Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   178 / 254
(#) sooty válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Sziasztok, az LC-519-hez is ez a méret jó? Én érvéghüvellyel próbálkoztam, nem jutott eszembe a molex. Köszi a tippet!
(#) vanzerr válasza sooty hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Ahhoz nem jó, sokkal vékonyabbak a lábai. A Z560-as csőhöz való foglalat jó hozzá vagy EZ.
Van ilyen csöved eladó?
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2013
(#) sooty válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Bocs elírtam, LC-516 az IN-1 lengyel megfelelője...
(#) vanzerr válasza sooty hozzászólására (») Jan 21, 2013 /

Elvileg ahhoz jó. Kár, már kezdtem megörülni, hogy másnak is van...
(#) bbazs hozzászólása Jan 25, 2013 /

Sziasztok!

Mule nyákot valakitől lehet rendelni, vagy nem terveztek "tömeggyártást"?!
Kicsit le vagyok maradva, nemigen olvastam mostanában a fórumot.
(#) Honki válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Helló! Nem lesz véletlenül tömegrendelés abból a nixie pin-ből? 6db IN-8 és 6db IN-12 csőhöz kellene
(#) vanzerr válasza Honki hozzászólására (») Jan 26, 2013 /

Én már rendeltem korábban, de az már el is fogyott, de most nem tervezem ismét rendelni.
(#) Honki válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Itt Országon belül beszerezhető vajon?
(#) vanzerr válasza Honki hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Nem tudom, én megláttam az ebay-en és megvettem, tovább nem kerestem sehol.
(#) H2opok válasza ludus hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Szerintem a legegyszerűbb megoldás, levágni méretre (a hosszát) az alu lemezt, max. 2mm vastag, de legalább 10 cm-el szélesebbnek kell lennie. CNC-n kivágni a cső furatokat. Majd körhajlítón meg kell hajlittatni. Azért kell ráhagyni a 10cm-t, mert a körhajlító az lemez elejét és végét nem tudja ívesre hajlítani, lesz benne egy törés. (bádogos mester, csatorna készítők , csőszerelők, légteknikások,meg hasonló mesterek nek van ilyen gép) Majd ha kész, drillel levágni a kész méretet. Persze nyers állapotban szálra csiszolni, vagy hibátlant kell venni.
(#) ludus válasza H2opok hozzászólására (») Jan 29, 2013 /

Köszönöm de már folyamatban van a legyártás, majd tudósítok! Véleményem szerint viszont a leírt sorrend megfordítandó mert ha a hajlítás előtt készítjük el az adott átmérőjű lyukakat akkor azok a hajlítás után torzulni fognak tehát nem fog átmenni rajtuk a csövek nyaka...
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2013
(#) Atosz90 hozzászólása Jan 29, 2013 /

Mai nap termése, elkészült a non-multiplexes órának a doboza is, most már mondhatjuk késznek a szerkezetet.
(#) H2opok hozzászólása Jan 30, 2013 /

Üdv
A mule v2-ben van megint egy hibajelenségem. Be van állítva az éjszakai fényerő csökkentés. Este 7 kor mikor leveszi a fényerőt (menüben 2-es értékre) a másodperc kijelzése villog. Olyan mintha kontakt hibás lenne mind a 2 cső. Ezt 1 és 2-es értéken csinálja. Ha 3-mas ra állítom akkor már nem. A többi cső ok, csak ez a hiba. Szerintetek mi okozhatja?
(#) kocsgab002 válasza H2opok hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Szerintem MPSA tranyó betegség lesz...
(#) sooty válasza H2opok hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Szia, ugyanezt a hibát tapasztaltam, amikor egy régi csövet raktam bele a z560-as mule v2-be, villogott az egyik digit, amikor az esti üzemmódra kapcsolt, nappali üzemnél meg egy idő után megjavult. Sajnos ez a cső hibája. Ugyanazt kéne vele próbálni, mint a katódmérgezéses csövekkel.
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Szerintem valami más, mert az enyém is ilyet produkál, csak a LED kijelző jobban kihozza a hibát...
(#) sooty válasza Csupasz hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Ha lereseteled az órát, se szűnik meg? Táp ki, elem ki újraindít. Nekem ilyen villogás volt még, amit lehetett kezelni. A csőhiba az biztos az enyémnél, akkor nálatok más a hiba.
(#) kaqkk válasza Atosz90 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Jól néz ki ,csak a glimmek lábán az a piros szigetelés..
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Még nem volt időm szétszedni, de ezt meg fogom próbálni.Olyan szerencsétlenül dobozoltam, hogy mindent ki kell szednem (táp,hőmérő), hogy hozzáférjek az elemhez.
(#) kocsgab002 hozzászólása Feb 2, 2013 /

Sziasztok.
Szerintetek ez katódmérgezés? Csak ez az egy cső, ez az egy szegmense csinálja...

DSC_0558.jpg

(#) sooty válasza kocsgab002 hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Ez biz az! Áramot neki!
(#) pucuka válasza kocsgab002 hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Katódmérgezés, csak oxid bevonatos vákumcsöveknél van. Akkor fordul elő, ha a hideg, fűtetlen csőre rákapcsoljuk a nagy anódfeszültséget, és ezért a katódbevonat anyaga is leszakad a katódról. Ez visszafordíthatatlan folyamat, és a cső tönkremenetelét okozza.
Itt erről szó sincs, a katódon nincs bevonat, és nem is vákumcső.
Egyszerűen arról van szó, hogy az égőfeszültség alsó határon van. Vagy a tápfeszültséget növeled, vagy az előtét ellenállást csökkented. (az előbbi a hasznosabb, az üzembiztosabb gyújtás miatt) Ezeknek a csöveknek is van szórása, sőt még egy csövön belül is lehetnek méretbeli eltérések.
(#) sooty válasza pucuka hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Sajnos az általad javasolt két megoldás azt fogja eredményezni, hogy a kioltott csövekben derengést fog tapasztalni (ennél az óránál nincs sajnos tartalék a feszkónál, a z560m kicsit gyengébben teljesít mint a z573m az állócsöves változatban), egyszerűbb a "gyenge" csövet cserélni illetve kezelni.A jelenség elnevezését innen vettük lehet pontatlanul használjuk.
(#) kocsgab002 válasza sooty hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Holnap megpróbálom, hátha jó lesz.
Köszi
(#) H2opok válasza kocsgab002 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Na pont ez volt nekem is. És pont a hetes, meg a 4 es. Csak ennél a csőnél, Áthidalva az anód ellenállást, 1K val, fél órát járatva teljesen jó lett. A katódnál csak a hibás számot kell bekötni, a többit nem is kell.
Z573-nál is volt ilyen csövem vagy 4-5db. Azóta is megy.
(#) patexati hozzászólása Feb 10, 2013 /

Sziasztok! Vettem egy hőmérőt miben az órához van DCF szinkron is. Mivel ez nem feltétlenül fontos,hogy bent legyen gondoltam kibányászom belőle. Szerintetek működhet vele a mule 2??

DSCF2293.jpg

(#) Csupasz válasza patexati hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Szia!Én is próbáltam egy bontott időjárásjelző-óra DCF modulját, és működött.Sőt, nekem érzékenyebbnek tűnt, mint a Conrados.
(#) CIROKL válasza Csupasz hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Sajnos a conrados kicsit érzéketlen , van amikor két napig sem mozdul eléggé időjárás függő itt nálunk a vétel !
(#) patexati válasza Csupasz hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Szia! Ez sem szinkronizál mindig csak éjjel szokott úgy vettem észre.. Azt nem tudom,hogy az 5V nem e sok neki mert 3V-ról üzemel..Amúgy az egész 3ezer volt a Conrádban csak a modul 2700.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
(#) sooty válasza patexati hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Én is szedtem már ki modult másik órából, de nem tudtam munkára bírni. 5v-ról nem ment, sok volt neki. Tranyóval próbáltam illeszteni a mule-hez, bár a led szépen villogott nem tudott szinkronizáni, azóta is ott van a dobozban Auriol Az esti szinkronizáláskor az óra kapcsolja be a vevőt a pon lábra adott feszkóval. A muléhoz folyamatosan működtetni kell.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Következő: »»   178 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem