Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nehezebb lesz majd forrasztani az akrillakk miatt, oda kell figyelni, könnyű rossz forrasztást csinálni. Pld. körbefogja az ón az alkatrészlábat, de mégsem ér hozzá, közötte van lakkréteg.
Én denaturált szeszben oldott gyantával kenem be, ez segíti a forrasztást, rövid távon korrózióvédő. Ha kész, nitrohigítóval lemosom, és akrillakkal bekenem (ecsettel).
Ez egy jó tipp, köszi! Hol lehet ilyen gyantát venni?
Ez a forrasztáshoz való gyanta "forrasztó gyanta", szinte minden elektronikai boltban van. Ezt porrá töröm, így öntöm hozzá a denaturált szeszt, hamarabb oldódik. Ez tárolható, használat előtt felrázandó. Kicsit lassan szárad ezalatt ragacsos, de úgysem fogdozzuk. Egy picike üvegnyi nagyon sokáig elég.
Én sem javaslom az Acril lakkos lefújást, nagyon túl kell melegíteni a forrfejet, hogy eltűnjön az akril. Ha fújod is, csak leheletvékonyan szabad.
A hangszerboltban kapsz hegedűgyantát, de az elektronikai szaküzletek is forgalmazzák. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2013
Még annyit, hogy ha a panelon vannak alkatrészek, és fújod az akrilt, mindenre rámegy, amire nem kellene, arra is. Pld. trimmerpoti-kondi, ic foglalat, más foglalat, stb. Én ecsettel kenem, kis tégelybe fújok ki egy kicsit a spray-ből.
TN 170 forrasztólakk spray és TN 180 átforrasztható védőlakk spray
még nem próbáltam őket de ezek valamelyikét tervezem venni..
Forrasztás előtt TN180-at használok vékonyan, tökéletesen végzi a dolgát.
Itt a fórumon olvastam, már nem emlékszem, hogy melyik témában, de véleményem szerint működhet, valaki próbálta már a következőt? Elkészítette a nyákot, kimarta, megtisztította, majd csak a forrasztási felületeket újra felvasalta a nyákra. Leszedte a papírt, lefújta hőálló lakkal, ezt ráégette a sütőben, majd le tudta mosni a forrszemek felületéről a festéket, mert ott alatta ugye a nyomtató festéke volt. (Remélem, érthetően írtam le ) Ez végül is olyan, mint a lötstop, még jóval olcsóbb is. A kérdésem az lenne, hogy próbáltátok-e már, ha igen, mennyire lett szép, és legfőképp működőképes? Elvileg 600 °C-ig hőálló a festék, tehát bírnia kell a forrasztást.
Szerintem így eléggé nonszensz, mert ha egy egybefüggő lakkréteget még rá is éget valaki, akkor nem tudom miként fog alákerülni az az oldószer vagy bármi, ami szelektíven csak ott szedi le ahol a tonerpor rá lett vasalva.
Amit leírtam a betűkhöz az alkalmazható forrpontokra is. Nem kell az egész felületet lefújni , vagy átfesteni , vagy bevonni , csak amit ki szeretnénk hagyni , vagy éppen fordítva , attól függ mit akarunk , és hogyan.
Anno nem ezzel a technikával , de csináltam hasonlót az lakkfilces megoldás volt , ha megtalálom azt a képet be linkelem. Ez amolyan kezdetleges próbálgatás volt , és nem égetve lett stb Ők azok
Nem találom ezt a hozzászólásodat, esetleg a linkjét el tudnád küldeni? Vagy leírnád még egyszer, ha nem nagy kérés?
Sziasztok Mindenki!
kérdésem az lenne hogy létezik e olyan megoldás amivel a nyáklapot vízhatlanná tudnám tenni. természetesen az alkatrészek beszerelése után. a nyákon vannak ledek (nem smd) is tehát a dobozba zárás vagy a panel beöntése valamivel nem biztos hogy jó megoldás. esetleg létezik e valamilyen spray erre a célra. igazából csak az időjárásnak kellene ellenállnia. (de annak nagyon) Köszönöm előre is!
Sziasztok!
Egy gyors segítség kellene:akartam fóliára nyomtatni, és korábban akármilyen mezei nyomtatóval nyomtattam rá, mindig sikerült, de most a Oki Mc160n-el a csatolt képen látható, hogy milyen lett. Próbáltam beállítani, hogy fólia, vagy valami, de semmit se találtam rá. Tudnátok segíteni?
Először állítsd vissza gyári értékekre a nyomtató szoftverét .Utána csak a fekete szint engedélyezd a többi szint tiltsd le , így próbáld meg.
Hogyan állítsam vissza a nyomatót szoftverét??? A fekete fehér üzemmódot be tudom kapcsolni, való igaz, colour-on volt nyomtatáskor.
Akrilán lakk. 2 rétegben fújva 20kV-ot szigetel.
Nem, nem olvadt meg. Direkt lézernyomtatóba való.
Akkor úgy írom , hogy amit el állítgattál azt mindent állíts vissza.
De egyébként a koszolás más hiba miatt is lehet. De induljunk ki abból , hogy ha egy másoló papírt teszel be , és azon nincs ilyen gond , akkor csak beállítási gond van.
Nyomtass olcsó pauszra, állítsd black-white-re, fújd le Labeloff sprayvel, és fotózhatsz vele kényelmesen.
Nem volt semmi se elállítva, de defaultoztam mindent, beállítottam fekete/fehérre, de ugyan azt csinálja. Esélytelen..
Nem írtad , hogy sima fénymásoló papírra jó lett e.
Próbáld a tónust , vagy a minőséget , vagy a festék mennyiséget lejjebb venni. A toner milyen új , vagy után töltött ?Mert ha nagyon tele lett töltve a toner , akkor is produkálhat ilyet .Nem tud rendesen a tartályban működni a mechanika , és tolja maga előtt a nagy mennyiségű port ,amit az éllehúzó nem tud már tökéletesen kordában tartani Sok részlet nem ismert , csak az , hogy van egy kinyomtatott dolog aminek a végeredménye nem jó.Sokk részlet hiányzik , nem e sérült valami a gépen belül stb stb stb .
A nyomtató nem régi,de már utántöltött a tonera, de azóta is viszonylag sok lap lett nyomtatva. Sima papíron hiba nélkül nyomtat..
Akkor talán ez megoldja.
Vágj ki pont akkora fóliát , illetve egy kicsit nagyobbat amekkora a rajz, amit nyomtatni akarsz. Aztán egy sima másoló papírra kinyomtatód a rajzot , és a kivágott fóliát ráhelyezed az egyik rajzra a szélein leragasztod papír ragasztó szaggal.És újra kinyomtatod , de fóliát állíts be nyomtatáskor.Nagy a gyanúm , hogy a nyomtatóban elcsúszik a fólia , és azért maszatolja el az egészet. Igy biztos jó lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2013
Idézet: „igazából csak az időjárásnak kellene ellenállnia. (de annak nagyon)” Szerintem ezt bontsd ki ennél bővebben. Milyen helyzetet kéne túlélnie? Az időjárás úgy általánosságban ugyanis nagyon sok viszontagsággal tud járni (hogy a legneccesebbeket említsem: villámcsapás, szélvihar, jégeső), és nem igazán létezik spray, ami ezek közül mindre orvosság.
Ilyenkor szokták kiönteni az egészet műgyantával, úgy, hogy fedjen mindent. Lágyabb, keménygumiszerű anyag a bevált. A rideg-kemény műgyantánál a hideg-meleg szélsőségek okozta hőtágulás-összehúzódás okozta mechanikai feszültségek szakadást, törést okozhatnak a tömbben (eltérő hötágulások).
Esetleg akrillakkal több rétegben megpróbálható, nem tudom mennyire marad vízzáró. |
Bejelentkezés
Hirdetés |