Fórum témák
» Több friss téma |
Kipróbáltam a CA-42 kábel három dolláros változatát is, nézzük a különbségeket:
1. a kétdolláros kábel 2 hét alatt, a háromdolláros kábel érkezett meg 2. A háromdolláros kábelen van egy plusz felirat: R/N: WTO48000317 3. A kábel mellé küldtek egy mini CD-t, ezen driver, PC-Suite és modem telepítőszoftver található 4. Ebben is PL2303 protokol konverter van, de a jelszint 3,3V-os (multiméterrel 3.4V-ot mértem a kábel végén) 5. eggyel kevesebb vezeték megy a kábeleben (4 db) A Nokia csatlakozón 6 tüske van. Ezek bekötése: 8. láb: fekete, GND 7. láb: fehér, TX (a telefon szempontjából 6. láb: zöld, RX (a telefon szempontjából) 5. láb: piros - ezt nem tudom, mire jó 4. láb: nincs bekötve 3. láb: nincs bekötve A fehér és a zöld lábat összekötve a kábel visszatükrözi a Hyperterminálból USB-n kiküldött jeleket. 921600 bps-nél (ez volt a menüben megjelenő maximális sebesség) is kifogástalanul működött. Bővebben: Link Összességében ezt a kábelt tehát valamivel jobbnak találom, mint a korábbi bejegyzésemben ismertetett olcsóbb kábelt, viszont a 3,3 V-os jelszint nem mindenkinek megfelelő.
Üdv!
Nekem egy USBto RS232 TTL converter kellene PIC-hez. Elvileg akkor nekem ez jó lenne? Mert a jel TTL szinten van. A lényeg szöveget szeretnék kiküldeni egy kijelzőre előtte lenne egy pic ehez kellene egy PC-re illesztés. Csak nem tudom a 2 dolláros vagy a 3 dolláros változat mert most csak 3 dolláros van fent Láttam egy hasonlót CA-53 ebbe mi lehet? üdv.
Üdvözlet mindenkinek!
Szükségem lenne egy USB-soros átalakítóra, és böngészés közben rátaláltam itt egy cikkre, amiben mobiltelefon adatkábelből csinált valaki. Nos, nekem is van egy siemens adatkábelem, amiben van egy Cyngal 2101 chip. Tudna nekem valaki segíteni hogy hogyan kell, illetve hogy egyáltalán meg lehet-e oldani ezzel a chippel?
Szia!
Köszönöm a válaszodat és a segítségedet! Tulajdonképpen nem feltétlenül lenne szükséges hogy "rendes" rs232 legyen, mert egy impulzus számlálót, (esetleg fordulatszám mérőt) szeretnék összehozni. Az eredeti elképzelés az volt, hogy golyós egér optokapuját használnám, csak olyanból nem találtam csak soros portosat, ehhez gondoltam az usb átalakítást. Ha van jó ötlet, megköszönöm. Üdv.
Szerintem más malomban őrölsz.
Azt nem tudom, hogy mennyire vetted észre, hogy az USB kábel két vége nem egyforma... az egyik megy a számítógépbe (host), a másik az eszközbe (device). Ez nem véletlenül van így, hanem azért, mert két host, vagy két device (host nélkül) nem tud USB-n kommunikálni egymással, akkor se, ha átforrasztod a csatlakozókat. Az USB-soros átalakítók úgy néznek ki, hogy az USB vége megy a host felé, a soros végére meg azt kötsz, amit akarsz. Az USB egeret nem tudod ezzel használni, mert az egy device, ezért nem kötheted a host helyére. Elméletben persze létezhetne a fordítottja is (a soros vége megy a számítógép felé, az USB végére pedig egy device köthető), de a valóságban ilyet nem csinálnak.
itt vannak prolific chipes átalakítók: Bővebben: Link. pl árgép, stb
pl. az olcsóbb kék (61018), vagy a kompatibilisebb fekete (61856)
Kösz a segítő szándékot, azonban a te "malmod a másik". Igaz hogy nem biztos egyértelműen, de leírtam hogy soros egeret akarok laptop usb-jébe dugni. Tény, nem a legszebb szakszavakat használtam, így lehet hogy megtévesztő.
Köszönöm, tudtam róla hogy vannak ilyenek. Viszont én csinálni szeretnék.
csak arra vigyázz nehogy hamisított chipet szerezz be..
Azzal nincs gond, az működött, mert egy régi siemens mobil usb-s adatkábelén van. Igaz, xp alatt ment, most 64bites win7 alatt az istennek se tudom beizzítani. Esetleg ha erre van valakinek ötlete, írja le.
Üdv.
Ezzel a driverrel nézd meg: Bővebben: Link
Ha tényleg CP2101 van rajta, akkor menni kéne vele.
Egy apró ki bökkenőt vélek felfedezni. Az egér úgynevezett boot device (Class = HID, Subclass = Boot device). Csak ebbe az osztályba tartozó eszközöket kezeli a gép gép a boot folyamat során. A CDC, amibe a soros vonali konverter is tartozik nem lehet boot device, így a gép nem kezeli a betöltés során és később sem veszi fel a pointer eszközök közé.
Az, hogy az USB-s konverter nem lesz HID device, és azt ott natív USB-s egérnek sose fogja kezelni az op. rendszer, az tuti. Abban már nem lennék biztos, hogy a "classic" soros porti egereket kezelő device driver ne tudná az USB driver által létrehozott virtuális soros porton keresztül kezelni az egeret, de azért elképzelhetőnek tartom, hogy ez tényleg nem működne.
De igazából én azt olvastam ki az eredeti elképzelésből, hogy a kérdező nem egérként szeretné használni az egeret, szóval valószínűleg még jól is jön, hogy nem kell külön letiltani az egér drivert róla, hogy egyéb célokra fel lehessen használni.
erről beszéltem. az én hamisított prolificem is XP alatt tökéletesen ment, win7 alatt sárga felkiáltójel az eszközkezelőben. addig nem tudtam hogy hamis amíg XP-m volt..
Kösz mindenkinek az infókat!
Sajnos azt először nem fejtetted ki, hogy mit értesz hamisított chip alatt, de mostmár értem. Azt hiszem így fel is adom a próbálkozást. Esetleg ha valakinek lenne egy jó és egyszerű ötlete PC-s fordulatszámméréshez, az megírhatná. Üdv. Idézet: „7.Internal EEPROM The CP2101 includes an internal EEPROM that may be used to customize the USB Vendor ID (VID), Product ID (PID), Product Description String, Power Descriptor, Device Release Number and Device Serial Number as desired for OEM applications. If the EEPROM is not programmed with OEM data, the default configuration data shown in Table 7.1 is used. While customization of the USB configuration data is optional, it is recommended to customize the VID/PID combination. A unique VID/PID combination will prevent the driver from conflicting with any other USB driver. A vendor ID can be obtained from www.usb.org or Silicon Laboratories can provide a free PID for the OEM product that can be used with the Silicon Laboratories VID. It is also recommended to customize the serial number if the OEM application is one in which it is possible for multiple CP2101-based devices to be connected to the same PC. The internal EEPROM is programmed via the USB. This allows the OEM's USB configuration data and serial number to be written to the CP2101 on-board during the manufacturing and testing process. A stand-alone utility for programming the internal EEPROM is available from Silicon Laboratories. A library of routines provided in the form of a Windows® DLL is also available. This library can be used to integrate the EEPROM programming step into custom software used by the OEM to streamline testing and serial number management during manufacturing. The EEPROM has a typical endurance of 100,000 write cycles with a data retention of 100 years.” A CP2101 tartalmaz egy 512 byte mérető az USB felületről programozható EEProm -ot is, amiben a felhasználó módosíthatja (egyedire szabhatja) az USB eszközleírókat. Idézet: „The CP210x Manufacturing DLL and Runtime DLL have been updated and must be used with v6.0 and later of the CP210x Windows VCP Driver.” Megeshet, hogy a Win 7 más verziójú drivert tett fel / használt, mint az XP.
az én chipgyártóm pedig ezt írja (pirossal):
"Please be warned that counterfeit (fake) Chip USB to Serial Controller ICs using Prolific's trademark logo, brandname, and device drivers, were being sold in the China market" Bővebben: Link és nyilván más drv kell XP 32 alá mint W7 64 alá.. XP-n működött W7-en nem. egy hamisított tranyónál egyből észlelhető a különbség, egy hamisított usb eszköznél penetránsabb a különbség, csak később fedezhető fel. a hamisított chiphez nem adnak külön drv-t természetesen, az eredeti drv pedig csak xp esetén kezeli a hamis chipet. nekem ezért került a csípőfogóval javított eszköz a fiók mélyére.
Profilic chip-es átalakítóval nekem is volt szerencsém szenvedni. Kőkeményen.
Hamis chip létezhet ugyan, főleg, ha a gyártó írja le. Viszont abban is biztos vagyok, hogy az általunk használt átalakítók esetén a szívást nem a hamis-nem hamis megállapítása okozta, hanem a megfelelő verziójú driver megtalálása. Kb. 15-20 verziójú drivert szedtem le közel 2 év alatt a netről. Ezekből kellett válogatni, attól függően, hogy Windows XP vagy 7-e az operációs rendszer, és hogy 32 vagy 64 bites-e. És az sem volt mellékes, hogy milyen revízió számú chip volt az átalakítóba. 300-as vagy 400-as széria. Szóval higgyétek el, a hivatalos gyártó sem könnyíti meg a felhasználók életét az ezermilliárd féle kiadott driver-rel és chip-revízióval...
Prolific-nél is dettó ugyanez. hamis chipnél keresgélni kell a drivert, ami van akinél ment, van akinél nem (persze más gépen, máshol), a gyári chipnél semmi ilyesmire nem volt szükség: bedugni az eszközt, a win pedig automatikusan letölti a netről a drv-t és használható.. nem kell CD, nem kell keresgélni.
Maga az eszközgyártó (Delock) se ad drv-t hozzá, úgy mint más termékeihez (nem-prolific), mert felesleges..
Szia!
Nem egészen erről írtam... Ha valamilyen készülékbe beleszerelték a cp2101 -et és saját USB leírókat programoztak bele, a rendszer nem "normál" CP2101 USB - soros átalakítónak fogja detektálni, nem azonosítja "gyári" eszközként, nem a "gyári" / windows saját driver -ét teszi fel (ha egyáltanán feltesz valamit).... Idézet: „Please be warned that counterfeit (fake) Chip USB to Serial Controller ICs using Prolific's trademark logo, brandname, and device drivers, were being sold in the China market” Valószínűleg csak annyit csináltak a kis kezek, hogy más default tartalmat adtak az EEProm-nak, hogy azt lehessen mondani, más gyártmányról van szó... Ha CDC eszközként felprogramozok egy USB illesztővel rendelkező mikrokontrollert és a CP2101 -nek megfelelő USB leírókat adok meg, akkor a Windows azt fogja hinni, hogy egy CO2101 -et talált, a device driver -e pedig csak akkor fog rendesen futni, ha a beprogramozott CDC eszköz minden parancsot, adatforgalmat ugyan úgy csinál, mint a CP2101... A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2013
Idézet: „Valószínűleg csak annyit csináltak a kis kezek, hogy más default tartalmat adtak az EEProm-nak, hogy azt lehessen mondani, más gyártmányról van szó...” akkor nem figyelmeztetné a chipgyártó a vevőket hogy az illegális és ne vásárolják. ugyanaz történik mint a hamisított pólók esetén: nem a prolofic gyárában készül az IC mégis 'prolofic' felirattal és emblémával látják el. az id is ugyanaz. csak mégse teljesen azonos a belseje.. ha itthon a vám rájönne akkor beúthengerezik, elégetik, stb. persze 1-1 darabra főleg ha már bele van építve egy kábelbe/készülékbe senki se figyel, csak a vevő szív, mintha a macsong márkájú farmerébe Levis cimkét varrtak volna. egyébként nem tudom mi a különbség a két gyártó chipjei közt (PL-2303 HXD és CP-2101 közt) egyébként hol vásárolhatok újonnan ilyen IC-ket? árwill?
Valószínűleg én is Prolifices chippel szenvedek. Win7-re nem találok megfelelő drivert, illetve van, fel is települ, eszközkezelőben látja is hogy COMxx, viszont a sárga felkiáltójel ott van mellette.
Mit lehetne ezzel tenni?? XP-s gépemen gond nélkül működik, de kellene a 7es gépen is használnom. Vagy honnan lehet venni olyat amivel nem kell kinlódni?? Vettem már annyi ilyen átalakítót, de mindíg szívás volt belőle....
Mi a pontos USB ID?
Ez az információ kell: Bővebben: Link
Nem pont ez az ablak jön elő
Akkor a "Tulajdonság"-nál addig lapozgass, amíg meg nem találod az USB\VID_... kezdetű információt.
Első körben ezt kéne megpróbálni: Bővebben: Link
Ugyenez nekem is megvolt, de azért megpróbáltam. Sajna nem sikerült ez sem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |