Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   841 / 1274
(#) eyess válasza frend hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Akkor megnyugodhatsz jó a TDA 8362 ic
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

A csere megvolt , toltodott a kepernyo , 5 masadpercig a led is vilagitott , majd elszalt a dioda ujra , tehat a nagyfesz trafo kornyeken lesz a baj.

Valahogy meg kene merd a feszeket ugy hogy a meromuszer legyen a megszakitott 41-es labon, vagyis amikor megnyilik 10 centit a kep, persze szukseged lesz meg egy muszere.
Mindend ami ahoz az aramkorhoz tartozik , jegyzetelj , majd ugy (elobb) hogy minden be van kotve, hasonlizsd osze es ozd meg velunk .

"frend"nek irtam bocsi
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

A BY255 egy lassú hálózati egyenirányító, kapcsolóüzemű tápegységnél ne használd! A BY299 jó lesz oda.
(#) frend válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Szoval minden jo csak nem megy.
Olyan mint a regi Dacia, szikra van benzint kap csak nem indult.
Komolyra forditva a szot mit lehet még le elenörizni?
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

BY298?? az jo? piros dioda ITT fensegjelel.
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Az ITT felségjel csak jót jelenthet. Mire tippelsz, az adatlap szerint jó lehet? Szándékosan nem árulom el, nézz utána.
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Attól függ hol helyezkedik el az a dióda , mert az utána lévő körökben lehet zárlat , ezért akármilyen diódát fogsz bele tenni az mindig el fog szállni , addig amíg meg nem szűnik a zárlat .Szóval nem diódát kellene cserélgetni , hanem kinyomozni miért is ment ki a dióda.
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Mar nem fontos , betetem olyan lesz ami lesz alapon, (tudom hogy most megint kapok toletek es nem dicseretett).
A nagyfesz trafo melett volt egy kondi, ami a 103V(115V) es a GND kozt van az volt rovidzaras. Kicsereltem , betetem azt a diodat, bekapcsoltam es elmelegedtem . Sipolt egy keveset a taptrafo majd elhalgatott, merek itt merek ott de feszultseg sehol semmi ,nem volt meg ahol adig mertem. Azt hitem tonkrevagtam meg valamit, mar akartam osszeszedni a szerszamokat ,amokor eszrevetem hogy a piros led szepen csilog vilog, gondoltam elfelejtete ,hogy az az aramkor resze amit epen most vagtam tonkre, olyan nemtorodom mozdulatal odatoltam egyet a CH+ gombnak , las csodat elojott a szep kek kepernyo . Itt a vege fus el vele .

Mikor kapcsolom be meg futyureszik egy keveset de mukodik ,igaz meg nem probaltam , jelt adni neki de kiirja ,hogy nincs jel.

Orok halam fog uldozni ujra beneteket
(#) eyess válasza frend hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Ezt a kört nézted ?
Meg van a +33 volt ? És az ic 42 es lábán van e valami ?

4.PNG

(#) kadarist válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Ha jó a tápegység védelme, akkor nem kellene tönkremennie a diódának egy zárlattól. Itt úgy látszik ez a követelmény nem teljesült.
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Bizony bizony megint felelőtlenül cselekedtél.És szerencséd volt , hogy nem volt más baj eddig.
Mindig van ok okozat .Járatni kell a tévét és az kiadja , ha mégsem csak ennyi volt a baja .
És ilyenkor arra is kell gondolni , hogy lehetett volna nagyobb hiba is , és akkor a papi fizette volna meg a te kísérletezgetéseidet ?
Vagy , ha nagyon jó szívű , és segítségképpen szántad a javítást , akkor neked lehetett volna zsebbe nyúlós a dolog. Szóval ilyenekre figyelni kell.

Adtam jelt neki es nincs hangja az RF bemeneten , mashol nem tudom kiprobalni, az 59 labon van feszultseg 3,valamenyi , most kell keresek adatlapot a hang IC-rol , mert a kapcsolasokban amiket kaptam TDA2003 -as van , nekem a TV-eben TFA9842
(#) Helldrinker válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Bedugom a Tv-t szépen beindul ad rendes képet(nincs torzulás), hangot semmi csattogás induláskor, aztán 2-10 perc elteltével hallani egy pattanó hangot (mint mikor valami hő tágul) aztán rá egy percre kikapcsol , magától visszakapcsol , aztán már csak fél percet megy kb és megint kikapcsol és kivillogja a 33mat.
köszönöm a válaszokat előre is
(#) Helldrinker válasza frend hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

nézd meg véleltelen nem szakítottad e le az egyik kábelt a katódsugár csőröl.
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Megoldva , mukodik.

Koszonom segitsegeteket.

Himeztesek vagy nyomtasak "TV-e javito muhely" feliratot.
(#) dannyc27 hozzászólása Júl 23, 2013 /

Sziasztok egy KS4A29A7-es Samsung tv-rol lenne szo az a hiba jelenseg,hogy nincs kep rajta,vagyis bekapcsolasnal ,azt az erzest hadja mintha be villanna a kepcso de aztan semmi,a standby led villog,valakinek valami fogalama???segtsegeteket elore is koszonom
(#) Silverline1991 hozzászólása Júl 23, 2013 /

heló mindenki!
Lenne nekem egy Vestel televízióm nem mai darab már sajnos ezért nem is tudom pontosan a sorozat számát csak egy képet tudok mellékelni meg talán erre gyanakszom de nem vagyok benne biztos: Vestel CTV51 és még utána van két szám nem tudom hátha valakinek ismerős a TV.

Nah de a probléma vele az hogy bekapcsolás után hang van szépen ahogy kell de kép nincs csak akkor ha megmozgatom az antenna csatlakozót vagy ha szétszedem és úgy mozgatom akkor a panel oldalát akkor jelenik meg a kép. Az antenna körül már átforazgattam a lábakat egy kis részen ahol mozog a panel de így se jó valakinek valami ötlet esetleg ha valami kép kell a panelról vagy másról infó még a segítséghez akkor kérdezetek.
előre is köszönöm a választ
(#) kadarist válasza Silverline1991 hozzászólására (») Júl 23, 2013 / 1

Szia!
Keresd meg a panelrepedést úgy, hogy egy erős fényforrással átvilágítod azt.
(#) frend válasza eyess hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

32,5v merek az IC 42 laban 0,5v merek
(#) frend válasza frend hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Ha visza kotom a L302 akkor 2,55v merek a42 labon
(#) Helldrinker válasza Helldrinker hozzászólására (») Júl 23, 2013 /

Tovább haladtam ezzel a tv-vel is mostmár bekapcsol,megy az adás de a kép jobb oldalt torz ( ilyen alakja van! (hiperbola) nem a hangszóró okozza mert lehúztam és ugyanúgy torz volt a kép. yuv kódolásban piros szin erős nagyon(piros árnyék az embereken) , RGB ben pedig a zöld is meg a piros is! ha valaki tudja mi a probléma megköszönném (telefunken pal color bs540k)

utána olvastam valami konvergencia chip problémája van ,(foggalmam nincs hogy hol keressem)
(#) eyess válasza frend hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Az akkor ott is jó , mert szkópós értéke 1v/cm 10ms/cm. lenne.
Annyit tennék hozzá , ha minden jó , és mégse jó , akkor valami nyák törést , vagy szakadást keress , vagy most már forrasztási hibát .Feltéve , ha tényleg minden alkatrészt átvizsgáltál , és kimértél , és egy ellenállás sincs megnyúlva , és pont olyan értéke van , mint a rajzon.
Van olyan eset is pl , amikor látszólag sértetlen az alkatrész lába körül a forrasztás .Igen ám , de belülről már korántsem így van.Vagy kontakt hiba keletkezik , vagy mégsem érintkezik rendesen a forrasztás az alkatrésszel rendesen , és átmeneti ellenállás keletkezik.Ez ugyancsak befolyásoló tényező.
(#) eyess válasza Helldrinker hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

A videó végfokon minden színnek meg van a megfelelő feszültség érték ? Mert ha nagyon piros , és kék , akkor a zöld hiányzik ,Vagy zöld szín vezérléssel van , baj , vagy ha az kimegy a cső végére , akkor sajnos a zöld színhez tartozó rész a képcsőben szakadt.Ez ellenőrizhető is , ha valamelyik szint felcseréled .
(#) dannyc27 hozzászólása Júl 24, 2013 /

Jo reggelt mindenkinek! 126-szor villlog a standby led,tuna valaki segiteni,hogy ez vajon milyen hiba jelenseg?
(#) laszlo raduj válasza frend hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Az a 33V , a taprol jon?
Lehet hogy csak kondin keresztul kapja meg , ami ures jaratban megvan , de ha bekotodik a 41-es lab vagyis terhelodik az aramkor akor mar nem tudja elatni az aramkort.
Esetleg rovidzar 41 es 42 labon , igy a L302 lekoti a 42-es labat is a tesre , azert nincs meg a feszulteseg.
(#) laszlo raduj válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Eloszor is szerez be rajzott rolla , ozd meg velunk is.
Szed szet es kezdjel nezelodni benne mi pukant el, majd merni , a rajzan lesznek feltuntetve meresi pontok , azokat elenorizd le feszultseg szempontjabol, ha valahol nincs meg , akor ellenorized az alkatreszeket. Majd jelentkez konkret kerdesel.

Az edigi leirasodbol prosztata rakra tipelek.
(#) eyess válasza dannyc27 hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Mi a tv típusa , száma stb ???
Igy nehéz lesz segíteni.
Nálam a kocsi idexe villog 126 szor.
Szóval érted nem minden tv egyforma tehát nem lehet általánosítani , hogy mi hányszor villog.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Ne számolgassátok a kódokat
(#) dannyc27 válasza stevepapa hozzászólására (») Júl 24, 2013 /

Samsung Tv cs29a7hf9x
Következő: »»   841 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem