Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Sziasztok, az LC-519-hez is ez a méret jó? Én érvéghüvellyel próbálkoztam, nem jutott eszembe a molex. Köszi a tippet!
Ahhoz nem jó, sokkal vékonyabbak a lábai. A Z560-as csőhöz való foglalat jó hozzá vagy EZ.
Van ilyen csöved eladó? A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
Bocs elírtam, LC-516 az IN-1 lengyel megfelelője...
Elvileg ahhoz jó. Kár, már kezdtem megörülni, hogy másnak is van...
Sziasztok!
Mule nyákot valakitől lehet rendelni, vagy nem terveztek "tömeggyártást"?! Kicsit le vagyok maradva, nemigen olvastam mostanában a fórumot.
Helló! Nem lesz véletlenül tömegrendelés abból a nixie pin-ből? 6db IN-8 és 6db IN-12 csőhöz kellene
Én már rendeltem korábban, de az már el is fogyott, de most nem tervezem ismét rendelni.
Nem tudom, én megláttam az ebay-en és megvettem, tovább nem kerestem sehol.
Szerintem a legegyszerűbb megoldás, levágni méretre (a hosszát) az alu lemezt, max. 2mm vastag, de legalább 10 cm-el szélesebbnek kell lennie. CNC-n kivágni a cső furatokat. Majd körhajlítón meg kell hajlittatni. Azért kell ráhagyni a 10cm-t, mert a körhajlító az lemez elejét és végét nem tudja ívesre hajlítani, lesz benne egy törés. (bádogos mester, csatorna készítők , csőszerelők, légteknikások,meg hasonló mesterek nek van ilyen gép) Majd ha kész, drillel levágni a kész méretet. Persze nyers állapotban szálra csiszolni, vagy hibátlant kell venni.
Köszönöm de már folyamatban van a legyártás, majd tudósítok! Véleményem szerint viszont a leírt sorrend megfordítandó mert ha a hajlítás előtt készítjük el az adott átmérőjű lyukakat akkor azok a hajlítás után torzulni fognak tehát nem fog átmenni rajtuk a csövek nyaka...
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
Mai nap termése, elkészült a non-multiplexes órának a doboza is, most már mondhatjuk késznek a szerkezetet.
Üdv
A mule v2-ben van megint egy hibajelenségem. Be van állítva az éjszakai fényerő csökkentés. Este 7 kor mikor leveszi a fényerőt (menüben 2-es értékre) a másodperc kijelzése villog. Olyan mintha kontakt hibás lenne mind a 2 cső. Ezt 1 és 2-es értéken csinálja. Ha 3-mas ra állítom akkor már nem. A többi cső ok, csak ez a hiba. Szerintetek mi okozhatja?
Szerintem MPSA tranyó betegség lesz...
Szia, ugyanezt a hibát tapasztaltam, amikor egy régi csövet raktam bele a z560-as mule v2-be, villogott az egyik digit, amikor az esti üzemmódra kapcsolt, nappali üzemnél meg egy idő után megjavult. Sajnos ez a cső hibája. Ugyanazt kéne vele próbálni, mint a katódmérgezéses csövekkel.
Szerintem valami más, mert az enyém is ilyet produkál, csak a LED kijelző jobban kihozza a hibát...
Ha lereseteled az órát, se szűnik meg? Táp ki, elem ki újraindít. Nekem ilyen villogás volt még, amit lehetett kezelni. A csőhiba az biztos az enyémnél, akkor nálatok más a hiba.
Jól néz ki ,csak a glimmek lábán az a piros szigetelés..
Még nem volt időm szétszedni, de ezt meg fogom próbálni.Olyan szerencsétlenül dobozoltam, hogy mindent ki kell szednem (táp,hőmérő), hogy hozzáférjek az elemhez.
Sziasztok.
Szerintetek ez katódmérgezés? Csak ez az egy cső, ez az egy szegmense csinálja...
Ez biz az! Áramot neki!
Katódmérgezés, csak oxid bevonatos vákumcsöveknél van. Akkor fordul elő, ha a hideg, fűtetlen csőre rákapcsoljuk a nagy anódfeszültséget, és ezért a katódbevonat anyaga is leszakad a katódról. Ez visszafordíthatatlan folyamat, és a cső tönkremenetelét okozza.
Itt erről szó sincs, a katódon nincs bevonat, és nem is vákumcső. Egyszerűen arról van szó, hogy az égőfeszültség alsó határon van. Vagy a tápfeszültséget növeled, vagy az előtét ellenállást csökkented. (az előbbi a hasznosabb, az üzembiztosabb gyújtás miatt) Ezeknek a csöveknek is van szórása, sőt még egy csövön belül is lehetnek méretbeli eltérések.
Sajnos az általad javasolt két megoldás azt fogja eredményezni, hogy a kioltott csövekben derengést fog tapasztalni (ennél az óránál nincs sajnos tartalék a feszkónál, a z560m kicsit gyengébben teljesít mint a z573m az állócsöves változatban), egyszerűbb a "gyenge" csövet cserélni illetve kezelni.A jelenség elnevezését innen vettük lehet pontatlanul használjuk.
Holnap megpróbálom, hátha jó lesz.
Köszi
Na pont ez volt nekem is. És pont a hetes, meg a 4 es. Csak ennél a csőnél, Áthidalva az anód ellenállást, 1K val, fél órát járatva teljesen jó lett. A katódnál csak a hibás számot kell bekötni, a többit nem is kell.
Z573-nál is volt ilyen csövem vagy 4-5db. Azóta is megy.
Sziasztok! Vettem egy hőmérőt miben az órához van DCF szinkron is. Mivel ez nem feltétlenül fontos,hogy bent legyen gondoltam kibányászom belőle. Szerintetek működhet vele a mule 2??
Szia!Én is próbáltam egy bontott időjárásjelző-óra DCF modulját, és működött.Sőt, nekem érzékenyebbnek tűnt, mint a Conrados.
Sajnos a conrados kicsit érzéketlen , van amikor két napig sem mozdul eléggé időjárás függő itt nálunk a vétel !
Szia! Ez sem szinkronizál mindig csak éjjel szokott úgy vettem észre.. Azt nem tudom,hogy az 5V nem e sok neki mert 3V-ról üzemel..Amúgy az egész 3ezer volt a Conrádban csak a modul 2700.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Én is szedtem már ki modult másik órából, de nem tudtam munkára bírni. 5v-ról nem ment, sok volt neki. Tranyóval próbáltam illeszteni a mule-hez, bár a led szépen villogott nem tudott szinkronizáni, azóta is ott van a dobozban Auriol Az esti szinkronizáláskor az óra kapcsolja be a vevőt a pon lábra adott feszkóval. A muléhoz folyamatosan működtetni kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |