Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
[/quote]T zoly15 láttam te is megdolgoztál a tápodér[quote]
hát 4 délutánomban és 1 napomban volt bár nem látszik annyinak
erről a pcb féle tápról hol olvashatok bővebben? egy kapcsrajz is elég lenne, de nem találtam sehol a fórumban...
Bővebben: Link válogass
hy
Idézet: „de nem találtam sehol a fórumban...” az hogyan lehet a labortáp készítése c topicban az első rajz...
T Carter! Hány wattos erősítőt építesz? És melyik fajtából?
2x70W TDA7294 ideiglenesen, a végcél 2x VF2
Biztos nem látom jól de nekem úgy tünik mindha egy generátór állórész lenne megtekerve trafónak, de valószínüleg egy függőleges troid. Amugy eddig bíztató
Szerintem ez egy eredeti Beag AET453 toroidja. Nekem is van ilyenem..
Csak így tovább az erősítővel.. Idézet: „mindha egy generátór állórész lenne megtekerve trafónak” nekem is Idézet: „úgy tünik” En tekertem meg korabban motor vasmagot toroid trafonak. De melegedett, ratekertem csak melegedett, belefaradtam es felredobtam..
Pótolok egy képet zoly15 kérésére, sikerült szereznem egy gépet. Az erősítő BB30 néven ismert vagy inkább nem ismert kapcsolási rajz alapján készítettem.2X30 wattos ellenütemű OROSZ katonai csövekkel
AVR chipes WEBservert
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=51 Programozót, demopanelt, léptetőmotor-meghajtást....
ez valami gyönyörűségesen néz ki!! gratulálok!!!!!!!!
Texas Instruments gyártja ilyen powerPad és dil20-as tokozásban, 2X6W-ot tud az IC, AB osztályú, én 1X12W-on hasznátam, és sztereoban tehát 2 db kell belőle. De a dil20- as tokozás nem melegszik annyira, mint ez. Tehát a dil20-assal érdemes foglalkozni. Avval csinálok épp 1 5.1 rendszert: 5X12W + 1X tda2050.
TDA2050 hídkapcsolásban
TDA7376B -vel végfok
Légyszives tudnál kapcsirajzot adni a TDA2050 hidalásáról? Köszi! Egyébként nagyon szépek a nyákjaid, csak a kép homályos... De grat!
Megtaláltam nagynehezen a rajzot. Van szimpla és szimetrikus táppal is. A rajz egyaránt jó TDA2030, 2040, 2050 -hez is, mivel az IC-k szinte teljesen megeggyeznek, csak a kimenő teljesítményük különbözik. A lábkiosztásuk megeggyezik. A 2050-es 50V tápfeszig (vagy+-25V) van hitelesítve. Hogy mennyire bírja a túlfeszültséget azt nem tudom. A nyákokat Sprint Layout4.0-val tervezem, aztán kinyomtatom tintasugaras nyomtatóval ilyenhez való fóliára 2 -szer ugyanarra (ez csak jó minőségű nyomtatóval lehetséges!! Pl.: nekem CanonMP160), majd ráhelyezem a nyákra és levilágítom. Gyárilag fotolakkozott nyákot szoktam venni, nálunk ez 20cmX15cm -es darab 1070,- Ft. A levilágítást Auro Lite cég F6T5 BL tipusszámú fehér UV csővel végzem. Ez 6W-os cső, és egy 11W-os energiatakarékos izzó elektronikájára kötöttem rá. Kb 3 percig kell világítani. De ha szép napos idő van akkor 1-1.5 percre kiteszed a napra az is jó. Sokáig így csináltam, míg rá nem akadtam erre a csőre. ne felejts üveglapot tenni a cucc tetejére, mert ha nem símul rá a fólia, akkor kaki lesz az egész.
Köszönöm a rajzot! nagyon hasznos! Örök hála!
a tekercsek milyen tulajdonságokkal vannak felvértezve? Köszi
Szoktam még úgy is, hogy a fóliarajzot horizontálisan tükrözöm, (kinyomtatom 2 szer egymásra a legjobb minőségre állítva; ezt azért kell, hogy ne világítsa át a fényforrás a nyomtatást!) és a friss nyomtatást (festékkel a nyák fele) rásimogatom a nyákra. Ilyenkor nem kell üveglap. De tapasztalataim szerint ez nagyobb felületeknél nem jó, mert lehúzáskor leszedheti a lakkot is, akkor pedig oda az egész, lehet lefújni fotolakkal, ez meg persze már közel sem olyan jó mint a gyári. Én a WOLF cég TNXXX (nem tudom fejből a számát) fotolakkját próbáltam meg csak, de ez sok bosszúságot okozott nekem ellentétben a gyári fotonyákkal! A POSITIV20 -at még nem próbáltam, mert az drágább, de legutóbb megfogadtam, hogy legközelebb veszek 1 olyat és kipróbálom hátha az jobb.
Hali!
Pöpecek nyákok nekem tetszenek... Érdekelne,hogy mennyit bírnak így hídba? A LAY-t is feltudnád rakni róluk??? Persze csak ha nem jogvédettek Köfike...
kívánom, legyen szép nyákod
nekem TDA2052-es IC-m van. Szimpla 42volton 42wattot ad le 4ohmon, hidalva pedig 8ohmon ugyanekkora tápról kijönni a 80watt is :eek2: Szinte jobb, mint egy TDA7294 (bár torzításilag nem biztos )
Én 5mm átmérőre 12 menetet tekertem 0.5-ös huzalból. Az eredeti méretezést nem ismerem. Ja és igen gerjedékenynek bizonyult a kapcsolás. Pár évvel ezelött megépítettem egyet, és borzalmasan gerjedt, igaz az kézzel rajzolt nyákon volt. Amit a képen láttál az viszont már nem gerjedt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |