Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   14 / 68
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Ha ennyire megbontottad nem lesz egyszerű.
Az ékszíjat is cseréld ki , ami most ott van egy hétig sem fogja kibírni..
(#) 1984white válasza CHZ hozzászólására (») Feb 9, 2013 /

Az csak próbaképpen van ott . Sajnos mechanikai törés volt, ezért kellett ennyire szétszednem. Hétfőn nekiállok és megint rááldozok egy napomat. Ez lesz már a harmadik . Köszi a leírást! A modeswitch-en melyik jelet kell figyelni?
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Csináltam még két képet:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A második képen a fekete vonallal jelölt részt kell figyelni?
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Ezt a részt nem kellett volna megbontanod.
Jelölések általában betöltött kazetta pozícióban van jelölve.
Keresek mechanikáról doksit..
(#) 1984white válasza CHZ hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Megkellet, mert a foghiányos nagy fogaskerék és a kicsi is, ami a fogaslécre csatlakozik mindkettő törött volt! Köszönöm a rajzot hogy megnézed én nem jártam sikerrel.
Még annyi, hogy a betöltött pozició azt jelenti, hogy lift lent van, de nincs befűzve a szalag?
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Hidd el a kapcsoló pozícióját nem kellett volna bontani. Elegendő lett volna csak a fémlemezt 3db csavarral levenni és semmi mást, ebben az állapotában kézzel is be tudod forgatni befűzött állapotba.
Kazetta bent, befűzve...

ok! Elhiszem te biztosan többet értesz hozzá, nekem ez az első és az utolsó is . Holnap nekilátok és írok. Annyit tegnap is megnéztem, hogy lekötöttem az elektronikát és áthajtottam a motorral. Minden megfelelően működik a mechanikában (befűz,stb). Az üzemmódkapcsoló okozza a gondot szerintem, mert nem jó raktam vissza. Holnap írok. Köszönök mindent!
(#) CHZ hozzászólása Feb 10, 2013 / 1

Ez segíthet...
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 10, 2013 / 1

Ez is..

Köszönöm, ezek alapján már látom esélyét hogy jó lesz! Holnap írok hogy ment. Üdvözlettel!
(#) 1984white válasza CHZ hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Nos, összeraktam és félig jó! A hiba: Kazettát csak kézi "rásegítéssel" tudja bevenni. Azonban ha nincs benne kazetta hanem manuálisan töltöm be a semmit (remélem érted), akkor lejátszás tekerés minden működik rendesen. Ha megnyomom az eject gombot akkor kiadja az üres mechanikát, de mindig vissza is akarja húzni.
Ez az automatikus visszahúzás mitől van? (jeleket összeforgattam a mechanikán az jó elvileg)
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013

P1050671.JPG

(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Feb 11, 2013 /

Közben rájöttem, hogy az ajtóérzékelő is kontaktos. Már nem húzza be a kazettát magától. Annyit CHZ kolléga, nézd meg légy szíves hogy jól csináltam e a képek alapján az összeszerelést? (kazetta betöltve de nincs befűzve - a pozíció)
Köszönöm az eddigieket!
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 11, 2013 / 1

A kazettafészek oldalán lévő fogasléc helyzete szerintem nem ok ( kép alapján)..
Fészek oldalán lévő fogaskerekeket ellenőrizd.

2A.jpg

(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 11, 2013 / 1

Ez is segíthet..

1A.gif

(#) 1984white válasza CHZ hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Nos összeraktam az általad mondottak alapján és jó is lett majdnem!! Köszönöm! Most az a gond, hogy nem bírja tekerni a szalagot. Továbbiakban nem foglalkozom vele, mivel a mechanika több részén is látható apró repedések vannak. Emiatt elviszem majd újrahasznosításba.
(#) 1984white hozzászólása Feb 21, 2013 /

Vettem egy másik videót a vaterán. Három darab videókazettát kellene digitalizálnom, csak ezért kell a videó!
Jónak mondták a készüléket, mégsem az! Itt nokia vr3520 ról van szó. Annyi a baja hogy ha beteszem a kazettát állandóan megy a másodperc számlálás és lejátszáskor csak ugráló rizsás fekete fehér csíkos képet ad. A műsort nem is igazán látni csak a zajt. Még szét sem szedtem! Mitől lehet ez?
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 21, 2013 /

Ha már ennyit dolgoztál rajta érdemes lenne folytatni. Tekerési probléma általában letört, beragadt fékkar okozza, vagy betöltő motor mellett lévő kis kar leakadása , így nem nyitja ki a fékeket és a kuplung sem vált át gyors csévélésre. Baloldali fékkar tengelye szokott letörni, berepedt műanyag miatt, de ez könnyen javítható. Kiveszed a letört tengely maradványát és a fém lapon maradt furatba 3 mm menet vágsz és behajtasz egy megfelelő hosszúságú csavart, ez lesz a kar új tengelye.

Tápban az elkok kifolytak, látni fogod, cseréld ki, jó lesz.

Ok értem . Ha nincs kazetta a mechanikában (kézzel töltöm be) akkor teker, lejátszik minden tökéletes. Úgy veszem észre mintha "gyenge" lenne a motor. Ez esetben is az előbbi hibajelenség lehet a háttérben?

Igen az elkók tényleg gázosak, köszi. 47uf helyett ha 10uf-t teszek az jó helyette? Többi kondik vannak.
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 21, 2013 / 1

Kazetta nélkül nézd meg , hogy a fékkarok megfelelő helyzetben vannak-e.
Ha gyenge, akkor a kuplungot nem helyezi át gyorscsévélésbe, nem nyitja a fékeket sem.
Ezt a funkciót a betöltő motor előtt lévő kar végzi, hiba esetén nem akad be a rajzon megjelölt ponton.

11.jpg

Oda minim 47u 63V kell (kijelző - tápját is ez a fesz látja el), 100u is mehet, kisebb nem, 2200u és a 3300u is tuti rossz, azokat is cseréld.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013

Kicseréltem mindet és működik 220uf-t tettem be. Köszönöm!!!

Erre holnap még ránézek!
(#) 1984white válasza CHZ hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Nos, kazetta nélkül minden remek! Kazettával pedig "gyenge" a motor. Kuplungot cseréltem a másikból ami jobb, de azzal sem jó. Ha a kazetta az elején van akkor most minden JÓ! . A többi kazettával is ezt csinálja. Eleje ok, de középtől nem viszi tovább. A motor forog a kazetta nem és kikapcsol a videó. Létezik, hogy rossz vagyis szorul a kazetta(k)? (E180-as elég régi)
3db al teszteltem ugyanaz az eredmény!
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Fentebb már leírtam, azt nézd meg. Azért gyenge, mert a kuplung normál (lejátszás módban marad), gyors tekerésnél át kell váltania, "erősebb módba" . A jó videóban láthatod annak a karnak a helyes működését, figyeld meg, észre fogod venni a különbséget.

Az az alkatrész a kuplung, amelyik két fogaskerékből van csinálva, közötte pedig valami csúszásgátló anyag van és az egészet egy rúgó nyomja össze kívülről?

Észrevételeim: Szerintem a kérdéses alkatrész jó. Rövid perces kazettával minden ok! (120perc pókember gyári kazetta) Másik kazetták amik nem gyárik és 185 illetve 195 percesek csak kb félig (100-120perc) teker gyorsan, utána kikapcsol a tekerés. Ebből a pontból már csak vissza tudom tekerni a kazettát vagy lejátszani. A lejátszás és a képpel is tekerés jó azon a részen is ahol gyors tekeréssel (előre irány) már nem hajtja a szalagot. A kazetta (E195) végéről sem tekeri vissza, ekkor súroló hangot hallok. Táp nem lehet ebbe is gyenge? Három kazetta nem lehet ugyanolyan xar. A másik videó a kérdéses kazettákkal teljesen jó! (vr3520 a másik)
Köszönöm hogy foglalkozol a problémámmal!
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2013 / 1

Ne ott keresd a hiba okát, csatolt rajzon látható (bejelöltem)!
Az a kuplung lejátszásnál működik csak, tekerésnél másik fogaskerék közbeiktatásával oldják meg a megfelelő csévélési erőt. Ha fentebb említett kar nem működik megfelelően, akkor ez a fogaskerék nem lép működésbe.
(#) CHZ válasza 1984white hozzászólására (») Feb 22, 2013 / 1

Nem kazetta hiba! Csévélésnél marad a normál kuplung ereje, ezért teker gyengén. Gyors csévélésnél erre a kuplungra rá kell segíteni, ez nem történik meg ezért tekeri csak félig a kazettát.
Következő: »»   14 / 68
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem