Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Végre teljesen életre kelt a Szilva féle PK2.
Programoztam vele és igazatok van.Egy sóhajtást sem ér.(Bár működött amit beégettem) Nagyon alap dolgokra lehet használni ,de nem sokra. Erre hogy elővegyem 1-2 PIC-et beégetni elég lesz ,de igazatok volt nem ér sokat
Azért nem kell egy égetés után leszólni! Amire tervezte arra tökéletes ! Nekem már vagy 5 éve megvan a Szilva féle ,és a gyári a fiókban porosodik!!
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Ő az (és soha nem csalódtam benne)! Nekem mindig megfelelt fejlesztésre , ha meg 3,3v os pic kell akkor előkotrom a gyárit.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Betudjuk a véleményedet annak, hogy nem értesz hozzá! Mert ha jobban belegondolsz, valóban nem ér semmit egy olyan eszköz, ami gyorsan és tökéletesen beégeti az összes 5V-os PIC-et! Ugye? Érdemes legközelebb jobban helyén kezelni a dolgokat, mert nem jó színben tüntet fel, ha valamit divatból, vagy tudatlanságból leszólsz!
Sziasztok,
Szilva-féle klónom van és 24LC256-ot próbálok programozni vele, de nem sikerül. A PK2 kezelőprogramot használom. Az ICSP pontjait a PK2 readme szerint kötöttem be, egy adapter panelt készítettem. A bánataim: - nem ismerte fel automatikusan az eszközt. Miután kézzel kiválasztottam, I2C hibára hivatkozva megtagadta a kommunikációt. Olvastam itt a topikban, hogy a FET-ek G-S kivezetései közé 100k-t kell tenni. Az enyémben nem voltak, így pótoltam (igaz, 120k-val, mert ez volt itthon). Azóta annyi a fejlemény, hogy már működik a kommunikáció, kiolvassa az EEPROM tartalmat. Legalábbis úgy tesz. Ha beimportálok egy hex fájlt, akkor azt látszólag beírja az eszközbe, de verifikáláskor hibát jelez. Az adapterpanelen az A0-A2 lábak testre vannak kötve. A PK2 programban ki kell venni a pipát, vagy bent kell hagyni? Én mindkét verziót próbáltam, az eredmény ugyanaz... Én rontottam el valamit, vagy ez a klón ennyit tud? Kösz: t Egyébként a geri303-féle LED-kockát szeretném megépíteni, ahhoz kellene a 24LC256. A cikkből nekem nem egyértelmű, hogy kell-e külön programoznom az EEPROM-ot, vagy a PIC majd elintézi. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Szia!
Idézet: „nem ismerte fel automatikusan az eszközt” Nem tudja felismerni, nincs lehetőség bennük a típus azonosítására. Idézet: „Az ICSP pontjait a PK2 readme szerint kötöttem be... Miután kézzel kiválasztottam, I2C hibára hivatkozva megtagadta a kommunikációt.” Az SDA vonalat a Vdd -re kell húzni 2k7 ellenállással. Idézet: „Az enyémben nem voltak, így pótoltam (igaz, 120k-val, mert ez volt itthon).” Ezek az ellenállások védik a PICKit2 -be beépített MOS-FET -eket, ha nem indulna el valamitől a PICKit2 kontrollere vagy a bootloader indulna el benne... Ha működik a PICKit2 nem kapnak szerepet, hiszen a Pk2 saját kontrollerének már kimenetre állított lábaira csatlakoznak. Az ellenállások értéke elég nagy határok között lehet, 120k belefér. Idézet: „Az adapterpanelen az A0-A2 lábak testre vannak kötve.” Ha az adapteren az A0..A2 lábak földre (alacsony szintre) vannak kötve, akkor az A0..A2 jelölőnégyzetekben ne legyenek pipák.
elnézést kérek mindenkitől ,nem leszólás képp akartam írni
csak megjegyeztem ,hogy a többihez képest nem a legokosabb. Igazatok van egyébként arra jó ,hogy égessünk. Csak többen is megjegyezték ,hogy csak 5V-hoz jó. Még egyszer elnézést a faragatlanságért
Köszi a tippet (az SDA-t a Vdd-re), kipróbálom és nemsokára jelentkezem!
Szia!
Amikor tervezték (2008 - 2009) más volt a kínálat, akkor majdnem minden típust lehetett 5V -ról programozni.
"Programming successful"
Kösz a segítséget!
Az I2C busz nyitott kollektoros vezetékekkel dolgozik. A PICKit2 a SCL -t (mivel csak ő a master és nem használ órajel nyújtást) normál meghajtással (alacsony kimenő ellenállással magas és alacsony szinten is) vezérli. Az SDA jelet pedig nyitott kollektorosan, a magas szinetet a külső felhúzó ellenállás alakítja ki.
Na megvan a "hiba" a Suky fele égetőnek, miután mindent elkövettem kipróbáltam a programozást ZIF foglalat nélkül es tökéletesen működik a kapcsolás.Akkor mi a hibás?A ZIF adapternél van a gubanc és tényleg nem talál a lábkiosztás a 20 lábas 18F690 amelyet teljes bizalommal vakon bízva építettem JANI által közölt kapcsolás után!
MFeri
Vesd össze az adaptert és a PIC adatlapját.
Sziasztok.
Találtam egy szimpatikus tervet a pickit2 utánépítéséhez. Sajnos annak idején én is a szilva félét építettem meg, hozzá kell tennem ma is tökéletesen megy. Azonban építenék egyet ami teljes értékű. Mellékelem a terveit és véleményeket várnék róla ismeri-e valaki, esetleg építette-e meg már valaki ezt a klónt.
Szia ppeti84. Egy hibát már találtam. Az MCP6001U és az MCP6001R típusú műveleti erősítő láb kiosztásai nem ugyan azok. Én is most akarok építeni egy PIckit2 teljes értékűt, csak Én dipTrace-val szeretném megtervezni. A kapcsolási rajzzal szenvedek, ha valakinek megvan küldje már el akár privátba is nagyon sokat segítene az alkatrészekkel van gondom mert könyvtár frissítés után sincs meg miden alkatrész. A nyákrajzot már megtudnám csinálni. Előre is köszönöm hzsiga.
Sziasztok
Láttam a Pickit2 klónt watt oldalán és a házigazdától kérdeznék Tudnál nekem linket küldeni a kapcsolási rajzhoz, mert az oldalról nem engedi leszedni, pedig mind a 2 program rajta van a gépen. Még kérdésem lenne, hogy a benne levő PIC-et feltelepítem ismerős égetőjén akkor elég a főrajza, nem kell semmit hozzárakni? Előre is köszönöm a segítséged
A fenti linken ott kell lennie a rajznak a cikkben, ha a webről nem jönne le!
A PIC-be a gyári Firmware-t kell égetni, semmi eltérés nincs ilyen téren.
Nekem van egy kifogásom...
Ha most áll neki valaki a paneltervezésnek: - A RA5 lábhoz tervezzen egy jumperelési lehetőséget: --- az egyik állásban a RA5 a Vpp / MCLR jelet földre kapcsoló tranzisztort / fet -et vezérelje, --- a másik állásban egy új ICSP kivezetés jelét fogadja olyan határolóról, mint a három másik kivezetés (PGD, PGC, AUX). - Az RB6 lábhoz tervezzen egy jumperelési lehetőséget: --- a jumper felhelyezésével az RB6 vezérelje a a Vpp / MCLR jelet földre kapcsoló tranzisztort / fet -et. A fáradság megéri.... 4 csatornás lehet a logikai analizátor... Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
...és az sem árt tudnia a tervezőnek, hogy az önmagában nem elég, ha minden sáv oda megy, ahová a rajzon ki van jelölve, ettől egy panel tervezése sokkal összetettebb. Ezért azt javalom csak nagy tapasztalattal fogjon bele valaki, és ne itt kérdezze meg, mit rontott el, miért nem működik, meg, hogy nézzük át, nincs-e benne hiba, mert attól nagyon morcosak leszünk! (Miután vannak kipróbált tervek...)
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
Sajnos csak kódtáblázatot ad be mindenre, a circuit-ra meg másikra is :S
Ide nem tudnál egy linket adni ahonnan le lehetne tölteni? Megtervezni nem akarom, a sok SMD méretei miatt. Köszönöm
Az itteni cikkemet linkelte be fentebb _vl_, én arra gondoltam előbb is.
A táblázatot úgy tudod kikerülni, hogy jobb gomb, mentés másként...
Sziasztok!
A vaterán találtam egy pickit2 klónt. Mia véleményetek róla? Érdemes megvenni?Bővebben:. Nincs igazán tapasztalatom, összehasonlítási alapom, viszont az ára a gyárihoz képest csábító.
Szia!
Ok Ok! Nem tudtam, hogy a hirdető is itt van. Azért nem a vaterán tettem fel neki a kérdést, mert itt a fórumon is elég sokféle véleményt lehet olvasni a klónokról. Túl nagy dolgot nem tervezek, de szeretném, hogy ne a megvásárolt cucc javításával, tuningolásával kelljen kezdenem.
Szia!
Én egy hasonlót szerkesztettem meg,azt tudom biztosan hogy működik. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1410589.html#1410589
Köszi a válaszokat!
Azt hiszem bepróbálok egyet.
Köszönöm, csak sajnos most az oldaladat nem nyitja meg
Nem akar ez nekem összejönni :9
Megszűnt a tvn.hu tárhelyszolgáltatása és még nem volt időm áttenni máshová...
De a link amit ajánlottam nem az oldalamra mutat és a cikk és minden ami kell, elérhető itt is.
Részben működik az oldalam az új helyen(katt a nick nevemre). A PK2 cikk fenn van...
Nekem a mellékletben felrakott klón vált be. Azonnal indult és több ismerősnek adtam már kölcsön is, tehát nem egy gépfüggő tipus. Olcsó, könnyen beszerezhető mezei tranzisztorok vannak benne és tökéletesen működik. A panelterv jól és könnyen forrasztható pad-ekkel van ellátva. Elősször a szilva klónnal kezdtem de mindig kinlódott valamivel. Bizonytalan volt a működése. Ez tud 3,3V-t is jumperrel és bátran megépíthető mert garantáltan müx
|
Bejelentkezés
Hirdetés |