Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   810 / 1271
(#) canon1990 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Szia Stevepapa! Valahogy nem akar előkerülni az a kondi ami gyilkolja a sortranyót. De hibás alkatrészt sem találok a környéken. Csatolok egy képet a sortranyó környékéről. Szerintem ránézésre tudni fogod melyik a rossz
Köszönöm előre is a választ.

DSC_0309.JPG
    
(#) stevepapa válasza canon1990 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Szia!

Az említett " holmi " a tranyó kollektora és a test között van általában. Tehát egy olyan kondit keress ami a kollektorra csatlakozik és 1500v körüli 6,8-11nf értékű. Úgy kezd el javítani, hogy vedd ki a tranyót, a kollektor és a test közé köss egy 60W-s izzót. Kb fél fénnyel kell égnie, de mérd meg mekkora feszültség van az izzón. A rajzán megtalálod, lényeges !!! Ha jó a feszültség, a diódákat cseréld. Lehet jónak méred, de visszáramot is kellene mérni így egyszerűbb cserélni. Valamint nem szabad elfelejteni magát a sortrafót, aminek zárlata szintén az említett hibát okozhatja. A képen ha jól látom a kék színű kondik közül a nagyobb, a gyanúsított.
(#) canon1990 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 10, 2013 /
 
Nagyon szépen köszönöm a részletes segítséget. Holnap meló után neki állok újra. Remélem sikerül megcsinálni, mert nagyon jó tv volt amikor még működött
További szép estét!
(#) canon1990 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Szia!
Most tudtam csak neki állni a tv-nek. Égőm nincs itthon majd holnap tudok venni. Viszont kiszedtem a tegnap említett kondit nagyon nincs jó állapotban. A tranzisztor lábai be vannak jelölve: B,C,E. B-E között zárlatot mérek. Kivan forrasztva a tranzisztor úgy mérem a zárlatot.
Gondolom ez nem a legnormálisabb dolog
(#) stevepapa válasza canon1990 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Szia

Mit mértél pontosan? A bázis emitter között szokott lenni egy beépített ellenállás, 25-50 ohm között. Ha kisebb " ellenállást " mérsz akkor rossz. De mindenképpen érdemes cserélni.
(#) canon1990 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
A Bázis és az emitter között zárlatot jelez a multiméter. Az ellenállás 42-45 körül mértem, most pontosan nem emlékszem, de kicserélem azt az ellenállást akkor biztos ami biztos.
(#) stevepapa válasza canon1990 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /
 
Félreértettél, az az ellenállás a tranyóban van amiről írtam!! Tehát a bázis emitter közé egy ellenállást szoktak integrálni. De ebben nincs !!, cseréld ki.
(#) canon1990 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 12, 2013 /
 
Tényleg félreértettelek, de most már értem
Köszönöm a választ.
(#) Atyuska hozzászólása Jún 12, 2013 /
 
Sziasztok!

A szüleimnek van egy csodálatos Techwood T2833 -as televíziója. Azt csinálja, hogy bekapcsolás után pár másodperccel elkezdi önállóan levenni a hangot, minden beavatkozás nélkül. Gondoltam jó fej leszek, megcsinálom: gyors siker lesz, hátlap le, beragadt manuális hangerőszabályozó karbantartása, hátlap vissza, sikerélmény. NEM. Ott semmi baj sincs, sőt a gombok kiiktatásával sem értem el semmit. Távkapcsolót is átnéztem, kivittem a szobából elem ki stb. de nem az a ludas. Mi lehet ez szerintetek? Köszönöm.
(#) endre92 hozzászólása Jún 12, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Regal 5171 TX E típusú tévénk, és az a gond vele, hogy használat közben pukkant egyet, aztán se kép se hang... Most ha áramot adok neki, akkor nagyon halkan hallatszik belőle valami olyasmi hang, hogy cik-cik-cik. Hol keressem a probléma forrását, mi okozhatja?
Köszi előre is!

Üdv!
Endre
(#) blasz válasza endre92 hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Szia ha pukkant ,akkor keress púpos felrobbant kondit benne az lesz a bünös
(#) HL84 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 13, 2013 /
 
Kicseréltem a C551 jelű kondit. Kicseréltem a sortranzisztort is. Bekapcsoltam, bejött a kép, párszor még kikapcsoltam, bekapcsoltam, jó volt (persze hangyaháborúval). Örültem, összeraktam, visszatettem a burkolatot, átvittem a másik szobába, ahol az antennakábel van, rádugtam, bekapcsolom, erre hallom, hogy megölte a tranzisztort.

A többit is kéne cserélnem? C552, C555, C556 ezekre gondoltam még.
Mondjuk amit kaptam kondit, az más méretű, szóval kellett vele ügyeskedni, hogy elférjen, jó szorosan is vannak szerencsére.

tx28.jpg
    
(#) stevepapa válasza HL84 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Holnap átvesszük még egyszer
(#) kadarist válasza HL84 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Nagyon sortrafószagú a dolog.
(#) stevepapa válasza HL84 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
A többi kondi is lehet gyanús, a tápokat kellene szkóppal ellenőrizni. Mennyire "simák " , valamint a "D551, D552 diódát ellenőrizni. Inkább cserélni, utána már csak a trafó marad mint az előttem írták is.
(#) HL84 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Kösz!

Sajnos nincs szkópom, de a többi kondit is cserélem, illetve a diódákat is megnézem/cserélem.
Valahogy meg lehet védeni a tranzisztort, hogy ne süsse ki, ha mégse lesz jó?
(#) stevepapa válasza HL84 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /
 
Milyen számú trafó van benne? Lehet, hogy találok hozzá.
(#) HL84 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 15, 2013 /
 
Azt írja, ZTFL94002A
(#) endre92 válasza blasz hozzászólására (») Jún 15, 2013 /
 
Szia!

Nem találtam benne púpos kondit, mind jónak néz ki. Ez esetben mi lehet a gond?
(#) 1984white válasza endre92 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Szia!
Először a tápban keresgélj zárlatos alkatrészeket (schottky fet stb) Ha "pukkant" valami akkor szerintem a vezérlésben lesz a hiba a kapcsolóüzemű trafó körül.
A "cik cik cik" pedig arra utal, hogy zárlat van a táp szecunderén és "próbál" indulni a táp. Mindenképp nézd át ezt először, de tüzetesebben. (akár kondi is lehet zárlatos bár ritka)
(#) kérdező hozzászólása Jún 16, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Videoton TS 4325 SP tv-m. Szépen megy, büszke is vagyok rá, mert ez az első készülék, melyet megjavítottam már kb. 2 éve. Lenn van a Balatonon, de már tavaly sercegett, és áthúzott benne a 2 éve beépített sokszorozó. Meg van ragasztva, de serceg, és hamarosan ki fog lyukadni. Nem szeretném megvárni míg megint kiüt valamit mint a régi, ezért inkább kicserélem. Van itthon egy szatyornyi fekete lengyel sokszorozó. Azt hallottam róluk, hogy tönkre teszik a képcsövet. Miért teszik tönkre? Maga a sokszorozó gyenge minőségű, vagy az anódsapkával van a gond, és a sercegő nagyfesz koronakisülései tönkreteszik a bemenet körüli üveget?
Ha csak az, akkor egyszerűen ráteszek egy modernebb cumit pl. egy monitorét.
(Most egy lyukas, ragasztott zöld sokszorozó van benne.)
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Rengeteg gép elment a lengyel sokszorozóval,nem teszi tönkre a képcsövet.Ha fenn kifúj,akkor valami gáz van a tápfeszekkel,vagy a sorvégfokkal.Érdemes az anódbevezetőő körül a képcsövet alaposan letisztítani,alkohollal lemosni.
István
(#) kérdező válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Ebben a tv-ben már a második sokszorozó van, sőt már a '90-es években is cserélték. (Valami Kft. cserélte, nem eredeti.) Amit akkor tettek be, az a fókusznál égett át, és tönkrevágta a video végfokot is. Azután megjavítottam, de kb. 1 hónap múlva a másik sokszorozó is kilyukadt. A képcsőnél nem fúj sehol, csak a sokszorozó oldalán ahol beragasztottam. Persze ez a sokszorozó is használt volt. Miért eszi ennyire a sokszorozókat? Lehet, hogy csak kifogtam azokat a példányokat, amiknek már nem volt sok hátra?
(#) HL84 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Hmm.. a kapcsolási rajz alapján vettem kondikat, pl. 10n 1500V, olyat kaptam, ami DC 1600V, AC 650V, ami a TV-ben van, arra meg ez van írva: 1,5 K V H 2,5 KVDC.
Sokkal nagyobb is méretben, mint amit vettem..
Néztem hestore-on, hqelektronikán, de ott nem látok ilyen kondenzátort.
Hol lehet ilyeneket beszerezni?
(#) BarnaPili válasza kérdező hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Sokszorozó beszerelésnél van néhány aranyszabály.Nagyfesz forrasztás ne legyen hegyes,a fókuszpoti testvezetéke ne feküdjön a sokszorozón,a sokszorozó és a sorkimenő közötti vezeték ne legyen hosszú,csak amekkora éppen kell(ne érjen sehova fölöslegesen).
István
(#) mlali hozzászólása Jún 16, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung Plano sík képcsöves 72cm-es tv-m, a hang tökéletes csak a kép időközönként elmegy ilyenkor fekete a képernyő, de hang az van. Látható hiba nincs a lábakat át forraszgátam. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon szépen meg köszönném. Üdv.
(#) HL84 válasza HL84 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Visszaforrasztottam a kondikat, betettem új tranzisztort, a kollektor és a beültetési helye közé egy 230V 60w izzót. Így bekapcsolva a kollektor-bázis között megvan a 140V. Igaz, az első pár bekapcsoláskor nem tudtam mérni..
Néhány másodperc után letilt és kikapcsol, a képcsövet így nem gyújtja be.
(#) Harris666 hozzászólása Jún 16, 2013 /
 
Sziasztok
Meg mindig fenn vagyok akadva az Akai CT-21wkdt tv hangjaval !!
Kaptam benne egy Kondenzatort C204 10microfarad 16v ami meg volt szakadva kicsereltem egy jora most mar a hang alig halszik es csak cserszeg.
Tehat mikor nincs hang akkor semmi cserszeges mikor hang van akkor alig halszik valami es eross cserszeges.
Idaig mig a Kondenzatort kicsereltem addig dunnyogott most pedig cserszeg.
Az elso 2 masodpercbe bekapcsolas utan a hang jo utanna van a cserszeges.
Van valakinek valami otlete??
Sajnos nincs kulso jelforrasom igy hat nem tudom probalgatni.
(#) stevepapa válasza HL84 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Ez normális, feszültséget mindég a kollektor emitter között mérj. A C509 elkót cseréld ki még mielőtt indítod
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) kadarist válasza Harris666 hozzászólására (») Jún 16, 2013 /
 
Cseréld vissza a kondenzátort, polaritáshelyesen. Így remélhetőleg visszajön a dünnyögés és nem lesz cserszegés.
Következő: »»   810 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem