Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ok , esetleg megtudnád mondani milyen belsővel rendelkezik .
Teszek fel képet a belsejéről, hátha az segít. Nem tudom mire gondolsz a belsejével kapcsolatban vagy sasszészámra gondolsz?
Szia!
Rá kerestem, de ez nem ugyan az a panel.
Elmegyek a garázsba és felírom a számát.
Thomson scenium 29dz640 Tévé került hozzám kedves Ólvasók!
szeretném a segítséget kérni 33 mas hibakóddal villog 2. kikapcsolás után , elsőre még visszakapcsol utána viszont teljesen le kell áramtalanítani hogy beinduljon a válaszokat előre is köszönöm! Ha valaki tudja mit jelent a 33 kód megköszönném ha leírná !
Hibakódok. "A védelmi áramkör hibát észlelt".
És ez mitől lehet?
portalanítás segíthet? mert lehet hallani egy apro pattanó hangot mielőtt kikapcsol (ott áthúz az áram vagy nemtudom) még nem szedtem szét . Ha van valami ötlet megköszönném
Hát szedd szét és figyeld meg, hogy az indításkor látszik-e valamilyen rendellenesség.
A beinduláson mit kell érteni ? Mert a hiba kód alapján valamelyik eltérítő fokozat hiba miatt van a hiba kód.
Szóval mi a reakció beindulás után , illetve mi a jelenség , mit lehet látni , vagy hallani ? stb. A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2013
Például szikraáthúzás, amire te is gondoltál.
Sziasztok
C312, R311, R318, R313, R312 tetem ujat mindegyik helyet, amugy azok is jonak mutatkoztak ami bene voltak de gondoltam ha van akkor ki cserelem. De a 2,7V csak miutan a R312 22k ellenalas helyet egy 11K elenalast tetem, be alitotam a 2,7v de a kepernyo csak nem nyilik ki.
samsung RB161 s/n612vr001311-1395 a száma. Ez van csak a panelen.
A 2.7V-t pont a 41-es labon mered? 2 napja azt irtad hogy 10 centit megnyilt mikor ott mertel , nezd at a cinezeseket .
Sziasztok
Igen a 41es labon mertem 2,7V. Amikor a L302 ki van kotve es ugy merem a 41 es labon a feszultseget akkor nyilik ki a kepernyo kb 10 cm re, de ha ugy merek a 41 es labon hogy a L302 be van kotve akkor nem nyilik a keprnyo egy mm se. Estere meg nezem a cinezeseket. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Akkor nezd meg , (a te esetedben azt hiszem ,hogy) 43 labon mind 2 esetben megvane az 5.4V.
Ezt most nem értem .
Most Videoton , vagy Samsung ?
Hello!
Vegre ide kerult a szomszed bacsi TV-je, erdekes tortenete van , Kinaba butykoltek, magyar orszagi ceg a beszalito es romaniaban forgalmaztak. Nagyon nehezkes szetszedni ,de nem nehez alkatreszet cserelni, semmi SMD , mindha gyermekek raktak volna ossze. De nem talalok hozza kapcsolasi rajzot, a "kadarist"-i altal fel linkelt oldalon sem . Esetleg ha felsorolom a benne levo IC-eket ugy konyebb lenne szamotokra valamilyen TV-hez hasonlitani? Shimatsu T2100 MTX-S , a tipusa
Videoton, Samsung belsővel. Akkoriban azt tett a dobozba a Vidi, amit olcsón be tudott szerezni...
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Igen meg ahogy olvasgattam róla nem éppen jó féle tévé volt.
Igen , ezt az utat en is vegigjartam letoltotem en is par helyrol , mert nem tokeletesen az az alkatresz lista ami ebben a TV-eben van, de alapjaban ez is a TDA11126 IC-ere epul, es a tapja is hasonlo, talan anyi kulombsegel hogy ebben a TV-ben gyengebb tipusu az az 5 labu tap IC (vagy hogy nevezik). Olvasgatam en is a roman forumot , persze kerdezni nem fogok tudni de probalok regisztralni oda is , ami eleg nehezkes.Legalabb letolteni fogok tudni.
Az a baja a TV-enek ,hogy keszenleti alapotban csak patog , a taptrafo kimeneten oszcilalo feszultsegek merek.
Akkor akarna indulni , csak valami miatt letilt . De azt írtad , hogy te akarod megtalálni a hibát.Most , akkor mi lesz ?
, Igen azt irtam , de nem elore lathato problemakban utkoztem, e TV-e rajza nem olyan egyszeru es megertheto mind a masik volt, nehezeben ferek hoza , ossze-vissza van drotozva alig lehet a belet mozgatni stb.
Nem az van mind a masik TV-enel hogy probalom ebreszteni es letilt , mert nem volt jo egy aramkor , ez meg keszenleti alapotban sem megy. Az opto kapcsolo (nem led feloli) labait rovidre zarhatome? Persze ,hogy megkinozom
Még azzal várjunk .Azt írod készenléti led sem világít igaz ?
Mellékeltem neked amelyik áramkör felelős a készenléti táp ért . De azt kellene megnézni elsősorban bejelöltem neked , hogy a trafó utáni D555 , s c555 közös pontján van e kb +12 - 16 volt. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Elvileg mehet bele , csak feszültségbe kevesebb.Amper ugyan annyi.
A 43 as labon 5,7V, L302 bekotve ha kikotom 0,03V mertem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |