Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A három kivezetés így kell hogy kinézzen:
AC1 fekete (1. trafó) GND narancs (1. trafó) + fekete (2. trafó) AC2 narancs (2. trafó) A primer vezetékeket is fázishelyesen kell kötni, a kezdetet a kezdettel, a véget a véggel. Ezt két egyforma trafónál könnyű kideríteni. Ebből egyenirányítás és pufferelés után 77-80V körüli DC feszültséged lesz kétszer. (GND-hez képest!)
Erre gondoltam én is, azért is búghat a trafó, mert egy ekkora puffer rövidzárnak is jó az AC oldalon. Ezt a trafó nehezen tolerálja. Az AC feszültség (pontosabban a fordított polaritás) leépíti a fegyverzet szigetelő oxidrétegét, és a fegyverzet átüt ---> jó nagy zárlat.
Hagyjátok már a bekötést az jó! A greatz hidat kellene kicserélni és úgy próbálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Itt már írtam egyszer...
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1476814.html#1476814 A bekötés egyáltalán nem biztos, hogy jó. A kérdező nem biztos a kérdéseiben. Ami neked /nekünk/ triviális, az lehet hogy számára egy nehéz feladat. Nincs ezzel semmi baj, így tanul az ember. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Most már értem hogy gondolod, csak azt nem értem hogy a két narancs miért a dióda hídra megy és a fekete van közösítve. Most ahogy mértem a dióda hídról ami lejön + - ott nem mérek semmit, a + Meg ami közösítve van a 2db fekete ha úgy mérem 25volt dc-be ac-ba meg 56v. - meg a fekete ugyan így.
"Most már értem hogy gondolod, csak azt nem értem hogy a két narancs miért a dióda hídra megy és a fekete van közösítve."
Azért, mert ezek szerint a primer oldalon fordították meg a fázist. Ez nemsokára kiderül. Feljebb leírtam. Mérj egy AC feszültséget a két narancssárga vezeték között. Vigyázz, kézzel egyszerre ne érj hozzá a kivezetésekhez. (110V !) A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Nem mutat semmit.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Na ez a baj! Ott kb. 112 V AC feszültséget kellene mérned, ha fázishelyes a bekötés. Így a két feszültség kivonódik egymásból, nem pedig összeadódik.
Kösd be így: AC1 fekete (1. trafó) GND narancs (1. trafó) + fekete (2. trafó) AC2 narancs (2. trafó) (Azaz cseréld fel az egyik trafó fekete kivezetését a naranccsal. Lehetőleg ne az egyik trafó kivezetéseit zárd rövidre) A következő mérést szintén AC módban kell mérned (200V -os méréshatár), méghozzá az AC1 és az AC2 pontok között. (a szabadon lógó fekete és a narancs vezeték között, nem a közösített fekete-narancs vezeték között) A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Rosszul volt kötve, sajnos károsíthattad az elkokat és az egyenirányító hidat is.
Érdekes lehetett a Szakember is
Még nem biztos, hogy rosszak az elkók, ne szaladjunk annyira előre...
Remélem még most sincs izzó a hálózati feszültség körében - úgy túl gyors és olcsó lenne a javítás
Én nem cseréltem fel gyárilag volt így benne. De nem is mehet szerintem másképp mert a 2db narancsnak nagyobb a saruja mint a 2db feketének. Vagyis a 2db narancs nem is lehet eltéveszteni az a dióda hídra megy .
A primer vezetékezést piszkáltad?
A trafókon külön-külön mérhető AC feszültség a fekete-narancs kivezetések között? Mindkét trafót mérd le.
(Nem is értem, hogy gyárilag hogy követnek el ilyen kókányolást. Két trafóhoz két graetz híd kellene a külön mágneskör miatt.)
Nem piszkáltam a primert, de más se mert akkor lehetne látni. Igen külön lehet mérni a 17v, a 56v,és a 64v. itt egy kép
Ugyanarról az erősítőről van szó, amit az előbb képként betettél?
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: Van egy venti az erősítőmön, amit egy 9V -s feszstab IC táplál, viszont ha nincs adás a venti fordulatszáma megy a hangfalakban. Rányomtam egy 16V 1000µF kondit ami javított kicsit az állapoton, de még ott van és búg. Hogyan tudom megoldani a teljes szűrését?
Elég érdekes, mert úgy látom, a két piros vezetéket is megkapja a panel, ami 2*64V AC.
Húzz le légyszíves mindent a diódahídról. Hagyd üresen a sarukat. Mérj AC feszültséget a két fehér, a két narancs és a két piros kivezetés között. Ha nem lett piszkálva, akkor ott valaminek lennie kell....
A feszstab után van kötve az erősítő, vagy elé?
Segítséget szeretnék kérni vettem egy házilag gyártott végfokot ki kellene deríteni az adatait ellenállás ill Wattot ezek a tranzisztorok vannak benne 4 DB 2N3773-AS van benne meg 4 db KT818RM
A Stab előtt van egy 4700µF -s, a stab után a venti végein lóg egy 1000µF -s. A GND közös, a testről kapja, a 2. lábán adja.
Ez így lehetetlen. Minimum egy jó fénykép kell róla.
A pufferek közös pontjától vidd a földet, ne a sassziról vedd!
A háztól el kell szigetelni a stabot. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
Te építetted be a ventilátort , vagy gyárilag van benne?
Igen! a 2x 64volt is rá megy meg még a 2x17volt is.
a fehér 00,1v a narancs 00,7v a piros 00,9v
A két fekete között pedig tutira megvan az összeköttetés, ugye?
A trafónál mérd! A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |