Fórum témák
» Több friss téma |
A forrasztási oldalról is készíts már egy képet. ST3 aljzat a mágnesszelep kimenete?Majd átteszlek a mosógépes topikba.
BC639-esed van otthon? Mert annak egyezik a lábkiosztása.
Látszik a kokány 3 db forrasztás. Valami erős lakk van rajta ezért ilyen csúnya a felület.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Nem tudom mivel forrasztják, de bármilyen heggyel próbáltam 300 fokon tudtam csak megolvasztani a gyári forrasztást.
A képen látszik a 3 tranyó egy egy lába közös és a baloldali lábuk meg megy a csatira. Rosszul írom, bocs. A mágneseknek van egy külön testjük, az nem a tranyóra megy. A tranyók középső lába a kimenet.
GR10-es diódát mérd ki. Forrasztásgátló lakkal lefújják védőszigetelés végett, mivel fokozott nedvességtartalmú helyen üzemel.
0.607- fordítva semmi, nem vágtam el. Mindegyik annyi.
Mivel a tranyót kivetted, nem kell. Ahogy látom a "levegőbe lóg" az egyik láb. Ezek a diódák védik a tranzisztorokat a tekercs kikapcsolásakor keletkező feszültséglökés ellen.
Az a nyitófeszültsége a diódáknak mV-ban. A másik irányban nem vezetnek?
Szami mérjem meg a mágnest ohmikusan? Reloop is kérte tőlem, lefutok megmérem.
Mérd. Rosszat nem teszel vele. Még a mester is fenn van?
17 ohm a tekercs ellenállása. Mindegyiké. Fent, és már jelzett nekem, hogy az erősitő topikban le fognak fagyasztani.
Mesteremet is megkértem, hogy segítsen, mert gáz van.
Ez furcsa. 12V 17Ohmnál 0,7A folyik. A tranyó meg papíron 0,2A-os.
Gondolom a tranyót kimérted, az rossz. Dobjál már egy képet ezekről a mágnesszelepekről amin látszik a bekötés is. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Sajnos már késő a kimérésre mert, az egyik mágnes nem nyított, és most már minden összekeveredett, meg nem tudtam, hogy hogy mérjem ki. Tövig bevolt forrasztva minden tranyó így elég keservesen jött ki így is. Gondoltam kicserélem mindegyiket.
Kössem be a panelt a helyére? Végül is. Mindjárt.
Mikor ilyen lakkozott panellal találkozol, először nitrohigítóval, vagy mostanság acetonnal meg kell tisztítani a forrasztási részt. Javítás után meg helyre kell állítani az eredeti állapotot.
Nem vagyok béna.
De rámfér a segítség sokszor. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Ne mérgelődj, örülj hogy aggódnak érted.
És a harmadik tranyó az mit kapcsol? Mert itt csak kettő szelep, bekötés van.
Nekem még reggel dolgozni is kéne mennem. Őrület.
Akkor jobb ha pihensz. Majd holnap folytatjuk.
Szami semmit, de ott is volt egy tranyó, de én azt megpróbáltam kiműteni, hogy áttegyem oda, ahol nem nyított a mágnes. De az a múlté. 1mm lábmagasságot hagytak, Így game over lett neki is.
Még maradok egy kicsit. Nem gondolod, neki állsz segíteni, én meg bunkó módon elhúzom a csikot. Ez vicc lenne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |