Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   280 / 443
(#) johny999 hozzászólása Ápr 5, 2013 /

Sziasztok,

hogyan tudom egy megtervezett pcb-n megváltoztatni a drill/pad méreteket anélkül hogy az lbr-ekben átírnám az összes alkatrész méretét? :/

0.7-es furatokat akarok és valami normális pad méretet hogy be lehessen forrasztani az alkatrészt mert az alap méretek kicsik.

(Most tettem újra az egész programot, a custom lbr-jeim elvesztek.)
(#) thomas3 válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

DRC -> Restring fül alatt betudod állítani a szükséges dolgokat.
(#) johny999 válasza thomas3 hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

A Drill-t is? A Pads/Bottom min-t átírtam 17.5-re így talán jó, csak a furat nagy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
(#) thomas3 válasza johny999 hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Kisebb furatra sajnos most hirtelenjében nem tudok tanácsot adni. Esetleg ha szerkesztőben megnyitod a lib-et akkor azt tudod csinálni, hogy kijelölöd az egészet és a villáskulcs(change)/drill menü után megváltoztatod egyszerre (jobb gomb a munkalapon és change:Group) az összes furatot.
(#) johny999 válasza thomas3 hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

A padeket meghagytam a libben, a furatokat meg átírtam 0.7mm, 1mm-sekre. Köszi
(#) fordkapcs hozzászólása Ápr 5, 2013 /

Szeretnék olyan új alkatrészeket létrehozni amik a NYÁKból vannak kialakítva, pl tekercs, vagy kis értékű ellenállás. Meg lehet-e ezt úgy valósítani, hogy ne kapjak DRC hibát minden áramkörben, ahová beteszem később az ilyen alkatrészt , amiatt, hogy az alkatrészem két kivezetését összeköti a vezetőfólia?
(#) elektrorudi válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

A választ nem tudom, de, hogy a NYÁK-ból kialakított alkatrészek létrehozásához nem az Eagle az legalkalmasabb, az biztos.
(#) niedziela válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Miért is ?
(#) elektrocad válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Csináld meg mindegyiket egy-egy kis panelre, mintha alkatrész lenne, csak egy tekercs, vagy amit akarsz. Azokat mentsd el külön-külön, de a mentés előtt töröld a panel körvonalait (dimension) réteg. Az áramkörödbe való beillesztésükre meg itt találsz leírást.
A legújabb verziókban egy kicsit módosult a parancs, az Edit-Paste from... már nem létezik és a File-Import is File-Import-EAGLE drawing...-ra módosult. Az eredeti leírás még a 6.0-hoz készült.
(#) elektrorudi válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Miért? Hogy rajzolsz pl. egy 138nH tekercset???
(#) havranarpi hozzászólása Ápr 6, 2013 /

Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni?
A felső réteget lejjebb kellene vinni 1,75 mm-el az alsótól és vízszintesen tükrözni ,hogy vasalhassam.
Sajna alma vagyok az Eagle-hoz és még kijelölni sem enged semmit.
Valaki kisegítene?
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013

xyz_led.brd

(#) niedziela válasza havranarpi hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Miért kell a felső réteget lejjebb vinni ?
Tükrözni a nyomtatásnál tudsz.
(#) havranarpi válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

De csak az egyik oldalt kell tukrözni ,mert ha egy lapra nyomtatom akkor az 1,75 mm-es közbe megy a nyák és egyben vasalnám le
(#) niedziela válasza havranarpi hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Az úgy nem lesz jó, nyomtasd ki külön a két réteget és ragaszd őssze.
(#) elektrorudi válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Meggyőztél! Mégiscsak ez a progi a legalkalmasabb erre a célra.
Sik sikert hozzá!

Rudi én nem akartalak meggyőzni, azt sem mondtam, hogy ez a legalkalmasabb, csak azt, hogy lehet. Másrészt meg tökminegy, hogy mivel rajzolod mert nem az a lényeg, hanem az hogy tudd kiszámolni.
Trafót is lehet méretezni 100 féle programmal, és akár program nélkül is, meg lehet tekerni géppel és akár kézzel is ha tudod miből mennyit hova
(#) fordkapcs válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Többnyire 5-ös eagle-t használok, (bár fontolgatom a frissítést) de tudtomal az még nem tud külön panelt beileszteni. De ez akkor is kissé körülményes megldásnak tűnik, alkatrészként semmiképpen nem lehet létrehozni? Jó lene egy olyan alkatrészkönyvtár, ami nyák-tekercseket, nyák-ellenállásokat, nyák-kondikat tartalmaz. Tulajdonképpen az alkatrészt meg is lehet rajzolni, csak DRC hibát ad rá az eagle...
(#) niedziela válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 6, 2013 1 /

Tudsz egy olyan alkatrészt feltenni ami DRC hibás ?
(#) fordkapcs válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

A nyákra jelez DRC hibát, amire felteszed az alkatrészt. (próbaképpen 6.10-es EAGLE-el készítettem)
(#) elektrocad válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Hol szereztél 6.10-est? Még csak a 6.4-esnél tartanak.
(#) elektrocad válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Csak 5 db overlap (magyarul átfedés) hibát jelez, de csak a jobb oldali forrpont közelében.
Egyébként kegyetlen sok szegmensből raktad össze. Próbáld meg átrajzolni, hogy minél kevesebb szegmensből álljon. Pl. a két forrpont közötti U alakot egy vonallal is meg lehet rajzolni, a kereszt vonalak is lehetnek egy-egy vonalból. Majd ha kész, próbáld újra a DRC-t.

Ja, és miért definiáltad diódának? Lásd a képet
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Próbáltam módosítani, de csak megnőtt a hasonló hibák száma. A raszterre gyanakszom, mert egyik vonal sem esik az alap raszterre és nem adtad meg milyennel rajzoltad. Valószínűleg a DRC hibák helyén nincsenek a vonalak pontosan a raszteren.
(#) niedziela válasza fordkapcs hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Szia !
Egy megszakítatlan sávból rajzold meg, a vége még "overlap" az is valszeg megszűnne, ha az egészet újra rajzolnám.

001.lbr

(#) elektrorudi válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Idézet:
„Rudi én nem akartalak meggyőzni, azt sem mondtam, hogy ez a legalkalmasabb, csak azt, hogy lehet.”

Géza, én sem azt mondtam, hogy nem lehet, csak azt, hogy "nem a legalkalmasabb program a feladatra".
(#) Hx-2 hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Hi!
Egy mar megrajzolt de PNG-be mentett nyomtatott aramkort valahogy be lehet importalni hogy szerkesztheto legyen?
(#) niedziela válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Be lehet importálni *.bmp formátumban és át lehet rajzolni, de szerkeszteni természetesen a beimportált képet nem lehet.
(#) Hx-2 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Koszi de hogyan mert csak exportalast talaltam (Linux alatt hasznalom)
(#) niedziela válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Több mód is van, az egyik az import-bmp.ulp használata
(#) Hx-2 válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Nagyra ertekelen a segitsegedet de hol van ilyen menupont??
Következő: »»   280 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem