Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   71 / 82
(#) Hp41C válasza Leadtek hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

A JDM -mel programozz fel egy 18F2550 -t a PICKit2 -be - szinte az összes pic programozható vele.
(#) Leadtek válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Valóban jó lenne egy PICKit 2, de örülök hogy van végre egy jól működő JDM égetőm. Megszenvedtem vele rendesen. Még csak tanulgatom a PIC programozást ezért rendeltem volna egy PIC16F877-est kezdésnek, de elnéztem és PIC16F887-et vettem... Inkább rendelek immáron tényleg 877-est 700Ft-ért minthogy építsek egy több ezerért egy komoly programozót.
(#) Hp41C válasza Leadtek hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Szia!
Kár... A PICkit2 nem csak programozó, hanem sok olyan lehetőséget is ad, amit a JDM nem fog soha: 3 csatornás logikai analizátor, TTL USB uart, TTL logikai I/O, stb.
Idézet:
„Inkább rendelek immáron tényleg 877-est 700Ft-ért”

Jó forrásod van, 16F877A -t sem nagyon kínálnak 1000 - 1200 Ft+Áfa alatt ... 1020 +Áfa -ból kijönne a 18F2550 I/SP... Egy Szilva féléhez nem kell sok alkatrész. (Pedig inkább még arról is le kellene beszéljelek.)
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2013
(#) mps válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Kihagytad a felsorolásból: minden gépen stabilan megy (legalábbis gondolom már nem sok esb mentes gép van.)!
(#) jonatani01 hozzászólása Jún 25, 2013 /

PICkit2-őmmel eddig nem volt semmi baj, de most délután olyan problémám akadt vele, hogy miután rányomok a "Make and program device" gombra, akkor Connecting to programmer... után ezt írja ki:
The programmer could not be started: Could not connect to tool hardware: PICkit2PlatformTool, com.microchip.mplab.mdbcore.pickit2.PICkit2DbgToolManager
MPLAB X IDE v1.80 és más gépen MPLAB IDE v8.91 pedig ezt írja ki:
PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC18F452 is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x420. ID Read = 0x0)

Mi lehet a baja? Találkoztatok már hasonló problémával? :/
(#) Hp41C válasza jonatani01 hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Szia!
Bekötési probléma, a PGD vezeték nem érintkezik, rossz helyre csatlakozik. A Vdd, esetleg a Vpp túl van terhelve és a PICKit2 lekapcsolja a tápot. Az utóbbi esetben a Vdd led kialszik, az error led villog.

Pedig a programozó mellé kapott próbaáramkörnél is ezt írja ki... :/

PICKit2 saját kezelőprogramjában Tools / Troubleshoot végigmérése voltmérővel.

0 feszültséget mér a voltmérőm... :/

na ok, már méri, csak az a baj, hogy 4,6 volton van a VDD, és miután beállítom 4,5-re aztán megint a troubleshootba megyek akkor megint 4,6 volton van a láb :/

Melyik klón? Ha a Szilva féle, akkor nem állítható a Vdd. Inkább a Vpp teszt és az utplsó lépés az érdekes, amikor a PGC és PGD vonalakat teszteli. Adapter nélkül és adapterrel is teszteld.
(#) jonatani01 hozzászólása Jún 26, 2013 /

Ez nem klón.
És sajnos nincs oszcilloszkópom :/
(#) Hp41C válasza jonatani01 hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Szia!
A Tools / Troubleshoot menü Vdd lapján a Teszt gomb feletti rublikával állíthatod be. A test gomb megnyomásakor mér.
Egy feszültségmédő elég: Vdd és Vpp, valamint a PGC és PGD vonalak szintjei mérhetők vele, a 30kHz kiadásakor a statikus magas szint kb. felét kell mérned.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2013
(#) maczpisti hozzászólása Aug 6, 2013 /

Sziasztok!
Megépítettem a Topi-féle JDM programozót (Bővebben: Link) és égetés előtt rámértem a kimeneteire. Ekkor ütköztem problémába. A PGC lábon alapesetben -11 volt van, a többi rendben van. IC-prog-ban hardware chech menüben bekapcsoltam a soros port többi kimenetét is, ekkor PGC lábon +11 volt jelent meg. Az 5 voltos tápfeszültség stimmel, viszont a 12 voltos égetőfeszültség nem jelenik meg az áramkör kimenetén, a stab IC out lábán viszont igen.

Rájöttem, hogy a PC-m +-12 voltot használ a soros porton, pedig nem is olyan régi. Az égetőáramkörben ez majdnem direktbe megy a PIC hez. Ez okozhat problémát vagy megfelelő? Azt meg nem értem hogy a Vpp 12 volt hová tűnik
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) _vl_ válasza maczpisti hozzászólására (») Aug 6, 2013 /

Szerintem a soros 4.7k-k miatt nem pusztulna csak meg azonnal a PIC, ha ezt rákötöd... egyébként pedig a beépített védődiódái +/- irányban 1..3mA-re korlátozzák az áramot. Ezeket a védődiódákat nem "illik" használni egy kapcsolásban, korrektebb megoldás lenne egy-egy pár kisjelű (pl. BAT42/BAT43/BAT85) Schottky-diódával külsőleg a Vcc-re/GND-re kötve Vcc+0.3V/GND-0.3V-ra korlátozni a feszültséget.
Ha már JDM, akkor ezt érdemes végignézni: Bővebben: Link
Egyébként JDM-et max. annyi ideig érdemes használni, amíg az ember előállítja a Pickit2-klónhoz szükséges 18F2550-et...
(#) maczpisti hozzászólása Aug 7, 2013 /

Köszönöm a választ!
Megépítettem a kapcsolást a diódákkal, elvileg működik is, a jelszintek GND-0,5V és Vcc+0,5V, a táp és programozófeszültség is rendben van, de így se sikerült égetni. Azt írja az IC-prog, hogy "verify failed at 000h". Gondolom valahol hibás az áramkör, de nem tudom, hogy hol ötletem sincs, hogy hol lehet a hiba, olyan egyszerű és látszólag működnie kellene. Az lehet baj, hogy a Vcc 4,88V és Vpp 11,48V ?
(#) watt válasza maczpisti hozzászólására (») Aug 8, 2013 /

Olvasd el ezt: JDM ne
(#) borvendeg hozzászólása Aug 10, 2013 /

Hello!
Gyári PICKIT2-vel akadtak gondjaim. Hol megtalálja a programja hol nem. MPlab alatt is ugyanez a helyzet kb 10-ből kétszer megtalálja a gép de amúgy nem. Szoftverhibára gyanakszom, mert nem kell mozgatni a kábelt hogy felismerje. XP van a gépemen, újratelepíteni próbáltam a szoftverét illetve a pickit is frissítve lett.
Találkozott már valaki ilyennel? Néhány hete még működött.
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) Hp41C válasza borvendeg hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Kábel, port csatlakozási kontaktus hiba. Voltak problémák, ha az USB feszültsége 5V fölött volt, főleg laptopokon.
(#) borvendeg hozzászólása Aug 11, 2013 /

Egy kép a hibáról!

Egy idő után a target led is világít.

USB feszültség 4.95V
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013

pic.JPG

(#) dara válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 11, 2013 /

Sziasztok.
Hp41C,neked írom a kérdésemet.Van egy 18F25K80-as picem amit fel is programoztam a te által ajánlott Pic kit2-höz adott kiegészítéssel.A program kódolt,az égető beégeti,kiolvasásnál ,teli nulla,még sem működik.A program írója azt mondja hogy Pic kit3-rommal kéne beégetni,szerinte az lehet a hiba,hogy nem a3_sal égetem?A program belső oszillal megy ,hogy lehetne megnézni hogy el indul?
(#) _vl_ válasza dara hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Átírod a hex-ben a config biteket, hogy ne legyen védett, így ezek után vissza kéne tudnod olvasni.
(#) Hp41C válasza dara hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia!
Ha a program égetés után kiírja "Programming succesfull", akkor biztosan beprogramozta. Az égetés során visszaellenőrizte a tartalmat mielőtt beállította volna a konfigurációs regisztereket. Ha az ellenőrzés sikeres, akkor programozza a konfigurációs regisztereket és ellenőrzi taralmukat.
Próbáld meg "Low voltage" módszerrel is.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
(#) dara válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Igen kiírja hogy sikeres programozás,visszaolvasom,akkor is jó.meg égetés elött az ellenörzésre is "succesfull".Meghalhatott a Pic?Az LCD fele minden láb magas szinten van,vagyis nem indul el a program szerintem."Low voltage"módszerrel nem ismeri fel a pic-et.Fel kéne neki ismerni?
Sajnos nem tudom átírni a config biteket,mert nem tudom hol és hogyan kell.

Töltsd fel vagy küld el a hex -et vagy egy linket rá.
(#) dara válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Szia.
Itt a hex.

Szia!
Sajnos ez a hex üres, azaz azt tartalmazza, amit az égetés után ki lehet olvasni egy részben levédett kontrollerből.
(#) _vl_ válasza dara hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Véletlenül nem erről beszélünk?
Bővebben: Link
(#) brugo hozzászólása Aug 12, 2013 /

Szervusztok,

Kaptam egy ICD2 , egyelőre csak programozásra használnám kérdésem :

- ha a programozni kivánt áramkőr táplálva van akkor az ICD2- őt is meg kell táplálnom ?
Következő: »»   71 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem