Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   358 / 564
(#) dara válasza madazg77 hozzászólására (») Jún 3, 2013 /

Szia.Van.A többit privibe.
(#) zbartalos hozzászólása Jún 4, 2013 /

Lassan én is eljutok a maci főtrafójának megalkotásához. Viszont lenne egy kérdésem hozzátok. Mostanság bontottam pár nagyobb teljesítményű kapcsoló üzemű táp trafót otthon. És láss csodát réz szalagok voltak benne. Lehet a maciban szalagokat használni?
(#) Ge Lee válasza zbartalos hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Természetesen lehet.
(#) kissadam válasza zbartalos hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Képek között keresgess, régebben csináltak többen is szalaggal főtrafót.
(#) zbartalos válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 4, 2013 /

Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
Üdv.:
(#) JZoli hozzászólása Jún 5, 2013 /

A napokban egy másik projekt kapcsán kerestem egy használható hőfokkorlátozót úgy 90 fok tájékára, és egy székesfehérvári cégnél (EcoNet) találtam egy egész jót. Arra gondoltam, hogy esetleg az itt épített hegesztők főtrafójába is jó lenne egy ilyen,mellékelem róla a képet. Viszonylag nem is drága darabszámfüggő, 800Ft körül van az ára. nézzétek meg hátha használható! Remélem ez még nem minősül reklámnak, és nem orrolnak meg rám miatta a modik!
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2013
(#) erdgab válasza JZoli hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Ez a hőkapcsoló alkalmas a főtrafóba,már többen is használtunk hasonlót,mely sokkal kedvezőbb áron,igaz az 95 fokos itt kapható.Ettől függetlenül köszönet az infóért.
(#) kralikandras válasza JZoli hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Köszi JZoli! Már rég kerstem 90 fokost.
(#) Tubi56 válasza kralikandras hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Gábornak igaza van jó oda az a 95C'-os is potom gempáért, mi is használtuk ezt a típust!
(#) kralikandras válasza Tubi56 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Oda titi jó a 95-ös - én egy veterám "dalander" motort fogok védeni.
(#) VillTMK hozzászólása Jún 6, 2013 /

Okos emberek segítségét kérem.
Van egy ESAB Caddy LHQ 150 gép.
Kérdés nagy gond-e, ha hiányzik belőle az MF5 jelzésű, egyedül álló mos tranzisztor.
Mivel a meghajtó része rossz. Valószínűleg az illesztő trafója zárlatos.
Tehát milyen következményei lehetnek, ha nincs benne ez a tranzisztor.
Mivel hegeszteni lehet vele így is.
Rajzot mellékeltem.
Köszönöm.
(#) JZoli válasza erdgab hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Na most akkor én köszönöm meg a linket! Ez szinte ugyanaz, és csak a tizedébe kerül. Én meg már majdnem megvettem a másik helyen! Köszi!
(#) Madand51 hozzászólása Jún 7, 2013 /

Sziasztok!

A Colt 1300-at készítem Tubi tervei alapján. Minden probléma nélkül megy hálózatról, semmilyen melegedés sincsen. Hegesztőpálcával nézve csak szikrázik, de ívet nem húz. Amikor a pálca leér a vashoz, rögtön hallani, hogy kattan a relé (gondolom az leragadásvédele rögtön működésbe lép. Tegnap egyszer gyönyörűen elindult az ív, szépen hegesztett , az áram 96 A volt (egyenáramú lakatfogón néztem), de azóta többször nem indul el. Az áramváltó láthatóan szabályoz, a szikrák nagyságából ítélve ill. ha a kimeneti ponton nézem a feszültséget terhelés alatt (kb. 15 A) akkor a potméter egyik végénél a feszültség csökken. Jelenleg egy gyári GSMI 125-ös trafó van benne.
Mitő lehet, hogy a leragadásvédelem azonnal működésbe lép, mielőtt az ív létrejönne? Próbáltam a főtrafó segédtekercsét megfordítani, de nem változott semmi.

Néhány szkóp kép, és hogy hol tartok:

A sárga szkópgörbe az SG 3525 kimenetén lévő 10 ohmos ellenálláson mért, a többiek az IGBT gate ill. az áramváltó tekercs.
(#) dara válasza Madand51 hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Tudtommal csak egy relé van benne,a lágy indító.Ha ez kattog,akkor a segédtápoddal van valami.
(#) Madand51 válasza dara hozzászólására (») Jún 7, 2013 /

Néztem a segédtáp feszültségét, megvan a 15 V akkor is amikor a hegesztő pálcát leérintem a vashoz, a relé viszont folyamatosan kattog. Így már érthető, hogy miért nem csinálja, megnézem a relé áramkörét is.
(#) JZoli válasza erdgab hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Ma reggel beépítettem egy ilyen lomexes hőfokkapcsolót egy transzformátorba. Sajnos utólag derült ki, hogy a trafó kicsi a motorhoz, így melegedett, ez a hőfokkapcsoló védte meg a leégéstől. Viszont az utolsó lekapcsolás után nem kapcsolt vissza, csak akkor amikor kivettem a mag mellől, ráadásul kettővel is így jártam. Nem az áram okozhatta ezt, mert a hőérzékelő csak egy kis relé tekercsén keresztül kapcsolta a trafó áramát. Lehetséges, hogy még kikapcsolás után a tekercsek anyagában lévő hő túlmelegítette a hőfokkapcsolót? Tud valaki ehelyett esetleg egy másik nagyobb hőt is elviselő hőfok kapcsolót?
(#) gyurci válasza JZoli hozzászólására (») Jún 8, 2013 /

Üdv én a hegesztőimbe AIRPAX 67F070 valamint 67090-est raktam megbizható csak ajánlom,persze nem 65ft/db
(#) JZoli válasza gyurci hozzászólására (») Jún 9, 2013 /

Köszönöm, megnézem!
(#) Chipmunk1960 válasza JZoli hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Hali, 2 dolog lehetséges, vagy az áram által keltett ív miatt beégett, vagy a hő miatt kilágyult a bimetall, s nincs elég ereje "visszapattani"a bekapcs. állapotba. Az elsőn egy relés/triack-os kiegészítés segíthet, a 2.on a kuka...
(#) dara válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Itt is csak két lehetőség van.Az áram nem lehet nagy,a bimetál rossz minőségű.A mádik hogy nem bimetált használunk,diódás hőfok érzékelésre,hanem diódát.
(#) atysdoktor hozzászólása Jún 11, 2013 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy valakinek vannak-e tapasztalatai az Einhell BT-IW 160A-val?
Nem ipari használatra szeretném megvenni, csak itthoni hegesztgetésre, úgyhogy nem kell olyan nagy, csak nem merem addig megvenni amíg valaki nem mond róla valamit. Előreláthatólag 2,5-ös elektródánál vastagabbal nem is fogok dolgozni, csak nem szeretném hogy a 100 Amperes verziót csumán kelljen hajtani minden használatkor!
Előre is köszi a válszt!
(#) dara válasza atysdoktor hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Miért, tisztelt moderátor?Ha csak a súlyra vonatkozó írásom volt etikátlan?
(#) mpisti válasza dara hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szia Sanyi!
Az előző hsz.-t szerintem nem jó helyre küldted
(#) dara válasza mpisti hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szia Pisti.

Én csak reagáltam az előttem írtakra.

atysdoktor,nézd meg a gép adatlapját,ott kell lenni a BI bekepcsolási időnek,2,5-ös pálcánál,%-ban.Minnél nagyobb,annál jobb.
(#) atysdoktor válasza dara hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szia Sanyi!

Hegesztő a szakmám, ebből kifolyólag tudom hogy mit kell nézni de már nem is lényeges a kérdésem, mivel másfelől (egyik kolléga) hallottam erről a gépről!

Azért köszönöm a segítséget!
(#) staci123 válasza atysdoktor hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szevasztok,
kíváncsi vagyok mit mondott a kolléga ha megosztod velünk....
(#) atysdoktor válasza staci123 hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Hali! Azt mondta, hogy Ő kazánt hegesztett egy Einhell inverterrel, csak az nem a 160 Amperes volt, hanem a 250-es és szépen vitte a 3,25-ös elektródát, de nekem elég ha a 2,5-össsel elboldogul, meg mondjuk az ára se mindegy
(#) staci123 válasza atysdoktor hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Köszi,
hosszabb személyes tapasztalatom csak a TECNICA1000 TELWIN heggesztőinverterrel van,
(11 éves,idáig hibátlan) 85 Amperes.A 2,5mmes elektródát perfektül viszi, még a hővédelem soha nem kapcsolt le... Jó kis gép!
(#) Phile80 válasza staci123 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Később ugyanabból a kapcsolásból ugyanazokkal a félvezetőkkel 125A-t hoztak ki belőle Tecnica 144 néven, aminek a hővédelme 3db 3,25 pálca folyamatos leolvasztása után kapcsol le.
(#) saraha hozzászólása Jún 15, 2013 /

Üdv.Felismeri vagy tudja valaki,hogy a bekeretezett IC milyen típusú lehet?
Következő: »»   358 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem