Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   806 / 1274
(#) kadarist válasza merga hozzászólására (») Máj 19, 2013 /

A képek már nem segítenek semmit. Meg kell mérni a tápfeszültségeket és utána lehet folytatni a hibakeresést. Rajz. A letöltéshez kattints a " To download the file, please, click here !"-re.
(#) merga hozzászólása Máj 19, 2013 /

Köszönöm a rajzot megpróbálunk ki bogarászni belőle valamit.
(#) merga hozzászólása Máj 19, 2013 /

További szép napot neked és köszönöm a segítségedet.
(#) kocici17 válasza merga hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Egyáltalán nem biztos, hogy ic hiba. Sőt, az egyik leg védettebb eszköz.
Én mérés nélkül sosem mondom azt, hogy "biztos xx hiba"
Müszer és minimális felkészültség nélkül nem fog menni
(#) canon1990 hozzászólása Máj 20, 2013 /

Sziasztok!
Videoton Infracolor 2000 tv-ről lenne szó. Nem jegyzi meg a hang beállítást. Bekapcsolom teljes hangerőn megy, nem is lehet teljesen lehalkítani. Egyébként minden más beállítást megjegyez ( szín fény, csatornák).

Kezelőrész panelján levő Ic- rossz. Tápja teljesen össze vissza volt gányolva, ott rendet tettem.
Szereztem bontott IC-t. Annyi lenne a kérdésem mielőtt kicserélem, hogy táphiba miatt tönkremehet vagy másol is lehet gond?
Előre is köszönöm a választ.
Üdv: Laci
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Máj 20, 2013 / 1

Ha egyértelműen a tápja volt rossz,akkor nagy valószínűséggel igen,mehet belé az új alkatrész. SAA1293 volt benne? Az MDA2062 megkapja a 20-on Voltos feszt is?
(Szerintem nekem is akad itthon ilyen IC,ha ne adj Isten ....)
István
(#) zsolt666 hozzászólása Máj 20, 2013 /

hello sziasztok volna nekem egy nagy problémám van nekem egy samsung plazma 106 cm tv ém az a gond hogy nem lehet bekapcsolni mert a felszülcség kijelzö áladoan pillog és nem lehet sem tv röl sem tavirányitorol bekapcsolni ás katogo hangokat ad ki mit lehetne teni elöre is koszi a segicségeteket kérlek jelezétek ha van valami ötlet a hibara köszi.
(#) canon1990 válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Köszönöm szépen a gyors választ.
20 V nem volt meg azt hiszem 14 volt. SAA IC van benne.
Táp javítás után már nem mértem rá. De majd hétvégén megmérem, ha megvan kicserélem az Ic-t. Ha továbbra sem lesz meg a 20V akkor a tápegységben nézelődjek hiba után?
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Ha jól rémlik,akkor egy ellenállás-zener duó állítja elő.Talán a 200V-ból,amiből a hangolófesz is előáll.

Tápegység valamelyik sarkán van ellenállás-zener duo arra gondolsz?
(#) BarnaPili válasza canon1990 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A 3-as láb a programming voltage láb,az adatlap szerint 19V a tipikus,maximum 21V lehet.Ezt kövesd vissza.Régen javítottam már ilyen gépet.Enélkül a feszültség nélkül nem lehet a memóriába írni.(A VT és Orion gépeknél ez állandóan jelen van,szerintem imiatt is van,hogy elmegy az opció.)

Köszönöm szépen a segítséget. Hétvégén akkor meg is csinálom remélhetőleg.
További szép napot.
(#) kadarist válasza ELKO26 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A gugli és az oroszok szerint az AN5151-el teljesen megegyező.
(#) bando válasza zsolt666 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

sz*tem taphiba..
probald meg kihuzni a konnektorbol hosszabb ideig (15-20 p.), hatha utana beindul
hany eves tv?

* Szerintem .. és a mondatok NAGY betűvel kezdődnek! Épp elég baj, hogy nincsen ékezeted.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2013
(#) tdanka hozzászólása Máj 21, 2013 /

Sziasztok.nekem egy olyan gondom lenne,hogy van egy WEG tipusu tv-m.Néha elmennek rajta a szinek,csak a zöld marad.Azt hittem hogy amikor bemelegszik akkor jön a gond,de nem.Néha zöld,néha meg mintha semmi gond nem lenne(Többet zöld).Elöször csak a piros hagyott ki hébe-hóba,aztán a kék.Átnéztem esetleges forrasztási hibákat keresve de semmi.A kapcsolási rajzon bejelölt részeket átforrasztottam.
(#) Helldrinker hozzászólása Máj 23, 2013 /

Üdv!
van egy TV lerakatom így ismerősöktől:
Thomson 21mf15et (type:630b/tx807c ex) : probléma STBY-ban folyamatosan megy enyhe ciripelő hang, bekapcsoláskor töltődés hang aztán leáll , ezt folytatja egy 5-10 percen keresztül aztán működik rendesen
2xSamsung ck5013z:
1.tv:mindig tv-vel lett próbálva ment egy fél órát aztán elment a kép, a sárga csatornajelző szám zöldesen villog, amikor pihentetem megy megint . azt vettem észre hogy a képen barna vízszintes csíkok láthatóak . enyhe amper szaga van a tvnek , portalanítva ki lett, hibás kondit nem találtam
2.tv: bekapcsoláskor hangos ciripelő hang. a tápkondi felől. kitakarítva . 100 uf 400v kondi alatt a műanyagra fehér folyadék folyt és rászáradt nem tudom hogy a kondiból jött e ki , letakarítottam az alaplapot. próbáltam úgy is minden változatlan, szerintem a 100µF 400v kondi adja a ciripelő hangot

válaszokat előre is köszönöm, nem nagyon értek hozzá és remélem a leírtakból valaki aki tapasztaltabb tud nekem segíteni
(#) kislacikahu válasza Helldrinker hozzászólására (») Máj 24, 2013 / 1

Hali!

A kifolyt kondenzátort föltétlen cserélni kell és még a 50 és 100 mikrós 50voltos kondikat!

Sok sikert
(#) imike0212 hozzászólása Máj 24, 2013 /

Sziasztok!
Van egy westel ctv 5131 típusú tv-m.(11 ak 19 pro)
Problémám hogy javítás közben kiszakadt egy vezeték, a panelon 2-es számmal jelölt ,egyébként a c700 egyik lábáról jön le de hiába keresem nem tudom megtalálni a helyét!
Ha valaki tud kérem segítsen !
Előre is köszönöm!
(#) Lalle hozzászólása Máj 24, 2013 /

Sziasztok van egy Tevion tv hiba jelenség hogy bedugon zug benne a trafó, és bekapcsolom akkor csak villan de nem kapcsol be csak pittyeg. Egyébként pirosan világít a led folyamatosan.
(#) Orgi77 hozzászólása Máj 24, 2013 /

Sziasztok nekem egy olyan problémám lenne ,hogy van nekem egy nova típusu hoddozható tv-m bekapcsoláskor villan eggyet a kép es utána elmegy de hang az van belülröl nem látszik semmi hiba gondolok itt forrasztásra ill rossz alkatrészre a képcső végén rendesen világít de nem ad képet aki tud az kérem segítsen
(#) Helldrinker válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Már kiforrasztottam mind 2 Samsungból mind2 100µF 400 voltos kondit mind a 2 selejtes, ez egyiken amelyiken zöldes lett a kép csak enyhe folyás a másikon viszont teljesen szét volt a kondi, jövőhéten megveszem mind a kettőbe.

a többit néztem nincs bajuk de kicserélem őket , merre keressem ? mert a egyikben a 2 hűtő lemez között van két 100uf 35v a lemez előtt van még egy ilyen. meg a puffer kondi mellett amit kivettem(100uf 400v) van egy 10uf 63v.

a másikban meg 10uf 35v, 100uf 16v 100uf 25v 100uf 16v
akkor ezeket cseréljem mind?
(#) kislacikahu válasza Helldrinker hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Hali!

Igen mind ... elvesztették kapacitásukat!
(#) kislacikahu válasza Lalle hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Hali!

Valami beterhel a sorvégnél, -a villanás függőleges vagy vizszintes csík esetleg teljes képernyő megvilágítás?
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
(#) matyusz válasza imike0212 hozzászólására (») Máj 24, 2013 /

Próbálj olyan forrasztást keresni, ahol kihegyesedik, és a beültetési oldalon nincs semmi, csak vigyázz ami nem hegyesedik ki az akkor csak be van vakítva az a lyuk.
(#) loveiJ válasza merga hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Tölts fel egy eepromot bele mert egy nagyfesz kisüléstől hamar hülyül ez a tipus, vagy nekem a kvarc is rohadt már le, de a processzor sem kizárt....Viszont ezek egyik sem "bicskával megpiszkálható dolgok" Tehát ha alapvető tudáshalmaz hiányzik javasolt egy szerelő...
(#) loveiJ válasza merga hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

Néhány jelalak mérés csodákara képes oszcilloszkóppal.
(#) loveiJ válasza tdanka hozzászólására (») Máj 25, 2013 /

forrasztási hibákat nézd át nagyítóval...
(#) bandriska hozzászólása Máj 25, 2013 /

Sziasztok!

Lenne egy orion tv-m, amit egyszer be akartam kapcsolni, de se kép se hang, megnéztem a biztit elszállt, esetleg a ptc (mz73a-18ron) lehet a hibás?
(#) Lalle válasza kislacikahu hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Szia az kondenzátorokat cseréltem újakra, de nem változott semmi van benne egy bu808dfi
mérés szerint jó. Amiben tanácstalan vagyok az a tda 8174aw hogy mérjem ki?
(#) kadarist válasza Lalle hozzászólására (») Máj 26, 2013 /

Vedd le róla a tápfeszültségét és ha így indul, akkor ő a bűnös.
Következő: »»   806 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem