Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon jól néz ki! Elektronika oldalról megtudhatok picit többet? Hasonló RGB ledes világtást szeretnék,kb 10 db leddel. Érdekelne a kapcsolásod ha publikus.
Köszönöm szépen!
Szia!
Bár nem tőlem kérdezted, de szerintem ilyesmi LED-et használt: színváltós LED Itt a tokba van integrálva az elektronika, csak tápot kell neki adni, és már megy is.
Időzítő. 1perc40mp , lehet tovább is kb 5percre beállítani .Aki meg akarja építeni itt a rajz,én megépítettem és működik. Csak a hálozati feszültségre vigyázni !!
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2013
Csatolom a rajzot. Jó bonyolult. A led, amit zenetom is linkelt.
Most nem azért, de lefelejtetted a PIC-et és az AVR-t...
Az AVR-t biztosan, mert nem használom... PIC-ből meg olyat használtam, ami ingyen volt.
És ez működik ? Kipróbálta már valaki Hihihihhii
Majdnem írtam hogy előtét ellenállat, aztán rájöttem hogy 5V-os a LED.
Szia!
Nagy ötlet. -Nézem-nézem, mitől váltja a színt. -Gondolkodom, megnézem a rajzot, nem tudom. -Visszanézem a leírást, nagynehezen leesik "szivárvány LED" (mondjuk még soha nem próbáltam). Ez már a szklerózis-multiplex első jele? Gratulálok, jó lett. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Mivel konkrétan nem írtam ki a típusát, tényleg csak a hozzászólásokból derül ki. Ne aggódj, szerintem nincs semmi bajod! Köszi a dicséretet!
Szia!
Azért nem mindenkinek jut ilyesmi eszébe, valljuk be őszintén. Beléd azért az elektronikai-mechanikai-művészeti vénából is jutott rendesen. Kicsit irigyellek ezért. Sok sikert a további ötleteidhez. Üdv: Zsolt
... és akkor a megjelent receptjeimről nem is szólva: Bővebben: Link
Hát jól van.
Örömmel konstatálom, hogy vannak még olyan emberkék mint én (univerzálisak). Megjegyzem, lassan kihalt faj leszünk. No de ez nem ide tartozik! A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Sziasztok! Készítettem egy váltót pc-hez elég kezdetleges még a dolog de működik. Tudom nem a legszebb darab, szét is kapom majd és ki kerül a fa belőle és fémből mindent.
Ez nagyon komoly, írj már valamit a működéséről!
Nem olyan vészes a dolog én pl. egy usb-és billentyűzetből csináltam. De lehet gamepad-ból is csinálni. Minden sebességhez van egy mikrokapcsoló és a kapcsoló egy egy gombot vezérel a billentyűzeten. Nekem innen jött az ötlet:Link
Az ötlet jó, egy szép polírozott saválló lemez a tetejére és még jól is néz ki Viszont a mikrokapcsolók hamar lefognak repkedni onnan, ha beleéled magad a versenyzésbe. Viszont ha a mikrokapcsolókat hátrébb tennéd és nyelves mikrokapcsolót használnál, akkor a váltókar megakadna a lemezben (nem a kapcsolóban) és a nyelves rész benyomja a kapcsolót. Persze csak egy ötlet
Nem is rossz ötlet a saválló lemez Kapcsoló ilyenek vannak benne és ezen van két lyuk és azon keresztül vannak rögzítve, fel vannak fűzve és kis távtartók vannak közte hogy jó helyre kerüljenek a kapcsolók.
Egyből éhes lettem... átküldtem az asszony gépére a linket. Még egy kérdésem lenne: én nagyon szeretem a rizst, de csak rántva... szemenként. Csináltál már ilyet?
Mi sem egyszerűbb! Csak előtte hámozd meg!
Nem mondtam, hogy rossz a felfogatás csak ha odavágod neki a váltókart akkor a kapcsoló belső mechanikája nem biztos hogy díjazza Viszont a nyelves elnyeli a "becsapódást". Persze lehet lányosan is váltani. "Egyes kettes egyes kettes mi a harmadik sebesség...?"
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Egy észrevételem lenne azért: Vagy magyar, vagy angol, de egy képernyőn ne keverd már a nyelveket! Ettől eltekintve nagyon szép lett (ezt is csak azért vettem észre, mert kukackodtam )
Szia!
Jó lett a váltó. Régebben csináltam egyszerű fel - le váltót, és a kormány váltó fülére volt rákötve. Nem tudtam megoldani, hogy a játék tudja kezelni a külön sebesség fokozatokat, így maradt a szekvenciális. Egy PIC-es megoldáson törtem a fejem, ami a külön sebesség fokozatokat átalakította volna a PC felé szekvenciálisra. Régen programozni nem tudtam, ma pedig már nem játszom. Ha ismertem volna ezt a szoftveres technikát ... Üdv. Balázs
Elkészült a 3,5 digites merőműszer.
Helló!
Én is építettem egy ilyet,csak még nem jutottam el a próbáig pedig már jó ideje kész van. Érdekelnének a tapasztalataid fogyasztás és teljesítmény terén.
Sziasztok!
Már vagy egy hónapja készítettem, de most megmutatom... Felkértek, egy retró rádió átépítésre, egy régi csövest (ORION R946 F) kellett kibeleznem, és építeni bele egy végfokot, hangerőszabályzóval, hogy majd IPOD-ról nyomják belőle a zenét... Fájt is érte a szívem, de hát a belsejét megmentettem! (apróban megtalálható)
Ö*, a hátulján az a konnektor mi célt szolgál?
Anno technika tanárunk hasonló módon akadályozta meg, hogy elindíthassuk a körfűrészt. Csinált egy dugvilla-dugvilla kábelt. A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Sziasztok!
Szünetben sikerült végre befejeznem a nagy kijelzős órám. 2db lesz belőle, de egyelőre csak az egyik van teljesen kész, mert még várom a kijelzőket. A képek: |
Bejelentkezés
Hirdetés |