Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Én nem tartom parasztvakításnak. Ne felejtsd el, hogy te belenyúltál az eredeti hangképbe ahhoz, hogy ő tökéletesnek hallja. A vájtfülűek belenyúlás nélkül is tudnak jó hangot csinálni.
Hasonlat: az igazán jó csaj, smink nélkül is jó... Meggyőzni nem akarlak, mindenki kövesse a saját meggyőződését.
Szia! A 2N3055-nek van egy nagyobb testvére az MJ15015, az már 120V-os. Az ára még megfizethető, a HQ-nál láttam árulni.
No igen, de miközben tűzzel vassal irtanak minden frekimanipulatív ketyerét, sőt alkatrészt a láncban, mégiscsak olyan hangszínt próbálnak elérni a cajgjaikkal, és azok csereberéjével, ami a fülüknek jó.
Mindenki a saját fülének kellemes torzítást keresi, a "High End" -ben, hifiben. -és persze legvégül a rendszer eredő spektrumképe lesz a mérvadó.
Nincs ebben semmi új, csak néha nehéz elfogadni a tényeket. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
A beszerzéssel van gond. Itt Szolnokon például egy elektronikai boltban megkérdeztem és Hq-tól rendelnék az ST-s 2n3773-at 1500Ft ért hoznák darabját... közben ~850FT. És 2db kellene. A választ köszönöm.
Igen, köszönöm, de ezt még drágábban hoznák...
Üdv. van egy gyári bontatlan Yamaha ax-500as erősítőm és B osztályos keresztezési torzítást lehet az egyik oldalt hallani rajta, mi lehet az oka? Van amikor nem csinálja, ez "ciklusfüggő"
Vagy az ebay-en 400Ft/db és nem hamisak...nekem beváltak.
Sziasztok! Alakul a belsőség, távtartók, stb. Rosszak lettek a képek. A tegnap feltett dobozkámba ez majd becsúsztatható lesz. Jó nagy munka, távtartó ide távtartó oda, menetfúrások, elfáradtam. Majd még be kell vakolni az elejét hátulját. Katasztrófa. Segítséget, inkább tanácsot szeretnék kérni. a Trfó elötti lágyindítóba van egy X amperes bizti, a végfokon oldalanként egy egy 6-7 A bizti. Akérdés: Az egyenírányitás után a tápágakba +- ba tegyek még biztosítékot? Az élesztés és a terhelés próba ideje alatt volt benne, De ez a végleges összeállításnál már talán sok. A jótanácsokat nagyon szivesen fogadom. Köszönöm.
Üdv. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Üdv.125w/8 ohm sal hanszórót hajtanék meg mp3 lejátszóval,milyen erősítőket ajánlotok? (17v-os trafóm van.)
Szia! A szekunder körben elegendő a végfok panelen elhelyezett biztosíték.
Szia! Én TDA7294-et javallanék,egyszerű,és strapa bíró.
Ezt nézegettem én is csak ez +- tápról megy,nekem csak+gnd tápom van.Ha +gnd tápot kap akkor mi van?
Arra is van megoldás. Nézz át a TDA7294 topicba. Reloop forumtársunk alkotta meg és tette közzé.
Szia! Köszi, csak ugye a +- 80V tápról működő hangsugárzó védelem nem lesz biztosítva. Ha az bezárlatól akkor ég a bíbor doboz. István vettem 15 m 0.5 vezetéket a +12 volthoz. Ha rátekertem és kimértem a 10 V AC-t elég ha szigetelőszallaggal betekerem?
Üdv: Gy A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet! Sajnos a fórumtársunk 17V-os trafója nem szolgáltat hozzá elegendő feszültséget, csak abban az esetben ha terhelés hatására nem esik 16VAC alá. Valamilyen híd kapcsolású autós végfok IC lesz a megoldás, várom valaki belinkeljen egy bevált kivitelezést.
A védelem külön biztosítékot érdemel. Rá szoktam tenni a paneljára.
Az a kapcsolás kialakításától függ,hogy mi van.Ha szimmetrikus táp kell neki,és te + gnd-t kötsz rá,akkor valószínű,hogy füst lesz,de ha egy tápos kapcsolásra kötsz + gnd-t,akkor minden bizonnyal semmi gond nem lesz.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
Ezen már nem sok hely van István. Mind a két polarításra kéne tennem?
Átgondolva a Skori féle védelmet, azért el van az biztosítás nélkül is. Bármely félvezetője zárlatos lesz, nem fog lángra kapni. Amit linkeltem, az ventilátor vezérlő is egyben.
Sziasztok!
Ma elkészült az első működő erősítőm! TDA7294-ből készült el. Nem szép, de működik, és az én munkám. Sokat olvastalak benneteket, amire elkészült.
István Barátom! Szeretnék kérdezni. A táptól a két végfok panelig a + - GND legyenek összetekerve a vezetékek? A hangsugárzó védelemhez is így vigyem a 3 szálat? A végfok bemenetnél mikrofon kábelt fogok tenni, jónak látom az árnyékolását. Persze ilyen megy a potikhoz is.
A hangsugárzókhoz a kondik lemezéről viszem a GND-t és a végekről a kimenő teljesítményt. Az mehet nem összetekerve? Köszi válaszod, várom mielöbb. Üdv: Gy A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2013
A védelemre és hangszóró csatlakozóra tetszőlegesen kábelezhetsz. Egyedül a táp igényel némi körültekintést.
Az árnyékolt kábel bekötését ennek a cikknek a végén találod.
Na jó ! Ezen a rajzokon rágodhatok még egy két napig. Akkor elkezdem a rágodást. Amúgy köszönöm.
Megpróbálom a Castone erőlkődőről lemásolni a bekötéseket. Ott minden mindennel össze van tekerve. A rajzokról nem értek egy jópár dolgot.
Sziasztok !
Elnézést de segítségeteket szeretném kérni! Egy Monacor PA 888 végfokában megpörkölődött 3 ellenállás és rajzot sehol sem találtam róla.Esetleg tud valaki valamit erről a típusról? |
Bejelentkezés
Hirdetés |