Fórum témák
» Több friss téma |
Ok, most megy a vátozó regiszterében történő forgatás is. Úgy sejtem valami benn maradhatottt a pic memójában.
Köszi szépen, a kód mindenképp jól jön. Amiről beszélsz az pedig egy alul áteresztő szűrő.
Lehet, hogy nem is lehet megoldani nélküle, de ha még is, az lenne a legjobb.
Szia!
konkrétan mi kellene? milyen frekvenciahatárok, és milyen jelalakok? pl. a színuszjel hány lépcsőből álljon?... A kimenetére kell egy szűrő mindenképp. üdv.: Foxi
Közbe eszembe jutott, hogy a konvertálás ideje ami megnehezített pár dolgot, azt az időt is figyelembe kell venni mert korlátozza a frekvencia tartományt. Volt olyan verzió is ami tudott háromszög jelet is de sajna már csak a korábban mellékelt forrás maradt meg a projectből.
Szia!
Mindnél nagyobb frekvencia határok. Jelalakok: fűrész, négyszög, háromszög, szinusz. Hány lépcső? Ahhoz meg sajnos satu vagyok(sejtésem van róla), ezért szeretnék valamilyen linket kérni, ahol megvilágosodhatnék, úgy az egészről. Szóval szűrő mindenképp kell. Üdv.: Zsolti
Sziasztok!
Azt hiszem megint az alapoktól kell elkezdenem... Gugli barátom már elég sokat segített, de még mindig nem világos... Mostmár viszont jegyzetelni fogok... Egyelőre CCS C-ben próbálkozok, PIC16F628A-val, nem sok sikerrel, ugyanis már a #fuses-nél megakadtam... Azt már kibogarásztam, hogy milyen fuses-ek vannak:
De nekem ezek közül sok nem világos... Pld én szeretnék használni 4 megás belső oscillátort, WDT nélkül, Power up Timer-rel, Code protect nélkül, de ezek jelentésére még nem jöttem rá: BROWNOUT, LVP, CPD, INTRC, RC_IO, INTRC_IO, RC, EC_IO és MCLR Segítséget szeretnék kérni ezek felderítésében... Köszönöm!
Használd a Wizard-ot és akkor nem kell keresgélni...
Köszönöm! És a Power Up Timert hogyan configolom?
Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy MP-Lab-ot használok...
Azt sehogy. Arra jó, hogy a tápfesz beállása után nem azonnal indul (I/O-k, perifériák, stb), hanem vár egy kicsit.
Ahham... És mi van akkor, ha a PICkit2 ezt írja ki:
Ezzel a kóddal:
Azt, hogy nem sikerült az égetés.
Nézd át a bekötést és azt, hogy az égető jól van-e csatlakoztatva. (A szoftver jó lenne, de a CCS-nél kerüld a TRIS-t, ha csak nincs valami oka. A belső végtelen ciklusod sincs meg.) A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Az lehetséges, hogy korábban már kisütöttem a PIC-et?
Mert pld az EEPROM olvasásakor ez a kimenet tárulk elém:
Mintha valami gáz volna a PIC-kel... Picit manuálisan módosítva a HEX-et (első sort kitöröltem ), az írás a 0x000008-nál akad ki... A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Elég fura. Sajnos nem tudom az előzményeket és így telefonon keresztül elég nehéz levezetni a vakbélműtétet...
Akkor most megpróbálkozok egy (valószínűleg) jó PIC-kel, és ha azzal megy, akkor ezt kidobom...
Kipróbáltam egy 12F629-cel, beleégettem az E-Dice programját, és kiválóan működött...
Tehát valószínűleg a PIC-emmel lesz a baj... Azért köszönöm a segítséget! szerk.: És kiválóan működik... A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Sziasztok!
CCS C-ben írnék egy programot PIC16F887-hez. A problémám az, hogy elvileg a PIC 4 lábán tudna PWM jelet kiküldeni, mégis csak 2-re tudom beállítani. Az érdekesség, hogy az első 2 PWM érték megadást elfogadja, de a 3.-at pirossal aláhúzza a következő üzenettel "Undefined identifier".
Kérdésem, hogy hogyan oldható meg, hogy a 3. lábra (RD6/P1C) is PWM jelet küldjek? Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv! Szereztem egy DS18B20-as hőérzékelőt, működik, de bekapcsolás után kb. fél perc és 3 fokkal feljebb mászik, aztán állandósul, és szép lassan lépeget 1-2 tizedet fel-le, ráadásul szerintem 4 fokkal többet is mutat. Ezzel hogy fogok cirkót kapcsolgatni? Tudnátok segíteni mi okozhatja ezt? Nem parazita módban használom, Vdd és DQ között 2,7kohm. Jelenleg a Mikrobasic 7.2 példaprogramjával tesztelem, amin csak annyit változtattam, hogy átírtam Pic16f88-ra, külső 20Mhz kvarccal.
A 3. PWM jelet mivel akarod előállítani, ha csak 2 db. CCP/ECCP modul van?
Ráadásul elég ha ráfújok, egyből elmászik jó pár tizedet, hát ez óriási probléma, mert elvileg a cirkó 2 tizednél kapcsolna, akkor ki-be fog kapcsolgatni. Ez a szenzor ennyire érzékeny? Lehet vele valamit csinálni?
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Szerintem erositsd (ragaszd) ra egy jo nagy hotehetetlensegu femre, mondjuk alu- vagy reztombre es szigeteld el a tobbi kornyezettol az erzekelot, pl valami sziloplaszt felhasznalasaval. Igy ugyan az erzekeles sebessege csorbat szenved, de nagyobb pontossaggal merhetsz homersekletet.
Aztan lehet szoftveresen is atlagolni. Ha meg igy is rossz, akkor probald ki egy masikkal. Ha rafujsz, az persze, hogy valtoztatja a homersekletet. De nekem sincsenek jo tapasztalataim az abszolut ertekukkel, valoszinuleg kalibralni erdemes hasznalat elott.
Köszi! Ez a fém jó ötlet. Akkor ez nem is alkalmas termosztáthoz? Hogy lehet kalibrálni?
Tedd rá egy tenyérnyi alulemezre.
Mivel ragaszam? Az a baj ez egy szobatermosztátba lenne...tenyérnyi alulap...
Azért köszi. Programból lehet vele valamit csinálni? A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Epokittel.
Ok. Köszi.
Idézet: Ez "csak" integrál (átlagol) --> ezt megoldhatod szoftveresen is, akkor nem kell AL ! „tenyérnyi alulap”
Sajna ennyire még nem értek hozzá, de köszi, próbálkozom.
De alkalmas, sot. A termosztatnak nem kell meredek homerseklet-valtozasokra szamitania, inkabb hosszabb tavu (ertsd 1 perc koruli) pontos meres a kivanalom.
A kalibralast abszolut ertekben es relativen is ertem, egyszeruen melleje teszel egy PONTOSABB - mondjuk higanyos - homerot es nezed, hogy mikor mit ir ki. Aztan tobb jellemzo pontban felveszed a valos-mutatott gorbet es a vegen intrapolalsz. Ragasztas valamilyen kepkomponensu vagy akar pillanatragaszto. Lenyeg, hogy jo hovezeto es rugalmas legyen. En ugy szoktam ezeket, hogy az erintkezo feluletet bekenem hovezeto zsirral vekonyan, aztan rateszem a lapra, aztan burkolom rel. vekonyan ketkomponensuvel, a vegen egy vastagabb sziloplaszt reteget kap.
Mert akkor ezek szerint nem oldható meg, hogy 3 külön vezérelt PWM lábat használjak a PIC16F887-nél?
De igen, csak nem a PWM modult használod, hanem írsz egy PWM szoftvert. Ráadásul CCS-re van is 3 csatornás PWM példaprogram a fórumában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |