Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICL7106/ICL7107

Témaindító: Zoli007, idő: Ápr 10, 2006
Lapozás: OK   61 / 93
(#) pinyó39 válasza Mybuster hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Az analóg és digi. GND-t külön vonalvezetéssel vidd oda a megfelelő IC lábhoz.
(#) Mybuster válasza pinyó39 hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Azaz? bocs,de nem értelek a két IC GND-jét kössem össze? Az eredetileg lent van mind kettő GND-n.
(#) Mybuster válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Na találtam egy hibát, a te rajzodban a 30as láb a táp GND.re is rá van kötve nem csak a mért feszültség GND.jével összekötöttem. Most már nem ingadozik.Viszont letekertem a potit rövidrezártam a bemenetet és most szépen nullát mutat,viszont 5V mérésnél 0.25V mérek. Tipp? esetleg az osztós résszel van gond?

Elnézést hogy ennyit írok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
(#) lionsec hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Megrajzoltam EAGLE-ben az alkotó által tervezett fesz mérő kapcsolást bár ben vok profi ami lehet h látszik a rajzon is de a szándék a fontos. Valaki esetleg áttudná nézni,hogy nem vétettem e oltári nagy hibát a rajzolásnál?Több szem többet lát.A másik apró problémám meg az lenne még ,hogy a mi kőrbe van szegély a rajzon oda lehet beírni nevet és adatokat vagy ez csak egy sablon.
Köszi előre is.
(#) Kovidivi válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Szia! Nem raktál fel rajzot. Én a helyedben inkább megépíteném a jól bevált, kipróbált nyáktervet! Pöccre indult, csak be kell ültetni, nem ugrál a kijelzés, tök szuper Gondold át! Persze csak akkor, hogy nyáktervet rajzoltál, és nem valami teljesen mást.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) lionsec hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Azért rajzoltam meg újra a tervet mert amit találtam a fórumon az nem méretpontos néztem.Vagy esetleg Valaki tud segíteni egy nyák tervel amit az Eagle ben tudok módosítani? A doboztól függ majd a méret .
Ami a rajzot illeti csak a sémát csináltam meg a nyáktervet még nem mert azt még nem találtam ki ,hogy a trafót beépítem e a nyákba v nem.
(#) Kovidivi válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Így keress rá: a user:Alkotó - fájlok között. (azért a, mert az a panelműszerben biztosan benne van, user:Alkotó, mert Ő tervezte, és osztotta meg, fájlok között, mert pdf a fájl típusa, ami nem kép.) Ebben a topicban keress, fent, jobb oldalon ott van a lenyíló fülnél, hogy csak ebben a témában keresés. Trafót szerinem ne építsd a nyákkal egybe, mert akkor meg lenne kötve a kezed, hogy hova tudod beépíteni a kijelzőt. Kivezetékezni sem lenne sok értelme a kijelzőt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) proba válasza lionsec hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Ha a terv PDF -ben van ,nyomtatásnál olyanra állítod amilyenre tetszik.(nekem legalábbis gyakori hibám ,hogy a nyomtató szoftver 96% ra állítja a PDF-et és elfelejtem módosítani 100% ra. Ha így nem jó ,akkor egy üres papírra nyomtatsz egy próbát ,utána egy vonalzóval ,meg egy arányszámítással szerintem tuti pontos rajzolatot csinálsz.
Ha jpg-ben ,bmp-ben van akkor az Irfan Wiew nevű programmal olyan oldalarányt képméretet állítasz be a nyomtató beállításoknál amilyet akarsz.
(#) Alkotó válasza proba hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

A PDF kiterjesztésű dokumentumok nyomtatási arányát hogyan lehet tetszőlegesen megadni? Nem az automatikus méretezésre gondolok, hanem olyan opcióra, ahol Én adom meg a kívánt arányt. Eddig nem találtam ilyen alapfunkciót (Acrobat-ot nem ér használni, az drága mulatság).
(#) proba válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Az oldalak arányát nem tudom módosítani,de ha bármely akrobat readerrel megnyitott dokumentumból valamit ki akarsz nyomtatni (file /nyomtatás) A felugró ablakban van olyan hogy page scaling Ezt százalékosan be tudod állítani.A dokumentumot magát nem módosítja ,de ha csak a végeredmény mérete számít akkor szerintem használható.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) Alkotó válasza proba hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

"Akrobat"-unk nincs, vagy ha mégis, akkor sokat fizettünk érte. Más megoldás?
(#) Laslie válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Az Acrobat Reader ingyenes.
(#) Alkotó válasza Laslie hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Én úgy tudom, az "Adobe Reader" ingyenes, és az "Acrobat" távolról sem az.
De igazából mindegy, nem ide való a téma.
(#) Norberto válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

doPDF, ingyenes virtuális nyomtató. Beállítod a kívánt méretarányt, és kinyomtatod az anyagot... az eredmény egy új PDF fájl lesz, elvileg a beállított méretaránnyal, amit már nyomtathatsz akármelyik létező, fizikai nyomtatóra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) Moderátor hozzászólása lionsec hozzászólására (») Ápr 8, 2013

Alkotó fórumtárs a nickjét nagy kezdőbetűvel írja.
A "vok" nem a magyar "vagyok" szó rövid alakja, még ha egyes "csetelők" így használják, akkor sem.
A magyar helyesírás szabályai szerint a szóközt NEM az írásjel elé, hanem utána tesszük, oda viszont mindig kell tenni.
Légy szíves, figyelj erre, mert ez egy nívós, szakmai fórum!
Köszönöm a megértésed.
(#) Alex2 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Az Acrobat Reader az Adobe Reader lánykori neve. Így hívták a korábbi verziókat (<8.0), mivel az Acrobat által generált pdf dokumentumok olvasásához volt.
Ahogy proba írta, a nyomtatás ablakban az egyéni méretezésnél be tudod állítani a kívánt méretet.
Tudtommal ez ősrégi funkció, de ha mégsem, akkor tölts le újabbat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
(#) Alkotó válasza Alex2 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Nem ide való a téma, és nagyon rossz irányba halad.
Továbbra is úgy gondolom, az Adobe Reader egy ingyenes PDF megnyitó, és nyomtató program (a A linked is erre mutat).
Az Akrobat Reader pedig egy sokkal okosabb, számos szerkesztési lehetőséggel is bíró, fizetős változat.
(#) Alex2 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 12, 2013 / 1

Az a sima Adobe Acrobat, amivel lehet pdf dokumentumot előállítasni és igen, jó drága fizetős program. Anno ehhez készítette az Adobe az Acrobat Reader-t, ami a pdf-ek olvasására készült ingyenes program. Ez lett átnevezve Adobe Reader-re a 6.0-ás verziótól.
Pár kép, hátha így meggyőzőbb:
Acrobat Reader 4.0
Acrobat Reader 5.0
Adobe Reader 6.0
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
(#) CIROKL hozzászólása Ápr 21, 2013 /

Üdv az uraknak , valaki esetleg megtudná mondani mekkora egy 7107 és a hozzá tartozó 4 darab kijelző /SA52-11/ komplett áramigénye?
(#) gordonfreemN válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

A 7107 10mW-ot diszipál max, szóval elhanyagolható.
a kijelzők ugye szegmensenként 15-20mA-t vesznek fel, ennek szorzata a megjelenített karakterektől függ
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Talán segít valamit az én mérésem (itt látod, külön kiemelve). Ennek egy része a "stabilizátoré" és a kijelzők sem mind egyformák.
(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /

Köszöntem , közben számoltunk és kb ennyi jött ki .
(#) CIROKL válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 26, 2013 /

Bővebben: Link
Ennek a kijelző panelnek hol találom a PDF ét gyakorlatilag a beültetése kellene?
(#) Ghoost válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 26, 2013 /

Szia!
Ez az, mit keresel?
Ha igen, hasznald egeszseggel!
(#) SKY hozzászólása Ápr 27, 2013 /

Üdv. Az ICL7107 negatív értéket fog mutatni, amikor az INLO bemenet 2,5V-on van és az INHI változik 2,5V alatt és a referencia feszültség pozitívnak van bekötve?
(#) CIROKL válasza Ghoost hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Köszöntem szépen sokat segitettél .

ICL7107.JPG

(#) proli007 válasza SKY hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Hello! Természetesen. Ha az In-Lo feszültsége pozitívabb mint az In-Hi akkor negatívat mutat a műszer. A kijelző által mutatott érték, (Vin/Vref)*1000.
Az adatlap ugyan nem tér ki rá (vagy én nem láttam) de a belső analóg kapcsolók rajzából látható, hogy az analóg bemenetek feszültsége, nem lépheti túl a COMM lábhoz képest a +-2,8V-os (belső referencia) értékét. üdv!
(#) SKY válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Szia! Erre nem is gondoltam, majd leosztom a bemenő feszültséget. Mennyire pontos a belső referencia összehasonlítva mással, például az MCP1541-el, melyiket érdemesebb használni? Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

Szépen sorakoznak, gratulálok.
Az eltérő színekkel épült feszültség és áram kijelzés látványos és hasznos. Én már annyira megszoktam, hogy szinte zavar ha másmilyen (feszültség=zöld, áram=piros).
A táp-sabilizátort miért tetted alulra? Esetleg a hűtést akarod így intenzívebbé tenni? Tapasztalatom szerint, a megadott tápfeszültség és kijelzők mellett szinte egyáltalán nem melegszik, de még AC10V körül is bőven elég egy egészen kicsi hűtőlemezke (pl. a melléklet szerinti már szinte túlzás).

Hűtés.jpg

(#) CIROKL válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 28, 2013 /

A terv a lényeg amit tökéletesre csináltál ez által szinte hiba nélkül lehet után építeni ez a lényeg , gyakorlatilag az alkatrészek beforrasztása után egy gyors ellenőrzés és próba ami azt igazolja hogy mind elsőre indul és működik , majd referencia állitás és kész is .
A stabot igen a hűtés végett illet a hely végett tetem alulra , gyakorlatilag nem melegszik szinte semmit de fő a biztonság ezért kapott mind egy - egy kis hűtőzászlót .
Trafót tekertem hozzá 4X9Volt-ra méreteztem ez üresen 9Volt tehát terhelve egy pár tizeddel kevesebb , ez így rendben is van .Bővebben: Link
A táp is kész amihez készültek a kijelzők már csak a dobozolást kell megtervezni és megvalósitani :
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2013
Következő: »»   61 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem