Fórum témák
» Több friss téma |
Ez sajnos nem ilyen egyszerű. Egyrészt vannak paraméterek, amik lehetnének rosszabbak is, de ezt csak az áramkör ismeretében tudnád eldönteni, ergó nem választhatsz rosszabbat. Vannak azok a paraméterek, amik alapvetően a hőtermeléssel vannak összefüggésben, ott meg szintén ki tudja, hogy mennyi tartalék volt még az áramkörben, vagy mennyire volt határra tervezve. És akkor jön az a probléma, hogy a legtöbb paraméter javítása valamelyik másik paraméter romlásával jár együtt, azaz az sem opció, hogy jelentősen nagyobb tűréshatárú FET-et választasz, mert az megintcsak nem lesz jó.
Egyszóval: minden paraméterében kb. eléggé hasonlót kell választani, akkor nagyon nem lehet mellélőni. Amúgy szerintem a belinkelt Infineon chipnek még a tokozása sem egyezik meg a keresettel, szóval elég nehéz lesz a helyére forrasztani... (elektronikailag sem feltétlenül lenne jó, mivel a gate kapacitása kb. 6x akkora) A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Köszönöm a segítséget! A linkelt smd-t kipróbálom!
Sziasztok!
Egy SMD diódáról hogy lehet megállapítani a típusát? Esetleg azt, hogy az adott dióda zener vagy csak sima dióda? Ez egy kész áramkörben van, bontható, de az alkatrészeket jó lenne felhasználni, mivel a közelben sajnos nincs SMD alkatrész beszerzési forrás. Kiborg
Hello! Zénerre záró irányban rákötsz egy 4,7k ellenálláson keresztül 24V tápot, és ha rámérsz, már látod is hogy zéner-e vagy sem. üdv!
jo napot kivanok
Sikerult elrontanom egy "transformatort", fel tucat alkatresz megfeketedet benne. 12v halogen egokhoz tartozik, amire ledeket szeretem volna kotni ,de nem merheto feszultseg a kijovetelen ha legalabb 1 ego nincs rakotve. Probalkoztam elenalasal ,rovidre zarni a kijovetelt , az ego 1- 2 ohmos,de ugysem gyujtota a ledeket, majd kondenzatorokal es ekor fustolt el benne 3 ellenalas , 1db 2n5551, es 2db D13005md tranzisztor . Azt szeretnem toletek megtudni, kerdezni, 1 mivel lehet helyetesiteni a D13005md tranzisztorokat mivel nalunk nem lehet kapni az uzletben. 2 mit csinaljak vele hogy ledekel mukodjon, takarekosag gyanant . Bocsanat a rosz minosegu kepekert , de nincs okostelefonom , es ezek utan apukam bisztos nem adna ide a fenykepezogepet(, igy marad a webkamera. elore is koszonom
Szia!
Ez oké, de mi a helyzet a sima diódával? Annyit tudok, hogy SOD80-as tokozás. Valószínűsítem, hogy kisjelű dióda lehet. De típus az nagyon kérdéses. Valami más ötlet? Kiborg
Ha nagyon akarod, felveheted a jelleggörbéjét pár ponton (mondjuk 0.1mA, 1mA, 10mA, esetleg még 50..100mA-nél, többet nem biztos, hogy bír). Ennél többet nem tudsz tenni vele, ennyiből ki kell derülnie, hogy valami Schottky, vagy sima. Mondjuk ha sima, akkor 4148, és kész
Sziasztok!
Adott egy kis távvezérlő-vevő chip, de nem találok róla semmit, a típusjelzése meg inkább hasonlít valami régi 'varázsigére' mint típusszámra... ADA04 - ADABAAY - 0737R . Így ebben a sorrendben vannak a feliratok a chippen (az utolsó pont is, ami gondolom az egyes lábat jelzi). A nullák lehetnek ó-k is, túl kicsi ahhoz hogy megkülönböztessem...az egész chip 5x5mm (SMD), 32lába van. Közben találtam másikat is (modulokon vannak), és azon a 2. sor más: ADABAAJ Ha valaki tudna róla egy adatlapot, nagyon megköszönném! A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Hello! Nem tudom, de simán elképzelhető, hogy maszkolt mikrokontrollerről vagy PLA-rol van szó, ahol a varázsige a bent lévő program gyári kódja/változata. De amúgy ha tudod is micsoda, mit kezdesz egy ilyen kis százlábú rovarral? üdv!
Ahogy említettem nem csak a kis széttaposott bogárka van, hanem egész modul. Valamilyen TV ir vevője és kapacitív gombsor-vezérlője lehet. Mivel egyben van, gondoltam, hátha fel lehetne használni így ahogy van.
Csak úgy sokkal könnyebb volna kísérletezni vele, ha a chip lábkiosztását tudnám. (elnézés a képek minőségért, de jelenleg csak telefon van kéznél)
Hello! Ha ma is az a divat még mint régen, akkor nem sokra mész vele. Mert általában a távrángató vevő a gép központi és egyben a "belső kommunikáció forgalom központja" is szokott lenne. Vagy is sokkal több feladatot lát el, mint első ránézésre gondolná az ember. Mindenféle alapbeállításokat kiabál ki magából, és ha nincs körülötte a többi eszköz, akkor csak a jó ég tudja mit csinál, vagy csinál-e egyáltalán bármit. Mert a kommunikáció kétirányú..
üdv!
No igen, valami ilyesmi választól féltem...
De ez van, majd azt használom róla, amit tudok (IR modul, smd zümmer...) Köszi a választ!
Sziasztok!
Van ez a kis alkatrészem tudom hogy hőkapcsoló csak nem tudom hány fokos? a talpára az van irva hogy KSD 180 itt a kép.
Nekem is van jopár ilyen érintő kapcsolóm Samsung tv be való.
A kapcsolási rajz Bővebben: Link Meg kell várni amíg megjelenik a "Get manual" felirat. A schematic pdf 9-4 oldal function nál van hozzá lábkiosztás de az ir jel nem megy be a rajta levő IC-be.
Hát az bizony nem egy egyszerű trafó, hanem kapcsolóüzemű tápegység-amiben van transzformátor is- a D13005 egy gyors kapcsoló teljesítménytranzisztor. Ha LED-eket akarsz működtetni, akkor a legegyszerűbb, ha egy trafó(+egyenirényító)val táplálod.
Ha csak a LED-ek táplálása miatt akarod a tápegységet megjavítani, a helyedben nem tenném. Különösen a régebbi mobil telefonokhoz, és elég sok fajta villamos eszközökhöz olyan dugasz tápegységeket adtak, amelyek közül némelyik 12 V-os 0,8-1,5 amperes, ezek nagyon jól megfelelnek a LED-ek meghajtására. Persze nem szabad a LED-eket direkt rákötni, az áram korlátozásra figyelemmel kell lenni. A LED (vagy LED panel) típusától függően eltérő lehet a munkaáram. Jól használhatók a számolótáblák, a neten sok található. Ezek a tápfeszültség, a LED típusa ismeretében megadják a szükséges előtét ellenállást. 12 V-os tápfeszültség esetén csoportonként általában 3 LED köthető sorba, ilyen felépítésűek a LED szalagok, csoportonként jellemzően 150 ohmos ellenállással.
Koszonom a valaszotokat , de jo otletnek tartotam led meghajtokent hasznalni arra gondolva hogy csak anyit aramot hasznal mind amenyi ledet rakotnek, takarekosagbol.
Ugyis jo lenne megjavitani , mukodo kepesen viszateni a helyere mielott felszerelesre kerulne) A D13005md hejet adtak mje13005-ot , becineztem de megsem mukodik. Helyetesitheto??? Talalok valahol kapcsolasi rajzot a taprol??
Nagyon butának érzem magam, mert hiába bóklászom a schematic pdf-et (és a többit is), nem találom az érintőpanel áramkörét. Tutkó bennem van a hiba, de még csak 32lábas ic-t se találok...
F1....F1.... ha kérhetném
Üdv. Jó az mje helyette. Ha nem müködik akkor máshol kell keresni a hibát. Irtad hogy "lefeketedett" a panel, ezért nem árt ha ellenőrizöd a többi alkatrészt is :primeroldalon elsőként diódahid, diódák, puffer kondik stb....
Szia , 200 volt egyanaram merheto a dioda hid utan .
A kondit hogy merem ki ? Vagy mibol latszik ha elszalt ? Van kulombseg a 2 tranyo kozt , mert a D13005 belso kapcsolasan lathato 1 dioda E es K kozott , ami az mje-bol hianyzik, menyire befojasolja a kapcsolast? Mar atneztem szinte egyenkent az alkatreszeket , volt meg 1 dioda es 1 diak elszalva , azt is kicsereltem , es itt meg jon 1 kerdesem ha ezek az alkatreszek rovidzarosok voltak elszalhatote ujra csendben valamelyik tranyo , mivel most mar fustjelt nem adott. Bocsi ,hogy enyit kerdezek de ha ezt nem sikerul megcsinalnom akkor elszalt a tamogatas a szuleimtol , hogy uzhesem ezt a hobbyt )) koszonom megerteseteket
A kapcsolási rajza sajna nincs benne csak a készülék oldali csatlakozása.
Értem, de sajnos akkor én most nem vagyok előrébb. Készülékem nincs, csak a panel... Azért köszönöm szépen!
A 200V kevés mivel a pufferkondi 300V fölé töltődik. Ellenőrizd a diódákat. Ha van soros R azt is.
Probalom lerajzolni, mindjart az ertekeket is beirom , nem vagyok tisztaban az 1-es tekercsel , 3 van 1 magon de nem tudom meg a vegeket eldonteni mi hova kapcsolodik .Meg anyit ,hogy a 2-es tekercs szabad resze (a rajzon ) kapcsolodik aaz 1-es tekercs egyik kijovetelehez.
Ime a 220v resze , ertekekel , 285v merheto a kimeneten. Folytatom a tobi reszevel is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |