Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Whirlpool AWE 6516-os mosógépem van, ami a következő hibajelenséget produkálja: bármely program elindításakor először normálisan átforgatja a dobot, majd elindítja a szivattyút, hogy kinyomja a "maradék" vizet, majd amikor be kellene szívnia a mosás elkezdéséhez a vizet, akkor ezt vagy megteszi, és akkor viszonylag jó eséllyel megy végig a mosás, vagy a vízbeszívás el sem indul, hanem kigyullad a kis piros kulcs, és az eddig égő zöld led melletti is elkezd világítani. Volt már itt szerelő, aki éppen nem tapasztalta a hibát, mert akkor ment, és csak annyit mondott jó pénzért, hogy takarítsam a szűrőt meg a mosószer-adagoló tartály rendszeresen. Ha van ötletetek, szívesen veszem: javítható? mennyiért kb? Kit hívjak (Budapest, XVIII. kerület). A válaszokat előre is köszönöm, Leander
Szia!
Meg kellene nézni, vagy, ha tudod, hogy melyik másik zöld ledek világítanak, amikor leáll. A program fázisokat ledek jelzik. Ebből van öt darab. Ezek közül némelyik, vagy az összes világít amikor a villáskulcs pirosan. Ezeket kellene megnézni, hogy tudjuk milyen hibával áll le a gép. Üdv, Palkó.
Normálisan induláskor csak a 2.-nak kellene égnie, de amikor rakoncátlankodik, akkor a 3. is kigyullad, és a start/szünet led ahelyett, hogy folyamatosan égne, ilyenkor villog.
Szia!
Akkor ez fűtőbetét hiba lesz. Meg kellene mérni magát a betétet, hogy nem szakadt e!? Ennek 25-30 Ohm-nak kell lennie. A másik amit meg kellene mérni, hogy test felé nem "zárlatos" e. Nagyon minimális szivárgó áram is okozhat ilyet. (2-10M Ohm) Tegnap javítottam ugyanilyen gépet, ugyanezzel a hibával és betétcsere után minden rendben van! Üdv, Palkó.
Köszönöm válaszod. Úgy is lett szénkefe a probléma csak ismét tanácsot szeretnék kérni ,hogy hol tudnám beszerezni az ilyen tipusú szénkefét?
Üdv mesterek!
Elakadtam egy mosógép javításában. A páciens Wirlpool awe 8525. És nem csinál semmit csak egy kis idő múlva kiirja a kijelzőre hogy F06. mindent átnéztem motor fűtőszál ajtózár. Valaki esetleg tudna segíteni?
Elvileg igen. Kerestem több helyen de mindenhol mást írnak. Kipróbálom egy másik generátorral hátha ő a bűnös.
Szia!
Hát nem tudom merre laksz, de Bővebben: Link itt lehet találni. Én miskolc környékén lakom, így én itt szoktam venni egy szénkefe boltban. Üdv, Palkó.
Én Zsadányban lakom annyira messze nem lakunk. A motor hibátlan másik mosógéppel működik. De meg van a gond. Az ajtózárhoz 230V helyet csak 36volt körül megy ki. Már csak azt kéne kideríteni hogy mi lehet a "bűnös".
Szia!
Biztos jó helyen méred? Indítás után bezárja az ajtót? De az F06 az tacho jel nincs problémát jelent. Üdv, Palkó.
Jó helyen mérem, a kristálynak a kivezetésén. Nem zár le, de ha kiveszem és úgy adok neki 230at akkor meg lezár. Azért mondtam hogy a panellel lehet valami.
Üdv: Tibor
Akkor meg kell nézni, vagy inkább kicserélni a reteszt működtető triac-ot. Ez általában Mac97, vagy Z0607, esetleg acs106(105, 108, stb)
Üdv, Palkó.
És azt hol találom? Itt egy kép
Nézd meg, hogy hová csatlakozik az ajtózár csatija a panelon, és ott kövesd vissza a vezetősávot. A képen bejelöltem, valamelyiknek kell lennie.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Samsung WF-F862 Vezérlőpanel javítható?
Eladó is érdekel.
Üdv!
Van egy WH panel nálam,már 3éve lassan nem javítom a mosómasákat,de a munkatársamé lenne.Szivattyú zárlatra ment,a hibát látom is csak gyakorlatilag minden eltűnt a panelról...Bekereteztem a hiányzó dolgokat.Azt jól gondolom remélem,hogy a triak valami Z01XX típus lehetett....de többet nem tudok.A tranzisztor valószínű valami 6BWehet,mert sok 6BW 85 jelzésű van a panelen.De ebben bizonytalan vagyok már.Az ellenállásokban végképp Nagyon megköszönném,ha valaki tudba infót adni ezekről az alkatrészekről.
Sziasztok, whirpool awg650 típusú mosógép olyan problémát csinált, hogy amikor elkezdte engedni a vizet akkor lecsapta a kismegszítót. Azóta se ép se hang. A bekapcsoló gombig megvan a 230V. De a szelepen amin bejövő víz folyik át nincs meg a 230V bárhogy állítom a programapcsolót. Merre indulja el, vagy milyern hiba lehet? Én a programkapcsolóra gyanakszom. (Mennyibe erülhet egy programkapcsoló bele? EC4453.01E07) A segítséget előre is öszönöm. Aki tud az most adjon valami infót, mert itt ülök a szétszedett gép előtt.
Itt van hozzá egy szervíz doksi. A lap alján meg kell várni amíg a Get Manual felirat megjelenik arra kattintva letöltheted. Program kapcsolót csak bontottat találhatsz hozzá nagy szerencsével, mert a gyári alkatrész ára majdnem a gép árával egyenlő. A kugli talált egy egyet a típusszámod alapján, de régi és LINK-elni sem tudom. Esetleg kérdezd meg az Orczynál. Megvizsgálnám a vízbeeresztőszelep nem zárlatos-e.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
Minden alkatrsézének megmértem az ellenállását. Azok kb. rendben vannak. A programkapcsoló lehet a ludas. Az 1/2-ed töltet kapcsoló tiszta oxid volt, megtakarítottam, és összeraktam hogy majd akkor programkapcsoló csere. (Kíváncsiságból kipróbáltuk és működött.) Vagyis vagy megjavult ideiglenesen a programkapcsolója. (Párszor körbeforgattam.) Vagy az 1/2-ed töltet kapcsoló volt a ludas. Majd elválik. De a belsejét látva javasoltam egy új gép beszerzését, mivel nem mai csirke már.
Zolika60: köszönöm a szervíz doksit.
Én inkább az ajtózár környékén keresgélnék.
Na azt példálul egyáltalán nem mértem ki. :S Az szokott tönkremenni?
Főként az, minden mosógép igen kritikus pontja.
Sziasztok!
Szeretném megosztani egy mai tapasztalatomat illetve szeretnék ehhez megerősítést kérni. Electrolux EWF8040W Fűtőszál (is)hibás volt. Szálat cseréltem.A fura az volt hogy a szál mindkét végén világított a fázisceruza(ez még nem is olyan furcsa....) A furcsa az hogy egész mosás alatt ez volt még az öblítéseknél is. Ennek ellenére a viz nem melegedett jobban mint amennyire be volt állítva. Egyszer sikerült a fázisceruzával (mivel a végén kicsit letört a burkolat) összeérinteni a szál egyik végét a fém tartójával.Szikrázott egyet a kismegszakítót nem csapta le gép meg ment tovább és végig is vitte a programot. Szerintem: A paneltól a szál kap egy alacsony feszt a mosás alatt egyfajta "vizsgálófeszültségnek" hogy csatlakoztatva van a szál és az elektronika meg figyeli. Helyes a megállapításom?
Szia!
A fázisceruza alkalmatlan szakadásmérésre!! Az okozott testzárlati áram valószínűleg kevés volt a kismegszakító kioldásához. A mostani gépek általában, az összes periférikus elem meglétét és működését " figyeli ". Illetve némelyik hiánya eleve elengedhetetlen néhány gép indulásához. A fázisceruza folyamatos világítása " normális dolog, Ezek a vezérlő elektronikák nincsenek galvanikusan elválasztva a hálózattól !!! Ezért a gépek javításánál kellő óvatossággal kell eljárni!!! Üdv
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy whirlpool awm 6120 mosógép nem indul el. Vagyis csak a szivattyúzás megy,bármelyik programot indítom. Szénkefe csere megvolt, de a hiba továbbra is megmaradt. Idézet: „A fázisceruza alkalmatlan szakadásmérésre!!” Természetesen.Nem is arra használtam.A mostani szál jó nem szakadt és a vizet is melegíti. Csak számomra nagyon szokatlan volt hogy egész program alatt világított. Azt tudom hogy ellenőrzi a perifériákat indulás előtt de hogy azokat a program végéig figyeli... A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |