Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok,
hogyan tudom egy megtervezett pcb-n megváltoztatni a drill/pad méreteket anélkül hogy az lbr-ekben átírnám az összes alkatrész méretét? :/ 0.7-es furatokat akarok és valami normális pad méretet hogy be lehessen forrasztani az alkatrészt mert az alap méretek kicsik. (Most tettem újra az egész programot, a custom lbr-jeim elvesztek.)
DRC -> Restring fül alatt betudod állítani a szükséges dolgokat.
A Drill-t is? A Pads/Bottom min-t átírtam 17.5-re így talán jó, csak a furat nagy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Kisebb furatra sajnos most hirtelenjében nem tudok tanácsot adni. Esetleg ha szerkesztőben megnyitod a lib-et akkor azt tudod csinálni, hogy kijelölöd az egészet és a villáskulcs(change)/drill menü után megváltoztatod egyszerre (jobb gomb a munkalapon és change:Group) az összes furatot.
A padeket meghagytam a libben, a furatokat meg átírtam 0.7mm, 1mm-sekre. Köszi
Szeretnék olyan új alkatrészeket létrehozni amik a NYÁKból vannak kialakítva, pl tekercs, vagy kis értékű ellenállás. Meg lehet-e ezt úgy valósítani, hogy ne kapjak DRC hibát minden áramkörben, ahová beteszem később az ilyen alkatrészt , amiatt, hogy az alkatrészem két kivezetését összeköti a vezetőfólia?
A választ nem tudom, de, hogy a NYÁK-ból kialakított alkatrészek létrehozásához nem az Eagle az legalkalmasabb, az biztos.
Miért is ?
Csináld meg mindegyiket egy-egy kis panelre, mintha alkatrész lenne, csak egy tekercs, vagy amit akarsz. Azokat mentsd el külön-külön, de a mentés előtt töröld a panel körvonalait (dimension) réteg. Az áramkörödbe való beillesztésükre meg itt találsz leírást.
A legújabb verziókban egy kicsit módosult a parancs, az Edit-Paste from... már nem létezik és a File-Import is File-Import-EAGLE drawing...-ra módosult. Az eredeti leírás még a 6.0-hoz készült.
Miért? Hogy rajzolsz pl. egy 138nH tekercset???
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni? A felső réteget lejjebb kellene vinni 1,75 mm-el az alsótól és vízszintesen tükrözni ,hogy vasalhassam. Sajna alma vagyok az Eagle-hoz és még kijelölni sem enged semmit. Valaki kisegítene? A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
Miért kell a felső réteget lejjebb vinni ?
Tükrözni a nyomtatásnál tudsz.
De csak az egyik oldalt kell tukrözni ,mert ha egy lapra nyomtatom akkor az 1,75 mm-es közbe megy a nyák és egyben vasalnám le
Az úgy nem lesz jó, nyomtasd ki külön a két réteget és ragaszd őssze.
Meggyőztél! Mégiscsak ez a progi a legalkalmasabb erre a célra.
Sik sikert hozzá!
Rudi én nem akartalak meggyőzni, azt sem mondtam, hogy ez a legalkalmasabb, csak azt, hogy lehet. Másrészt meg tökminegy, hogy mivel rajzolod mert nem az a lényeg, hanem az hogy tudd kiszámolni.
Trafót is lehet méretezni 100 féle programmal, és akár program nélkül is, meg lehet tekerni géppel és akár kézzel is ha tudod miből mennyit hova
Többnyire 5-ös eagle-t használok, (bár fontolgatom a frissítést) de tudtomal az még nem tud külön panelt beileszteni. De ez akkor is kissé körülményes megldásnak tűnik, alkatrészként semmiképpen nem lehet létrehozni? Jó lene egy olyan alkatrészkönyvtár, ami nyák-tekercseket, nyák-ellenállásokat, nyák-kondikat tartalmaz. Tulajdonképpen az alkatrészt meg is lehet rajzolni, csak DRC hibát ad rá az eagle...
Tudsz egy olyan alkatrészt feltenni ami DRC hibás ?
A nyákra jelez DRC hibát, amire felteszed az alkatrészt. (próbaképpen 6.10-es EAGLE-el készítettem)
Hol szereztél 6.10-est? Még csak a 6.4-esnél tartanak.
Csak 5 db overlap (magyarul átfedés) hibát jelez, de csak a jobb oldali forrpont közelében.
Egyébként kegyetlen sok szegmensből raktad össze. Próbáld meg átrajzolni, hogy minél kevesebb szegmensből álljon. Pl. a két forrpont közötti U alakot egy vonallal is meg lehet rajzolni, a kereszt vonalak is lehetnek egy-egy vonalból. Majd ha kész, próbáld újra a DRC-t. Ja, és miért definiáltad diódának? Lásd a képet A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
Próbáltam módosítani, de csak megnőtt a hasonló hibák száma. A raszterre gyanakszom, mert egyik vonal sem esik az alap raszterre és nem adtad meg milyennel rajzoltad. Valószínűleg a DRC hibák helyén nincsenek a vonalak pontosan a raszteren.
Szia !
Egy megszakítatlan sávból rajzold meg, a vége még "overlap" az is valszeg megszűnne, ha az egészet újra rajzolnám.
Idézet: „Rudi én nem akartalak meggyőzni, azt sem mondtam, hogy ez a legalkalmasabb, csak azt, hogy lehet.” Géza, én sem azt mondtam, hogy nem lehet, csak azt, hogy "nem a legalkalmasabb program a feladatra".
Hi!
Egy mar megrajzolt de PNG-be mentett nyomtatott aramkort valahogy be lehet importalni hogy szerkesztheto legyen?
Be lehet importálni *.bmp formátumban és át lehet rajzolni, de szerkeszteni természetesen a beimportált képet nem lehet.
Koszi de hogyan mert csak exportalast talaltam (Linux alatt hasznalom)
Több mód is van, az egyik az import-bmp.ulp használata
|
Bejelentkezés
Hirdetés |