Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok Urak,
Kérdezném, véleményetek szerint az a képen látható TO220 as tokban lévő valami mi lehet? kerestem mindenfelé de sehol nem találtam róla semmit, alldatasheets..stb Szerintem valami tirisztor vagy triak lehet, de azért egy adatlap jó lenne hozzá. Egy mosogatógép vezérlőjében van (Ariston) köszi
helló meg tudná nekem mondani valaki hogy mi az a jelölés ellenállásoknál?
erre gondoltam: 1K5 és 4K7
A K betű a tizedesjel helyett van kiloohm nagyságrendű ellenállásoknál. Az M megohmos, az R pedig ohmos nagyságrendnél használt.
A jelentése: 1,5 kohm és 4,7 kohm.
Szia!
Keresd így: Bővebben: Link
Köszönöm isten fizesse meg a segítségedet!
Köszi, pedig az alldatasheet et is áttúrtam, de tény hogy kötőjellel nem próbáltam...
Köszi
A Google-el keress és ne az Alldatasheet-el. Jobban jársz.
Hello!
Egy smd IC-rol volna szo amit nem tudok beazonositani, 3544 0564 enyit ir rajta, eloerosito vagy erosito kenne legyen. Ha valaki talakozott vele elore is megkoszonem a segitseget.
Lehetne ez is:
LM3544 - National Semiconductor - Quad Port USB Power Distribution Switch and Over-Current Protection
Ez nem szimpatikus?
Ez az igen nagyon koszonom, most kivancsi leszek ki tudome cserelni .
Sziasztok, szerintetek a képen lévő alkatrész ellenállás vagy kondenzátor. A tok alapján kondi, de a felirat megzavar, mert azon mind a két alaktrészhez való érték van.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
Szia!
Sorba van kötve egy kondenzátor egy ellenállással a tokozáson belül.
Ez is, az is. Kondi sorosan kötve egy ellenállással.
Nagy valószínűseggel mindkettő van benne és egymással sorban.
Leánykori neve szikraoltó RC-tag.
Köszönöm a gyors válaszokat, ezek akkor mire is lehet használni, mert gondolom csak egyszerű kondenzátornak nem jó.
Bizonyos esetekben nem számít az a 680 ohm, ami sorban van vele. Relé érintkezővel párhuzamosan alkalmazták - ahogy Gafly írta. Sajnálatos módon nem ismert a a kondi üzemi feszültsége, tehát óvatosságból 50V felett nem használnám. Amik nekem vannak, azok tűrik az 50Hz-et, így triac-os zavarszűrőnek is jók. Ha sok van belőle, akkor ki kell próbálni egyet a hálózatba dugva - persze tedd valami kis dobozba hátha szétrepül - bár az ellenállás hamarabb leég benne hangtalanul...
Van olyan aminek a teteje van leöntve kék műgyantával, erre van üzemi feszültség írva 250V-B4. De ennek a típusa RC206 amiről pedig kép van azon TD202 a típus. Mind a kettő Tesla. Van pár Remix is köztük, de az 100 nF-os.
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
Hahó!
Falon, szerelődobozban hatalmas dzsumbujban van egy ilyen csangő: XBS BELL (A képen két modul van, de nálam csak egy (a jobb oldali) van beszerelve) Még sosem láttam ilyet. 230V van ráírva és csak két csatlakozót látok rajta. A csengő nem múködik, meg kéne csinálnom (vagy kidobni ha rossz) Az zavar, hogy csak két "lába" van. Tudja valaki a bekötését? Végső tippem, hogy egy szálat közvetlenül a 230V-ról a csengőgombba, másikat ebből a kütyüből.. de nem akarom elhinni, hogy a hálózati 230-at kell kivezetni a csengőgombba. Kösz a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2013
Hello! Rá van írva, hogy 230V. Ha két lába van, túl sok variáció lehetőség nincs. De hidd el, van ilyen csengő, ami 230-al megy. Egy lépcsőházban, ahol a gomb nem "hozzáférhető" és egy méterre van, ott nincs gond. (Világítás nyomógombban is ott a villany.) De más helyre nem szerelnék ilyen vacakot.. üdv!
Van ilyen csengő. Nekem is van, igaz ez 12 voltról is működik.
Na ez egy érdekes darab. Rendszerváltás elött gyártottak hasonlókat. Kettő az egyben: csengő is és trafo is. Röviden: primer 220 V. Szekundert meg rövidre zárod a csengőnyomoval. Ekkor szórt mágneses erők rázzák kolompot....
Sziasztok!
Előkerült pár régi Tungsram IC. Kerek fémházas FTH 031, FTH 141, FTJ 061. Tud valaki valamit ezekről?
Találtam egy ilyen mérőórát, tudja valaki mit mér?
Kell neki táp is, 220VAC, 30W, 60 bar végkitérés, meg van benne egy rakás mutató. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |