Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   798 / 1274
(#) Tetye válasza kislacikahu hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Tápegység már valami buhera cucc mert ami gyárilag volt benne az kivan szedve(ic+alkatrészek) és valami hűtőbordás kis panel van benne. Elkók rendben vannak már.
Nem tudom nagyon hogy a táp környiékén hol mekkora fesz. nek kellene lennie.
(#) flashx válasza flashx hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Sziasztok! Már írtam egy Samsung CZ21A083N ZXXEH TV-vel kapcsolatban.

Kicseréltem minden elkót a táp primer és szekunder oldalán, kivéve a két legnagyobbat, illetve átforrasztottam az egész tápot és a KA7632-es IC körül is kicseréltem az elkókat, de semmi változás.

A konkrét hiba: a TV a főkapcsolóval történő bekapcsolás után hosszabb-rövidebb idő után magától kikapcsol, de a marad némi áramfelvétele. Van, hogy éppen csak hangot tud adni, de van, hogy több percig is működik hibátlanul. Ha így tesz, egyszer csak el kezd valami recsegni és ekkor a kép bal oldala is csikozni fog, majd kikapcsol a TV.

Azt csináltam, hogy lekötöttem a nagyfeszről a sorkimenőt. Ekkor a táp elindul, bár a nagyfesz a 125V helyett 150V. Amikor rákapcsolom a sorkimenőt, a nagyfesz lemegy 128V-ra, de ahogy írtam, a táp le is tilt, majd a nagyfesz 134V-ra megy fel ebben az állapotban. Ezt többször is lehet ismételni...

Szerintetek mi lehet a gond?
(#) kocici17 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Igen ......szerintem is ilyesmi a helyzet.
(#) kocici17 válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Akkor ne bántsd, egy biztos sokat javúlt. Rágódunk még egy adagot a dolgon. Határozottan van valami abba amire stevepapa gondol. A függöleges sík már kezd hasonlítani a dologra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013
(#) stevepapa válasza lacooo hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Szia!

Ez egy DLP rendszerű projektor, a ventilátoron kívül egyéb forgó alkatrészt is tartalmaz. Szinkerekes ha jól rémlik. Kerámia csapágyazású, azt kellene megvizslatni. Csak akkor nyúlj bele ha mechanikailag " otthon " vagy, rendkívüli károkat lehet okozni a készülékben.
(#) zoz11 hozzászólása Ápr 11, 2013 /

Üdv mindenkinek
Került hozzám egy a képeken látható tv szerűség, ami egy centírózónak lenne a kijelzője. Szintén a képeken látszik, hogy mi a gondom vele.
Ez minek lehet a hibája, vagy merre keresendő? Sorkimenő hiba lehet ez?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv: Zoltán
(#) kadarist válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Szia!
Szakadt a vízszintes eltérítőtekercs áramköre. Csatlakozóhiba, forrasztáshiba vagy csatolókondenzátor-szakadás szokta okozni ezt.
(#) BarnaPili válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

A bekarikázott alkatrészeket ellenőrizd le.
(#) wasabi hozzászólása Ápr 11, 2013 /

Hello mindenkinek,
olyan problémám jött elő Samsung pár éves tvnél, hogy bekapcsolom minden oké, aztán hang megmarad de kép eltűnik, reagál hangállításra is, de nem jelenik meg a képernyőn az se. Ha kikapcsolom aztán be akkor ugyan ez. Néhány oda vissza után egyszer megmaradt a kép is a hang mellé, de nem lenne jó örökké bekapcsolva hagyni. Ha valaki tud valami ötletet, hogy mi lehet a baja és kb mennyibe fog ez nekem kerülni és mondjuk ezt meg is osztaná velem, az jó lenne.
Előre is köszönöm-
(#) zoz11 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Köszönöm a gyors válaszokat, ki is lépek a műhelybe megnézni a dolgot.
(#) adika28 válasza kocici17 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Köszönöm addig is. Még egyszer átméregettem az egész részt és a környékét, de nem találtam semmi hibát.
(#) zoz11 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Ki is mentem, és meg is lett a bűnös, a képen a kisebbik egyedül álló kék kondi volt szakadt, a lába is meg volt melegedve egy kicsit.
Kicseréltem, most remekül működik.
Köszönöm szépen a segítséget.
(#) stevepapa válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Szia!

A szervízmenübe lépjél be!! Ott lehet konvergenciát állítani, ahol most jársz az a finomhangolás. Arra találták ki, hogy bemelegedés után ha szükséges korrigálni lehessen. A keresőbe beütöd Toshiba srevice menü kiad 5 verziót valamelyikkel be tudsz lépni. Ott megkeresed a konvergencia opciót, hálóábrát ahhoz tudod beállítani normálisra.
(#) BarnaPili válasza zoz11 hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Gratula!
(#) stevepapa válasza wasabi hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Valószínű, hogy rossz forrasztás miatt elmegy a képcsőfűtés. Vagy a képcsőpanelon, vagy a trafó lábánál van a hiba. Először ezeket nézd át.
(#) Baxi hozzászólása Ápr 12, 2013 /

Hi Mesterek!
A próbalámám hasonló wasabi-éhoz. Kép szépen lassan elhalványul hang maradt.
A képcső nyakán is megszűnik az izzás. Sajnos a szüleimmé a készülék Én meg 300km-re vagyok tőlük és műszer és tapasztalat hiányán nem sok minden tudtam ezen kívül megnézni rajta, mikor ott jártam.

Nagyfesz hang van, de kép nincs. Azt szeretném megtudni hogy focus vagy a G2 ami maga a képernyő "fűtéséért" felel (amitől izzik a képcső nyaka). És melyik a nagyobb feszültség amit egy mezei multival nem tudok megmérni?

A TV típusa orion t2836 mtx-s pt90

Segítséget Válaszokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2013
(#) kadarist válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Szia!
Idézet:
„Azt szeretném megtudni hogy focus vagy a G2 ami maga a képernyő "fűtéséért" felel (amitől izzik a képcső nyaka).”

Nem, egyik sem a fűtésért felelős. Egy külön áramkör fűti a katódot úgy, mint ahogyan az izzólámpa wolframszálát fűti az áram. Kövesd végig a fűtés vezetékét és hamar megtalálod az érintkezési hibát. A mellékelt rajz is rossz, hisz ez a PT90 sasszi. Keresd a rajzon a "heather" vonalat.
(#) Baxi válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Ok, köszönöm s a segítséget.
Sajnos Ezt csak jövő hónapba fogom tudni megnézni, de megjegyzem meg lementem a rajzot.
És már viszek műszert is .
Szóval akkor már csak egy kérdésem maradt, melyik az a fesz amit mésziről kerüljek el a multival, G2 vagy a focus? Már mint arra gondolok hogy valamelyik 1,2K V körül van, csak azt nem hogy melyik az. A fűtő/heater fesznek mekkorának kellene lennie?
(#) adika28 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

És ott fogok tudni állítani rajta?Mert hogy a sima menüben nem reagál semmire, egyik színre és irányba sem.
(#) stevepapa válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

A fókusznak, és a G2-nek nincs köze a fűtéshez. Multival ott ne turkálj, mert tönkreteszi, azonkívül életveszélyes. A képcsövön lévő panelon forraszd át a cső lábait, a rácsatlakozó vezetékeket.
(#) stevepapa válasza adika28 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Igen, valószínű, abban a menüben ahol most vagy csak max. néhány mm-t lehet állítani. Az STK kis értékű ellenállásait cseréld ki. Mindet!!! Nagyon kényes az értékére, valamint sokkal kevesebb korrekcióra lesz szükség. Ami viszont azért lényeges mert kevésbé terheli majd az ic-ket. Ha beléptél, és tudod állítani, válassz ki egy sarkot, és ott egy "vonalat" vigyél el valamilyen irányba. Próbáld ott rögzíteni, mert igen dühítő mikor több órás munkával beállított
adatok elvesznek. A művelet nem túl egyszerű, többször ismételni kell, egyik szín viszi a másikat is valamelyest

Azokra az ellenállásokra gondolsz ami a tekercsekhez megy amik 3 illetve 120 ohmosak,vagy az (smd) ellenállásokra is?
(#) stevepapa hozzászólása Ápr 12, 2013 /

A 3 Ohm ra gondolok, a többit hagyhatod. Csak pontos műszerrel lehetne mérni őket, de az STK-ic halálával nyúllani szokta néhány tizedet ami elég ahhoz amit írtam. Tapasztalat az, hogy ezek cseréje után szinte semmit nem kell állítani. Ez persze nagymértékben függ az STK-k minőségétől, sikerült már olyat is vennem ami teljesen kuka volt.
(#) kérdező hozzászólása Ápr 12, 2013 /

Sziasztok!
Nem teljesen idevaló a kérdés, de kaptam egy Videoton modul tv tápot. (Egypaneles, TDA 4600 IC van rajta.) Erősítőhöz szeretném használni, a szűrést kiegészítem...
A kérdés csak az, hogy mennyire terhelhető a 145V-os, a 220V-os, a 24, és 12V-os kimenete.
A 145, vagy a 220 V adná az anódfeszültséget az erősítő csöveinek.
(#) gaben62 válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

A G2-feszültségét megtudod mérni, de csak normális komoly multiméterrel, ami min. 1000V-ig mér, Dc-ben,nem gagyi 2ez.ft.sal, a fűtést heatert/, nem szoktuk mérni, az ugyanis látszik hogy fűt e a képcső vagy sem,/szemmel is/, ráadásul nem szokott megszakadni.
Egyébként minden tv. a sorkimenő egyik 3-4menetes tekercséről kapja a heater feszültséget.
(#) gaben62 válasza kérdező hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

A 145V-os rész sorvégfok tápja, max.0,6-0,7A, a +210V videovégfok tápja, ez csak 40-50mA, de szerintem egy-két db.erősítőcső anódfeszültségének megfelelő, felhasználható.
A 12V rész 1-1,5A terhelhető, akár folyamatosan is, a 24V-os 1-1,2Amp

És azt honnan tudom megállapítani hogy jók-e az ic-k?

Az első hibajelenség amúgy az volt hogy szakadt volt a -32v-os dióda de viszont az ic nem volt zárlatos.Nem tudom hogy esetleg a -32v-os körön levő (tirisztor ha jól tudom) nem-e mehetett ki?
(#) Baxi válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

Köszönöm a válaszokat.
Tehát a G2 amit kerülni kell. A többit meg majd végig bogarászom. Akkor valószínű hogy a sorkimenő lesz a ludas, miután az átforrasztgatás nem segített rajta.
(#) kadarist válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 12, 2013 /

A fókuszfeszültséget kell nagyon kerülni, a G2-t pedig csak komoly műszerrel vizsgáld.
Következő: »»   798 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem