol sem mérek zárlatot, mégis kiolvad a biztosíték.
Következő: »»   753 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem