Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   754 / 1273
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Jó nagy lépésekkel haladsz.Az a tranzisztor nem véletlenül ment tönkre.Nézd meg, sőt inkább cseréld ki a kis elkókat.A pár BC-t is csekkold le,továbbá a diódákat is. Élesztésnél a biztosíték helyére köss be egy 60-as vagy 100-as izzót,és így próbáld.A lemágnesező tekercset húzd le.(220-as bemeneti panel).
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Rendben köszi a segítséget. Holnap jelentkezem, hogy mire jutottam.

Annyit kérdeznék, ha továbbra is fenn áll a zárlat persze az alkatrészek cseréje után. Ha rákötöm az égőt, akkor mit fog történni? Ezt az égős technikát soha nem alkalmaztam.
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 24, 2013 / 1

Az izzó korlátozza az átfolyó áramot,megvédve ezzel a félvezetőket.Ha nincs zárlat,akkor felvillan,majd elhalványul.Ha zárlat van,akkor teljes fénnyel világít.

Holnap jelentkezek, hogy mire jutottam.
Szép estét!

Nem bírtam nyugodni. Visszamentem a műhelybe. Egyik elkó zárlatos volt. Biztonság kedvéért kicseréltem az összeset a tápban. Beindult a tv, csak ilyen nyikorgó nyöszörgő hangot ad a táp. Kikapcsolás után szépen lassan fokozatosan elhallgat. Ez Elkó hiba lehet?
(#) 1984white válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 24, 2013 / 1

Szia!

Pctápoknál (az is kapcsolóüzemű) ilyen hangot általában a "kis" csatoló elkók szoktak okozni. Nézd át, vagy cseréld a tápegység 1 és 100uf közötti elkójait. Ez valószínű megoldja a gondodat.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
(#) komitya hozzászólása Jan 24, 2013 /

Sziasztok! A segítségeteket kérném egy tv javításban. Van egy videoton c2911-am plat tipusú tv.A hibája az,hogy a képernyő közepén egy fehér csík látható. Az eltérítő részben a diódákat jónak mértem. Merre kezdjek keresgélni rossz alkatrész után? Esetleg valamelyik kondi lenne rossz? Üdv!
(#) canon1990 válasza 1984white hozzászólására (») Jan 24, 2013 /

Szia!
Kicserélem őket. Holnap veszek a boltba újakat. Amúgy is vettem volna bele, mert régi használtakat tettem bele csak kipróbálásra.
Köszi a segítséget.
Szép estét!
(#) samsungtv válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Szia Inhouse
Igen ezeket tényleg jó lenne ha megoldanák egy késöbbi szoftverel.
Amugy azt a speckó külső billenyűzetet (azt a samsungot amin vannak azok a szines gombok,meg egér) a mi tévénk viszi mert ugy olvastam hogy nem?????????
Jó lenne nagyon mondjuk az ára is szép.
Üdv
(#) 1984white válasza komitya hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Szia!

Elsőre próbáld meg az eltérítőrész "nanós" kondijait cserélni, amik nagyfeszültségűek kb1000v vagy nagyobb.
Valószínűleg ha nincs komolyabb baj, akkor ez megoldja a gondodat.
(#) stoky válasza komitya hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Üdv!
Bár nem írtad, de ha vízszintes a csík akkor a függőleges eltérítő résznél nézd át a forrasztásokat. Találkoztam ilyen hibával, nálam az IC lábánál hajszálrepedés volt (nagyító!), forrasztás megoldotta.
(#) canon1990 válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Sikerült életre kelteni a technikát. Kimozdult vezeték adta a nyikorgó hangot.
BarnaPili, Kadarist, 1984white. Köszönöm nektek a segítséget.

videoton.JPG

(#) dog18 válasza kislacikahu hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Szia!

Kicseréltem a tranzisztort, de semmi sem változott. Mi lehet vele?
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Megy ez,látod,csak csinálni kell! Szép munka volt.Grat!
(#) zoltansz válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Szia!
Kondicsere megvolt (használtra, mert a rendelés nem jött meg),majd kimértem a primer oldali alkatrészeket (kivéve az str-t), mind jó. A sorvégtranzisztor az bu 2506, a b-e lábakon mindkét irányba 54,6 ohm-ot mérek. A d812 dióda (r2kn) zárlatos, ezt kiforrasztottam, majd mértem. A sorvégtranzisztor (kiforrasztva) kollektor-test 141 volt, az e-k 269 volt.
(#) kocici17 válasza zoltansz hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Holnap délelőtt leírom, hogy min menj végig, ma már nem tudok foglalkozni vele.
1.A sorvég tranzisztort, már vissza is teheted, mert az jó.
2.A diódát cserélni kell akkor.
A többit holnap délelőt leírom
(#) kadarist válasza zoltansz hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Idézet:
„A sorvégtranzisztor (kiforrasztva) kollektor-test 141 volt, az e-k 269 volt.”

Szia!
Ezt hogy kell érteni? A tranzisztornak nincs test lába.
(#) kocici17 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

A tranzisztor helyét méri tranyó nélkül, mert a jó mérés érdekében teljesen kiforrasztotta.
Legalább is igy beszéltük meg, . ..ha pontosan követ.
Az előzményekben megbeszéltül, hogy kiforrasztja és úgy méri, meg a diódák egyik lábát is kiforrasztva méri, hogy ne mérjen "hülyeséget' mert így tisztát mér.

Ott valahol lesz a gond, de szerintem összekeverte a hálózati, és a rendszer földet.
De ezt reggel tisztázom vele.
Elvileg van előtte is rajz.
(#) zoltansz válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

A tranzisztor teljesen ki van forrasztva, és a 141 voltot a rendszer testre mértem. Holnap 3 órára hazaérek a melóbol és folytatjuk. Előre is köszi a segitséget.
(#) kadarist válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Értem. Én azt szoktam tanácsolni, hogy legyen a test a tuner fémháza, ha a szekunder oldalon méricskél az ember, mert az biztosan testen van. Érdemes lenne a sortranzisztort kollektor-emitter között is megvizsgálni diódaméréssel, ha jó, akkor ott egy diódát kell találni.
(#) zoltansz válasza kadarist hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Szia.
Megmértem és megvan a dióda.
(#) kadarist válasza zoltansz hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Ez a sortranzisztor bizony hibátlan!

Lehet a tuneren is de én már láttam olyan csodát, hogy avval tették tönkre,De van ott elég hűtő borda, és vázfelület ahol van test, illetve csak az van.
(#) kocici17 válasza zoltansz hozzászólására (») Jan 25, 2013 /

Ok leszek gépnél. És addig átrágom magam rajta.
(#) jukebox hozzászólása Jan 25, 2013 /

Sziasztok.Van egy samu ue46es7080 led tv-m. Hibajelenség.Távvezérlővel kikapcsolom és nem lehet visszakapcsolni .csak ha a hálózati kábelt kihúzom tehát áramtalanítás után.Mikor kihúzom a kábelt egy relé kattan. azt hiszem annak akkor kéne kattannia amikor távvezérlővel kikapcsolom.Utána vissza dugom a hálózati kábelt és távirányítóval bekapcsolható.Mi tévő legyek?Milyen panelt cseréltessek benne?Volt samsung szervizben is egy szoftver frissítést csináltak de nem javult meg!Honnan lehet egy ilyen új tv-hez alkatrészt vagy esetleg egy service manualt szerezni?Vagy egy jó szakembert aki megtudná nézni lehet a tápegységet kell csak cserélni javítani.
(#) Inhouse válasza samsungtv hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Nem csak a gyári Samsung bill-el megy, pl. Logitech K400, és az általam használt Hama Uzzano is működik vele. De, ha okostelefonod van, egy ingyenes appal még azzal is használhatod. Prohardver fórumon van egy Samsung LCD és LED tv topic, ott elég jól ki vannak vesézve a dolgok...
(#) kocici17 válasza zoltansz hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

A d812 egy 140v-os zeener lehetőleg 1A-es kivitelben cserélni. /lomex, HQ/
Amíg nem cseréled addig ne kapcsold be mert meg tud futni.
A sortranzisztoron azért vab 56ohm a B-E en mert egy ellenállás van benne..ha az E-C átmenet jó akkor semmi gond. /figyelj rá, hogy az E-C között meg egy dióda is van, tehát nem szakadást mérsz az egyik irányba, hanem a diódát, de az sem 0 vagy szakadás, hanem 0,500 -- akármennyi.
Ha minden a helyén, és a dióda kicserélve, lehet próbálni, és lássuk mit nem csinál.
Elvileg mennie kellene, mivel a 140v megvan tehát az stk valószínűleg jó.

Én is benézek 3 körül, és kíváncsi vagyok...
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Köszönöm
Következő: »»   754 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem