Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A nehezen induláshoz annyit fűznék hozzá,hogy a táp primer oldali kis elkóit cseréld ki,a képcsőnél meg a nagyfesz bevezetés környékét takarítsd le alaposan.
Ha szinesedik a sarok,akkor a PTK lehet a ludas. István
Ha hálózati kapcsolóval történő ki-be kapcsolástól nem jön helyre,akkor PTK csere.
Egy pillanatpákát fel tudsz használni lemágnesezéshez.Közel tartva a trafó részét,ki-be kapcsolgatva,le lehet húzni a mágnesességet. István
Melyik felét és, hogy, hova és merre tartsam? Köszönöm a választ.
Köszönöm. Egyenlőre nem kívánom szétszedni, de ha muszáj szétszedem Szerintem gyárilag nincs a képcsövön lemágnesező :/ És szinte minden kikapcsolás után kapcsolós elosztóval ki van kapcsolva minden, teljesen feszültségmentesítve van.
A bumszli (trafó) részét,mintha törölgetnéd vele.De próbálkozz,és rájössz.
Ha szines TV,akkor kell lennie.Hacsak nem LCD vagy plazma.Még a kis 16 cm-es "krumplinyomókon" is van,igaz nyomógombbal. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
Oké köszönöm És legyen benne hegy a pákába? A tv bekapcsolva legyen? És az egész csúcsrész a vastag is párhuzamba legyen a képcsővel vagy az felém nézzen a helye?
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2013
Bocsánat közben módosítottam a hsz-emet. Igen színes tv, de mésem tűnik el ezek után a kikapcsolások után a szín.
Koszonom a segitseget.
Huzam ki a kepernyobol es ugy takaritsam meg? Maskep le volt takaritva kis kefevel. Nem a sarok szinesedik hanem a kepernyo ket szele de ha bemelegedik akor mar nem latszik. udv
Ok! Ha ittleszek segítek!
Nagyon szivesen!
Sziasztok először is elnézést ha rossz helyen vagy rosszul nyitottam témát de olyan gondom van, hogy a lányaim szobájában van ez a TV készülék a feleségem délután még nézte és ki is kapcsolta, másnap reggel Standbay LED világit, délelőtt telefonál, hogy nem jó a TV nem kapcsol be, este nézem olyan mintha nem lenne benn áram még a LED sem világit, és még egy baj amit be is ismerek én inkább az áram szereléshez és az elektro motorokhoz értek, azt kérdezném hogy mi lehet a baja hol keressem a TV szét van szedve látszólag semmi baja hol lehet a gond tápegység vagy a nagy panelen van a gond?? Még egyszer bocs, hogy nem vágom annyira ezt a szerelést de nincs pénzem megcsináltatni ami meg a másik, hogy 20-30 km-es körzetbe nincs TV szerelő és persze kocsim se Segítségetek köszönöm
Csak a keresőt kellett volna kicsit használni , és sokkal nagyobb lenne az esély a gyors segítségre Itt
Köszönöm de tudod aki régebb óta itt van az tudja hol és hogy keressen én csak most tévedtem ide és ahogy én beírtam a keresőbe nem dobott ki találatot, nem mindenki fórum zseni és tudja hogy mit kell használni és ezzel nem megbántani akarlak.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
Megmondom őszintén kerestem benne az volt az első de nem találtam olyan kinézetű valamit tehet üveg biszti vagy hasonló de találtam valami olyasmit amiről csak én gondolom hogy az lehet/ de nem biztos/ kettő lába van olyan mint egy "híd" kerámia teteje, multiméterrel rámértem szakadás vizsgálóval de jó, bocs ha kicsit felszínesen írtam de nem ismerem ezt az alkatrészt.
Írd le a készülék típusát és ha van rá lehetőséged csinálj képeket a belsejéről.
Innen letöltheted a rajzát, csak kattints a " To download the file, please, click here !"-re. A rajzban benne van a tápegység és a biztosíték száma, ami alapján könnyen beazonosítható. És persze vedd ki vagy forraszd ki a biztosítékot a mérés idejére.
Nagyjából meg van a táp-nál van egy 3 lábú fekete "Kocka" alakú PDC 7ROM TKS 0601 számú valami az lenne az??
Nem, az a lemágnesező ellenállás. A főkapcsoló mellett keresd és lehet, hogy egy kerek kis dolog lesz és nem a hagyományos üvegcsöves kivitel.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2013
A kis panelen nézem amin van egy táp ott van olyan hogy RF801 és RF802, amúgy a bekapcsoló a nagy panelen van.
Ennyire hülye nem lehetek tényleg ott van a kapcsoló mellett a szakadásvizsgáló szerint halott vagy mérjek másként???
Ha szakadt, akkor cseréld ki és vedd ki azt a háromlábú kockát, mert lehet, hogy az lett a zárlatos.
És azzal mit lehet csinálni?, egyébként kicsit megvan égve az egyik lábánál a PTC mármint a panel alja.
Na, látom már a nevét is tudod Ki kell cserélni.
Köszi itt lehet sokat tanulni és persze van aki segít és nem hurrog le köszi szépen, hát a PTC-t nem tudom hogy cseréljem ki mert az jelen pillanatban nincs nekem vagy esetleg van még egy TV-m amiből ki vehetem ha az jó persze az a tv sem jó, mindig kikapcsol.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |