Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Ja és persze a legproblámasabb feladat: hol rendeljünk nyákot?
Hát ha azt rendeljük, amit "megbeszéltünk", tehát most csak utánrendelnünk, akkor evidens, hogy annál a gyártónál, akinél a film van
Ez pedig egyetlen gyártót jelent, nem mást, mint: http://nyak.atw.hu
Ott 2db fölött egy 100x80-as nyák esetén utánrendeléssel bruttó 819Ft/db az ár. Tehát tök mindegy, hogy 3-4-5-6 vagy mennyi nyákot rendelünk, az ár ugyan annyi ha a tétel 2db fölött van. Csak 20db. fölött megy lejjeb pár forinttal. (5 napos határidőt néztem).
Szerintem, ha a honlapon közölt infók korrektek, akkor az eddig biztosnak látszó 7 nyákot meg kellene rendelni.
Bár az ár kissé gyanús az MPi-c által leírt árhoz (1700Ft/db) képest.
Forrasztásgátló lakkal (2 réteg) és pozíciónyomattal több, de legegyszerűbb emailben rákérdezni.
Azt kéne kitalálni még, hogy milyen LED-ek legyenek benne!
Mármint annak sztem nincs értelme, hogy mindegyik ugyanolyan színű, hacsak nem lesz majd feliratozva a dobozon kívülről, hogy melyik LED mit jelöl... Szóval vmi színsorrendet kéne felállítani, hogy bekapcsolt állapot X szín, írás Y szín, debuggolás Z szín, stb. 6 LED lesz rajta, nem tudom, hogy mit jelentenek egyesével Idézet: Még potyo sem „nem tudom, hogy mit jelentenek egyesével” Legyen, két zöld, egy kék, egy fehér, egy piros és egy narancs. De a zöld türkiz legyen, mert az tetszik. Nyugi, csak viccelek.... Legyen úgy, ahogy általában csinálják a népek, aztán majd kusztomizál mindenki ahogy akar.
Ahogy megígértem, készen van a táblázat! Lehet osztani, szorozni, kérdéseket feltenni, stb
Remélem, meg tudjátok nézni azért (Office 2000-rel hoztam össze "gyorsan") Ui: azért leírom, el ne felejtsem: a telefon és az USB-s csatlakozót akkor kellene megvenni, ha már a kezemben vannak a NYÁK-ok...láttam én már mindenféle csodát az életben, és nem szeretném előre megvenni a csatikat, ha nem tudni tökéletes biztossággal, hogy jók-e a helyükre...
Nem tudm engem számoltatok-e, de a másik helyen (ICD2- fejlesztői környezetí) már jeleztem, hogy engem is érdekelne az égető, így örülnék ha bevennétek a buliba. Az én gondom az lenne benne, hogy vidéki vagyok a környékünkön nincs senki aki ilyen PIC-es dolgokkal foglalkozna, ígya benne lévő két PIC beégetését nem nagyon tudom itt megcsinálni-megcsináltatni, én meg csak most akarom elkezdeni ezt a témát.
Norberto, ez szép, szorgalmas munka!
Ezek szerint a LOmex a legjobb bolt (eddig is tudtam ) Pár megjegyzés: az IC-ket foglalatba kellene tenni 2x40 4x14 2x8 lábú kell. Én Precidipet szeretnék, baj? A kvarc ilyen olcsó? Gyanus.... valahogy igy kellene kerni 20.0000 Mhz kvarc Jumpert-tüskesort veszünk? Az ellenállatoknál ki kell kötni, hogy negyed vagy nyolcad wattos. (A nyolcadvattos mindenütt megfelel?) A 100n-s kicsi kell, hogy legyen, hogy elférjen a pic alatt az egyik tranzisztor BC237 nem BC337, ugye? Gondoltam, hogy nem lesz fél ohmos ellenállás. kéne tudni, elindul-e egy ohmmal. Han nem, rövidzár lesz. helyette. Az elko, ;s a tekercs álló kivitel legyen.
Norberto vállallta az égetést, postázni pedig tudjuk a cuccot.
Jó hír a Norberto (köszönjük) által összeállított költségvetés, mert ezek szerint tényleg ki fog jönni kb. 5k-ból az egész. Ami viszont baromi jó ár egy ilyen minőségű cuccért!
(A tokokkal egyetértek, még ha növeli is a költséget.)
Norberto,
doboz is kellene, de azt is a nyák ismeretében kell venni. Jelenlegi ICD2TM állás: Norberto - természetesen Rapidus - megerősítette, hogy kéri, vállalja a költségeket Feri007 - 3 teljes készletre megerősítem, hogy kérem, vállalom a költségeket BJano - visszajelzést, megerősítést várunk pctvsat - visszajelzést, megerősítést várunk Norberto, küldd a bankszámlaszámod magánban nekem, utalok rá 15kFt-ot.
Egyértelmű, hogy megéri. Én is kizárólag ilyeneket használok.
Akkor foglaljuk össze az eddigieket:
Az alkatrészek ára IC foglalatokkal együtt 4.014Ft. A doboz így néz ki majd és a RET-ben kapható. Féldoboz, tehát 2db kell belőle. Ára összesen 348Ft. Eddig tehát 4362Ft a nyák nélküli ár, remélem jól számoltam. A nyák ára még nem ismert, fel kellene venni a kapcsolatot a gyártóval, és egy árat valamint határidőt kérdezni. Ha ez megvan, és kialakult a teljes végösszeg, én is utalok.
Norberto, Update ! (bocs, nem tudtam kihagyni)
Jelenlegi ICD2TM állás: Norberto - természetesen Rapidus - megerősítette, hogy kéri, vállalja a költségeket Feri007 - 4 teljes készletre megerősítem, hogy kérem, vállalom a költségeket BJano - visszajelzést, megerősítést várunk pctvsat - visszajelzést, megerősítést várunk A nyák legyen lakkozott, poziciozott.
Összefoglaló az újonnan érkezőknek (ha valaki lusta lenne visszaolvasni, de persze ilyen úgy sincs itt ):
Előzmények: Kitaláltam néhány nappal ezelőtt, hogy építsünk együtt, a nagyobb darabszám előnyeit kihasználva ICD2-őt, amihez néhányan azonnal csatlakoztak, és létrejött az ICD2TM (ICD2 Team). A potyo féle ICD2 utánépítésére szövetkezetünk. Beszerzés: A csoport megbízottja Norberto. Ő szerzi be az alkatrészeket előzetes utalás után, és vagy személyesen, vagy postán juttatja el az összeállított csomagot a team tagjainak. Postai küldés esetén + költség a levél (célszerűen ajánlva). A csomag tartalma: Nyák: Potyo eredeti tervei alapján MPi-c újratervezte (hogy dobozolható legyen), és le is gyártatta. Ennek az anyaga megvan a gyártónál, Ebből fogunk utánrendelni. -Alkatrészek: Minden szükséges alkatész benne lesz a csomagban. (Részcsomag nem működik tehát a nekem van 6db ellenállásom, csak a többit kérem c. dolog nem megy, de nem is érdeke senkinek, mert Norberto pontosan illeszkedő alkatrészeket szerez be). Doboz: A képet lásd egy-két hsz-el feljebb. Tehát egy komplett KIT-ről van szó. Mint minden KIT-et, összerakni, éleszteni mindenkinek saját magának kell, a működésért semmiféle garanciát nem vállalunk! (Megnyugtatásul: beszámolók alapján precíz munka esetén pöccre indul az ICD2 ) A kezdő team néhány nap múlva startol, akit érdekel, az gyorsan jelezze. Nagyon fontos: csak felelősségteljes jelentkezést várunk! Döntsd el, hogy meg akarod-e építeni, s csak utána jelentkezz! Ha viszont döntöttél, és jelentkeztél, akkor örömmel üdvözlünk az ICD2TM-ben!
Ami az IC foglalatokat illeti: ÉN személy szerint 100%, hogy nem teszem foglalatba a sajátomat. Soha az életben nem lesz onnan kiszedve úgysem, forrasztani meg lehet gyorsan, precízen, óvatosan is. Szóval akkor jelezni kellene, hogy ki kér majd hozzá foglalatot. Amúgy a PreciDIP-pel semmi bajom, megbízható fajta.
(Meg ha dobozba akarom majd valaha tenni az égetőt, akkor szintén nem jó, hogy a foglalat miatt megmagasodott PIC-től nem lehet majd rátenni a doboztetőt ) Kvarc: Lomex árlistájában szépen ki van írva, hogy 20.000 Mhz és mellette, hogy bruttóban kb. 43 Ft Jumper-tüskesor: annyi van itthon nálam, mint az oroszokból (és mind teljesen új)...örülök, hogy legalább lesz valami, amibe pár darabot el tudok "fecsérelni", egyszerűen nem tudnék mit kezdeni itthon ekkora mennyiséggel, mint ami jelen van Ellenállások: mindet a Lomex-ből fogom venni, elvégre nekik van minden értékből (kivéve fél ohm), ráadásul viszonylag olcsóért, sőt, a legtöbbjük kapásból 1%-os; jah, 0,4W-osakat néztem ki, szerintem azok bőven megfelelnek a célnak A 100 nF-osból nyilván kicsit veszek, éjjel megnéztem pár kész projektet a neten, és láttam, hogy miből kb. milyen méretű kell :yes: Ami pedig a végső árat illeti: szerintem ne vegyétek teljesen készpénznek, mert pár forinttal eltérhet a végár (akár mínuszban, akár pluszban), pl. a kerekítések, árváltozás, típusváltozás miatt; amit összeállítottam, az csak informatív jellegű Az egyik tranzisztor amúgy BC327 (PNP), a másik meg a párja, BC337 (NPN). A fél ohm-os ellenállást valahogy majd be kell szerezni úgyis Rövidzár nem kéne a helyére, az nem lenne jó megoldás... Az ELKO nyilván álló lesz (bár a méreteiből adódóan lehetne akár fekvőre is gyanakodni) >> olyat választottam, ami a legkisebb méretű (dobozolás miatt) >> átmérője: 6 mm, magassága: 5mm MPi-c! Szerinted jók lesznek az alkatrész-méretek? Mármint pl. a 0,4W-os Lomex-es ellenállások elférnek a NYÁK-on? És az az ELKO (azt hiszem, 6-os átmérő)?
"ÉN személy szerint 100%, hogy nem teszem foglalatba a sajátomat. Soha az életben nem lesz onnan kiszedve úgysem,"
Ez szerintem (de persze tiszteletben tartom a véleményed) a szükségesnél nagyobb kockázat 500Ft-ért. Akármi lehet a PIC-kel, ami miatt ki kell venni. A dobozba ( feljebb a képet is linkeltem) simán belefér foglalattal együtt. De persze magánügyed, hogy foglalatba rakod-e, vagy sem! Nekem nincs jumper-tüskesorom, kérhetek tőled?
Nyilván, tőled nem várjuk el, hogy magadnak vedd meg a foglalatot. Az viszont aggasztó, ha tokkal nem férne a dobozba. Én úgy látom, hogy foglalattal együtt dobozolható.
0.4w nekem nagynak tűnik. 1 ohmos ellenállatom van (nyilván boltban is), célja az áramkorlátozás. Nem hiszem, hogy 1 ohmmal gond lenne. Ha 0.3 V esik rajta, akkor indul a védelem. Tehát 1ohmnál 0.3 A mehet. 0.3x5=1.5W, nem létezik, hogy ennyit fogyaszt a programozó feszültségen. JZoli is csatlakozna, kérem, hogy jelentkezz! Idézet: „1/2 Ω-ost lehet kapni, csak kicsit nagy (0.6W) a HQ-ban.” Nagy. Én nem fogom berakni.
Szerintem is túl nagy. Keresem, de egyelőre nem találok kisebbet.
Na helló! Írtam, hogy érdekel engem is írjatok egy számlaszámot utalom a pénzt. Mindenképpen benne szeretnék lenni ebben a dologban vidéki lévén (minden alkatrészbolttól távol) nekem ez egy "soha vissza nem térő alkalom".Már ugyan írtam ,de jó lenne ha valaki be tudná égetni az én példányaimba a programot, mivel én még nem foglalkoztam PIC égetéssel, így teljesen kezdő vagyok a témában
Hellósztok,
Megvártok engem is mert lehet hogy csatlakoznék majd a teamhez. Még a mai nap folyamán vissz fogok jelezni hogy beszállnák-e. |
Bejelentkezés
Hirdetés |