Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   72 / 90
(#) pittyu2 válasza pittyu2 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Megint nem voltam figyelmes !! Elnézést.
Azan kolléga : szerintem Kecskemét környékén is vannak repülő modellezők , akik biztosan segítenek az indulásban.
(#) Azan válasza Pixi hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szia Pixi !

Igazad van, csak nehéz elfogadni....
Szóval szerinted is játsszak ezzel, így ahogy van ... , ez egyezik a kedvesemével. És rá is szoktam hallgatni ! ... Még azért nem adom fel. Holnap megmutatom egy szakinak, hátha ő és az oszcilloszkópja jut valamire.
Ígérem, ha ő is lekonyítja a számszélét akkor feladom.
(#) Pixi válasza Azan hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Ha valamiben nincs benne amit nem tettek bele gyárilag, akkor azt ritkán lehet beletenni! A csűrőket meg lehet oldani, mert én is megcsináltam egy Easy Start annó csűrősre! Csak pici szervók és egy Y szervo kábel kell hozzá!
Azt neked kell eldönteni próbálkozol-e ezzel, vagy veszel egy alapból 4 csatornás szettet!
A használtban az a jó, hogy nem nagyon tudsz rajt bukni, max a postát! Arról nem is beszélve, hogy 8-10e körül már olyan is van ami számítógépen keresztül szimulátorral is működik! De ugye az megint csak kérdés mennyire akarsz belemerülni a repülő modellezésbe!
(#) Azan válasza pittyu2 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Szia Pittyu2 !

Húúú tényleg jó az az oldal. Ahhoz ,hogy ezt élőben más repülő modellezővel megbeszéljem ,több szabadidőt kellene magamra szánom, de az a gyermekeim rovására történne, és mégis csak ők az elsők ... Ha már ennyien vannak
Ahova én járok reptetni repcsit, egy kápolna rétje ( a neve is ez : Kápolna-Rét) ,ott ritkán reptetnek már ,mert lett saját repterük a modellezőknek, ami 10km-el arrébb van tőlem , míg a kápolna rét 1 percre. Azért van egyébként akit meg tudok kérdezni, csak sajnos ő az a típus ,hogy mindenre válaszol ,arra is amire nem tudja a helyes választ.

A távirányítóban cserélhető a kristály ... a vevőben is cserélhető ? akkor tudnék frekit váltani ... Legalább nem ezen a távirányítós autó mhz-en mozognék
Szétszedjem a vevőt ?

üdv: András
(#) Pixi válasza Azan hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Attól, hogy kristályt cserélsz, még a 27Mhz-en maradsz! Vagy legalább is azon amin a táv alapból működik! Ahhoz hogy freki tartományt tudj váltani másik szett kell! Ugye van a 27 a 35 és a 40Mhz modelles körökben, de ugye minden táv csak az adott frekin belüli alfrekiken működik!
(#) pittyu2 válasza Azan hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Sajnos ami 27MHz az marad is. A fő gond nem a freki hanem az adó felépítése. Nem lesz jó vége a "kapcsolós "fordulásnak. A kis unokaöcsém vezette a tréneremet számító gépes stilusban- pöckölte, rángatta a karokat. Leszállás után elmagyaráztam neki hogy a mozdulatokat "rajzolni kell a botokkal "és a következő repülésénél már ráérzett arra , hogy a szervók nem tolerálják a rángatást és akkor fejtik ki a hatásukat ha szépen ki vannak vezetve. A három kindert meg az asszonyt vidd ki a reptérre a jó levegőre és meglátod lesz aki segít a repcsizésben. Ha nem gyere el Miskolcra, Olyan tréneres repülést kapsz hogy kive...red a répát.
A fényképen azt látom hogy a kapcsolók egy pontja aktiv és a másik két kivezetés "thermál pad" tehát negatív. Ha az oszcis ismerősöd meg tudja csinálni , hogy egy potméter csuszkályát teszi az aktív sávhoz és a két szélső kivezetést az IC negatív és pozitiv potenciáljára forrasztja ---- ki lehet próbálni a vevőt a 4 csatornán. Ha van lehetőség az adó moduláló jelét meg kell mérni. Lesz inpulzus csomag ami három (( akkor rossz )) vagy több fel és lefutó élből áll , utánna egy kb 20 msec szünet ami szinkron jel -- és ismét elölről stb. Ha alapon csak három jel és szünet jön , akkor felejtős az átalakítás : Bővebben: Link
(#) pittyu2 válasza pittyu2 hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

A linken láthatók a csatorna jelek és a szünet. Ha csak három jel van az adód nem lehet átalakítani !!!!!!!!
Sajnos többet már nem tudok így távolból segíteni, de kérdezz nyugodtan ha tudok válaszolok. ( És szerintem mások is )
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) Orbán József válasza pittyu2 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /

Srácok! Mindenképp a tárgyhoz tartozik, hogy a modellezés, főleg a repülőmodellezés veszélyes "üzem"! Remélem mindenki hallott Őcsényről, nekem több kollégám a helyszínen volt pár méterre az esettől.
Ön és közveszélyes, ha nem tartja be valaki a szabályokat, akármilyen kicsi gépről van szó.
A vonatkozó előírásokat, betartandó szabályokat lásd http://www.modellsport.hu/szabalyzatok/biztonsagi.pdf" target="_blank" rel="nofollow" >Itt!
A modellirányításra alkalmas eszközök nélkül bárhol, bármikor végzett repítés felveti az illető felelősségét.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) t4nt1zjeee hozzászólása Márc 22, 2013 /

Üdv! Segítséget szeretnék kérni a helikopteremmel kapcsolatba... Vettem egy Auchanos helit ilyen mini helikopter. Frankón ment is de legutóbb mikor feltöltöttem és bekapcsoltam a helit a helikopter paneljén lévő infra adó/vevő jelző LED nem a megszokott modon kezdett villogni. Ha bekapcsolom a távirányítót akkor jelzi hogy kap jelet csak nem reagál semmire és nem indul egyik motor sem. Pedig semmi bajuk... Meg még az fura ha kikapcsolom a helit a paneljén lévő LED halványan épp, hogy látni de felvillan olyan 5 másodpercenként... Aminek szerintem nem kellene kikapcsolt állapotban. Segítségetek előre is köszönöm!
(#) Kovabe hozzászólása Máj 28, 2013 /

Sziasztok
Ismét ezzel a nyavajás programozható távval szenvedek (HK 2,4GHz 6CH) de most a program (T6 Configuration) nem teljesen tiszta, mit jelent a DR On illetve a DR Off?
És mgvalami, ha jelvesztés van akkor a vevő csinál valamit mert a CADET az mindent egy pozicioba forditott de a HK nem tudom hogy tud e ilyet.
(#) zoly15 hozzászólása Júl 6, 2013 /

Sziasztok!
Vásároltam ilyen szabályzót brushless motor meghajtására, működik is a dolog szépen, a motort áttekertem tekercsenként 20 vagy 25 körösre (már nem emlékszem) a motor áramfelvétele kb 1A terheléssel együtt. A szabályzó melegszik elég jól miért van ez? A gyártó szerint folyamatosan 18A-t bír a cucc én meg "csak" 1A-al hajtom... miért melegszik?
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2013
(#) szitko válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

A szabályzót beprogramoztad? Akksi cella, motor tekercsek, indulási sebesség, stb...
(#) pittyu2 válasza Kovabe hozzászólására (») Júl 6, 2013 /

Szia. Dual rate ki-be . vAGYIS KETTŐS KITÉRÉS . Ha egyforma a kitérés akkor kikapcsolod. Ha Pl: a sűrő fel X le Y akkor százalékban meg kell adni a súlyozást .
Jó régi a kérdés , bocsi .
(#) zoly15 válasza szitko hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Programozni nem programoztam, nem is tudom hogyan kell, mert semmilyen leírást nem kaptam a szabályzóhoz.
(#) szitko válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Menet közben utána néztem, és ezt a típust nem is kell programozni. De azért nézd meg ezt:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6457__hobbyking_ss_serie...c.html
Katt a "files" fülre, vagy olvasd el a kommenteket.
(#) pittyu2 válasza szitko hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Valamit elcsesztél a tekercselésnél.Az ESC nél a féket -időzítést (előgyujtást ) akksi tipust stb. lehet programozni. Alapon azonban müködnie kell.
(#) szitko válasza pittyu2 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Nem Én! Zoly15.
(#) zoly15 válasza pittyu2 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Én voltam az, aki feltette a kérdést. Megpróbálom majd a programozást, aztán kiderül, hogy mi lesz.
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Szabad fordításban ez a leírás:
Super Simple 20A programozási útmutató
három beállítások.
fel gázkart maximális teljesítmény és kapcsolja be az akkumulátor
első - Lipo * peep * - * Rövid szünet * - * peep *
második - Ni-XX * peep * peep * - * Rövid szünet * - * peep * peep *
Harmadik - Brake * peep * peep * peep * - * Rövid szünet * - * peep * peep * peep *
ha hallja a kötény a második alkalommal, csak tedd a gázkart alapjáratra a
szükséges beállítás.
ismételje meg a lépéseket, hogy a konfiguráció.

Tehát amikor elengedem a gázkart alaphelyzetbe, akkor lesz a beállítás elmentve?
Vagy hogyan megy ez? No meg a féken mit is lehet állítani? vagy csak azt hogy a kar melyik állásában legyen a fékezés?
(#) szitko válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Ahogy "pittyu2" írta, elvileg nem kell programozni.
Az én szabályzóimat, mind-mind programozni kellett az első indítás előtt, ezért gondoltam, hogy a tied is ilyen. Van olyan szabályzóm, aminél a motor tekercsek számát is meg kell adni...

Egyébként, igen, alaphelyzetbe húzod a gázkart, és akkor menti a beállításokat.
(#) zoly15 válasza szitko hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Köszönöm a választ! Tehát még mindég adott a kérdés: vajon miért melegszik a szabályzó? Miközben 1A-t vesz fel a tápból.
(#) Orbán József válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Ha jól mérted az áramot és a motor kifogástalan - próba egy másik szabályozóval, akkor a szabályozód rossz.
Az átkapcsolási időkben fellépő disszipáció melegíti, vagyis nem elég hirtelen kapcsolnak át a FET-ek.
Én kipróbálnám még egy áttekeretlen motorral is.
Még kérdés az is, mennyire melegszik?
Kézmeleg elmegy...
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2013
(#) zoly15 válasza Orbán József hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Az áramot jól mértem, labortápról tápláltam.
3 ugyan ilyen szabályzóm van, de az összes ugyan úgy melegedett, kb 50 fokos lehetett, kézzel nézve már forró volt. Tettem már rá plusz hűtést, se azóta nem próbáltam,n ekem folyamatos üzemre kellene, egy szivattyút szeretnék vele hajtani.
Az átlagos RC repülő motoroknak mekkora a tekercselési menetszáma kb?
(#) Orbán József válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Valami kiegészítő hűtés akkor nem ártana...
Az elektromosokról csak érintőlegesen tudok valamennyit, egyetlen segédmotoros vitorlám van, a többi robbanómotoros - metil-benzin.

Már tettem + hűtést rá, valaki meg tudná esetleg mondani hogy hány körösek az átlagos RC repülő motorok?

Már tettem + hűtést rá, valaki meg tudná esetleg mondani hogy hány körösek az átlagos RC repülő motorok?
(#) foxi63 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Hali!
Idézet:
„valaki meg tudná esetleg mondani hogy hány körösek az átlagos RC repülő motorok?”

Nincs átlagos motor... A motoroknak un. KV értéke van ami azt jelenti, hogy 1V feszültségre mekkora lesz a fordulatszáma. 800KV 1200KV stb..
Ha megtekercselsz egy motort, akkor a szabályzó automatikusan váltja a pólusokat,csak valami elkötés lehet rossz pl 1 fázis ellen dolgozik a másik kettőnek. Az 1A áramfelvétel pedig lehet ám akár 15 is, te csak az átlagot látod.
(#) zoly15 válasza foxi63 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Üdv!
Tudom hogy van a Kv érték a motoroknál, RC autóm van nekem is.
Megpróbálom majd akkor másik motorral, de a tekercselés biztos hogy jó.
(#) HA2SR hozzászólása Nov 8, 2013 /

Üdv.

Régebben H0 méretű vasút , aztán RC (repülő , heli) , az új őrület a működő gőzmozdony. Az utóbbi miatt kellett beruházni a forgácsoló gépekre. Van még egy Proxxon BFB2000 fúró maró gép ott megoldott a fordulat szabályozás mert 40V 350w a gép (gondolkodom CNC sítésről) mert adott a váz , és több Német kolega már meg tette igaz csak 150x150 a kordinációs asztal de tapasztalataim szerint nekem csak ritkán kell ennél jóval nagyobb x , és y kitérés , függőleges meg bőven elég a 65mm rel. Remélem nem követek el vétséget ha igen a moderátor majd helyre igazít itt látható a kis eszterga
http://users.atw.hu/sryforum/viewtopic.php?t=766&start=195&...light=
itt a MÁV275
http://users.atw.hu/sryforum/viewtopic.php?t=1117&start=45&...light=
itt a MÁV 300-400
http://users.atw.hu/sryforum/viewtopic.php?t=1174&start=0&p...light=

Hosszan röviden ennyi.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
(#) Orbán József válasza HA2SR hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Ügyes vagy... A képfeltöltés.hu sok képet megevett sajnos. Én csak beépítek, ha tudok...
Például ebbe
Következő: »»   72 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem