Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   26 / 70
(#) ozzy76 hozzászólása Aug 20, 2012 /

Üdv!
Ellenörzöm a kábelt, ám ha jól láttam a kábeleknél sérült a szigetelés, de megnézem , akkor is búghat ha fordítva lett bekötve a fejkábel??Csak azért kérdem mert lett cserélve benne fej
(#) CHZ válasza ozzy76 hozzászólására (») Aug 20, 2012 / 1

Nem a fordított bekötés lehet az ok, GND ha rossz helyre lett kötve, vagy fals földelést is kap...
(#) ozzy76 hozzászólása Aug 21, 2012 /

Megnéztem a kábelt eléggé megvan olvadva a szigetelése , jobb lenne lecserélni a kábelt, vagyis akkor ezért búghat
(#) NVP hozzászólása Szept 3, 2012 /

Helo!
Van egy régi Hifim amin csak amin csak egy antenna kábelnek és két hangszórókábelnek van hely.Egy kicsit felszeretném újítani főleg új csatlakozókkal hogy hozzá lehessen kötni TV-hez,esetleg számítógéphez is, de bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Előre is köszönöm.
(#) Kera_Will válasza NVP hozzászólására (») Szept 3, 2012 /

Tudod ez úgykezdődik, hogy beszerzed a hifid pontos tipusához tartozó elvi rajzokat. Ha ez nem menne akkor a hifiben lévö félvezetők , ick adatlapjait szeded össze.

Aztán tanulmányozod miként megy benne a villany és miért. Megkeresed a föbbegységeknek a ki/be meneti pontjait. Nem ártana visszafejteni a nyák és alkatrészek alapján a valós kapcsolási állapotokat. Lehet vannak eltérések a beszerzett dokumentációhoz képest.

Ha megvannak főbbb egységek ki/be meneti pontjai akkor. Meglehet próbálni azokat megfelelő szintű (fesz/impedancia illesztés melett) kivezetni a külvilág felé. Ehhez lehet több újabb átkapcsoló beépítéséfe is szükség lehet amkvel a megfelelő jelutakat be lehet állítani. Csicsázható ezen kapcsolók állapotjelzőknek ledekkel lcdvel való kijelzésével. Ezen felül mindenféle távírányító beépítéssel. Stb...stb...
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2012
(#) subway hozzászólása Szept 6, 2012 /

Szevasztok! Rátaláltam végre erre a topikra, így itt folytatom a segítség kérést, elnézést az adminoktól a korábbiakért. Szóval a lényeg, hogy van egy Philips FW-M567 hifim, amit annó én idióta kölcsön adtam. Rákötöttek valami bowli hangfalat, és elkezdték avval használni, amikor először leoldott a terhelésre a végfok, majd megint, végül kikapcsolt. Azóta csak annyit művel, hogy bekapcsolom, elkezdi az önellenőrzést, és amikor kapcsolnia kéne a második szakaszt (gondolom késleltető lágyindítás vagy mi) egyszerűen kikapcsol a gép. Már kikaptam a végfokot tartalmazó panelt Az összes tranzisztort átmértem rajta, és kettő értékét találtam érdekesnek, azokat cseréltem, de nem tudom hogy ennyivel megúsztam, vagy végfokot is cserélnem kell? Esetleg aki ért az ilyenekhez, feltettem a tárhelyemre a javítás idejéig a service manualt. Abba benne van minden. A végfokos rész az 53. oldalon kezdődik. Letöltés
Vagy ha esetleg van valami ötletetek, hogy mit nézzek még meg, ha már darabokban van a gép könnyebb rámérni... Bekapcsolt állapotbeli rámérés ugyebár a védőkör leoldása miatt kizárva.... Még annyi, hogy van a végfok mellett a bordára rögzítve egy BDX53 tranyó, na most erre a multiméterem csak 51-et mutatott. Nem magasabb értékűnek kéne lennie? Köszi a segítséget előre is. Még annyit hozzáfűznék, hogy van a 18. oldalon egy vol control kis rész a jobb felső szakaszban. Esetleg azt bányásszam ki?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2012
(#) Ali öreg hozzászólása Szept 14, 2012 /

adot egy panasonic hi-fi kőzepes hang erőnél letilt milehe a hiba ali kőszi
(#) Directors hozzászólása Okt 19, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Philips FW-C85/34 hifi. A problémája,hogy semmi nem csinál. Tesóm halkan hallgatta a rádiót rajta majd egyszer elhallgatott és csak a venti pörgött benne. Kihúzta a konnektorból majd visszadugta és most más semmi jelet nem ad.
Valamennyi széttudtam szedni. Van egy kis elektronika amin van egy relé is. Nos ez a relé nem kapcsol. Ez engedné a nagy trafóra a 230V-ot.
Tudnátok nekem ebben segíteni? Először kellene egy kapcsolási rajz de sajnos nem találtam.
(#) mindenes válasza Directors hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia.Tölts fel képet erről az elektronikáról hogy lássuk miről is van szó, egyébbként valőszínűleg az a standby táp lessz ha relét kapcsol.
(#) mindenes válasza mindenes hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

... és azon keresztűl a főtrafót.
(#) Directors válasza mindenes hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Itt a panel. A trafót lehúztam most róla.
(#) mindenes válasza Directors hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Most mérésel ellenőrizd hogy a kis trafó szolgáltat e feszültséget a szekunderén ami lényeges volna. Ha az ac megvan a szekunderen akkor lehet tovább méricskélni úgymint diódahid, relé stb.
(#) reloop válasza Directors hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Ezen a képen van egy ellenállás a trafó tövében. Olyan színű mintha égett lenne.
(#) Directors válasza reloop hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

1,6M ohm. Az az ellenállás ami olyan mintha égett lenne. Beforrasztott állapotban.
A kis trafó szekunder tekercsén nem mérek feszültséget.
A primer tekercs pedig kap 230V-ot.
Ez biztos,hogy kis trafó lenne?
(#) reloop válasza Directors hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Szia! Akár a primer, akár a szekunder szakadását ki tudod mérni, az megadja a választ.
(#) Directors válasza reloop hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Hali!

Szerintem itt lesz a probléma.A primer tekercs ellenállása 1,6k ohm(ez rossz érték) és nem sípol a szakadás vizsgálónál.Szekunder tekercs ellenállása pedig 4 ohm ez jó és sípol is a vizsgáló.
Erősíts meg légyszi,hogy a trafó a rossz.

A relé benne 9V-os. Gondolom akkor olyan 6-9V közötti trafó kellene.

Nos a trafót kicseréltem de semmi változás viszont azt észrevettem,hogy meg sem kapja a trafó a 230V-ot. Szóval az ellenállás a bűnös amit mondtál mert csak az van a 230V-os ágba.A primer egyik ága megkapja a feszültséget csak a másik nem amin az ellenállás van.
Sajnos nem tudom leolvasni az értéket róla.
Mit gondolsz mekkora kellhet oda?( Meg miért kell oda ellenállás? )
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
(#) reloop válasza Directors hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Az 1,6k primer jó érték egy ekkora trafónak. Ha ezzel van sorba-kötve az 1,6M-nak mért ellenállás nem csoda, hogy nem működik.
Innen tudod letölteni a kapcsolási rajzot. A táp a PDF 157. oldalán található, a lényegét mellékelem.

Táp_13.JPG

Szia!

Jó lett. Működik. Köszönöm szépen mindkettőtök segítségét.
(#) mindenes válasza Directors hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Egy valami maradt ki a kimérendő alakatrészek közzűl ez pedig a kis barna bizti. Ezek után amiket leírtál , csak ez lehetett a bűnös. Jól gondolom vagy a trafó? Üdv.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2012
(#) Directors válasza mindenes hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

A trafó végül is jó volt.Az ellenállás volt rossz ami szorosan a trafónál volt.Azon keresztül kapja a kis trafó az áramot. De hogy miért, nem tudom.
(#) mindenes válasza Directors hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Hmm érdekes amit írsz mert a trafó melett már van egy biztosíték, kis barna henger. Igaz a mellékletekből, ez nem eléggé egyértelmű.
(#) Directors válasza mindenes hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Igen van benne egy 6,3A-es. De amelyik ellenállás rossz volt az mellett is lennie kellene egy 200mA-nek de nincs. :S
(#) mindenes válasza Directors hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Ja látom már, a manuálból közben kiderült minden. A bizti csak egy opció, azért van ott a helye mert ennek a hifinek több testvére lehet, amihez más és más alkatrészéek kellenek.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
(#) anyadat hozzászólása Jan 8, 2013 /

ÜDV!

Segítséget szeretnék kérni tőletek a probléma megoldásában. Adott 1 Daweoo márkáju hifi. Daewoo ami 816R. Ami nem kapcsol be , kijelző nem világit gombokra nem reagál. Feszültségeket ellenőriztem minden OK. A kijelző panelt eltávolitva főpanel csatlakozását (pdf 17. oldal) CW402 csatlakozón 5-7 láb összezárásával a hifi bekapcsol , és meg is szólal bár recsegve szól(AUX). Ha visszateszem az elejét és megint öszezárom a lábakat a hifi megint csak bekapcsol , meg is szólal , de sem a ledek , sem a kijelző nem világit ki ez nem is lenne nagy gond csakhogy nem tudom a hangerőt szabályozni A nyákot elenőriztem nincs kontakt hiba , zárlatjelzővel is átnéztem és talált 3 ellenást ami vezetőnek bizonyult(controll panelen). Kicserélni még nem tudtam , mert most nincs ithon ilyen értékü ellenálásom. Szerintetek ez a 3 ellenálás okozná a hifi problémáját? Esetleg nem e lehetne az összes funkciót kihagyva csak auxba müködtetni ? csak erősitésre szeretném haszálni
még csak kezdő vagyok az elektronikában , de ha kapnák pár hasznos tippet szives bütykölgetném remélem értelmesen fejeztem ki magam
üdv jános
PDF
(#) Dempsey válasza anyadat hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Szia!
Ha zárlat jelző alatt csipogót értesz, attól hogy csipog még nem biztos hogy teljesen zárlatos az ellenállás. Ezek a műszerek még 40 ohm-nál is csipognak. Rendes ellenállás mérésbe mérd meg, úgy hogy egyik lábát kiforrasztod.
(#) anyadat válasza Dempsey hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

igen csipogást . kiforrasztva is maradt a zárlat és az értéke is felére csökkent.
(#) anyadat válasza anyadat hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

3 ellenálás elvesztése okozhat ilyen hibát , hogy nem kapcsol be a készülék? Megjegyzeném , mikor "elromlott" senki nem volt a közelében a kijelzőn az összes megjelenithető dolog világitott egyszerre. Mikor kihúztam a hálózatból már nem kapcsol be . Ezt elfelejtettem leirni.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
(#) Richy55555 hozzászólása Jan 31, 2013 /

Philips Fw C355 mini hifi system 80W+80W-os ! A problémám az lenne, hogy nem ad hangot. A hangfalak működnek, a Hifi is világit, mindenre reagál csak nem ad hangot. Az alaplapon 1 kis foltban barna elszinezödés látható. Kérlek segitsetek .
(#) vipera1997 válasza Richy55555 hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Azok diódák lennének?9
Következő: »»   26 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem