Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv Inhouse
És ez a Logitech K400 ez működik????? Én ezt néztem ez samsung bill. csak az a gáz hogy nem működik az eh5300-mal sajna http://www.muszakibolt.com/termekek.php?q=samsungkiegeszitok/vgkbd1...tyuzet.
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni Samsung LE26A330J LCD TV-hez... Bekapcsoláskor fekete képernyő, hang van, hangerő állítás megy, csatornaváltás megy, aztán fokozatosan zöld vagy piros színben kezd világítani, erősödni a fény és egy idő után megjön a kép is... Ezt eljáccotta úgy is hogy hang, megjött a kép aztán lefagyott... 7kondit kicseréltem (egy láthatóan s..r volt (púpos) (1000µF 25V), 1-2napig jó volt és ugyanezt csinálja, 5-10perc melegedés és tökéletesen működik, melegen kikapcsolom majd vissza, megy tökéletesen, ha áll 1 órát már nem indul csak 5-10perc után... Két táp IC van amire én gondolok, de a feszültségek megvannak... MC33167 az egyik, a másik KA278R12C... Ebben szeretnék segítséget kérni, mit tudnék vele csinálni...?! Valakinek valami tapasztalat?!
Szia!
A kondicserék után azonnal indult és hirtelen egyik bekapcsoláskor már megint nem volt jó? Ebben az esetben forrasztási probléma lehet és egy gondos átforrasztást javaslok.
Ezen már túlvagyok... (( Attol félek a kondikat már annyit cserélgettem, hogy belekevertem azokat is amik benn voltak... Na nem a púposat mert az egyből kuka... )
Csak azt akartam megtudni, lehet-e más baja is... Vagy egyértelműen a kondik szivatnak...
A kondicserékről meg annyit, hogy akkor is levettem a falról csere, aztán vissza, szal nem hült ki annyira... Kondik melegen szoktak carok lenni nem?! Ezért nem értem mért melegen működik jól...
Lehet még BGA forrasztási hiba, amit elég nehéz javítani, meg persze mindenféle IC hiba is, ami a melegedéssel javul. Én ilyenkor szoktam elővenni a fagyasztó sprét és elkezdem fújkálni különböző helyekre. Ha egy bizonyos hely hűtésére előáll a hiba, akkor ott kell tovább kutakodni. Az elektrolitkondenzátok meleg hatására megjavulnak, tehát éppen fordítva van, mint ahogy gondolod.
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Köszönöm a segítséget, akkor lehet veszek még egy garnitúra kondit és ujra csere és nem keverem össze vissza... Remélem megjavul
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni Samsung LE26A330J LCD TV-hez... Bekapcsoláskor fekete képernyő, hang van, hangerő állítás megy, csatornaváltás megy, aztán fokozatosan zöld vagy piros színben kezd világítani, erősödni a fény és egy idő után megjön a kép is... Ezt eljáccotta úgy is hogy hang, megjött a kép aztán lefagyott... 7kondit kicseréltem (egy láthatóan s..r volt (púpos) (1000µF 25V), 1-2napig jó volt és ugyanezt csinálja, 5-10perc melegedés és tökéletesen működik, melegen kikapcsolom majd vissza, megy tökéletesen, ha áll 1 órát már nem indul csak 5-10perc után... Két táp IC van amire én gondolok, de a feszültségek megvannak... MC33167 az egyik, a másik KA278R12C... Ebben szeretnék segítséget kérni, mit tudnék vele csinálni...?! Valakinek valami tapasztalat?!
Ilyen zenerem nincs itthon, hétfőn beszerzem és kipróbálom a tv-t.
A sortranyó b-c között okés, b-e között 54,6 ohm, e-c között egyik irányba megvan a dióda.
Ok rendben. figyelek hétfőn.
Sajna muszáj a zeener mert könnyen megfuthat, és akkor több gondot okoz.
Sziasztok! Egy ~10 éves Orion TVm van, és egy ideje elkezdett "villogni"... teljesen mindegy hogy scartról vagy antennáról jön az adás, teljesen jól mutatja a képet, csak mintha a "kép előtt lenne még egy réteg" amin csíkozódnak a világosabb/sötétebb részek.. és ezek mászkálnak fel le. Kiszedtem és megnéztem a paneleket, de nem látok rajta hibát... Szerintetek mi lehet a baj?
Szia!
Nézd meg a pufferkondikat,főleg a táp primer oldalán !Esetleg egy fotót is készíthetsz,és tedd fel ide.Sokat segítene. István
Értem, akkor lehetséges hogy ők ketten a hibásak? ahogy nézem kicsit mintha meg is lennének égve :'D
Ezek csak koszosak.Amit neked meg kellene vizsgálni,az nem ott van.Ahova a 220 bemegy,ott találsz négy diódát,vagy egy Graetz hidat,erre van rákötve ez a kondenzátor.De a hibáról tegyél fel egy képet,ne a feltételezett bűnösökről...
Szia!
A forrasztásokat átnézted már? Mert az ilyen változó hibáknál gyakran a repedt, kilazult forrasztás a hibaforrás. A "koszos" kép jobb felső sarkában lévő elektrolitkondenzátor mintha kissé púpos lenne, ezt cserélni kellene.
Könyörgöm...a fényképezd már le a képernyőt a hibajelenséggel! Még két oldal,és lesz egy ORION TV-Puzzle a kezünkben.
Üdv! Köszönöm a segítséget! Sikerült megjavítanom a tv-t.Tényleg az ic lábainál volt a gond.Majdnem az összes lábnál elvált a forrasztás.Mellékelem a képet róla. Még egyszer köszönöm!
Üdv! Van egy Tevion 5361-s tévém. Mikor megvettem nagyon jól ment, nem volt vele baj. Mostanában a képernyő közepe enyhén elzöldűlt a teteje pedig enyhén vöröses lett. Nincs mágneses hely közelében sem. A hanggal nincs semmi baj. Mi lehet a probléma?
Szia!
Az elszíneződést a ptc ellenállás cseréjével lehet helyrehozni. Valószínű, hogy megszakadt.
Hali!
A tápegység kimeneti diódákon mérjél 125 volt 24 volt 16 volt 12 volt . Valamelyik nem lesz meg,- vagy beterhel valamelyik dióda körében alkatrész , - kondi! Ha mértél várom a visszajelzést!
Hali!
Hol helyezkedik el ez a ptc ellenállás? Nekem is van ilyen problémám, hogy a TV képernyő jobb, vagy bal felső negyedében egy tenyérnyi halvány színes folt van.
Szia!
A ptc ellenállás vagy egy fekete vagy egy fehér színű kocka és így néz ki.
Szia István.
Sokszor van úgy, hogy nincs nyitva a bolt, vagy próbának, le szoktam a tetejét venni, 1000-es polírral nagyon finoman felfrissíteni az oxidtól és vissza a tárcsát(kat) a helyére.Persze a csere az jobb.Van olyan ami már évek óta megy így A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Szia László!
Végszükséglet esetén valóban szóba jöhet a barkács A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Sziasztok!
Egy AEG CTV 4802-es meghibásodásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Használtan vásároltam a TV-t. Egy hétig kifogástalanul működött aztán néha pattant egyet, majd egy idő után csak úgy eltűnt a hangja. Később kisebb időtartamokra visszatért. Ha teljesen felhangosítom a berendezést a két hangfal zúg. Tudnátok valamiféle segítséget adni, szeretném magam megjavítani. Egy Service Maual pl nagyon jól jönne, akár angolul is. Előre is köszi a segítséget.
üdv!philips tv 32pw6515 gesperrt probléma,a tasztal betudom kapcsolni--pár másodpercre fekete háttér gesperrt felirat és aztán kikapcsola magátol......távra nem reagál-----mi lehet a hiba?várom a megoldást
Ki kellene hotel módból kapcsolni, és utána müxene.
Ha nem éred el távvezérlőről akkor memória felülírással, a melléklet szerint.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |