Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Végül ez egy projekt része, vagy utánépítés? Én P8x32 propellerrel csináltam MIDI lejátszót MicroSD kártyával, azt három projektből "ollóztam" össze. Most Midi0 formátumot le tud játszani - dobok nélkül. Volna mit javítani még a GMsynth részén, de sajnos csak később lesz időm rá. A tiéd sokkal jobban egyben van, kíváncsi lennék az összes funkcióra - hangban is !
Már megbocsáss de a midinek mi köze van a "hangban is" meghatározásoz ?
Az egy olyan formátum aminek nincs hangja és bármelyik lejátszón játszod le , ugyanazt a jelet adja.
smidigsx650!
A méretezésnél azt kell figyelembe venni, hogy a tranyóban a csip hőmérséklete maximális disszipáció esetén se érje el a legmagasabb megengedett értéket. Ez a hőmérséklet érték katalógus adat. Az is katalógus adat, hogy hány fokkal van melegebb a tranyó belsejében wattonként, mint amennyi a bordán éppen mérhető. A 2SC2922 esetében 70C-os bordán kb. 100-110W engedhető meg maximum (ha folyamatosan tudod tartania 70 fokot, mert ha nem és tovább melegszik, akkor vagy csökkenteni kell a teljesítményt, vagy meghal a tranyó 150 fok belső hőmérséklet felett). Én tranzisztoronként max . 60W disszipációt engedtem meg a biztonságos üzem érdekében. Az, hogy a tranyó hány ampert tud majdnem közömbös. Csak annyiból érdekes, hogy többet tudjon, mint amennyire igénybe lesz véve. A 2SC2922 17A-t tud maximun, de csak 2A-ig veszem igénybe. Nem az áramtól menne tönkre, hanem a túlmelegedéstől. Köszi a hozzászólást.
Szia! A hangszórókat bontottad vagy vetted valahol?
Szia Attila86 !
Friss még az egész. Csak 5A-es rövidzár mellet várakoztam eddig a leoldásra, de túl lassan melegedett a borda, így egy idő után feljebb engedtem az áramkorlátot úgy 6,5A-re. De így is kellet egy fél óra. Igazából a borda méretén és főleg a ventilátoros hűtés intenzitásán múlik az egész. Azt megfigyeltem, hogy a hűtőborda eleje, ahol a hűtőlevegőt befújja a ventilátor jóval alacsonyabb hőmérsékletű, mint a másik vége, ahol nálam a hőfok érzékelő van. Azt azért tudni kell, hogy az én tápomban a puffer elkókon 60V körüli feszültség van, ezért a 10A-es rövidzár esetén 5-600W teljesítményt disszipálnak a tranzisztorok. Ekkora teljesítmény már nem egyszerű elvezetni túlmelegedés nélkül. Az is igaz, hogy a felvázolt állapot (0V és 10A) egy extrém terhelés, ami normális igénybevételek esetén nemigen fordulhat elő.
Szia TAKLACO !
Igen. Nálam 3db 0R10 van párhuzamosan kötve. Így az eredő ellenállás 0,033 Ohm. 10A mellett a sönt fezsültség 330mV. Nekem 200mV-os panelműszerek lettek beépítve egy potis feszültség osztóval. Az ellenállásokon max. 1,1W teljesítmény alakul hővé.
Hello Hujikolp !
Nem írta oda, hogy + meg - ez igaz. A banánhüvelyek színével jelöltem a polaritást, de igazad van az igényesség itt hiányt szenvedett. USB nem lett beépítve. Tudod én a telómat a hozzá kapott töltővel etetem, de hát ezt biztosan mindenki másképp csinálja. Az eredeti doksikat itt találod: http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=169145 http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=169446 http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=169445 és a leglényegesebb: http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=168329 Üdvözlettel, Papus
Készen lett a non multis nixie óra dobozolása.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Hello smidigsx650!
Elég sok mindent kellett megváltoztatni: Teljesítmény fokozatba 5 x "SC2922 vagy esetleg TIP35C (100V-os tranyók) Meghajtó tranyó BD244 helyett BD244C (100V-os) és kissé hűteni kell. T1 BC337 helyett BF391 (200V 0,5 C1, C3, C4 100V-os elkók DH1 25A-es dióda híd R13, 14, 15..... 5x 0R15 Rx1, 2, 3, 3 x 0R10 R2, R18, R10, R3 ellenállások átméretezendőek az adott puffer feszültség szerint Ha bármi még érdekel kérdezz! Üdv, Papus
Helló Papus!
Köszönöm szépen a részletes magyarázatot,és az alkatrész listát. (Még biztos lessz kérdésem) Üdv. Smidi
Talán a felirat: " SD Card MIDI PLAYER " Azaz lejátszó. Ha jól értelmeztem a projektet, akkor ez nem csak soros digitális jelfolyamot tud egyik csatlakozóról a másikra vinni (Midi IN Midi OUT), hanem le is képes játszani, ahogyan az én GMSynth lejátszóm. Ami igaz - nem LCD-t, hanem VGA display-t használ erre a célra. Éppen ezért érdeklődtem én is : mit is tud valójában? Mert a fekete doboz sok mindent rejthet.
Itt van egy 4 éve feltöltött videóm, ebből talán minden világos lesz...
Sziasztok. Készítettem egy erősítőhöz való automatikus ki-be kapcsolót. Elsőre elég érdekes dolgot produkált, de kiderült, hogy hibás volt a kapcsoló Fet, köszönet Reloop-nak a hibakereséshez. Most már szépen működik.
Ötletes szóval ha jól látom a rajzot bemenő jel esetén meghúz a relé ? Vagy ha nincs bizonyos ideig bemenő jel akkor kikapcsol ? A relé zárója mire van kötve ? Táp vagy Hangszóró? Védelmi relé vezérlés?
Bemenő jel esetén behúz a relé, ha egy bizonyos ideig nincs bemenő jel elenged. Erősítő tápját fogja kapcsolni.
Bontottan érkeztek, venni csak jóval nagyobbat tudtam volna.
Amugy nonkia a gyári sonyericsson hangszórókban is van hasonló kis motyó.
Sziasztok!
Egy nagyobb projekt első része, egy vezeték nélküli hőmérséklet és páratartalom érzékelő. Akksis, napelemes táplálással. MCP1640 állítja elő a 3.3V-ot, az 1.2V-os akksiról. A napelem az akksit közvetlenül, egy diódán keresztül tölti. PIC18F14K22-n fut a szoftver. NRF24L01+ a vezetéknélküli modul. A forrasztás régi orosz pillanatpákával és 0.56mm-es forrasztóónnal történt.
Szia.
Erről a NRF24L01+ a vezetéknélküli modulról tudnál nekem valamit mondani? Akár magánban, hogy ne zavarjuk a többieket. Nézem az adatlapját, de csak forgatom. Van 2 db. Hőmérsékletet szeretnék mérni és az adatot továbbítani vele. Köszi szépen előre is.
Szia!
Ezt a témát javaslom a folytatáshoz, ahol át lehet beszélni a dolgokat. Esetleg ezt a cikket is olvasd el.
Újabb Feladat,újabb Kihívás. Modelltársamnak a multkori után újabb projecthez hívtak,így csinálnom kellet most egy RGB led szallag drivert fő cél volt 3 szín léptetése.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2013
Szia. Tettszik a munkád, ügyes vagy. A videó alatt szóló zeneszám címére lennék kíváncsi. Köszi.
Köszönöm,igyekszek Jasper Forks - River Flows In You
Szia!
A videót sajnos nem tudom megnézni, mert "a tulajdonos nem tette elérhetővé mobilra". Megtennéd, hogy kipipálod a mobilos engedélyt a videómegosztón? Előre is köszi.
na mit építek? az első helyesen válaszoló jutalma egy csavaranya!
Helló!
Ha jól látom valami gitárféleség van a képeken!
hát a gitár inkább a szenvedő alany, mintsem a végkifejlet de valóban.
Hirtelen ez a videó jutott eszembe Az a vörös tekercsdrót vagy mi a gitár nyakán miért kel felmenjen a végéhez?
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
A kapanyél talán jobb választás lenne néhány zenész stílusát tekintve - de az ásó sem pite !
Hangszedő!!!!
Ha jól láttam a videót akkor csak 3 szín váltakozik villogási sebesség állítási lehetőséggel.
4017 és 555 IC mocoroghat benne a lábkiosztásról véve. Csináld meg úgy hogy a fényerő átkúszásával működjön, és a 3 szín keveredésénél keletkezzenek új színek.Amúgy jó látványos Szia |
Bejelentkezés
Hirdetés |