Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   778 / 1273
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

De ha most jó a kép, akkor mi a kérdés? Meg van csinálva a készülék és mindenki örül
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

A supercolor az jó. De nekem az infracolort kellene megcsinálni. Supercolor összes paneljával össze rakom az infracolort és nincs kép. Erre írtad tegnap, hogy képcső hiba. Én meg írtam, hogy egy működő supercolor képcsövét beletettem az infracolorba és ugyan úgy nincs kép.
Erre írtad, hogy ezt nem adom be neked.

Most már értem. És egyedül a tápegységet nem cserélted még ki. Most következzen ez a mozzanat.

az a baj, hogy tápom az nincs hozzá csere darab. Egyébként a tápban sem találtam hibát.
Lehet benne valami olyan amit nem tudok sima multival kimérni?

Ha multiméterrel az összes tápfeszültség jó, és ezek a jó tápfeszek el is jutnak a modulokra, akkor a modulokban lesz a hiba. Van a bal oldali nagy panelen egy feszültségstabilizátor. Jól működik?

Jól kell, hogy működjön, mert a supercolorban rendesen dolgozik. Újra átnézem a tápját.
Most jut eszembe, hogy egy Junosztal jártam már így. Azt kiszáradt kondenzátor okozta.
Próba szerencse
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

A supercolor kézzel kezelős,az infracolor meg távszabályzós.Nem lehet,hogy az ideálértékek vannak lenullázódva a procin?Távval meg kéne próbálni a fényt,kontrasztot...fölszabályozni.
István
(#) Tomy007 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Videoton TV TS3343 a típus.

Fotót majd próbálók csinálni csak most nincs itt a tv.

Bal alsó sarokban van 6-8gomb(hangerő,csatorna,bekapcsolás,band sáv váltása)gombok ilyen lehajthatós ajtó van előtte, mellette meg a füles csatlakozó.

Várom a tippeket a hangolásra !
Köszi
(#) kadarist válasza Tomy007 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szia!
Így néz ki? A PR gombok segítségével megtalált adásokat a piros M gombbal lehet eltárolni az előzőleg beállított csatornaszámra. Ha esetleg az M gomb nyomására nem tárolódik el a csatorna, akkor a távirányító számgombjai segítségével meg kell adni egy csatornaszámot és utána még egyszer megnyomni az M-et
(#) Tomy007 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Köszi, de nem így néz ki teljesen más ami nekem van, szerintem ez régebbi itt a képen,
Videoton TV TS 3343 a típus ez a biztos.
Piros gomb sincs rajta.
(#) BarnaPili válasza Tomy007 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ilyesmi?
(Bár,ha on gomb van rajta,akkor az OSD-s fajta....)

kezelo.jpg

(#) kadarist válasza Tomy007 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Az újabbnál szintén a memória gombot kell használni, ami a távirányítón található meg. A tárolási procedúra hasonló ennél is.

Na igen majdnem így néz ki, már nagyon hasonlít ugyan ennyi gomb van azon is csak más a sorrend ha jól emlékszem nekem a program van jobb oldal ami itt a hangerő, meg van rajta bekapcsoló gomb aszem on feliratú is bal oldat ami itt nyilakat ábrázol . De a felosztásban igen így néz ki. FŐ BEKAPCSOLÓ meg ez mellett van.
(#) Tomy007 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

HA nincs meg az eredeti távirányító akkor semmilyen más megoldás nincs a behangolásra???

Igen sajnos, ha nincs hozzá táv,akkor nem tudod letárolni az adókat.De ezt a fajtát lehet a régebbi infracolor távval,és az ugyanezen korú orionnal is programozni.Gyárilag a fényes tetejű VT táv volt hozzá.

Van egy ITT nokia tv távirányítóm ami viszi a tvt viszont ott meg a távirányitóm nincs memória gomb amúgy mindent vinne hangerő, programok stb.

Amúgy távirányító nélkül amúgy hangolni, tárolás nélkül, hogy kell? mer arra sem jöttem rá melyik kombinációkat kell hangoláshoz használni.
(#) Tomy007 hozzászólása Feb 24, 2013 /

Egy ilyen oldalt találtam a neten

http://logotech.hu/index.php?module=termekek&sub=termekek.php&akt_m...tart=6

Itt az első lenen jó hozzá, muszáj lesz akkor ilyenre beruháznom, hogy használni tudjam a tvt?

A ponttal a közepén lévő nyilakkal finomhangolni tudod a gépet,a sima nyíllal pedig indul a hangolás.Memorizálni a távval lehet.Jó lenne tudni,hogy kijelzős vagy OSD-s a gép.

OSD(on screen display) ha arra gondolsz, hogy már a képernyőn mutatja a feliratokat, hát nem.
"Hagyományos" bekapcsoló gomb mellett található piros ledek vannak tudod amivel a számokat írja ki.
(#) stoky hozzászólása Feb 24, 2013 /

Sziasztok!
Sony KDF-E42A11E tipusú projektoros tv hibája, hogy a fényerő nagyon lecsökkent. Sötétben is gyengén látható a kép.Minden más működik tökéletesen.A fényerő kontroll led nem jelez semmit.
Mindenképpen izzócsere a hiba megoldása? Ilyet nem okozhat optika vagy vászon koszolódás?
A segítséget előre is köszönöm !
stoky
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szia!
Próbáltam, de nem segített.
(#) kérdező válasza canon1990 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Az nem lehet, hogy a kezelőegységről nem jut el a fényerőt állító IC-re a szabályozófeszültség? (Valahol szakdt ellenállás, elengedett forrasztás.) Az Infracolor modulját próbáltad betenni a super colorba, feltéve, ha egyezik?
Egyébként mikori a super color?
(#) canon1990 válasza kérdező hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Teljesen megegyeznek a modulok. 1989 es mindkettő tv. Egyébként táp hibája volt. Képcső is több mint valószinű, hogy rossz. Csak a kék katód működik. Feszültségek jók teljesen halvány a kép alig lehet kivenni, hogy mi megy rajta.
(#) Lali23 hozzászólása Feb 25, 2013 /

Sziasztok, bocsánat, hogy közbevágok, de lenne egy kérdésem. CONDOR CTV-2154-es tv-t javitok az volt a baja, hogy a képernyőn lévő tekercs le volt égve. Keritettem egy ugyanolyan márkáju képernyőt hasonló modelszámmal. Először beleraktam az egész uj kápernyőt mert mindem domboritása eggyezett a régivel, csak az volt a problémám, hogy a képernyő alján volt egy kb 5-6 centis fekete csik és nem tudtam eltüntettni a potiméterek állitásával sem. Ezután levettem a tekercset és ráraktam a régi képernyőre is de a probléma mardt. Szerintetek el lehet tüntetni?
(#) Tomy007 hozzászólása Feb 25, 2013 /

Sikerült végre egy univerzális táv.-ra ráhangolnom a tv-t, hangerő, programok közötti váltás, sőt még a hangolás is előjött az egyik kóddal, most már tényleg csak az a fránya "M" memória gomb hiányzik(mivel ugye a tv készüléken nincs...) hogy be is tudjam memórizálni a csatornákat...

Ha még van ötlete valakinek jöhet.

Köszi az eddigieket is.
(#) zsel55 hozzászólása Feb 25, 2013 /

Sziasztok segítséget szeretnék kérni,egy NR28B4TL Beko tv vel kapcsolatban.A PTK ja elromlott,nincs lemágnesezés.Azt szeretném tudni milyen típusú ptk kel hozzá. Előre is köszönöm.
(#) 1984white válasza zsel55 hozzászólására (») Feb 25, 2013 / 1

Szia! Nézd meg számát ha rajta van valahol, de én úgy tudom nagyjából egyformák ezek. Emlékeim szerint 9-11 ohm közöttiek.
(#) zsel55 válasza 1984white hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Köszönöm szépen, megyek megveszem.
(#) 1984white hozzászólása Feb 25, 2013 /

Meg tudnátok mondani, hogy a sorkimenőt hogyan tudom kimérni multival? Bővebben: Ilyenről volna szó.
Eddig annyit néztem, hogy a 1-3-6 a primer és 1-3 rövidzár (0,3ohm műszerzsinór) a 6.pin mindennel szakadt. Szerintem ez nem jó így, csere lesz ugye?
(#) BarnaPili válasza Tomy007 hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Ilyenkor jön az,hogy ha elégedett vagy a TV-vel,és használni akarod,akkor veszel hozzá egy távot.
Következő: »»   778 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem