Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Üdv. Segítséget szeretnék kérni, a BLY87A típusú tranzisztor helyettesíthető- e a BLY91A típussal?
A neten talált katalógus alapján a BLY91A talán csak a nagyobb tápfeszben (28V) tér el, de javítson ki valaki, ha rosszul írtam.
A BLY87 12 V -ról tudja azt, amit a BLY91 24 V -ról. Az előbbinek nagyobb az árama is. Beteheted, de csökkenni fog a teljesítmény
Köszönöm szépen a választ, ezek szerint ha a 87A helyére teszem be 12V-ra, akkor ugyan működni fog, de csökken a kimeneti teljesítmény. Ha az eredeti áramkört átalakítom 24V-ra, akkor így már a BLY91 is többet tud?
Azért a csere nem ennyire egyszerű. Ha megnézed, és összehasonlítod a két tranzisztor adatlaopját, akkor kiderül, hogy azért eltérnek a dinamikus paraméterek is. Lehet, hogy a csere után le tudod hangolni, de ez nem biztos. Érzésem szerint, inkább az utóbbi. Akkor pedig alkatrészek cseréje szükséges, főleg az induktivitásoké. Az meg elég babrás 1/4 meneted induktivitásokat készíteni, a bemeneti kapacitást kompenzálandó. Nem tudom, sohase csináltam ilyet, de még azonos típusú tranzisztor esetén is hangászni kellett.
Igen, az ki is ment a fejemből.
BC182 B.
Válaszd a B végű SMD-tranzisztortípust.
Sziasztok, adott egy smd tranyó, L3 szerepel rajta, távirányítós autó távírányítójának a végfoka. Ezt mivel lehetne helyettesíteni? Köszi!
Szia!
Egy akármilyen kisteljesítményű NPN típus jó helyette. Bővebben: Link
Sziasztok!
Tudnátok segíteni van nekem egy Creative 5.1 hangfalszettem ami most csak zúg, amennyire látom, kettő H945 tranzisztor sült meg benne (a fórumok tanulsága szerint típushiba). Ezt mivel tudnám helyettesíteni? Köszönöm!
Szia!
BC182-vel helyettesítheted. Arra ügyelj, hogy a más a lábak bekötési sorrendje.
Helló.Az lenne a kérdésem hogy van itthon egy ilyen kapcsolásom (alul mellékelve),és hogy a BC107 -es tranzisztort meik másik bc-sel tudnám helyettesíteni?Meg annyi kérdésem lenne még hogy az AC128-helyére jó az AC125?Vagy oda is keressek másikat?A válaszokat előre is köszönöm.
A "Keresztreferenciák" fülre kattints rá.
Az AC128 helyére nem biztos hogy jó az AC125, eltér a max áramuk, és a disszipáció is.
Akkor milyen tranzisztor illene pontosan a helyére?Ez a kapcsolás amugy a Rádiótechnika évkönyvének 1975-ös számában volt benne,már csak úgy kíváncsiságból is szeretném összerakni.
![]()
Kapcsolása válogatja. Az mindenesetre biztos, ha Ge tranzisztor helyére Si tranzisztort teszel, a munkapontokat állítani kell. 1:1 -ben ritkán működik.
Nem vesztesz semmit, ha kipróbálod. Inkább BC638 A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Ezt ismeritek?
Igen, katalógus, kb, 2 éve használom minden probléma nélkül.
Szerintem önmagáért beszél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |