Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A csere megvolt , toltodott a kepernyo , 5 masadpercig a led is vilagitott , majd elszalt a dioda ujra , tehat a nagyfesz trafo kornyeken lesz a baj.
Valahogy meg kene merd a feszeket ugy hogy a meromuszer legyen a megszakitott 41-es labon, vagyis amikor megnyilik 10 centit a kep, persze szukseged lesz meg egy muszere.
Mindend ami ahoz az aramkorhoz tartozik , jegyzetelj , majd ugy (elobb) hogy minden be van kotve, hasonlizsd osze es ozd meg velunk . "frend"nek irtam bocsi A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Szoval minden jo csak nem megy.
Olyan mint a regi Dacia, szikra van benzint kap csak nem indult. Komolyra forditva a szot mit lehet még le elenörizni?
BY298?? az jo? piros dioda ITT fensegjelel.
Az ITT felségjel csak jót jelenthet. Mire tippelsz, az adatlap szerint jó lehet? Szándékosan nem árulom el, nézz utána.
Attól függ hol helyezkedik el az a dióda , mert az utána lévő körökben lehet zárlat , ezért akármilyen diódát fogsz bele tenni az mindig el fog szállni , addig amíg meg nem szűnik a zárlat .Szóval nem diódát kellene cserélgetni , hanem kinyomozni miért is ment ki a dióda.
Mar nem fontos , betetem olyan lesz ami lesz alapon, (tudom hogy most megint kapok toletek es nem dicseretett).
A nagyfesz trafo melett volt egy kondi, ami a 103V(115V) es a GND kozt van az volt rovidzaras. Kicsereltem , betetem azt a diodat, bekapcsoltam es elmelegedtem . Sipolt egy keveset a taptrafo majd elhalgatott, merek itt merek ott de feszultseg sehol semmi ,nem volt meg ahol adig mertem. Azt hitem tonkrevagtam meg valamit, mar akartam osszeszedni a szerszamokat ,amokor eszrevetem hogy a piros led szepen csilog vilog, gondoltam elfelejtete ,hogy az az aramkor resze amit epen most vagtam tonkre, olyan nemtorodom mozdulatal odatoltam egyet a CH+ gombnak , las csodat elojott a szep kek kepernyo . Itt a vege fus el vele . Mikor kapcsolom be meg futyureszik egy keveset de mukodik ,igaz meg nem probaltam , jelt adni neki de kiirja ,hogy nincs jel. Orok halam fog uldozni ujra beneteket
Ezt a kört nézted ?
Meg van a +33 volt ? És az ic 42 es lábán van e valami ?
Ha jó a tápegység védelme, akkor nem kellene tönkremennie a diódának egy zárlattól. Itt úgy látszik ez a követelmény nem teljesült.
Bizony bizony megint felelőtlenül cselekedtél.És szerencséd volt , hogy nem volt más baj eddig.
Mindig van ok okozat .Járatni kell a tévét és az kiadja , ha mégsem csak ennyi volt a baja . És ilyenkor arra is kell gondolni , hogy lehetett volna nagyobb hiba is , és akkor a papi fizette volna meg a te kísérletezgetéseidet ? Vagy , ha nagyon jó szívű , és segítségképpen szántad a javítást , akkor neked lehetett volna zsebbe nyúlós a dolog. Szóval ilyenekre figyelni kell.
Adtam jelt neki es nincs hangja az RF bemeneten , mashol nem tudom kiprobalni, az 59 labon van feszultseg 3,valamenyi , most kell keresek adatlapot a hang IC-rol , mert a kapcsolasokban amiket kaptam TDA2003 -as van , nekem a TV-eben TFA9842
Bedugom a Tv-t szépen beindul ad rendes képet(nincs torzulás), hangot semmi csattogás induláskor, aztán 2-10 perc elteltével hallani egy pattanó hangot (mint mikor valami hő tágul) aztán rá egy percre kikapcsol , magától visszakapcsol , aztán már csak fél percet megy kb és megint kikapcsol és kivillogja a 33mat.
köszönöm a válaszokat előre is
nézd meg véleltelen nem szakítottad e le az egyik kábelt a katódsugár csőröl.
Megoldva , mukodik.
Koszonom segitsegeteket. Himeztesek vagy nyomtasak "TV-e javito muhely" feliratot.
Sziasztok egy KS4A29A7-es Samsung tv-rol lenne szo az a hiba jelenseg,hogy nincs kep rajta,vagyis bekapcsolasnal ,azt az erzest hadja mintha be villanna a kepcso de aztan semmi,a standby led villog,valakinek valami fogalama???segtsegeteket elore is koszonom
heló mindenki!
Lenne nekem egy Vestel televízióm nem mai darab már sajnos ezért nem is tudom pontosan a sorozat számát csak egy képet tudok mellékelni meg talán erre gyanakszom de nem vagyok benne biztos: Vestel CTV51 és még utána van két szám nem tudom hátha valakinek ismerős a TV. Nah de a probléma vele az hogy bekapcsolás után hang van szépen ahogy kell de kép nincs csak akkor ha megmozgatom az antenna csatlakozót vagy ha szétszedem és úgy mozgatom akkor a panel oldalát akkor jelenik meg a kép. Az antenna körül már átforazgattam a lábakat egy kis részen ahol mozog a panel de így se jó valakinek valami ötlet esetleg ha valami kép kell a panelról vagy másról infó még a segítséghez akkor kérdezetek. előre is köszönöm a választ
Szia!
Keresd meg a panelrepedést úgy, hogy egy erős fényforrással átvilágítod azt.
Ha visza kotom a L302 akkor 2,55v merek a42 labon
Tovább haladtam ezzel a tv-vel is mostmár bekapcsol,megy az adás de a kép jobb oldalt torz ( ilyen alakja van! (hiperbola) nem a hangszóró okozza mert lehúztam és ugyanúgy torz volt a kép. yuv kódolásban piros szin erős nagyon(piros árnyék az embereken) , RGB ben pedig a zöld is meg a piros is! ha valaki tudja mi a probléma megköszönném (telefunken pal color bs540k)
utána olvastam valami konvergencia chip problémája van ,(foggalmam nincs hogy hol keressem) A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Az akkor ott is jó , mert szkópós értéke 1v/cm 10ms/cm. lenne.
Annyit tennék hozzá , ha minden jó , és mégse jó , akkor valami nyák törést , vagy szakadást keress , vagy most már forrasztási hibát .Feltéve , ha tényleg minden alkatrészt átvizsgáltál , és kimértél , és egy ellenállás sincs megnyúlva , és pont olyan értéke van , mint a rajzon. Van olyan eset is pl , amikor látszólag sértetlen az alkatrész lába körül a forrasztás .Igen ám , de belülről már korántsem így van.Vagy kontakt hiba keletkezik , vagy mégsem érintkezik rendesen a forrasztás az alkatrésszel rendesen , és átmeneti ellenállás keletkezik.Ez ugyancsak befolyásoló tényező.
A videó végfokon minden színnek meg van a megfelelő feszültség érték ? Mert ha nagyon piros , és kék , akkor a zöld hiányzik ,Vagy zöld szín vezérléssel van , baj , vagy ha az kimegy a cső végére , akkor sajnos a zöld színhez tartozó rész a képcsőben szakadt.Ez ellenőrizhető is , ha valamelyik szint felcseréled .
Jo reggelt mindenkinek! 126-szor villlog a standby led,tuna valaki segiteni,hogy ez vajon milyen hiba jelenseg?
Az a 33V , a taprol jon?
Lehet hogy csak kondin keresztul kapja meg , ami ures jaratban megvan , de ha bekotodik a 41-es lab vagyis terhelodik az aramkor akor mar nem tudja elatni az aramkort. Esetleg rovidzar 41 es 42 labon , igy a L302 lekoti a 42-es labat is a tesre , azert nincs meg a feszulteseg.
Eloszor is szerez be rajzott rolla , ozd meg velunk is.
Szed szet es kezdjel nezelodni benne mi pukant el, majd merni , a rajzan lesznek feltuntetve meresi pontok , azokat elenorizd le feszultseg szempontjabol, ha valahol nincs meg , akor ellenorized az alkatreszeket. Majd jelentkez konkret kerdesel. Az edigi leirasodbol prosztata rakra tipelek.
Mi a tv típusa , száma stb ???
Igy nehéz lesz segíteni. Nálam a kocsi idexe villog 126 szor. Szóval érted nem minden tv egyforma tehát nem lehet általánosítani , hogy mi hányszor villog. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |