Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kandósok

Témaindító: mspike, idő: Jan 17, 2006
Lapozás: OK   43 / 51
(#) Placi84 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 11, 2013 / 1

Bővebben: FELVI.HU

Itt meg tudod nézni. Te tudnod kell, hogy a megadott számok csak irányadóak. Lehet kevesebb, de lehet több is (felvett tárgyak össz. kredit száma jelentősen befolyásolja).
Nekem mikor elkezdtem (~2007) akkor távoktatás villamosmérnöki ~135.000,- Ft volt (megadva). De volt amikor 98.000,- Ft-ot és volt amikor 200.000,- Ft-ot fizettem.

Üdv.: Laci
(#) dani1991 hozzászólása Feb 14, 2013 /

Sziasztok!
Valaki meg tudná adni a kandó tk új felhasználónevét és jelszavát?
Köszönöm!
(#) djpman hozzászólása Feb 18, 2013 / 1

Sziasztok!
Nekem is küldjetek jelszót a kando.tk -hoz légyszi!
(#) marci448 hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok!
Nekem is el tudnátok küldeni az új felhasználónevet és jelszót a kando.tk-hoz?
(#) KriSama hozzászólása Feb 19, 2013 /

Sziasztok!
Kérlek nekem is küldjétek el az új jelszót a kando.tk-hoz.
Köszi
(#) SKY hozzászólása Feb 20, 2013 /

Engem is érdekelne a jelszó. Köszi előre is.
(#) milan193 hozzászólása Feb 24, 2013 /

sziasztok nekem is dobnátok egy jelszót, felhasználónevet? köszönöm
(#) kohlern hozzászólása Feb 25, 2013 /

Sziasztok!
Légyszíves nekem is küldjétek el az új jelszót a kando.tk-hoz. Most kezdtem és jól jönne egy kis plussz.
Előre is köszönöm!
(#) milan193 hozzászólása Feb 26, 2013 /

neked küldte már valaki?:S
(#) kohlern válasza milan193 hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Még sajnos nem, de kivárom a sorom
(#) milan193 hozzászólása Feb 27, 2013 /

én is várok csak már kaptam egy 1est méréstechnika laborbol
(#) zenetom hozzászólása Márc 21, 2013 /

Levelezősöktől kérdezem: hányszor kell bemenni átlag egy hónapban, és hallottam hogy több napra kell, olyankor hogy oldható meg a szállás?
(#) ferencdeli hozzászólása Márc 23, 2013 /

Az sem lenne utolsó, ha a jelszót visszaállítanátok a régire, nem kellene mindenkinek kinyomozni. De ha ez nem megy valamiért, akkor én is kérek egy mail-t.
(#) efti válasza zenetom hozzászólására (») Márc 24, 2013 / 1

Szia!
Egy félév 12 nap. Négy alkalommal három (inkább két és fél) egymást követő napon vannak az előadások. A suli kollégiumaiban tudsz szállást szerezni, ha vidékről jössz.
Üdv,
Vik
(#) cimopata hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Sziasztok!

Kando.tk jelszavát elküldené valaki privibe?

Köszi, üdv: Bálint
(#) papus51 hozzászólása Ápr 10, 2013 /

Itt olvastam valamelyik oldalon, hogy még mindig megrendezik a a Kandósok a KIN-t.
Nekem azért nagyon jó érzés ez, mert közel 40 évvel ezelőtt, 1975-ben az első KIN megszervezésében magam is rész vettem, mint végzős hallgató a Tavaszmező utcában.
Volt fordított oktatás, amikor az egyes tárgyakat vagy oktatóikat karakiroztuk. Nekünk akkoriban volt pl. reszelés is, egy fél év alatt kellett félig elreszelni egy darab vasat. Nem voltunk tőle boldogok. Na jött az alkalom és a mester megkapta feladatul a darab vasat, de elsunnyogta. Lement a műhelybe és sík köszörűn 5 perc alatt megcsinálta. Ilyenek ezek az oktatók.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) kissi válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Sziasztok!

Én kérném, mint volt Kandós!

Köszönöm előre is : Steve
(#) set hozzászólása Ápr 16, 2013 /

Sziasztok!
Valaki át tudná küldeni a kando.tk új jelszavát?
Köszi!
(#) bbb válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 16, 2013 /

Igen megrendezik, de most már nem arról szól, mint régen, "csak" egy nagy ökörködés és vetélkedő Idén 05.03-04 között lesz, de sajnos történelmi okok (ppp) miatt nem a Kandókoliban, hanem a Terminusban.
(#) Peter02 hozzászólása Máj 3, 2013 /

Sziasztok!
Kando.tk jelszavát elküldené valaki privátban?

Köszönöm
Zsolt
(#) nemetht3 hozzászólása Máj 13, 2013 /

Sziasztok!
Nekem is el tudnátok küldeni az új felhasználónevet és jelszót a kando.tk-hoz?
Vizsgákhoz nagyon kéne!
(#) efti hozzászólása Máj 13, 2013 /

Kedves Kollégák!

Szeretném javasolni, hogy a kando.tk új jelszavának megszerzését tekintsétek megoldandó mérnöki feladatnak.

Kis segítség: a Google kereső használata megengedett

Üdv,
efti
(#) _vl_ válasza efti hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Egyúttal javaslom féléves nagyházi kiíratását a diákoknak a megfelelő tanszéken olyan megoldás kifejlesztésére, ami ezt az "adjuk a közös jelszót szájról-szájra" c. rettentően elavult és a biztonságot hírből sem ismerő rendszert ki tudja váltani...
(#) Potyer hozzászólása Máj 17, 2013 /

Sziasztok! Új vagyok itt a fórumon, és vagy saját retardtálságomból vagy valamilyen számomra még ismeretlen okból kifolyólog volna pár kérdésem amire sehogy sem találok választ, remélem tudtok segíteni. A kérdés a következőből adódik: már 5 éve leérettségiztem, hozzáteszem csapnivaló eredményekkel, mivel elég link voltam. Már egy idelye foglalkoztat az elképzelés, hogy felsőoktatásra manjek, egész pontosan a villamosmérnök érdekelne a Kandón, ezért írok ide. Alapfokú (bsc) képzésre nem jelentkezhetek, mert gazdasági-marketing érettségim van, ezért ha jól értettem az eddig elolvasottakat, felsőfokú okleveles "villamosmérnök-asszisztens" képzésre jelentkezhetnék, melynek sikeres elvégzése után ( 4 félév ) lehet jelentkezni mesterképzésre. Kérdésem: jól érte? És ha igen, akkor a felsőfokú okleveles képzésre hogyan lehet jelentkezni, mert a felvi.hu nem kínál fel ilyen lehetőséget, és egyszerűen nem jövök rá, hogyan lehet online vagy egyéb módon jelentkezni ( értelemszerűen a 2014 szeptemberében induló képzésre )
Köszönöm a válaszokat előre is ^^
(#) _vl_ válasza Potyer hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

Idézet:
„Alapfokú (bsc) képzésre nem jelentkezhetek, mert gazdasági-marketing érettségim van, ezért ha jól értettem az eddig elolvasottakat, felsőfokú okleveles "villamosmérnök-asszisztens" képzésre jelentkezhetnék”

Biztosan rosszul gondolod. Alapképzésre (BSc) bárki jelentkezhet, ha van érettségije.
Az, amit kinéztél, az egy ún. felsőfokú szakképzés (újabb nevén felsőoktatási szakképzés), az kevesebb, mint egy BSc, emiatt nem is elegendő az MSc-hez. Akkor válaszd ezt, ha ennél többet (4 félév) nem akarsz tanulni, megelégszel azzal, amit a 2 év alatt tudsz összeszedni (ez a képzés NEM ad diplomát). Elméletben ha utána jelentkezel BSc-re, akkor az adott intézmény a már elvégzett 4 félév tárgyainak egy részét beszámíthatja/elismerheti a BSc megfeleltethető tantárgyainak (a weboldaluk szerint max. 60 kreditet, azaz a tárgyak felét), de időben ez így is bukta, hiszen 2 évig tanulsz, és csak 1 évet ismernek majd el belőle a BSc-hez.
Szóval ha BSc-t (is) akarsz, akkor tessék BSc alapképzésre jelentkezni, ha MSc-t akarsz, akkor pedig BSc-vel kell kezdeni.

Kitöltöttem a pontszámító kalkulátort a felvi-n, beírtam ugye az utolsó két év eredményeit, illetve az érettségi eredményeket, kijelöltem jelentkezésnél az OE - OE-KVK - ANK villamosmérnök ( Budapest ) szakot, és ezt kaptam:
A pontszámítás nem lehetséges!

Az érettségi eredmények nem tesznek eleget a szak követelményeinek!

Követelmények-››
matematika
és vagy szakmai előkészítő tárgy (környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek vagy gépészeti alapismeretek vagy elektronikai alapismeretek vagy informatikai alapismeretek vagy építészeti és építési alapismeretek vagy közlekedési alapismeretek (közlekedéstechnika) vagy közlekedési alapismeretek (közlekedés-üzemvitel)) vagy kémia vagy informatika vagy fizika vagy biológia

Ebből sikerült kikövetkeztetnem, hogy az én "végzettségemmel" nem jelentkezhetek a képzésre :S

Tehát vagy elmegyek érettségi előkészítőre és matekból ill egy választott tárgyból ujjraérettségizek, vagy felsőoktatási szakképzésre megyek, aminek az oklevelével a Kandó álltal kiadott tájékoztatója alapján ( követelmény Msc képzésre villamosmérnök szakon: felsófokú oklevél ) már jelentkezhetek, bár számomra is furcsa volt, hogy egy oklevéllel Mscre ?!?!

https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldal...id=266 <- ezért nem tesznek eleget a szak követelményeinek
(#) _vl_ válasza Potyer hozzászólására (») Máj 17, 2013 /

A felsőoktatási szakképzés végén nem kapsz olyan oklevelet, amit az MSc-re elfogadnak. Nyugodtan kérdezz rá.
Ha nem érettségiztél semmilyen műszaki tárgyból, akkor értem a problémádat. Ha nem akarsz nagyot szívni, javaslom, hogy gyúrjál rá a matekra és a fizikára. Azzal a középiskolai tudással, amivel lehet egyről a kettőre jutni a egyetemi tanulmányok során, azzal nem lehet gond egy normális érettségit lenyomni. Nélküle viszont szenvedés lesz, pláne az eleje.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2013

Erre jutottam én is, hogy akkor jobban járok, ha leérettségizek fizikából (esetleg emeltet tenni), illetve matekból ujra, mert az is összecsaptam középsuliban, és úgy indulok neki a Bsc-nek. Köszönöm a segítséget
(#) bencikusz hozzászólása Máj 21, 2013 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek a váltakozó áramú körökkel kapcsolatban.
A mellékelt képen szereplő kört kéne megoldani.
Kéne a voltmérő által mutatott érték, valamint a Qe meddő teljesítmény.

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
Következő: »»   43 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem