Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos itt is szembesülünk a fejlesztés legnagyobb akadályával... Legalábbis én igen...
Szívem szerint, én 4 hangszórót építenék, hozzá egyforma: láda, káva, tekercs, mágnes, vasmag, és csak a tölcsért változtatnám. két fajta papír, és velük megegyező geometriájú szénszálast. Pikk Pakk kiderülne, hogy van e elérhető fejlesztési potenciál, az ízlésünknek megfelelően. Amint lesz keret, kivitelezem a fentieket, és a legsikeresebb "típus"-ra alakítom a 3 másikat.
Kedves Urak!
Segítséget kérnék. Nem olvastam végig a 28 oldalt, bevallom. Lehet, hogy már valaki kérdezte. Van egy combo ládám, amit nem használtam több évig. Most bekapcsoltam, hang semmi. Rá a fejhallgatót, azzal tökéletes. Szétszerel, kontakthiba keresés. Jackajzat vizsgálat ok, két kábel a hangszóróig ok. hangszóró membránjáig ok. Viszont a membrán kimeneti pontjai között szakadás van. Hogy mitől, hogyan, nem tudom. Sose volt olyan hangszóróval dolgom, ami tönkremegy, miközben áll a sarokban, beépítve..stb Kérdésem: hogyan szedjem szét a hangszórót, hogy ne barmoljam szét, és megjavítsam a kh-t benne? Típus: 8 Ohm, Fender 25W, japánban gyártott. Láda: Fender Sidekick Reverb 20 Remélem még olvassa valaki ezt a topikot.
Elég barbár módszernek hangzik, de én kromofággal oldottam le a ragasztót és utána óvatosan széthúzod.
A porvédő papírkúp szélét óvatosan kis ecsettel és celloxin 108-as hígítóval kioldod a ragasztót akkor hozzáférsz a kivezetéshez. újra forrasztod, rögzíted egy kis palmatex ragasztóval, majd a porvédőt is visszaragasztod. Ha szerencséd van akkor nyom nélkül sikerül a javítás. Ha valamit kihagytam volna a kollégák majd kiegészítenek. Sok sikert!
Kivezető szállal én nagyon sokat szívtam. Van egy bevált módszerem ami 100% nem szakad ki nem lesz kontaktos stb. Ha érdekel valakit leírom.
Majd keress meg ha jutottál valamire!
Valaki nem ismer olyan személyt akinek van mágnesező gépe? És korrekt áron delejez ?
De inkább vennék egy gépet
Miskolcon igen.
PM. ha kell
Vagy Fehérvár H2000. Nekem is csináltak már. Csak pár mp.
Az messze van ,az lenne jó ha a műhely sarkában lenne. Budapest is.
Mágnes delejezésben tudok segíteni.
Sziasztok!
A hangszóró 2000 nem érem el se e-mailen se telefonon. nekem meg kéne hangszóró perem máshol nincs sehol.
próbáld munkaidőben, szorgalmasan. Nekem még nem volt velük ilyen jellegű problémám.
Most még a weboldal se elérhető.
Szia!
A honlap és a fórum éppen költözik, ezért nem érhető el már jópár napja. Anno a fórumon jelezték is a költözést. A telefonos elérhetőséggel kell próbálkozni, mert az info@ mail most nem működik. Üdv.
Bármilyen szél beszerzésben tudok segíteni, nálam van minden.
Az e-mail címek átmenetileg: hangszoro@t-email.hu vagy hangszoro@t-online.hu .
A weblap működő elérhetősége: http://loudspeaker.hu
Jegyeztük...
Már minden a megszokott rendben működik.
Szia!
125 mm-es peremre lenne szükségem mert van nekem 130 de az nem jó.
tudunk spec.méretet is nyomni Neked, de van, amikor a 130-as rövidítésével tudjuk ezt megoldani.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Miből készíted a peremet?
Német alapanyagból, illetve magyar nyomású habszivacsból, kérhető 8-12mm-es vastagságból.
A membránszélek gyártása nem olyan egyszerű feladat, borzasztóan eszköz- és munkaerőigényes, és az alapanyagok sem beszerezhetők kis mennyiségben. Nem érdemes próbálkozni vele.
A toldás sem mindig ad kielégítő eredményt. De 125mm-es habszél legalább 25-30 éve létezik már, az alkatrészek között is megtalálható: http://hangszoro.net/index.php/h2000/hangszoroalkatreszek Három helyen készítenek megfelelő hab membránszéleket (Sonido és H2000) illetve a kínaiak beszerezhetőek még. Ez a négy lehetőség van.
Régebben én is sütöttem szegélyt műbőrből az is macerás volt . A sablonok még meg vannak.
És melyik a negyedik?
Azok elég jól sikerülhettek, mert a múlt hónapban a sajátomat peremeztem, ami kb 25 éve van a birtokomban. Azon láttam meglepődve hogy műbőr szél. Addig még még a doboz elejét sem vettem le.
Örök élet+egy nap.
é*rdekelnének a nyomóformák...privátban.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |