Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   797 / 1274
(#) kocici17 válasza poci261 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Jó eséllyel, de azt is keresd meg, hogy mi okozta, különben rendelhetsz még 1-et, és baráti áron 6e. De szerintem van ott még kicserélni való, ha nem akarsz ujra stk-t cserélni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) HL84 válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Vettem tranzisztort, de BU2508AW-t kaptam BU2508AX helyett (az nem volt). Utána néztem az adatlapját, és ez nem izolált, a kollektorral közös a háta. Még annyiban tér el, hogy ennek a "Total power dissipation" 125W, míg a másiknak 45W. Elvileg akkor jobban is melegszik, nem?
Cseréltessem ki a boltban inkább?
(#) kocici17 válasza HL84 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Ha nem tudod izolálni akkor igen, de másképp semmi baj vele.
(#) bubuc17 válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Én már tekergettem minden trimert az Y panelon (:
LG 50ps8000
x-sus száma: EBR55360601 zsus kp50095ko:3015
y-sus száma:EBR55360701 YSUS KP50095J012069
Sajnos fogalmam sincs hogy hol van a szintbeállító trimer.
Elektrotanya oldalon találtam nagyon jó leírást lg 50ps szériákhoz de sajna ott sem találom hol lehet.
(#) kadarist válasza HL84 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Nem, ez azt jelenti, hogy jobban bírja a terhelést, ha rendes nagy hűtőbordát teszel rá.
(#) HL84 válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Hát, most nincs csillámom itthon, szóval inkább visszaviszem holnap...
(#) kocici17 válasza bubuc17 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Tudsz jönni skype-ra?
(#) kocici17 válasza HL84 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Inkább csillámot vegyél hozzá, mert erősebb ez a tranyó.
(#) adika28 válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Rá megyek a kurzorral a konvergencia állításra de egyik gombbal sem tudok beljebb lépni.Azokra a helyekre ahol "OK" felirat van menüsáv végén,azokat nem tudom állítani csak amiket a nyilakkal kell.Vagy szereznem kellene inkább egy gyári távirányítót de nem találtam a neten. Esetleg tudnál segíteni ebben.A típusa TOSHIBA 43PH36P.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) kocici17 válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Én egy univerzális programozható távirányítót használok, ami eredetire tudja írni a dolgot.
http://nippur.hu/remote-control.html
Ha felhívod őket akkor még előre be is programozzák neked.
(#) adika28 válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 9, 2013 /

Köszi,megnézem.
(#) HL84 hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Vettem csillámot, be is építettem a tranzisztorral, működik is a TV, úgyhogy köszönöm a segítséget mindenkinek!
Viszont valami kontaktos lehet, mert szétszerelve bekapcsoltam, bejött a kép, örültem, összeraktam, akarom bekapcsolni, nem jó. Jelenség ugyan az, mint amikor nem volt bent a tranzisztor. Leszedtem a burkolatot, nem kapcsol be. Kihúztam pár centit az alaplapot, úgy bekapcsolt. Visszatoltam, nem kapcsol.. Megmozgattam a csatlakozásokat, eligazgattam újra a vezetékeket, visszatoltam az alaplapot, bekapcsolt. Visszaraktam a burkolatot, bekapcsolt. Visszavittem a helyére a TV-t, összedugtam mindent, nem kapcsol....
A helyén megfordítottam, burkolat le, vezetékek megigazít, sorvégtrafóra, képcsőre nagy csatlakozók rányomkod, burkolat vissza, bekapcsol.
Megfordítom, hogy helyén legyen, nem kapcsol
Kicsit megpaskoltam hátul, utána jó lett...
De azért nem tökéletes, kicsit szét van húzva a kép, nem zavaró még, de azért néha a csatorna jele kilóg.
Meg van egy zöld elszíneződés a bal sarokban, az mitől lehet?
(#) BarnaPili válasza HL84 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Keresd meg mindenképp a hibás forrasztásokat,mert lehet,hogy a szép új tranzisztort megeszi.A sorkimenő körül nézzél szét.Továbbá a táp részben is.
(#) stevepapa válasza HL84 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Szia!

Ha a képméret nagyobb, lehet hogy E-W korrekciós hiba is van. " Görbék" a kép szélei, mindenképpen meg kell keresni a kontakt hiba okát.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) adika28 válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Üdvözlet.Van végre távirányítóm amivel már be tudok lépni a belső menübe.csak az a baj hogy nem állít semmit.De mitől homorú a képem alul és felül?Rakok fel képet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2013
(#) kadarist válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Valami még szét van menve az STK-k körül, például a meghajtásuk.
(#) adika28 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Műszerrel megmérve nem találtam sem szakadás sem zárlatot.Tudnál valami kiindulót mondani mit és hol mérjek?Már kicseréltem a két 74HC123AP icket.
(#) kadarist válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Igazából konkrét tanáccsal nem tudok szolgálni, inkább a tápfeszültségeket kellene ellenőrizni és az IC-k vezérlését oszcilloszkóppal.
(#) adika28 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

A tápokat néztem,elvileg megvannak de oszcilloszkópom sajna nincs.
(#) stevepapa válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Szia!

Sortáp is jó ? Eltérítő tekercs csatolásait nézd át.
(#) adika28 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Szia.Tápok jók,az eltérítő tekercseknél sem találtam semmit.Már sorra veszem a diódákat,ellenállásokat is de nem találok semmi hibát.Nem tudod milyen értékeket kellene mérnem az stk és az 74hc123-as icnél?Az stk-nál be megy a 32v +- osan,a 16v az eltérítő ic felől.A másik ic-be meg bemegy az 5volt. Mit tudnék még rajta keresni?

Szia!

Így nem igazán, letöltöm a rajzát már régen javítottam ezt a típust. Egyáltalán nem mozdulnak a vonalak, vagy csak nem eleget? Az STK-k-ról az eltérítésre csatlakozó stekkert is nézted ?

Néztem és nincs semmi baja.A vonalak nem mozdulnak sehova.De még az idegesít hogy miért homorú a kép függőlegesen?

A vonalakat ki lehet egyengetni ha elindul a szabályzás. Úgy látom teljesen szét van esve. A régi ickkel is pont ilyen volt ?

A szabályzás nem megy,és a régi ic-kell is ilyen volt a kép.
(#) kocici17 válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Na azért ha megnézed a régebbi képeket amiket csináltál nagyon nagyot változott a kép geometriája.
A képcsöveken szerintem a statikus "pozícionállót" nem ártana most már beállítani, mert egyenlőre a vízszintes szétcsúszást kéne korrigálni. Az az a három képcső vízszintes poziciója nem baráti. De már nem ferde "trapéz" a kép mint volt.
Este felé benézek majd, és ha vagy akkor megnézzük mit tehetünk. /kb 18-19 óra körűl./

/addig mig nem vagy "egypontba "vetítve addíg ne akard kiegyenesíteni, mert csak akkor fogod látni, hogy "mágneses, vagy elektrónikus" kiegyenlítési hiba van./
Érdekelne, hogy a képcsövek "nyaka körűl" matattál-e, mert akkor a fizikális korrekciót elállíthattad, és az elektronika, ennyire dúrva elcsúszást, nem biztos, hogy tud korrigálni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013
(#) adika28 válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Nem állítgattam,igaz megnéztem de még a gyári "leragasztások" rajta vannak és nincsenek elmozdítva.A lencséken próbálta állítani,de visszaállítottam ahol voltak.Akkor este felnézek.Köszi addig is.
(#) Tetye hozzászólása Ápr 11, 2013 /

Sziasztok!
Tv-k terén nem vagyok egy zseni, ezért szeretnék segítséget kérni. Tegnap hajnalban felénk nagy vihar volt és kóbor villám járt egy barátomtól pár oszloppal arrébb. A TVben(Samsung CK-5073) elment a függőleges eltérítés. Csatoltam a tv rajzát, és amit mértem a függőleges végfokon.
A VR301-el nem tudom az 1V-ot beállítani pár mV-ot változik csak.
A 2,2uf kondi mintha már ki lett volna folyva, azt kicseréltem de hiába. Csak egy vízszintes csík van meg hang. a STB led is pislákol kicsit amikor be van kapcsolva a tv. Mintha mindig piros lenne és vibrál benne a zöld is.
Mi lehet a baj? IC csere?
köszi!
(#) stevepapa válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 1 /

Sziasztok !
Az 1.8 Ohmokat is cserélni kellene, egyébként szerintem is változott a kép. A régi hibridek megnyújtották a védőellenállásokat ( 1.8 Ohm ), ezek cseréjével " közelebb " kerülnek a vonalak egymáshoz. A másik gondot a S.menüben látom, ebben az állapotában még nem szabályozható. Szerintem tovább kellene lépni a hálóábráig, onnan lehet állítani a konvergenciát. Nem tudom, hogy ez most ami a képen van a szervizmenüs beállítás, vagy a felhasználói menüs. Arra gondolok, hogy néhány Sonynál, a felhasználói menüben is van konvergencia állítási lehetőség. ( finom ) Ekkora hibánál viszont nem vehető észre a szabályzás mivel csak néhány tizedet mozdulnak a " vonalak " A hiba biztos, hogy az elektronikától jön, mechanikusan nem kellene túrni egyenlőre.
(#) kislacikahu válasza Tetye hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Hali!

A tápegység ellenőrzése.. -kondik cseréje. Képeltérítő IC csere. Félelem nélkül, - jön a siker!
Következő: »»   797 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem