Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 84
(#) Fery válasza Sly hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Ha már ennyire gyenge a lézer akkor sem javitani sem rontani nemigen tudsz rajta, megpróbálhatsz még tekerni rajta. Gyanitom nagyjából a végelgyengülését éli az a fej.
(#) luigi tdi hozzászólása Okt 23, 2007 /

Sziasztok egyszer én is játszotam ilyet egy sony cd vel és segített kb 3-4 órán át utánna kuka lett
(#) Sly válasza Fery hozzászólására (») Okt 23, 2007 / 4

Hát nemépp segitett.... Úgylátszik marad cd-lejátszó módban és halgatom vele a cd-eimet... másra nemjó.... Köszi a segitségek et!
(#) Fery válasza Sly hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

(#) Bush hozzászólása Okt 27, 2007 /

Hali.
tudja valaki hogy a dvd-k nél általában mekkora feszt takar a FL+,FL-?
(#) Lucifer válasza Bush hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Az enymében FD+ illetve FD- van. Ha jól látom mintha a kijelzőhöz mennének. A tiéd FL+_ hova visz?
Ja ez LG DR4810. Tiéd milyen?
(#) Bush válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Szintén a kijelzöre megy,vagy oda valahova.
kis kapcsolóüzemü táp,tele minden kis kütyüvel,ami persze még google se ismer.
(#) Bush válasza Bush hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

ja és daytek m705
(#) Lucifer válasza Bush hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Nos én megnéztem szkóppal, a GND-hez képest az FD+ cca -25 volton ugrál egy kis 1 voltos négyszögjel. A Az FD- nem fér bele a hasonló cca. 5 volttal lentebb tolva. Megy standby módban is, tehát valószínűleg tényleg a kijelző háttérvilágtása.
(#) titi válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 27, 2007 /

Hali

Az F+ (FD+) és F- (FD-) a vákuumfluoreszcens kijelző fűtőszálára megy.
(Azok a vékony, pirosasan izzó szálak, kb 3-5mm-re egymástól, amik vízszintes irányba futnak keresztbe a kijelzőben.)

Feszültsége csőfüggő, de gyakran 6V körül van. (Nem a testhez, hanem egymáshoz képest értem.)
(#) Baxi hozzászólása Okt 30, 2007 /

Hi
Az anyós dvd "jatékos-a" nem akart már semmilyen dvd-t beolvasni, kicseréltem a tápkondikat (4db) s mindent reading-ol köf a 5letett, kivéve a gyári dvd-ket, de ezt csinálta már akkor is amikor kivetük a dobozból, na de kinek telik gyárira.
A pana dvd lelyátszómat is megbontottam ezzen felbuzdulva, erröl már irtam ide a(#133638)ben. A sensor (azt hiszem diodánank-nak hivják a szakik ,de nem biztos na mindegy) szóval ami fogadja a távírányító infra jeleit annak a lába megvolt kicsit pirozva a nyákon a forsztás körül, szóval lehet hogy ez haldoklik? Szerintetek ha ezt kicserélem megoldja a baját?
A szervizre annyit Fery, hogy én nem akkarok 5400 ft/óra dijat vizetni na meg persze a cserélendő akármit, mert ezt az összeget megpotolom és veszek egy újat ami tutti hogy kétévig megint megyen, ha nem akkor garisan mekcsinázák a vételárért ami kb 20e ft, s persze ez már modernebb pl.: HDMI . Én így gondolom, ja és köszönöm az agódást (tényleg :yes: ) de a készüléket áramtalanítom s kb. 5 perc a kondik kisülése, s ezt meg is várom.A hozzá nem értést úgy gondoltam hogy én az életbe nemjöttem volna rá hogy pl. 4db kondi a bünös hogy nem olas dvd-t.
A diodára várom az ötleteket.
(#) zsoltee0001 válasza Baxi hozzászólására (») Okt 30, 2007 /

Lol
ezt a tápkondi cserét én is olvastam az egyik Hsz-ban, és én is ki fogom próbálni, már van is egy alanyom hozzá, a haver dvd játékosa több sebből vérzik, azon kipróbálom, és ha bejön akkor az enyémen is megcsinálom, aztán pedig a megoldás értelmi szerzőjét gondolatba királyá koronázom.

nagyobb feszültségű kondit nyomtál bele?
mit jelent az, hogy "pirozva"?
üdv
(#) hard hozzászólása Okt 30, 2007 /

Helló mindenkinel
szertném segitsegeteket kérni
.Még ilyet nem láttam az életben ,volt ma egy dvd lejátszó nálam szóval,ha beteszed a lemezt,elinditja,utána egyszer jobbra,majd gyorsan balra forgatja a lemezt ,néztem a fej fókusznak az intenzitása,nagyon pici,alig látszik a csóva,mi okozhatja azt a ide oda forgatást? kérem a segitsgeteket köszi szépen
(#) Baxi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Hi
pirozva=megégve azaz egy kitsit megvolt barnulva 2 lábánnál a 3-ból
A kondi nagyobb veszültségü lett, 16V helyet 25V -os lett belerakva igaz szintén 1 DVD jatekosból ,Így kb. 1hétig müködött. Szerintem veszek bele ujakat, s remélem így már tuti lesz
(#) titi válasza hard hozzászólására (») Nov 2, 2007 /

Hali!

Ilyen jelenséggel már én is találkoztam.
Lehet motor, vagy motorvezérlő IC hiba is.
De első körben a motorra szavaznék.
(#) zsoltee0001 válasza hard hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

hi
ha ez a motor egy 3 fázisú kefe nélküli motor (nagy valószínűséggel az) akkor szerintem az egyik végfok ment ki a háromból, a végfokok a meghajtó Ic-be vannak integrálva, én erre az ic-re szavazok, a gyártó általába gondosan odafigyel, hogy nehogy véletlen szabványos, boltba kapható ic-t használjon, ne lehessen javítani .

a motorokhoz kis menetszámú, viszonylag vastag drótból készült tekercset használnak, így nem sok esély van arra, hogy ez ment tönkre
üdv
(#) Collector hozzászólása Nov 3, 2007 /

Elég sok asztali dvd olvasót javítottam, szinte minden hiba előfordul, általában a silány minőségű elektronika az oka. Az mpeg-re pl érdemes legalább egy bordát rakni, mert rettenetesen melegszik, ami nem jó dolog, tulajdonképp egy 100 forintos dolog lehagyásával biztos halálra ítélik az ilyen kuka lejátszókat, ezeknek a 90%-a már 4 hónap után tönkremegy. Fogalmazhatunk úgy is hogy egyszerhasználatos.
(#) zsoltee0001 válasza Collector hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

Hi
neked mi a véleményed a "dvd tápjában lévő pufferkondik kicserélése jobb minőségűre"- dologról? tényleg megoldja az olvasási hibákat?
üdv
(#) titi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

Idézet:
„a motorokhoz kis menetszámú, viszonylag vastag drótból készült tekercset használnak, így nem sok esély van arra, hogy ez ment tönkre”

Amikor a motorra tippeltem, nem arra értettem, hogy a tekercse égne le, vagy ilyesmi, hanem arra, hogy megszorul a csapágyazása!
Én már több ilyen esettel is találkoztam!
Akkor tapasztaltam ezt az érdekes hibajelenséget, hogy vagy rákell segíteni kézzel, hogy elinduljon, vagy nem pörög fel rendesen, és esetenkét a másik irányba indul meg.
Hogy miért, azt nem tudom.

De, hogy pontosabb legyek, nem egészen arról van szó, hogy megszorul, hanem tengelyirányban elmozdul a motor forgórésze, amikor feszt kap, és akkor szorul meg, vagyis kézzel forgatva jónak tűnik.

Sajnos nem tudom jobban megfogalmazni, hogy mire gondolok, de találn érthető.
Persze tény, hogy lehet a hibás a motorvezérlő IC-is, vagy ha tranzisztoros meghajtása van, akkor az is.
(#) zsoltee0001 válasza titi hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

hi
biztos, hogy a meghajtó ic a rossz, az egyik fázis besírt! szerintem egy smd-s IC-t kell keresned a panelon ami közvetlen összeköttetésben van a motorral. az lessz a hibás, csak kérdéses, hogy lehet e kapni boltban ilyet
üdv
(#) hard válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

Helló
Az a probléma hogy mikor bekapcsolom elöször minden ok,mükxik,de egy idö után elkezd akkadozni a zene lejátszás,szerintem a fejel is lehet vmi .Aztán teljesen leáll,és akkor kezdi ezt a rumbát ide -oda ,és már fel sem ismeri a lemezt sem Nem vok profi de még ilyet nem láttam
(#) Collector válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

Nincs valami sok közük egymáshoz, de bármi megtörténhet A táp elkók cseréje az ajánlott minden régebbi vagy folyamatos nagyobb hőmérséklet alatt lévő gépben.
(#) zsoltee0001 válasza hard hozzászólására (») Nov 4, 2007 /

Hi
akkor az tényleg elég érdekes! de vannak tippjeim.
nézd meg, hogy van -e esetleg forrasztási hiba, amely a bemelegedés után kontakthibához vezet.
nem tom mennyire hamar (a bekapcsolást követően hány sec? ) produkálja a hibát, de ha van a kéznél egy hőlégfúvó kis keresztmetszetű fejjel az nagy segítségedre lehet a hibás alkatrész megkeresésében.
Vannak érdekes hibák, a múlkor csináltam egy rossz kapunyitó elektronikát, az pl olyan volt ha a kontroller chipet elkezdtem melegíteni (1-2 mm-re tartottam a pákát) akkor minden ok, ha lehűlt akkor nem ok, és nem forrasztási hiba volt, utólag kikövetkeztettem, hanem a chip volt gyári hibás, amúgy vadi új volt a panel.
üdv
(#) Collector válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 4, 2007 /

Hőlégfúvó helyett hidegítő spray kéne talán... az ilyen bekapcsolás utáni nem közvetlen hibák oka az mpeg, érdemes hűteni bordával. Úgy talán 1 évet is kibír. Anélkül kb 2 hónap. Csak a lejátszók 1/20-a bírja több hónapig.
(#) ndavid87 hozzászólása Nov 5, 2007 /

Most került hozzám egy Orion dvd4200A típusú
asztali dvd lejátszó.
A gond az vele, hogy képet nem hajlandó
megjeleníteni (semelyik csatlakozón sem).
A többi életfunkciója működik, felismeri/elindítja a
lemezeket, van hang...
Külsérelmi nyomok nincsenek az áramkörein.
(Nem garanciás)

Mi lehet vele a gond?
(#) zsoltee0001 válasza Collector hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Hi
ezt a hőlégfúvós sztorit csak érdekesség képp mondtam el (akkor működött ha melegítettem)
az mpeg az gondolom a panelon található legtöbb lábas (nem tom másképp írni ) chip? a haverom "játékosa" ha bemelegszik elkezd lefagyogatni + olvasási hiba, akkor ez az mpeg a ludas vagy inkább a lézerfej? mert megnéztem nem volt vészesen meleg (állta az újjam)
üdv
(#) zsoltee0001 válasza ndavid87 hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Hi
Júúúaaajjj..
ez engem is érdekel!!! nekem is van egy ilyen hibájú Thomson "játékos"om, már lemondtam róla, de azért érdekel, hogy mi lehet a baja?
üdv
(#) ndavid87 válasza ndavid87 hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Kiszáradó kondi okozhat ilyen hibát?

Szerk.:
Amikor Scart-on keresztül kötöm a tv-re, az
"látja" a gépet, és átkapcsol av-re, de nincs kép.

A dvd bekapcsolás után egy pillanatra elfeketedik a kép, de
el is megy rögtön.
(#) titi válasza ndavid87 hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Hali!

Már én is találkoztam ilyennel, vissza is adtam a tulajnak!
Szerintem meghal az elektronikája, úgy értem a kép megjelenítésért felelős része az IC-nek. - szerintem...

Másnak valami más feltevése...?
(#) Fery válasza titi hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Tegnapelőtt volt nálam egy gép azzal hogy hangja van képe nincs. A Scart és az RCA csati mellett volt rajta agy VGA csati véletlenül arra kapcsolták a képet. Próbálgasd STOP módban a távval a kép kimenetet állitani. Sok DVD-n lehet. Lehet nem RGB-n áll hanem valami olyanon amit a TV-d nem tud megjeleniteni.
Következő: »»   4 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem