Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A-osztályú erősítők
 
Témaindító: Dióda, idő: Feb 14, 2006
Lapozás: OK   100 / 137
(#) Class-A-. hozzászólása Márc 25, 2013 /
 
Felteszek egy igazán jó minőségű Class "A" kapcsolást. Megvan az egész dokumentációja. Leo Simpson tervezte. Ebből több tucatot építettem ,mind megrendelésre javarészt az országon kívülre. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A többi anyagot is elküldöm ha valakinek kell.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Vannak mérési eredményeid is, vagy csak utánépítetted?
(#) pisti89 válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Nem tudom hiragát építettél-e már?
Ha annál "szebb" hangja van érdekelne a doksija, akár panelterv is-persze ha nem privát
(#) Class-A-. válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Természetesen vannak ! De a doksiján minden megvan.Panel terv minden megvan hozzá.Most is van két eredeti gyári panel ami félig megvan építve.
(#) Class-A-. válasza pisti89 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Nem nem építettem meg .Most akarom a 8 w os verziót meg csinálni.Mint ahogy mondtam ,irtam minden megvan hozzá.Ez egy gyári kitt .A Silicon Chip -leo Simpson tervezte mint egy csöves hangú tranzisztoros erősítő.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Azt én is láttam, de arra lettem volna kíváncsi, hogy te mérted e, vagy csak utánépítetted. De gondolom, csak az utóbbi. ( És elhitted a műszaki adatait... )
(#) pisti89 válasza Class-A-. hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Ha jól olvastam nem ez lesz az első A osztályú végfokod
Nem kötekedésből, hanem jó tanácsként írom (tapasztalat), előtte párszor gondold át mit hova hogy kötsz, mert nekem is régóta brummos a Hiraga, talán már lesz rá időm, hogy megkeressem az okát
Csinálj lehetőségeidhez mérten erős, masszív tápot alá meghálálja majd

Esetleg fel tudnád tenni a paneltervet? (esetleg LAY formátumban)
(#) highand hozzászólása Márc 26, 2013 /
 
Igazán nem szeretnék ünneprontó lenni, de a rajzon megadott félvezetőkkel ez az erősítő pont 2 tizedessel rosszabb torzítási adatokat ad. Valószínűleg a %-jelből adódott félreértés, amit a cikkíró félreértett.
(#) (Felhasználó 46585) válasza highand hozzászólására (») Márc 26, 2013 /
 
Nekem szimulátorban nagyjából azt hozza, amit leírtak. De én nem erre voltam kíváncsi. Egy nagyon egyszerű kérdést tettem fel... ehhez képest már tudom, hogy csöves hangja van, meg 1-től 48765, de amúgy objektív és hogy tízszer rosszabbak a torzítási tényezői... Esetleg végzett valós méréseket egy ilyen végfokon valaki? De már annyira nem érdekel...

köbzoli: így lehet egy topicból blogot csinálni...
(#) soos csaba hozzászólása Márc 31, 2013 /
 
Sziasztok!, ehhez az A-osztályú Jean Hiraga-hoz keresek Lay formátumba panel rajzot, esetleg ha valakinek meg van azt meg köszönném!. A másik dolog, a kérdésem az volna hogy ezen a rajzon lévő tápegység egy Mono erősítőt lát el, vagy kettőt kell belőle építeni ha sztereót szeretnék?. Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
(#) soos csaba hozzászólása Ápr 1, 2013 /
 
Sziasztok!,
tudna valaki segíteni?
(#) szamóca válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
A táp ellát két végfokot. De belegondoltál a 6db 220 000µF-os kondi beszerzésébe, és árába.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2013
(#) soos csaba válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Hát eddig még nem, de gondolom elegendő volna neki 22000uF, vagy 47000µF is nem(6darab)?. Itt az oldalon már láttam hogy meg csinálták már egy páran ezt a végfokot, és nem hiszem hogy ők ekkora pufferel építetek volna meg, vagy igen?, mert ekkora puffer kondít én még nem láttam, és szinte beszerezhetetlen!. Amúgy tényleg meg lehet építeni kis seb kapacitású kondenzátorokkal?. Tényleg szűkséges ekkora pufferek?.
(#) szamóca válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Az egy tizedét akarod csak alkalmazni?
(#) soos csaba válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Ezt most nem értem, ki fejtenéd bővebben?.
(#) szamóca válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
220000/22000=10 Te írtad.
(#) soos csaba válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Igen ezt írtam, mert ekkora kapacitású kondenzátort nem tudok be szerezni! Van egy oldalon ITT de ez csak 5,5V-ra van, honnét szerezek be ilyen kondenzátorokat 50V-ra?. A másik dolog ennek a végfoknak miért kell ekkora nagy kapacitású kondenzátorok, holott a többi A-osztályú társának elegendő jóval kevesebb is, gondolok itt a DOZ-ra és a JLH-ra!.
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Na ha nem hiszel másnak épitsd meg aztán majd szembesülsz a valósággal , ha valaki anno megálmodta majd létrehozta és más számtalan utánépités volt ami sikeres és kevésbé sikeres lett .
Nem kételkedni kell hogy sok vagy nem sok aki ezt a rajzot feltette az sem kételkedett megépitette és nem beszerezhetetlen az a nagy kapacitás miért lenne az ? Bővebben: Link
Egyéb iránt van más megoldás is mint ez a rengeteg kondi ...
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Idézet:
„A másik dolog ennek a végfoknak miért kell ekkora nagy kapacitású kondenzátorok, holott a többi A-osztályú társának elegendő jóval kevesebb is, gondolok itt a DOZ-ra és a JLH-ra!.”

Tápzajelnyomás ...
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Szevasz, én el hiszem csak egyszerűen rengeteg ez a sok puffer!. Amúgy mi volna a más megoldás erre a problémára?. Mert itt Romániában sehol se lelek ekkora értékű kondít ekkora feszültségre!.
(#) Alkotó válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
C-RC szűrő. "A" osztálynál ideális és tökéletes.
(#) szamóca válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Próbálkoztak már stabilizátorokkal, akkumulátorok használatával is, de ahogy Laci írja ez így lett Hiraga bácsitól kitalálva. De nem áll senki a fejednek pisztolyt tartva, hogy ezt kell megépítened. Millió más A osztály van még ezen kívül. De ha ezt akarod, akkor költened kell, vagy próbálkozol megkerülni, oszt lesz ami lesz. Azt tudd, hogy az A osztály sem az erősítőépítés szent Grálja. Egy jobb hangsugárzó beszerzése sokszorta érezhetőbb, jobb hangzást eredményez.
(#) soos csaba válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Szevasz, C-RC szűrőről még nem hallottam tudnál nekem mutatni egy ehhez a kapcsoláshoz illőt?
(#) soos csaba válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Pisztollyal biztos nem áll senki a fejemhez hogy ezt építsem meg, de itt a fórumon meg más fórumokon ami A-osztállyal foglalkozik nagyon sokan ajánlták ezt a kapcsolást mert nagyon szépen szól, és nem áll a jel útjába semmi féle kondenzátor, mint más osztályúaknál (JLH,DOZ stb.). A hang sugárzóm az már meg van és az tökéletes!
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2013
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Na ne viccelj már ! Az első C tag maga a puffer azt követően egy R-tag és a végén egy C -tag ami szintén egy puffer... ehhez nem kell szerintem külön kommentár általános iskolai anyag az ohm törvény azt ismered?
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Én ezt értem, de ha úgy vesszük akkor ennek is egy C-RC tag a tápegysége nem?.
(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Igen végre felfedezted , na de ezt lehet ám fokozni ha szügség van rá C-RC-RC na érted már ? Vagy amit a Laci is javasolt Stabil táp , akkumlátor stb.
(#) llax válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Idézet:
„Egy jobb hangsugárzó beszerzése sokszorta érezhetőbb, jobb hangzást eredményez.”

Vagy éppen ilyen beszerzés után érdemes elgondolkodni egy ahhoz méltó végfok építésén.

Az egyszerű kapcsolást látva sokan gondolhatják, hogy sima ügy lesz egy ilyen megépítése. Részben igaz, csak ennek a táp lesz a leggyengébb pontja. Az a 30W, ami egyéb félvezetős erősítőknél inkább csak a "kezdet", A osztálynál már kezd nagyon problémássá válni. Akár egy filléres TDA2030 is ezerszer jobb PSRR-el rendelkezik, mint ezek a pár tranzisztoros A-class kapcsolások, innentől minden a tápon múlik...
(#) CIROKL válasza llax hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Idézet:
„Akár egy filléres TDA2030 is ezerszer jobb PSRR-el rendelkezik, mint ezek a pár tranzisztoros A-class kapcsolások, innentől minden a tápon múlik...”

Csaba olvasod ezt a mondatot itt az igazság !
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 1, 2013 1 /
 
Na akkor inkább hanyagolom, és te milyen A-osztályút javasolsz nekem, amihez nem kell ekkora pufferek?. Akkumulátorok meg stabil tápegység, huu hát nagyobb monstrum volna maga a tápegység mint a végfok, nem éri meg, nagyon sokba volna az egész!. Ajánlj nekem egy jó minőségű A-osztályú végfokot ami már jó valamire és nem áll a jel útjába semmiféle kondenzátor!. Köszi!
Következő: »»   100 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem