Fórum témák
» Több friss téma |
Ha már a betét nem kap, akkor a szenzor a hibás? A fűtőtest ha tönkremegy, nem csinál minden esetben zárlatot?
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
Nem. Ki is éghet mint a villanykörte. Szakszerűbben lehet szakadás is. Az is mérhető még áram nélkül is.
Valaki esetleg tudna segíteni hogy mi ezeknek a pontos tipusa vagy honnan tudnék ilyeket rendelni?
A képen látható felpuposodott kondit légyszives cseréld ki elsőre, mert az kuka
Utána próba. Feszültség, Farád stimmeljen. Üdv: A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
Most javítottam egy ilyen panelt, de azon más bibi volt. Az egyik mágnesszelep nem engedte be a vizet. Ez is vezérlőpanel hibás volt. Ez van a Hotpoint gépben is.
Szia!
Az első gépnél lévő tünettel már én is találkoztam. A programkapcsoló fogaskerekeivel volt gond. Szétszedtem kitakarítottam összeraktam, jó lett. A másik gépnél lévő jelenségekkel is találkoztam már. Ott a kis méretű motorral volt gond. Egyébként elég sok problémát okoztak ezek a kis mocik. Felém legalábbis. Próbáld kicserélni normálisra!
Üdv.
Meg kellene nézni a szénkeféket és a panelen a relék lábait lehet nincs kontaktus, de még a motor csatiját is megnézheted megtakarithatod ugyanugy a panelnél is.
Azt már kicseréltem csak a fotó régebbi. De úgy sem javult az állapota!
És ott mi lett kicserélve a panelon?
A főmosáshoz a vizbeeresztő mágnes tranyója meg egy előtét ellenállása pukkant le.
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szűgségem, Tacho generátor mérését szeretném megcsinálni! Hogyan kell?
Üdv!
A motorok végén lévő tekercsre gondolsz? Mert ha igen akkor egyszerű. Megméred és pár x 10 ohm. 1kohm-nál még nem találkoztam nagyobbal. A motort megforgatod és feszültséget mérsz rajta. Működik. Talán ennyi.
Egy 3fázisú inverteres motrot szeretnék mérni ez esetben is így müködik a mérése?
Inverternél csak a meghajtás különbözik a fordulatszám mérése ugyanzon elven működik.
Már egy hete killódok vele de még mindig csak addig jut el a gép hogy centri állásban indítás után rándul egyet a dob és semmi ezt 3x megcsinálja és szivatyú bekapcs és letilt!
És milyen hibakódot ír?Lehet hogy a motorral lesz gond.Nekem(szerencsére) inverteres még nem volt.
F-01 és az az ariston -indesit-eknél:
Motor vezérlési hiba, elektronika hiba, vagy testzárlatos motor!
lukovicsek kolléga már sok hasznos dologgal, ötlettel segített de még nem bírtam munkára a masinát! De nem adom fel
Nézd meg a motor triacot (triacjait) hogy az azok nem rosszak e.De lehet hogy a motor testzárlatos.
Most rendeltem meg bele 6db-ot ,kicserélem mindet a testzárlatot azt hogy lehet megnézni?
Megvan az hogy hogyan kell mérni a tekercseket csak én nem tudom.De szerintem ha multinak az egyik végét a motor földelésére a másikat pedig valamelyik tekercs végére rakod akkor nem szabadna mutatnia semmit illetve ha mutat is akkor is valami hatalmas értéket.Valószínűleg nem ez legjobb módszer a testzárlat megállapítására de az én tudásom is véges.
Rendben köszönöm a hasznos tanácsokat, majd lehet kipróbálom úgy ha meg nem boldogulok akkor elviszem a motrot a gépből és megnézetem ott ahol ezzel foglalkoznak legalább a hibalehetőségekből akkor ki lehet zárni a motrot is ha nem az a ludas, ha meg az akkor megvan a hiba!
Én is vagy a motor hibájára gyanakszok, vagy valami kontakt hibára. Igaz ez a motor már a legelejétől kezdve csapágyas volt, most is eléggé visított (centrinél külön öröm volt hallgatni).
A másik szép halk, majd akkor megnézem a programkapcsolót. Köszi
Sziasztok egy Wirhpool 6. érzék felültöltős mosógép rendesen kimos minden programon csak nem centrizik. Valaki találkozott már hasonló gépen hasonló hibával? Motor szénkefe lehet vagy panelhiba?
Szia Vestits! A motornak hány kivezetése van? Egy házi mérésben az alapján tudok segíteni. Üdv: Jani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |