Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Milyen szempontból legyen elsőbbsége, mert a leírásod alapján akár le is kapcsolhatod a Baxi-t, így biztosan elsőbbsége lesz a vízmelegítőnek.
Szia! A Bosch 11-2p-re biztosan ráköthető ez a reteszkapcsoló ami a kéményseprőknek sem lesz ellenére és a kazán kapcsait is jól fogja működtetni. Más hasonló típusnál (két pont szabályzásúak) a termosztáttal sorba kötve kell a kazánhoz csatlakoztatni. Ez a típus ezért az összegért teljes biztonságot nyújt.
Helló!
Egyik ismerősöm beszereltetett egy Beretta Junior 24 CSI kazánt, de a szobatermosztátot nem kötötték rá Neki. Így sajnos folyamatosan fűt. Nem találok hozzá a neten semmiféle rajzot, úgyhogy , ha valaki tudna linkelni egyet, azt megköszönném. Egy "Digicont" HP 310-PCB szobatermosztátot kellene rákötni. Az is jó, ha valaki meg tudja mondani, hogy pontosan hova kössük. Villanyszereléshez minimális szinten értek csak, tehát elég pontos útmutatásra lenne szükségem. A szobatermosztáthoz 2 madzag jön, azzal különösebb gond nem lenne. Szerintem... Köszönöm! Üdv.!
Szia,
parancsolj, itt a telepítői doksija: Bővebben: Link Azért megy folyamatosan, mert a kazánokat úgy szokták szállítani hogy a termosztát helyén egy rövidzár/átkötés van. A doksiban le van írva és rajzolva, hogy a termosztátot (T.A) a CN5 csatlakozóra kell kötni (miután levetted az átkötést). Természetesen áramtalanítás után, habár azon a ponton csak 24V-van.
Köszönöm szépen a segítséget, ha valami problémám akad, akkor jövök még.
Üdv.:L.
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni: vásároltunk egy lakást amiben egy Chaffoteaux Nectra comfort 24kw fali kazán van felszerelve egy tekerőgombos MMG szobatermosztáttal. A termosztát hol itt hol ott, de nem a bekalibrált hőfokon kapcsol be.
Cserére szántuk el magunkat és az alábbi Bosch szobatermosztátot vásároltuk meg:http://www.bosch-climate.hu/files/201210161739070.bosch%20open%20therm%20szab%C3%A1lyoz%C3%B3_TRZ200.pdf amire azt mondták, hogy bármelyik fali kazánhoz belehet kötni. Bekötés után a leírás szerinti összes szimbólum megjelenik a termosztáton, de a hőfők vissza állítása után is folyamatosan megy a kazán és egy idő után a kazán hiba jelenik meg( a szálakat felcserélve nem jelent meg az alap szimbólum, de akkor is voltak választási lehetőségek). Két szál vezetékkel van a MMG bekötve. Lefényképeztem a kazán elektronikáját, sajnos magyar kezelési utasítása nincs meg, a franciát megtaláltam de a szöveget nem tudom lefordítani: http://www.chaffoteaux.be/documents/docutheque/Nectra%20Comfort%20F...FR.pdf Kérdésem, hogy belehet-e kötni ezt a termosztátot ehhez a kazánhoz (én megelégednék a heti"csak kazán" programmal is) ? Ha igen segítségeteket kérném , hogy hogyan csináljam. Azért gondoltam , hogy jó lehet a termosztát mert a használati leírásban jelzett funkciókat a kazán tudja. A jó tanácsokat előre is köszönöm! Idézet: „A termosztát hol itt hol ott, de nem a bekalibrált hőfokon kapcsol be.” Miből gondolod, hogy egy digitális termosztát nem Idézet: fog kapcsolni, mint ahogyan mondod, nem javult semmit a helyzet...„hol itt hol ott” Ugyanakkor az a csomó "sárga trutyi" a képeken engem aggaszt...
Azért gondolom mert már volt honeywell digitális szobatermosztátom és nagyon pontos volt.
De a fórum hozzászólásait végig olvasva az MMG-nél más is észlelte ezt a problémát A sárga nyomok a képen egy régebbi tömítetlenség nyomai lehetnek, most nem csepeg sehol. Esetleg a bekötéssel valami ötleted?
Szia! Nem akarlak elszomorítani de a kazán az csak egy sima két pont szabályzású kazán és a termosztát amit csatlakoztatni akarsz az pedig folyamatszabályzós, árnyékolt vezetékkel. Kicsit félre tájékoztattak a boltban. Elég lett volna ilyen termosztátot venni. Szerintem. A "szegecsék" inkább a junkersekhez kompatibilisebbek, mint a franciákhoz. Szóval érted?!
Igen értem amit javasolsz annak a Q3-as változatát kinéztem már, ha más megoldás nem lesz.
Először is a kazán működését kellene egyenesbe hozni. Ha nem működik az MMG-vel, akkor más hasonló záró kontaktusú termosztáttal sem fog hibátlanul működni. Milyen ledek világítanak amikor kiáll hibára?
Idézet: „egy idő után a kazán hiba jelenik meg”
Lehet,hogy valamit félreérthetően írtam, az MMG-vel működik de pontatlan hőmérséklet értékkel szabályoz, jelenleg is ezzel működik a fűtés.
A Bosch termosztáton jelenik meg a kazánhiba jel egy idő után, közben a kazán folyamatosan megy. Előtte ahogy a használati útmutatóban van a hőmérséklet érték állításakor nem kapcsolja ki a termosztát a kazánt. Minden funkció megjelenik a kijelzőn ami a leírásban van. A" csak fűtés "üzemmódot választottam ki és próbáltam a kézi hőmérséklet beállítását. A leírásában felsorolt tulajdonságok alapján illetve az eladó állítása,hogy jó lesz ez a termosztát ehhez a kazánhoz úgy tűnik megvezetett . Ezért fordultam a fórumhoz mert elolvasva az összes hozzászólást úgy látom hozzáértő szakemberek igyekeznek megoldani egy-egy problémát.
Lehet, hogy én értelmeztem el valamit. Manuális üzemmódban pedig úgy viselkedik, mint egy hagyományosnak mondható termosztát (de mégsem) és így elvileg működnie kellene, de szerintem csak a "bosch heatronik" rendszerrel szerelt kazánokhoz lesz kifogástalan. Ha nem ismeri fel a "fajtáját" milyen információt vagy parancsot tud adni neki? Nem gondolnám, hogy ez egy univerzális termosztát volna, de lehet, csak nálad nem akarja az igazságot.
Köszi, azért még nem adom fel, hátha valaki rávezet a megoldásra
Én nem tudok róla,de nem is írtam ilyet.
Meg adok ajándékba ingyen
Bár szerintem itten más baj van...
Lehet, hogy téged megvezettek, Mókus!
De ezt már írta is VIM, többször is. Az MMG termosztát az nyitó-záró érintkezős -mint egy lámpakapcsoló! Ég-nem ég. Az opentherm meg "beszélgetni" akar a kazánnal. Ha ezt rákötöd a kazán termosztátcsatlakozására, abból semmi jó nem sül ki! Pontosabban a Bosch termosztátod sülhetett volna ki, ha a kazán termosztátpontján 230 V lenne. Ha jól tudom, a Safotóknak kisfeszültségű kimenete van, de nyitó-záró. Hogy ezenkívűl rendelkeznek-e kommunikációs porttal, azt nem tudom, de az biztos, hogy az nem azonos a termosztát pontokkal. És hogy Bosch protokollt sem tudnának fogadni, az is biztos. Tehát a megoldás: Bosch vissza a boltba, ha szerencséd van, visszaveszik. Én nem venném vissza, mert nem tudhatom, hogy az idegen feszültség nem tett-e benne kárt. Veszel egy Q3-ast vagy Q7-est és boldogan használod!
Köszönöm a segítségeteket , és a SIEMENS RDE 10.1 termosztát jó hozzá??
Jónak jó lenne hozzá, mivel ez a SIEMENS RDE 10.1 termosztát egy sima, nyitó-zárós érintkezőjű termosztát.
De szerintem a Q7-es programozhatósága sokkal, de hidd el, nagyon sokkal rugalmasabb, kezelhetőbb, jobban illeszthető az igényeidhez. És nehogy azt hidd, hogy neves , jó nevű gyártót választva jobbat kapsz! Az is Kínában gyártatja! Szóval a Q7 a hét minden napjára külön programot enged, napi hat időzónával, minden zóna időpontjai percre álíthatóak, minden zónához tetszés szerinti hőfokot rendelhetsz, manuálisan többféleképpen módosíthatsz. Ehhez képest a Siemens KÉT hőfokot enged beállítani, óránként tudod váltani (a kis kockákkal), a hét napjai egyformák......mondjam még? A Q7-nek még a kapcsolási érzékenysége is állítható. És olcsóbb is.
Elfogadom az érvelésedet a Q7 veszem meg és még egyszer köszönöm, hogy segítettél a problémám megoldásában. További sikeres fórumozást kívánok
Üdv!
Segítséget kérnék egy Computherm q3 termosztát bekötéséhez!!(Régi MMG termosztát volt) MMG bekötése így volt: 1zöld,sárga (itt mindenhogy volt fázis, ha ment a szivattyú ha nem) 2barna(ha nem ment a szivattyú akkor volt fázis, ha ment a szivattyú akkor nem volt) 3kék Q3-hoz ugyan így kötöttem be, de viszont így az volt a probléma 20fok volt a szobába és 19fokra volt állítva a termosztát akkor ment a szivattyú, ha pedig 21fokra állítottam a termosztátot akkor lekapcsolt a szivattyú és 21foknál írta ki a termosztát „HEAT” elvileg ekkor kellene kapcsolnia nem pedig leállnia! (Korábbi hozzászólásokba írták, hogy két vezetéket kell bekötni de úgy meg nem is kapcsolt a szivattyú) A kazán egy Fégtherm C30-as! Segítséget köszönöm!
Az első rajzon a kapocsléc (8) és (9) pontjára kell kötni a termosztát (1-NO) és (2-COM) pontját.
Az mindegy, hogy kötöm a színeket?
Pl: a 8--> kötöm a zöldsárgát mondjuk az megy (1-NO-ra) 9--> kötöm a barnát és az megy (2-COM-ra) Így elvileg jónak kell lennie?
Teljesen mindegy. (de azért jobb lenne a zöld/sárga helyett a kék)
Így jó!
Oké!
Mindjárt megcsinálom! Remélem jó lesz!
Nekem így van, és már évek óta tökéletesen működik.
(Igaz, a kazán C30 helyett C12 és a termosztát Q3 helyett Q7, de a lényeg ugyanaz.)
Köszönöm a segítséget Teaway!!!
Tökéletesen működik!
Sziasztok! Van egy régi Fégtherm cirkó, és elromlott a hőfokszabályzója. Lehet-e más típust bekötni, és ha igen, milyet? Ha letekerem kikapcsol, ha feljebb, akkor bekapcsol, és fűt a végtelenségig.
Igen, lehet másik szobatermosztátot is használni hozzá.
Az a "fűt a végtelenségig" azért némi pontosítás igényelne. Például már csak a kazántermosztátnak csak-csak le kellene kapcsolnia a "végtelen idő" előtt... Talán típus, fénykép (cirkóról/termosztátról) esetleg?
Sziasztok!
Régi FEG kazanunk szobtermosztatjat cserelnem egy siemens rdd10.1- re. A mellekelt bekotesi abra alapjan 3,4,5 szamu kabel megy a termosztathoz. Ezen q11, q14, q12 bekotesi pontok vannak. Mit hova kossek? Elore is koszonom segitseget! |
Bejelentkezés
Hirdetés |