Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok
Van egy samsung sík képcsöves tv-m és jobb oldalt fent lefelé lejt a kép. Mi lehet a hiba?
Hello
Én is hozzátok fordulnék, mert már egy hete küzdök egy Philips S ANUBIS A AC - 21PT136A/58 táp hibával. A teljes szervizdoksi is meg van ha valakit érdekel. Amit csatoltam rajzot az a számomra aktuális rész rajzát tartalmazza a mért és a gyári értékekkel együtt. Az eredeti hiba menet közben elment a kép, a hang, és nincs készenlét. Levéve a hátúját a tápban szekunder oldalán találtam egy 150R "3551" ellenállást ami eléget szakadt volt. Ez az ellenállás a BC848C "7537" kollektora és a BC327 "7552" bázisát köti össze. Próbára mind a két tranzit kicseréltem bár csak BC848C SMD tranzi volt rossz. Aminek így jól be állanak gyári feszültség adatai. Ezután új 150R-ot betéve 5-10 másodperc múlva kiforrassza magát a helyéről. A BC327 gyári adataitól messze eltérő feszeket mérek, amit a rajzon ti is láthattok. A 95v-os sortápom úgy gondolom rendben van, mert olyan 100v körül mérem. Szívesen venném ha tudnátok segíteni Köszönettel Zoli
Hello
Én is hozzátok fordulnék, mert már egy hete küzdök egy Philips S ANUBIS A AC - 21PT136A/58 táp hibával. A teljes szervizdoksi is meg van ha valakit érdekel. Amit csatoltam rajzot az a számomra aktuális rész rajzát tartalmazza a mért és a gyári értékekkel együtt. Az eredeti hiba menet közben elment a kép, a hang, és nincs készenlét. Levéve a hátúját a tápban szekunder oldalán találtam egy 150R "3551" ellenállást ami eléget szakadt volt. Ez az ellenállás a BC848C "7537" kollektora és a BC327 "7552" bázisát köti össze. Próbára mind a két tranzit kicseréltem bár csak BC848C SMD tranzi volt rossz. Aminek így jól be állanak gyári feszültség adatai. Ezután új 150R-ot betéve 5-10 másodperc múlva kiforrassza magát a helyéről. A BC327 gyári adataitól messze eltérő feszeket mérek, amit a rajzon ti is láthattok. A 95v-os sortápom úgy gondolom rendben van, mert olyan 100v körül mérem. Szívesen venném ha tudnátok segíteni Köszönettel Zoli
Szia!
A 7537 emitterében lévő Zener jó?
hello kadarist
A kérdezett Zénert kivettem ohmikusan mérve hibátlan. Vissza téve a helyére a BC848C tranzisztor emitterén 6.1v bázisán 6.7v mérek úgy, hogy a kérdéses 150R ellenállás nincs betéve. Így én úgy gondolom Zéner jó. A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Hali!
Tegyél fel egy fotót a hibáról...
Hello
Arra gondoltál, hogy lefényképezem a panelt és azt a fotót tegyem fel? Vagy doksiában is szerepel a beültetési nyák rajz azt szeretnéd?
Szia Kadarist.
Az lenne a kérdésem, hogy az IC -re hová akaszthatok kompozit jelet, illetve milyen célkapcsolásra van szükség az illesztéshez?
Hali!
A BC 848C és a BZX79 Zenert cseréld egyszerre újra! A bázisköri R C elemeket vizsgáld előtte A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Az IC 5-ös lába a videókimenet, ezt a vonalat megszakítva ide bekötheted a kompozit jelet. Bővebben: Link
Köszönöm, már rájöttem jómagam is mert egy csatlakozóhoz van kivezetve, majd innen megy vissza tuner -hez a jel (fényképen fehér vezeték érpár).
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Sziasztok
Szeretnék segitséget abban hogy van egy grudig st 70-574 sat tvm. Az a problémája hogy hol van szin hol nincs. A txt állandó szines. nem tudjátok mi lehet a baj vagy a megoldás a problémára? A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
Sziasztok!
Van egy Samsung CZ20H42T TV-m, amit már nem vezérel a távirányítója. A távirányító jó, mert se a korábban használt univerzális, se az eredeti távirányítója nem vezérli. Még nem szedtem szét a TV-t, mert más baja nincsen, de zavaró a dolog. Gondolom a kapcsolópanelt kell majd leszednem, van valami amire kiemelten érdemes figyelnem ilyen meghibásodásnál? Előre is köszi.
Szia!
A mobiltelefonod kamerájával letesztelted a távirányító infra LED-jét?
Leteszteltem most, világít mind a kettő.
Lehet, hogy a tévé belseje nagyon poros és azért nem működik a dolog, de persze lehet szervi hibája is.
Hello
Ahogy mondtad megnéztem bázisköri R C elemeket a bázis és a test pont között lévő ellenállás "3536" és kondenzátor "2536" gyárilag hiányoznak csak a helyük található a panelon. A BC848C bázisa és emittere között lévő kondenzátor nem szerepel doksi alkatrész listáján. Kivetem ohmikusan rámérve jó volt, majd kapacitást is mértem ami szerint 33nf-os. A tranzit és a zénert ahogy mondtad egyszerre újra cseréltem. A tranzi lábain az előzőekben mért feszültségek nem változtak vagy is emitter 6.2v bázis 6.7v, az ellenállás ismét melegszik füstöl. Ha van további tipped szívesen várom.
Akkor nincs mit tenni, szétszedem. Köszi a tippeket.
Kíváncsiságból lehúztam a szus panelról a 3db kijelzőbe menő szalag kábelt és az eredmény:
A kép a vártakkal ellentétben semmit sem változott csak a piros foltok lettek állandóak. Tehát már a bekapcsolás pillanatában ott vannak a piros pöttyök - foltok, míg visszadugva csak 10p használat múlva. Esetleg ebből lehet tovább határolni a hiba forrást? Szalagkábelre rá akasztottam a szkópot hátha mond valamit. (5X osztásban)
Szia ...BUC.
Most értem haza. Úgyhogy holnap reggel gyorsan kijavítok 2 lcd-tv-t, és délután 4-ig átnézem a rajzát, és leírom amire gondolok.....Most képtelen vagyok figyelni, mert kicsit q*vára elfáradtam. *Nem kocsmában és msn falon vagy! A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Sziasztok!
Kaptam egy hibás Samsung Plano 100Hz-es TV-t (CS-29A7HF). Sajnos spórolásból minden nap kikapcsolták a főkapcsolónál, és egyik nap nem kapcsolt vissza. A stand-by led világít, de a TV nem "kattan" utána, és nem lehet TV adásra kapcsolni a távirányítóval. Szétkaptam, de látszólag nincs rajta sérülés nyom. Első körben szeretném megmenteni, és nem szervizbe vinni. Mi lehet a hiba? Esetleg mit érdemes rajta első körben kicserélni, megmozgatni, megmérni stb? A válaszokat előre is köszönöm!
Hali!
A 7583 tranzisztor BC 858 bázisköri Zenert cseréld, - ezután a " 7561 " BD 135 kollektorára el kell jutni a tápnak itt keresd ..hogy legyen
Köszönet érte
Nem sürgős a dolog hisz 17h ig dolgozok.
Már megint a kisTV -vel kapcsolatban kérdezek: Van egy Tranzisztor ami a sorkimenő közelében van a tokozása TO220 és a következő felirat van rá felmaszkolva:
Felül: MX Középen: D880 Ez a tranzisztor nem rossz, de ha tönkremegy akkor szeretném tudni, az értékeit, hogy helyettesíteni tudjam, illetve, most kezdtem el visszarajzolni a komplett áramkört, nem tudom, hogy ki kivel van.
A fényképek meg jól lemaradtak....
Ha minden igaz, 2sd880 Bővebben: Link
Köszönöm, remélem ez lesz az.
Valaki tudja Hogy a kép tetején a fehér csíkot hogy lehet egyenesre állítani?
Samsung cw21z453nl tv.
Szia! Átnézegettem, de a kondik jónakcbizonyulnak, forrasztási hibát sem találtam! Minden jó, de mégsem... marad a mágnesezgetés!
Most a minivigyorról beszélsz ugye???
Emeld már meg egy kicsit a tápot.. ha jól emléxem van trimer a tápján.. a képeltérítő áramkörben lehet megoldani ezt a problémát. Már nem 1 nem 2 volt ilyen , de nem bujtam bele a rajzába így ezért nem akartam beleszólni. Szerintem jó a sor, és a gépgenerátor is, és a táp nem megfelelő. / egyébként gyárilag is eléggé alá volt méretezve/ A kondikat a tápban nem átnézegetni, hanem KICSERÉLGETNI kel, mert hazudnak mint a vízfolyás. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |