Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   792 / 1274
(#) Teddyboy válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Pill és nézem.
(#) Teddyboy válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Megnéztem, de nincs. Viszont hang sincs és nem tudom, hogy ez jót vagy rosszat jelent.
(#) deccser hozzászólása Ápr 2, 2013 /

Szevasztok mesterek. Hozzám került egy Quadro CTV-55X14 TXT - es tv készülék javitásra. Azzal a hibával, hogy összement a kép vertikálisan. Mellékelem a fotókat és a készülék rajzát. A vert.ic csere után ( TDA 4864AJ) ugyan azt produkálja, a tápok rendben. Hol keressem a hibát ??? Meg voltam győződve, hogy a vert.ic a ludas, de tévedtem. Segitsetek. A válaszokat előre is köszönöm !
(#) Lali23 hozzászólása Ápr 2, 2013 /

Sziasztok az eggyik barátom hozott eg Bush WS6680SIL márkáju tv-t de még ilyet nem hallottam amit ez csinál nem kattog sem csipog hanem sistereg és nagyon gyorsan mint ha csipogna. A stby. lámpa fel se villan a táp primer oldalán átnéztem mindent és rendbemn találtam kivéve az ic-t. A puffer kondinál 295 voltot mértem. A szekunder oldalon meg minden fele csak a fele meg a negyede aminek kellene lenni, minden tranyót és diódát átmértem mind jó. Szerintetek mit hol keressem a hibát?
(#) Sanyesz5 hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, grundig televízió már hetek óta produkálta azt a jelenséget, hogy menet közben ki/be kapcsolt, hol egyszer, hogy pár alkalommal, mintha egy pillanatra áramszünet lenne. A mai nap viszont végleg kikapcsolt, mire tippeltek?
(#) Lali23 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Szia valószinüleg forrasztás hiba. Nézd meg a forrasztásokat forrazgasd át ahol repedéseket látsz, főleg a táp részén nézelődj.
(#) Teddyboy válasza Lali23 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Nekem is pont ez történt a tv-vel, de nálam az átforrasztás nem segít.
(#) Lali23 válasza Teddyboy hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Szia, soha nem lehet tudni elsőre. Én pedig találkoztam ilyen hibával!!!

Szia én nem vagyok jártas az ilyen hibákban pont ezért is keresek itt segítséget, de eddig sajnos nem sokkal jutottam előrébb.
Van ötleted mi lehet nálam a gond? Olvastam már mindent de sokan a forrasztásokat mondják pedig nálam már minden át lett forrasztva az IC-ken kívül.

Bekapcsol stanby-ból a tv?

Nem és ha eröltetem a bekapcsolást (nyomva tartva mondjuk a 2-es gombot) akkor egy 10 mp után bevillog, de se kép se hang. Viszont ritkán most már egyre ritkábban sikerül és bekapcsol de egy idő után megint standby.

A tápban a nagy pufferen mennyi a feszültség?
(#) mindegy válasza Teddyboy hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Kondenzátor hiba lesz
(#) Lali23 válasza mindegy hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Ezt most kérded vagy mondod? De több mint valószinü hogy a kiszáradt kondik lesznek a hibások. Jó volna ha megmérnéd az áramokat a kondikon.
(#) mindegy válasza Lali23 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

mondom 100%
(#) Teddyboy válasza mindegy hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Ok megméregetem. A táp konditól mondjuk kicsit félek mert az a 2,2 mF-os kondit elég drágán láttam neten. Feszt. vagy áramot nézzek rajta? Illetve mennyit kell mérjek? Bocs az egygyügyü kérdésekért csak érdekel is a dolog.

Nemtudod megmérni gondolom nincs ESR mérőd

A nagy pufferen 300v körül kel hogy legyen. A táp primer oldalán.
(#) mindegy válasza Lali23 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Az biztos megvan
(#) Teddyboy hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Igen jól sejted az sajnos nincs építeni meg csak ezért nem állok neki. Max feszt. meg áramot illetve kapacitást tudok mérni de csak 200µF méréshatárig.

Fagyasztó spray kell
(#) Teddyboy hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Ok és hova kell fújnom vele vagy mihez használjam majd?

Kondenzátorokra a táprészen vagy pedig a sortrafó környékén, ugyanis a hiba kondenzátorkiszáradás miatt van és ha felmelegszik kikapcsol a TV. Majd ha vársz vele lehűlik és ujból betudod kapcsolni
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013

ne kapacitást hanem áramot mérj a kondinál
(#) kadarist válasza mindegy hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Az elektrolitkondenzátor éppen fordítva működik, mert melegen jól működik és hidegen veszti el a kapacitását.
(#) kadarist válasza Lali23 hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

A kondenzátor sarkain feszültséget mérünk, nem áramot.
(#) Teddyboy válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Ez akkor is így van ha mint már mások is említették kiszáradt? Igazából elpukkanva és szétnyílva nem találtam benne elektrolit kondenzátort. Lehet hogy esetleg valami tantál kondenzátor okoz nálam hibát? Mert ez a hiba elég régóta meg volt de évekig csak ritkán kapcsolt ki és magától vissza is kapcsolt. Az utóbbi egy hétben ez egyre sűrűbb lett és pár nap alatt jutottam vele odáig hogy készenléti üzemmódból nem akar bekapcsolni. Volt talán egy nap amikor bekapcsolt és ment szépen órákig de már 4-5 napja megint semmi. Olvastam már hogy valami tüske jel megzavarhatja az IC-jét vettem azonos értékű kondikat amiket kitudtam mérni az IC -körül kicseréltem de semmi változás. Ezért döntöttem úgy hogy segítségért fordulok. És előre is köszönöm az összes tanácsot.

Attól, hogy nincs szétnyilva vagy megpuposodva még lehet rossz. Én a helyedbe kicserélném az összeset az a biztos.

Még egy számomra fontos kérdés: A kondenzátornál a feszültség érték ami meg van adva ha annál nagyobbat rakok bele, de a kapacitás érték azonos akkor nem csinálok vele kárt. Ugye?
(#) kadarist válasza Teddyboy hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Ez a melegen jó-hidegen rossz jelenség éppen a kiszáradt, vagy szétnyílt kondenzátorokra igaz. Én még mindig az érintkezéshibára tippelek és azt kellene csinálni, hogy akkurátusan a rajz segítségével megmérni a tápegység kimenetén lévő feszültségeket. Nagyobb feszültségtűrésű kondenzátort rakhatsz a kisebb feszültségtűrésű helyett, csak arra ügyelj, hogy elférjen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Következő: »»   792 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem