Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   384 / 1149
(#) Gombszem hozzászólása Júl 2, 2013 /

mizsei.robi

>>Én is ki szoktam kapcsolni az automatikus frissítést.<<

Persze. Nem szabad hagyni, csak azt, hogy jelezze, ha van-e újabb frissítés. Csak ekkor kell csatlakozni a Win Update-re és letölteni, telepíteni. A lustáknak nem kell, hadd szenvednek az automatikus frissítéssel. Ez az ára.
Az MS Update nekem nem jött be, az tényleg terheli a gépet, és lassítja. Ami feltétlenül kell, azt a Win Up is elintézi. Ha kell a Word frissítés is, az más. Ennek a kézi frissítése már macerásabb.
(#) sastas01 válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Szia!
Az oldal ezt írta:
THE EQUIPMENT AT THE TARGET IP ADDRESS
DID NOT RESPOND TO OUR UPnP PROBES!

És erre pedig, zölddel azt, hogy ez egy jó hír. Azthiszem nincs itt semmi probléma
(#) Gombszem válasza sastas01 hozzászólására (») Júl 2, 2013 / 1

Van probléma. Valamit nem jól csináltál. Ennek a feliratnak kell jönni:
Determine the status of your system's first 1056 ports
És alatta egy nagy négyzet 1056 kis kocka pöttyel. Ennek mind zöldnek kell lennie, és alatta a Passed felratnak látszani.
Ha valami hiba van, akkor ott van a magyarázat is. Az átlátszó portok pirosak, a kékek zártak, de láthatóak. Ez nem jó. Ha a tűzfal jó (és jól van beállítva), minden pötty zöld.
(#) Gabó válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Solicited TCP Packets: PASSED — No TCP packets were received from your system as a direct result of our attempts to elicit some response from any of the ports listed below — they are all either fully stealthed or blocked by your ISP. However . . .

Unsolicited Packets: PASSED — No Internet packets of any sort were received from your system as a side-effect of our attempts to elicit some response from any of the ports listed above. Some questionable personal security systems expose their users by attempting to "counter-probe the prober", thus revealing themselves. But your system remained wisely silent. (Except for the fact that not all of its ports are completely stealthed as shown below.)

Ping Reply: RECEIVED (FAILED) — Your system REPLIED to our Ping (ICMP Echo) requests, making it visible on the Internet. Most personal firewalls can be configured to block, drop, and ignore such ping requests in order to better hide systems from hackers. This is highly recommended since "Ping" is among the oldest and most common methods used to locate systems prior to further exploitation.

Nálam ezt írja. Routerbe igaz tiltva van a wanporti ping
(#) sastas01 válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Valóban, figyelmetlen voltam. Megkerestem, minden pötty zöld. Egyéb?
(#) Gombszem válasza sastas01 hozzászólására (») Júl 2, 2013 /

Ha Passed is, akkor OK.
Ez persze csak a kívülről befelé irányt mutatja. Az egyéb tesztek nagyon bonyolultak, programokat is kell hozzá telepíteni. Ez nem amatőr szint. De a tűzfal tesztről már írtam, ott vannak az eredmények. A Win-t régebben még említették az utolsó sorban, ez már kimarad.
A teljes teszt leírásban biztos hogy van még rá utalás.
(#) Gombszem hozzászólása Júl 4, 2013 /

Kiegészíteném a tűzfal programok tesztjével kapcsolatos hsz-emet. Az ott megadott (elavult) link helyett ezt nézzétek: http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/re...ts.php
Bocs.
(#) Kovidivi hozzászólása Júl 5, 2013 /

Sziasztok!
Találtam egy nagyon régi digitális képkeretet. Semmi márkajelzés nincs rajta, szétszedve sem találtam semmit. Számítógépre rádugva csak tölteni tudom, nem ismeri fel a gép. Eredetileg volt hozzá egy driver CD, ami azóta elveszett, és egy programmal lehetett képeket fel- és letölteni róla. Ez a driver kellene nekem, de nem tudom, hogy létezik-e valami univerzális. Hardverazonosítónak ezt találtam: "USB\VID_093A&PID_020F&REV_0100" - ezzel is zsákra futottam. A képeket szeretném lementeni róla, ha lehetséges még. Van ötletetek? Köszönöm!

kep.jpg

(#) _vl_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

A termék és gyártójának neve:
093a Pixart Imaging, Inc.
020f Bullet Line Photo Viewer
(#) Mengyán válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Nem tudom, hogy mit jelent az, hogy a VID és PID azonosítókkal zsákutcába futottál. Ha ezt kiderítetted te is, akkor bocs:
VID_093A = Pixart Imaging, Inc.
PID_020F = Bullet Line Photo Viewer
Akartam még javasolni a Linuxot, de ez elvette a kedvem: Bővebben: Link. Azért tehetsz vele egy próbát, ha van kéznél.
(#) Kovidivi válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Köszönöm, ezekkel az információkkal is keresgéltem már, de nem találtam drivert. Nem egy elterjedt készülékről van szó...
Mengyán: Azt a linket is néztem, amit linkeltél, sajnos a kérdező is csak addig jutott el, mint én Megpróbálom, amit ajánlottál!
Amit viszont találtam, az WinVista-hoz driver. Meg próbáltam ráerőszakolni eszközkezelővel, de kiírta, hogy nem kompatibilis verzió :S
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 5, 2013 /

Szia!

Elvileg ez a cég gyártotta, írj nekik levelet, hátha tudnak küldeni hozzá meghajtóprogramot!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Júl 6, 2013 /

Sziasztok. Az EEPC javítását megrekesztem végleg, mert az alaplap valószínüleg kikönyökölt végleg.

Most egy Acer TravelMate 2700 -es laptopot sikerült rábírni, hogy működjön már, mert eddig csak elindult majd kikapcsolt.

Most ott tartok, hogy tökéletesen működik a rendszer, a touchpadot kivéve.
A "vicces az egészben" az, hogy BIOS illetve az OS is látja, de a pointert valamiért nem hajlandó kezelni!

-Jó minőségű, alacsony kapacitású vezetéket használtam a direkt bekötéshez-
-A touchpad hibátlan, asztali gépemre rákötöttem ott tökéletesen vitt mindent.
-Szalagkábelek csatlakozók hibái kizárva ( direktben bekötve az alaplapra)
-EMI beszivárgás, nagyon minimálisra csökkentve ( árnyékoló fólia segítségével testpontra kötve)
-Mintavételezési ráta ill. csomagméret lehető legminimálisabbra véve

Jelenség: Semmi. Eddig egy egy alkalommal megmozdult (mikor direktben be volt kötve), közvetlenül bekapcsolás után üdvözlő gépernyő után pár másodpercg, aztán nem mozog tovább, de van, mikor ennyit sem tesz meg.

Alaplapot nem nyomogattam és nem is terveztem.

Szerintetek mi lehet a megoldás erre?

Szerk.: BIOS hibája eredményezheti a touchpad működésképtelenségét?

Köszönöm előre is a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Megpróbálom ezt is! Kösz a tippet!
(#) Csongi_ hozzászólása Júl 7, 2013 /

Udv!!
Van egy HP NX6110-es notebookom, ami egy ideje kicsit furcsam viselkedik. Bekapcsolasnal megjelenik a HP inventes logo es van amikor 10-15 percig is mutatja, majd szinten 10-15 perc kell ameg bebootol az XP. Van amikor 2 perc alatt bekapcsol, de a bootolas meg-megakad 2-3 masodpercre. Amiutan mekapcsol, neha lefagy 2-3 masodpercre, es amikor zenet hallgatok Youtube-rol es kozben mas oldalakon jarkalok, toltok be akadozik a zene. RAM-ja a gepnek 1.24GB, boven eleg, eddig soha nem volt ilyen problemam. Arra gyanakszom, hogy a merevlemez keszul meghalni.

Nektek mi a velemenyetek errol?? Mi lehet a problema forrasa??
(#) bbb válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Idézet:
„Szerk.: BIOS hibája eredményezheti a touchpad működésképtelenségét?

Igen.
(#) jokemaster2013 válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Szia. Valószínű, hogy tényleg a hdd hibája lesz. A HDD sentinel nevű program nagy valószínűséggel ezt alá is fogja támasztani. http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/hard_disk_sentinel_4.00.html
(#) Csongi_ válasza jokemaster2013 hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Az nem lenne jo, ugyanis amiota megvan nekem ez a laptop, azota mar egyszer kellett HDD-t csereljek benne, es eleg draga volt anno.
(#) Csongi_ válasza jokemaster2013 hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Itt azt irja, hogy Performance 100%
Health 100%
Itt kell-e egyaltalan nezni, hagy mashol?

untitled.JPG

(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Milyen a HDD benne Sata vagy Sata2?
Ha lehetőség van rá van ilyenre külső kábel , és csak külön a merevlemezt egy asztali gépbe USB én keresztül lementeni róla mindent ami fontos.
Egyébként a lassulást okozhatja az is , hogy Pl töredezett a merevlemezen található fájlok sokasága , illetve , nincs elég hely az operációs meghajtón mondjuk a C: meghajtón.Mert a gép ha netezel , akkor ezt használja háttértárként , és oda tenne minden olyan dolgot közbe amikor fent vagy az interneten.Képek , indexek, lógok stb.És ha nincs elegendő hely ehhez , akkor nagyon be tud lassulni .Még a web oldal betöltődése is.
És még lehetne sorolni , hogy miért is akadozik sok program fut a háttérben ami nem is kell , csak fogja a processzort , és így tovább.

A Ctrl+Alt+Del kombinációt lenyomva , bejön a feladatkezelő itt a teljesítmény fülre kattintva a CPU használat nem lehet hosszútávon 100% - os , mert akkor már nagyon le van terhelve a gép.Persze net nélkül nézd meg.
És van még sok sok lehetőség , és nem biztos , hogy egyből a HDD re kell gyanakodni.
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

A HDD IDE csatlakozos, csak a windows meg a driverek vannak rajta. Jelenleg a C:-n 13,6GB ures hely van, a D:-n nincs semmi. Ezt a gepet csak ritkan hasznalon, mert van egy asztali gepem, ami erosebb, gyorsabb, csak annak az alaplapja epp javittatni van, ezert erre szorulok ra. A CPU hasznaltsaga 0 es 15% kozt ingadozik, ugy hogy GoogleChrome-ba 5 ablak van megnyitva, abbol az egyik netradio.
(#) Macsek71 válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

bocsi a belewau :

A chrome nálam gyakran csinál olyan húzást, hogy látszólag nem csinál semmit (várom hogy megnyisson valamit) A process explorer szerint a proci épp 98% űresjáraton van...

Akkor ez elvileg rendben van , ahogy látom.
Esetleg a registryben lehetne még megnézni milyen auto Run programok indulnak el , ami nem kellene.
Egyébként van külső Ide/ USB kábel is , annyi , hogy táp kell a HDD neki a PC ról , és a kábelen keresztül USB be téve a Pc én mindent lehet vele csinálni még formázni is.Olyan mintha külső meghajtó lenne ilyenkor.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013

IDE - USB.PNG

Tudom mien az, az egyik ismerosomnek is van olyanbol nehany darab. Hasznos kis szerkezet.

Bizony bizony , ha pedig van ismerősödnek , akkor mihamarabb tedd rá .Nem csak az adatok miatt hanem ez arra is jó , hogy megnézd , hogy egy másik gépen hogy muzsikál a merevlemez .Ott is lassú e , vagy nem stb stb stb.

A heten majd rateszem valamikor.

Meg lehet hogy ujra kellene tegyem a rendszert, es akkor nem akadozna.

Az is egy megoldás .Egy tiszta rendszer mindig jó szokott lenni.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
(#) jokemaster2013 válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia. Esetleg a videókártya is lehet ludas. A venti nem pörög full-on állandóan? De egy új rendszer, vagy egy másik vinyóra telepítéssel ki lehet szűrni, ki vagy kik a bugosak. Remélem azóta megoldódott, ha nem, akkor írj és tovább gondolkozunk. Szép napot!
(#) Csongi_ válasza jokemaster2013 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Azota men foglalkoztam a problemaval. Egy venti van a proceszornak, az is ritkan porog fel rovid ideig, amikor youtubeon nezek videot nagyobb felbontasba.
Következő: »»   384 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem