Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha valaha olvastad volna ezt, talán nem írnál ilyen zöldségeket. Egy magyar fórumon írj magyarul. Ez szerintem a minimum.
Üdv!
A képcsőnek semmi baja hanem a chopper trafó ciripel! Valószínűleg ez zárlatra utal, de nem találok zárlatot! A trafó sztem jó! Nem mértem sehol sem 0ohm-ot! Meg szerintem egy 51-es tvbe nem szokott a chopper zárlatba menni! Szóval még mindig nem találom hogy mi a baja a készüléknek! Sajnos nincs kapcs rajzom se!
No comment
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013
Feladom úgyfest a főpanellel lesz a gond annyit meg nem ér
Ha itt lenne az orrom előtt, akkor egyszerűbb lenne...
Szívesen az orrod alá tolnám
Sziasztok!
Beijing 8303 tv-ről lenne szó. Mellékelt képeken látszik a hiba amit produkál. Nem vagyok műhely közelben, multim nincs. Merre lehet a hiba. Kecskeméti albérletemben van ez a tv, most nem tudok tévét nézni. Forrasztót tudok kérni a szomszédomtól. Előre is köszönöm a választ.
Ha gondolod, nem leszek az elrontója, de akkor ezt privátba......
Hali!
A képcsövön az eltérítő tekercs , - ott is áthúzhat, vagy a sorkimenő trafó,- vagy beterhel valami a sorvégfokozatban!
Sziasztok ! Az alábbi problémám van. Tatung g55sa60 tv a4-es sasszén. Bekapcsoláskor nincs sor-és képszinkron és hang. Huzamosabb melegedés után lesz de a képen ezután a sor pár helyen megtörik és elhúzódik, főként fehér színnél. A pufferelkókat néztem, illetve a kf panelon az elkókat. Agc feszültséget is állítottam. Scartról jó a kép. A videó demodulátor ic lenne hibás ? Csak
elég drága és nehezen is kapni.
Jó estét
Megérkezett az ic a Z panelhoz. Kicseréltem és sikeresen elindult a panel. Erősebb lett a fényerő és már nem vörösödik el a kijelző 5p után. De sajnos még nem tökéletes. Piros pontok vannak még a képen,ami világosabb képnél fokozódik. Tehát minél sötétebb a kép annál kevésbé pirosas a kép. Mikor 90% fekete képet rakok rá teljesen elmúlik és hibátlan a kép. Mi okozhat még ilyet?
Na akkor most kell beállítani az Y sus on a vs trimereket. Ha nagyon alászabályzod akkor a pirosból zöld lesz, de van egy pont /igy leírni hirtelen nem egyszerű/ ahol eltűnik a piror, ha túlszabályzott akkor zöld.
Most kéne egy fotó a Y sus ról olyan hogy leolvasható legyen a felirat rajta akkor tudnám hirtelen megmondani fejből. De reggel átnézem az anyagát és ideírom, hogy mi a nevük. /egyébként jól észrevehető. Okozni az árammenet okozza, ami akár tápegység secunder kondi gyengeség is lehet. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, van egy Samsung ck5312z típusú tv-m, képcső típusa 54hgb99x. Annyi a hibája, hogy bekapcsolás után középen csak egy vízszintes vonal jelenik meg. Mi lehet a hibája? Mit kell benne cseréljek? Köszönettel: Jantsika
Szia!
Nincs függőleges eltérítés, ezért van ez a csík. Először alaposan nézd át a forrasztásokat főleg a TDA3653-as IC lábai körül. Na meg egy multiméter sem ártana a tápfeszültségeinek kiméréséhez, ha a forrasztások jónak bizonyulnának. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
A táp beállításával már próbálkoztam
Az működött is hogy zöldült de sajnos a piros sehogy sem tünt el. remélem az Y beállítás lesz csak.. ):
Helló mindenki, Videoton ts 3342 tv-t szerelgetek, és ilyen trapéz alakú a képe mint ami a képen látszik, ez minek a hibája? Vagy esetleg mivel lehetne állítani? (a zöldes szín egy tranzisztor hiánya miatt van )
Sorvégfokot nézd át alaposan,tápfeszültségek,kondik...Legrosszabb esetben az eltérítő tekercs ment tönkre.Bár az szaggal,meg füsttel is jár.
Szemmel látható égést, elszíneződést nem láttam, és szaga sem volt, holnap akkor átbogarászom aztán kiderül.
Esetleg valami potméterrekel nem lehetne állogatni? Mert egy két tv-ben találkoztam ilyen potikkal, és azokkal lehetett szélességet, és trapézformát is variálni
Innen szedd le a rajzot hozzá.Ha 90 fokos képcső van benne,akkor nincs raszterkorrektor.Ha 110 fokos,akkor van.Ez milyen csővel van szerelve?
Tv ügyben még kezdő vagyok, mit jelent az hogy "fokos?" és ezt hol tudom megnézni?
Üdv mindenkinek.Van nálam egy grundig tv,beko c7 béléssel.A hiba az hogy egyáltalán nem akar indulni.Ha leveszem a képcsőről a földelést,bejön a hangyák háborúja (erre véletlenül jöttem rá,amikor visszatettem a sasszét a helyére és elfelejtettem a földelést rátenni a "sodronyra"),de felül kb.10 cm-en belül remeg.Ha rádugom az antenna kábelt elmegy a kép.Mi lehet a baja?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy Samsung CZ21A083N ZXXEH TV-vel kapcsolatban.
Úgy indult a dolog, hogy főkapcsolóval történő bekapcsoláskor néhány mp után kikapcsolt a TV, a készenléti áramfelvétele is teljesen megszűnt. Belül semmilyen égett alkatrész, egyéb rendellenesség. A táp egyetlen primer oldali elkóját, illetve a KA7632 IC körüli elkókat kicseréltem. Ezenkívül alaposan kiporoltam. Így már bekapcsol, rendesen működik, de néhány perc után elkezd sistergő hangot hallatni, amire a kép bal oldala is csíkozik, majd kis idő után kikapcsol, visszakapcsolni csak áramtalanítás után lehet. Ilyenkor a készenléti áramfelvétel megmarad. Másrészt a bal alsó sarokban egy vöröses folt látszik, mintha nem működne a degaussing. Körül-belül ez a tényállás, szívesen veszek minden véleményt, megjegyzést a témával kapcsolatban!
Szia!
Én sorkimenőtrafó-hibára tippelek. A sorvégtranzisztor nem melegszik sütősre?
Megnéztem, csak üzem meleg, nem forró.
C626 puffer kiszáradt, elszállt a tápic 3842, és a mjf18004.
Minden alkatrészt kicseréltem a tranzisztor körül(kondik, ellená. diódák), megy a tv, de az R669 nagyon forró 80 fokos 5 perc után. Tud valaki tippet adni? http://elektrotanya.com/grundig_cuc7303.pdf/download.html
Szia. A táp primer oldalán nézd meg a ptk ellenállást. Kikapcsoláskor ez mégnesezi le a képcsövet és a folt eltünik.
Szia. Az elkokat is ellenőrizd főleg a nagy feszültségűeket.
Kísérletezgettem még egy kicsit.
Minél feljebb tekerem a VS feszültséget annál kevesebb a pirosodás. Y panelon a felső trimer hatására is csökkent kicsit de teljesen nem lehet eltüntetni. Táp már felső határon 202v on van de még így is vöröses a közepe. Fényerő állításra semmit sem változik a vörösödés. Mit ellenőrizzek még? |
Bejelentkezés
Hirdetés |